![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalp Kırılmadan Olmuyor Ayrılıklar
Seni kıtladım çay kenarlarında, ağzıma tat oldun Rüyalarımda mı açtıracaksın mutluluk çiçeklerini Faili meçhul sevenlerinle mi yaşayacaktın aşkını Yasak aşkların yolu mu olacaktı masum yatağın Çözümsüz sorunların sahibi hep ben mi olacağım Kesecek ayaklarımı yerden, umutlarım yerle yeksan Göçük omuzlarım; yüreğimde artçılarla ayrılığın Şiddeti yüksek, çatlakları çok derin bu depremin Ne uğuldayan rüzgar, ne çisil çisil yağan yağmur Ne asılan bir yüz, ne hüznü yüklenmiş bir sitem, Anlamı yüklenmiş kelime bile anlamsız kalır Ne, nasıl anlatabilir ki hüznü gözlerden güzel Seni çıkarıp içimden, planyadan geçirdim yıllarımı Alıp başımı çekip giderken, kıyıldılar yaprak yaprak Şimdi baktığınızda gördüğünüz ben, suretiyle insan Darmadağın aşk, kalp kırılmadan olmuyor ayrılıklar (16.01.2007 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalpden Mezar
Sen sanma ki öldün Ölmekle ölümsüzlüğe kavuştun! Sana öyle bir mezar yaptım ki... Ne taşdan, ne topraktan Sana öyle bir mezar yaptım ki... Seni kimse çıkaramaz oradan Hatta ölüm bile Sen bembeyaz gelinliklerinle Kalbimde Kalbinin içinde ben Yanını boş bırak geliyorum! Yastığımı boş bıraktığın gibi Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapının Önü-Ardı Gözlerin
Sıra dışılığındı beni sana çeken Sadeliğini, içtenliğini sevdim Gül kokulu tenin, yüzün, ellerin… Çocuk masumiyetindeydi kişiliğin Hiç başkalarına benzemezdin Kapının önü ve ardı gözlerin… İçini dışını ele verir bakışların Gazete çıplaklığında, sayfa sayfa Ne kaldı ki gözlerinde okumadığım Bütün gizleri kaldırdın aradan Her halinden belli şefkatle sevdiğin Mayalanmış hamur... Kabına sığmaz oldu yüreğim Bilemedim ruhumu ele geçireceğin! Çekip çevirdin, kusursuz oldu her şeyim Düzenim değişti sayende, her şeyim senin İlgime karşılık çoğaltın sevmeyi, abarttın Keşke beni bu denli sevmeseydin! Topladın dağınıklığımı, her şeyim düzenli Sildin bir çok numarayı defterimden Ayıkladın arkadaşlarımı, Çok oldu görüşmeyeli… Sıkılır olmaya mı başladım ne, bu güzellikten! Bu kadar karışkan, düzenli, bakımlı Olmak zorunda mısın. Saçların boyalı, Tırnağında ojeler, kısacık eteğin Bensiz gezip tozmalar; gıcık oluyorum! Suskunluğum, bu yüzden sana küsmelerim Sıradan yaşayıp gitseydik keşke Abartmasaydık sevmeyi bu kadar Neydi o her gün eve çiçekle gelmeler! Bu işte bir olağanüstülük mü, Yoksa bir sıradanlık mı var Aşırılıklarımızı koysak bir kenara Bıraksak bu horoz dövüşünü Bu kafes dar geliyor ikimize Aslında, Kaçıp kurtulabiliriz Bir aralık, bir delik yeter ikimize Kapının önüydü gözlerin, fütursuzca daldığım Yeşilliğinde, gönüllü, sevgiyle tutsak kaldığım Kapının ardıydı gözlerin, eşiğinden aşamadığım Ne sen çekip gidebildin, ne ben kaçıp kurtuldum Sevmek; ele geçirmek demek değilmiş her şeyi Kabullenmekmiş bazen, sıra dışı delilikleri Kaybetmemek için elde ettiğimiz değerleri Yeniden, yeni baştan öğrenmeliyiz sevmeyi (15.10.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Gözler
Bir çift kara göze kul oldum Mutluluk bulurum derken ......... belamı buldum Karasevdalı oldum Binbir kapıdan it gibi kovuldum Kapısına umut bağlamıştım O'nun da kapısından kovuldum Şimdi köşe başlarında tekmelenen it oldum İt oldum dedim Yanlış anlamayın Sizlere, kara gözlülere kabahat bulmuyorum Çünki benim de gözlerim kara Hem, kara gözlere sevdalı gözlerim Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardelen
Ne savaşlar, ne dünyanın karışıklığı Ne kar, ne fırtına, ne de soğuk umurunda Bir düş, bir özleyiş sadece, sadece insanlığa Bir tebessüm, bir muştu olmak umudunda Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaybolup Gitsin Mezarım
Geldi bahar her yer yeşil bezendi Kanımız kaynadı aşka özendi Bakmadın yüzüme kalbim gücendi Dalda çiçek gibi solmasan da bir. Kandım, görmüş, bulmuş sandım ecemi Bağlamıştın gözüm, dilim, hecemi Yıldızlar ışı tır artık gecemi Şavk olup geceme yanmasan da bir El ele verelim senle gezelim Birlikte içelim bade süzelim Aşkın çağı çoktan geçti güzelim Artık gelsen de bir, gelmesen de bir Aşkımı düşürme dilden diyorum Gözümden yaşları silsen diyorum Tak etti canıma, bilsen diyorum Geç artık, sevsen de sevmesen de bir. Götürüp de ele vermiş gülünü Ayrık otu çoktan sarmış bağımı İkna olmam boşa yormuş dilini Bağı söksen, sümbül, gül eksen de bir. Çözülmez dolaşık düşler getirdin Yaşama sevincin dünden yitirdin Sev diye, dilimde tüyler bitirdim Saçların yolsan da, yolmasan da bir. Ayrılık rüzgarı bağlarım söktü Türkü, şarkı, gazel boynunu büktü Gönlüm nağmelere de çoktan küstü Artık şarkımızı çalmasan da bir. Hüzünle tanıştı feri kalmadı Gözüm gülse de bir, gülmese de bir Yaşamanın tadı tuzu kalmadı Ölsem de bir aşkım, ölmesem de bir. Vuslat ateşiyle yitsin sızılar Ömrüm tükensin de bitsin yazılar Bırak da kaybolup gitsin mezarım Arayıp kemiklerim bulmasan da bir. Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kırsalda Düşler
Bağa gidiyorduk İki çocuk bir eşek’te Sen semerine binmiştin Ardına ben Sarılmıştım sıkıca Aklıma ilk düşmüştü Ne kadar çok istemiştim Çabucak büyümeyi Ve birlikte eşekten düşmeyi O anda Ah, ne güzel olurdu! Yatırılar mıydı İki genç, Delikan Bir döşekte Büyüdüm Hep bu hayalle Çocukluk işte! Hayaller Hep hayal kalacak içimde Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kibirli Deniz
Rast geldi kurşun göğsüme İşledi derinliklerime Deldi geçti de Yine de değemedi Şiirin değdiği yere Şiir yırttı yalnızlığı Köpürmedi, kabarmadı deniz kadar Kabullenmeyip kendinden olmayanı Atmadı; vurmadı kıyılara Kibirlenmedi Denizin kendini anlattığı kadar (11.11.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kim Demiş
Aşkda ayrılığa 'Acı' demiş bir şair Bir başkası 'Ölümün ikiz kardeşi' İnanmıyorum onlara! Ne kadar güzel özlemini çekmek sevgilinin Ne kadar değersiz aşk! Her an o'nu gördüğümde; Her şeyi düşünürüm... O'ndan ayrı kalıpta Yalnız o nu düşünmek ne güzel Başka düşüncesi olmamak Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kirli Martılar
Kuşkuya düşürdü renkleri Tanıyamadım. Onurunu yitirmiş Mavi göğü kirletiyor martılar Ayakları perdesiz, nasırlı Denize değmez olmuş Kanatları kurumuş martıların Denizde, korkusuz yürür olmuş balık Damaklarında kalmış O eski tat Balığı da unutmuş martılar Görünen o ki; denizler boşalmış Balıkçı motorları çığlıksız Ölü balıkların istilasına uğramış deniz Yunmaz olmuş denizlerde, kirlenmiş Şimdi çöplüğün efendisi olmuş martılar (21.10.2006 İzmir) Metin Soydeveli |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|