![]() |
![]() |
#111 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kan Zindanı
……………………………kaçtıkca gölgesi büyür farklılığın sınırdışı edilmiş umutlarım bir yaz patiskasında, geçen kanılar kadar yavaş ve bir karınca kadar ağır. ben bir proleteryayım, ellerim yapışkan ellerim sağır uzansam tutacağım tutunamayacağıma, binlerce proleterin ekmek kavgasında, bir ulusun yalnızlığı gibi bir pazarın kıyısında, çalınmış çalıştıklarım, çalınmış çalıştıklarım kan taşır yuvarlarım zindanlarıma, zaman hep kaygıya varır ekmek tadında, köylü asker işçi, köylü asker içşi ben bir proleteryayım, ellerim yapışkan ellerim sağır Ne zaman ortak kılınsam bir savaşa, ……………Tensiz bir çocuk kalışlarım… Ahmet Aksoy
![]() |
#112 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kan, Para ve Cinayet
doğunun çetin yollarından geçer kervanlar ve batar güneş eski haramilerin saldırısı altında bir çöl çadırında gizlenir mana kan para ve cinayet kokar her zorba sen kaldır gözlerini kağıttan yüksel semaya göreceksin böyle yaşar canavarlar dünyada böyle yürür kervanlar binlerce yıldan bu yana kan, para ve cinayet kokar her zorba Ahmet Aksoy
![]() |
#113 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaptan Olmak
köprük sularla sevişirken dalgalar vapur bir liman arar fırtınadan kaçmaya sallanırken, ürkek tahtaları gıcırdar korkan bir adamın dişleri gibi rüzgarsa umarsız uğuldar bir şenlikten bir şenliğe koşar ki öyle bir fırtınada; deniz ne yeşil ne mavi, gök ne gün ne de gecedir lakin onca gürültü, onca top sesi yankılanır da vapurun gövdesinde nice kaptan vardır metin gittiği yolun bilincinde Ahmet Aksoy
![]() |
#114 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Taneleri
Kaçıncı fasikülünde bilmiyorum Birinde yazıyor olmalı fakat İşte bu yüzden arıyorum Ki etmekteyim sebat Ümit tohumları ekilidir yüreğime Karamsarlık yoktur bu uğurda Ki yakamaz çaresizlik güneşi Azmin gölgesi altında Cilt cilttir, emin ol hayat Ve yüklüdür evrenin manaları onda Ki yaşamın anlamları da Muhakkak yazmaktadır onda Kimi şanslıdır bu yolda Ulaşır aşka ilk bakışta Kimi biraz daha şanssız Çaba sarf etmeden ulaşamaz ona Lakin hayat aşktır Bu yüzden döner maddeler Işık saçan çekirdeğin etrafında Bununla beraber; Yapmak Yaptığını anlamak Değildir şüphesiz.... Ahmet Aksoy
![]() |
#115 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Sevda
Hüznü esrarından mıdır Bilinmez kara sevdanın Mahzunluğu otuz beş arşındır Karşılıksız aşkla yananın Ki bir de boşuna çıkarsa Onca seviş onca bekleyiş İşte o zaman, su bile, ateş gibi Yakar yüreğini, sevdalının Onca ak onca kara olur Onca mutluluk onca elem olur Gündüz gece bir olur Tuz dediğin yaraya, merhem olur Bu yüzden kaçmalı Sevdanın kara olanından Tutmayacaksa dikişler Giyilmemeli ceket Bekleyecek olan beklenmeli Sevecek olan sevilmeli Sevdanın karasına, dikkat etmeli Boş yere yürek, deli divane edilmemeli. Ahmet Aksoy
![]() |
#116 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kara Trenler
Kara tren girdi istasyona Kimler var içinde kimler var Kara tren çıktı istasyondan Kimler var içinde kimler var Bin arzu bin ayrılık Bin hüzün bin sevda var Dünya oldukça kara trenler olacak İçinde kimler kimler olacak. Ahmet Aksoy
![]() |
#117 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karabasanın Günlüğü
Bütün gece dolaştım ve çok yoruldum Bir evden çıkıp bir eve girdim Nice zenginler nice fakirler gördüm Herkes karabasanı çok sanır Oysa ben tek bir karabasanım Ondandır her gece gelememem Ondandın seyrek ziyaretlerim. Bu sefer yine çok dolaştım Önce zengin bir evin Zengin yatak odasına girdim Yağ tulumu gibi bir adam uyuyordu Gülüyordu yüzü, para sayıyordu rüyasında Birden çöktüm üstüne O an paralarının hepsini kaybettiğini sandı Ölecekti neredeyse, acıdım Acınası haline acıyarak bıraktım. Sonra bir iktidar sahibinin evine uğradım Yatıyordu ama tilki uykusundaydı adeta Vakit kaybetmeden çöktüm üstüne Rüyasında, oturduğu koltuk Altından kaydı sandı Dehşete kapıldı varı yoğu o koltuktu ne de olsa Ölecekti neredeyse acıdım korkusuna Koltuğunda sanıyor kendini hala. Bir sonraki durağım tefecinin biri oldu Rüyasında faiz alıyordu Duraksamadım bile çöktüm üstüne Birden borçluları geldi Verdiler aldıkları paraları En çok da ellerinden kurtulmaları Korkuttu tefeciyi, artık sıkıştıracak Kimse kalmadı sandı o an Neredeyse ölecekti acıdım ona da Sırasıyla bir hırsıza Çalacak bir şey bırakmadım Bir kaçakçıya kaçıracak bir şey Hepsi korkudan ölüyordu neredeyse Acıdım süzüldüm uzaklaşarak Hala mutlu mutlu uyuyorlar yataklarında En sonunda bir eve girdim Şimdiyse ben uyuyamıyorum Yıkık bir mahallenin dökük bir eviydi Yıllardır uğramadığım, nereden çıktıysa Kırık döküklü eşyalar, tabi eşya denilebilirse Bir odada üç çocuk İkincideyse yalnız bir adam Yatıyordu ter içinde, umursamadım İşimi bitirip gitmekti tek dileğim Süzüldüm yavaş yavaş üstüne Lanet olsun o ana, gözüme uyku girmez oldu Kaybedecek bir şeyi yoktu Acıdım ilk kez kendime. Ahmet Aksoy
![]() |
#118 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karafaki
uzayan *******inde ömrün gölge bir karabasandır dikilir ardında gövde sanki dişleri kan çanağıdır ve tutturmuştur bir türkü dilinde ellerim sıkar gırtlağını karafaki ..............dostum değil misin Ahmet Aksoy
![]() |
#119 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karam
................'sessiz ve acılı bir ağaç gibi ........................büyür içimde yalnızlığım' senden açıldığımdan beri ana kara kaderinde mahsur bir gemi gibiyim .........hangi liman hangi koy ki kaç fırtına eskittim pruvamda ne badireler atlattı kıçım .................kurtardım bir an olsun gülmedi yüzüm hiç bir tecrübe yakmadı umudu .....çünkü hep biliyordum insan uzaklaştıkça küçülür kendinden Ahmet Aksoy
![]() |
#120 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlığım
Bir karanlıkta pusudasın Sanki dalsam karanlıklara Üstüme atılıp parçalayacaksın Gölgem vursa ışıkta, gölgemdesin Umutta değil umutsuzluktasın Hoş bir düş olmadın hiç Esenlik vermedin bir an Sanki boynuma kötülükten çelenksin Çıkarsam atsam seni Kurtulsam diyorum içimden Ama ruhuma işlemişsin Yüreğim karanlıklarda Bazen hiç gece olmasın diyorum Karanlıklar ışıkta boğulsun Sana güç veren yok olsun Üstümden ağırlığın kalksın istiyorum Ama gün çabuk bitiyor Karanlıksa hem gecede Hem de gündüzde devam ediyor Dedim ya ruhuma işlemişsin Küçülmek istiyorum Yok olurcasına küçülmek Gölgemden nefret eder oldum Sen karanlığım geldiğinden beri Al yüreğim senin olsun Al aklımı da sende kalsın Yeter ki ruhumu bırak Ruhum karanlıkta olmasın. Ahmet Aksoy
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|