![]() |
![]() |
#111 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hüzne Tavsiyeler
Beni toprak gibi sar! Ey baygın benizli, Dökük derili lacivertliğiyle Gözlerimi iğrendiren hüzün Beni toprak gibi sar! Yağmuru güneşe mezar eyle! Akşam aralıkları ve meşe gölgelerinde Şemsiyesiz bir ruh gibi Islat kirpiklerimi Ey lanetli şatoların kekre havası Loş aydınlığı hüzün Yağmuru güneşe mezar eyle! Ez iğne yapraklı ağaçları! Kuşlar dallarında yeni gelmiş bahara Serenatlar sunarken Ey ellerimi serinliğiyle kirleten Ey yüzüme çiseler bırakan hüzün Ez iğne yapraklı ağaçları! Beni küstür beyaz elma çiçeklerine! Eklemli ayrılıklar sun hücrelerime Ve yıldır beni ıslak toprağın kokusundan Ey geri kalmış göktaşlarının Başıboş yıldızların deli değneği hüzün Beni küstür beyaz elma çiçeklerine! Karat *******imi kalın perdenle! Yıldızları, ayı, samanyolunu Uzak eyle eyleyebildiğince Ey kemiksi tatları Itır lezzetinde sunan hilebaz hüzün Karat *******imi kalın perdenle! Gel sesimi boğ dağ yamaçlarında! Nefessiz dualar sun yeşilliklere Derdi bal kıvamında yedir bana Ey dertleri derman Dermanı dert eyleyen riyakar hüzün Gel sesimi boğ dağ yamaçlarında! 2002 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hüznümün Başköşesi
Yüreğine ok yemiş bir kartal ağlıyor Hüznümün başköşesinde Öyle sessiz ve hülyalı Dipsiz göklere mi? Sınırsız uçmalara mı? Bellisiz belirsiz Ağlıyor ve deliyor Aklımın kuştüyünden yapılma O rahat yorganını Onca yol gitmiş Geri gelmeksiz Ellerine nasırlardan Nakışlar dökmüş Tırmanıp tırmanıp Düştüğü kayalardan Ağlıyor sarsarcasına Dünyanın dengelerini Ağlıyor Ağlatıyor anamı... Eylül 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hüznümün Güz Sarısı
Güz bitmeden yetişmeli bu şiir Hüznümü çalakalem beyazlıklara Anlattıramam Suvardığım tüm çatlakları için Ruhumun Sarı bir hüzün kalemi tutturmalıyım Ellerime acilen Güz! Ah aşufte sevgilim Yaman dürtüyorsun Kılıcını böğrüme Gitmeden,bıraktıklarının Kırıntılarıyla doyurmalısın Efsunsuz şairliğimi Dekorun,hüznüme güz sarısı Anlamlar fısıldarken Kalbimde yangınlar kundaklayıp Öyle kolay kaçamazsın Karın beyazlığına 3 Aralık 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Hüznün Öpülmedik Yerini Bırakmam
Uyandı yeryüzüm Mahmur bir yeşilliğin koynunda Havada aksak bir bahar Yüzümde aşkın bin hali Suları yere çeken aymazlık Geceyi heba etti Kambur bir yaslanışla Kokuyor efil efil İçime ömürler dolduran hayat Kokuyor kokluyorum Perdelerin ardı giz Hüznün öpülmedik yerini bırakmam artık Tadı akıntılı bir ırmağa çalıyor Sevdanın artık bu sabah İpekler kuşandı ellerim bu doğru Yenilendi gözlerim Sabahtan sabaha kadar İlikledim aşkı göğsüme Terim aktı incecik Zar atmaktan değil Emek vermekten aşka |
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Ilık Geceye Notlar
Yağmur yağmalıydı Ruhların karanlık caddelerine Doludizgin seller götürmeliydi Kırık dökük hatıraları Yalanlar zaman tanımaz Gözler ağlamak için Hiçbir fırsatı kaçırmazken Gece Rüyaların üstünde Ve gece Yıldızların altında En ılık buseleriyle ürpertirken Kasılmış bedenleri Yağmur yağmalıydı Kararmış caddelerine Karanlık ruhların Bahar Hiç böylesine ağlatır mıydı önceden Bir mısranın delici Bir notanın yakıcı Bir hayatın yabancı Ve bir siyahın uzakta oluşunun Nasıl bir katkısı bulunabilirdi Ağlamalara Çekilen sular Dipdiri umutlar Hayata böyle bağlar mıydı insanları Bilinmezliklerin Suç dosyasını kabartan taammütler Kelimelerden yapılmış Oklar mıydı acaba Bir çiçek olsaydı ellerimde Ezgin yapraklarıyla Zamansız açmış bir çiçek Yapacağını yaptı yine Çiçeksiz geldi bahar Yüreklere atacak bunca direnci Böyle kıpırtıları Bir güneş gülümsemesi ve Bulutları kovulmuş Bir gökyüzü ile verebilen Bahar Neden çiçeksiz geldi ki Şairlerden yüz bulamadı Delişmen çocuklar,liseli aşıklar Ve gamsızlar için gelen Çiçeksiz ve renksiz bahar Gelirken ellerinde bir demet Karanfil olsaydı ya Gece... Efil efil sevdalar eser Ilık, kuru, münasebetsiz bedeninde Dirençli sert adamlar Ağlamak için Geceyi çekerler üzerlerine Üstüne resimler çizilir kılıçlarla Tarihin meydan savaşlarında Gece... Örter siyah güzelliğiyle Tüm olumsuzlukları Gece... Örter beyaz betliğiyle Çirkin adamların Tıraşsız yüzlerini “VE GECENİN GÜMÜŞ LİFLERDEN İŞLENMİŞ OLUŞU BAHAR GELDİĞİNDE RUHU HAFİFLETİR....................” Şubat 1997 |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() İbn-i Vertigo
Babam öpermiydi beni Mezarıma koyarken Gelincikler bitsin diye göğsümde Topraklar serpermiydi Cesedimin üstüne Öyle ya ben en çok Gelinciği severdim çiçeklerden Babam; Hayat beni üşütürken Daralan nefesiyle Ellerimi hohlayan Babam; Seni senin için ağlayacak kadar Çok seviyorum. Babam Hayalimdeki babalığım Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() İd-Ego-Süper...! ...
Ben Kendimi Hiç yakmadım Budur yangınım Ben Kendime Hiç sormadım Budur cehaletim Ben Kendime Hiç kızmadım Budur eksiğim Ben Kendime Hiç bakmadım Budur erdemim Ben Kendimi Hiç yormadım Budur yorgunluğum Ben Kendimden Hiç bıkmadım Budur 'Ben' dediğim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() İkindi
Kırıktır gölgeleri Hayali emziren İkindilerin Savaş var gibi Yorgun yüzünde Mavi tenhalıklara Kaybettirir gözlerini Ne uzaktır o ölmeye Saçları hep taralı Siyaha gebe Akşamlar Lanetli bebekler Doğmasın diye Yıldızlara vermiş Bekaretini Ölmekse şu hayatta Beceremediği Tek şeydir belkide Terletir şair iskeletlerini Sırılsıklam bir gece Eski bir nev bahardır Gözlerini karartan Doğar uykulu gözlerin üstüne Apansız bir tan Ölüm en çok Ona yakışır İşte sabah Kurbağaların hüznünden belli Öteye giden gemilerin Dumanlarından birde Başlatıyor işte Yüzünde hüzünler yüklü Kuşların mesaisini Zaman başlıyor Yarış başlıyor Kavga başlıyor İşte sabah Ölüm başlıyor Ocak 2003 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() İlginç Yağmurlar
İlgiç yağmurlar yağıyor içime Tuhaf depremlerin Hemen ardından Gövdemde gökyüzünün Dipsiz maviliğini soluyor Anka kuşları Ve mezarlık böcekleri İlginç yağmurlar yağıyor içime Zambak kokularına karışıyor Cesedimin küfleri Yağmurlar yağıyor içime çok ilginç Dışımda sızım sızım bir sızı Gözlerinden tanıyorum artık O küçük kızı Leşini getirip atan Akbabalara bile agucuk yapan O esmer kızı Yağmurlar ilginçtir içime yağıyor Ruhum ıslanıyor parasızlıktan İlginç yağmurlar yağıyor içime Çook ilginç Hayat perileri fahişe Donkişotu pezevenk kılıyor Ve tenhalarda Irzına geçiliyor Mecnun'un Leyla'nın gözleri önünde Evet ne diyorduk üstad Kendiliğinden zuhur mu? Boşver O şimdi Ölmüş bir ideolocya Çıkart artık şu İdealist ceketleri üstünden Urbalılar devri değil yaşanan Parayla kiralayıp Şehvetimizi söndürdüğümüz Fahişeler bile Şimdi bizden daha İdealist. Değilmi ya? İlginç çocuklar peydahlanıyor Çok ilginç Bizim devrimiz geçeli çok olmuş üstad O; elleriyle Demir kalpleri gıdıklayan Çocuklar değiliz artık. Kaldık işte burada Trensiz istasyonlarda Bekleyenler olarak İçimizi en çok ısıtan Gelmeyecek trenlerdir bizim Bir düdük sesi yetecek Aniden gebermemize Vuslat iğrenç mi dedin? Artık o bir tramvay Bir gelir geçerki Med-Cezirde yok hızı Hasret peri masallarının En has konusu oldu Nisan'a kadar geldi ömürler Ellerinde günleri solduran Yeni nişancılar lazım artık Ellerinde gülleri solduracak Sniperlar Filistin'e ve Bosna'ya Tek atışta akıtılmalı hayat Boylu boyunca bir ırmak gibi İlginç çook çok ilginç yağmurlar Yağıyor içime. Ruhlar yükseklere çekilip Cesetlerin düzüşmesini Seyre dalmışken Bu yağmurlar nedir ki Olurmu böyle romantik esintiler Şimdi şehvet zamanı Cesetler düzüşüyor. 2002 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() İnject
Ey düşlerime İklimler katan yalnızlık Nefesin kanatıyor İçimin kalabalığını Derdime dert ekliyor Hüzünle elele Çekip gidişin Temmuz/2004 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|