![]() |
![]() |
#1251 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2555
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() GizesrarHani sen vardın ya bir zamanlar;
Bir çocuk gibi utangaç sen... Bir tek evinin yolunu çizerdi ayakların Başında onurun ,elinde kalbin Bir de ellerimden tutup; Haykırmak istediklerin vardı. Çığlıklara boğulmak istediklerin vardı hatta Gözlerin "Asmalı Konak" lar da kirlenmemişti henüz Henüz gözlerin, gökyüzü gibi eşsiz ve sadeydi Yüreğin vardı buram buram yağmur kokan GÜL' dü yüreğin, gülümdün... Yürürken yollar ardına serptiğin yapraklar Bir gül doğurmuştu çünkü, bizim için... Yarıp göğsümü yarısını sana vermiştim Bir kalkan gibi öylece; zamanla savaşırken... Umutsuzluk çekmesin diye seni karanlığına; Boşluğa dökerdim tüm umutlarımı... Yine de suskun kalırdın çığlıklarıma Çağrılarıma aldırmak istemezdin Korkuyordun çünkü fedakarlıklarımdan Göz yaşlarımın kıyamet çağrısından ürküyordun Yüreğinin çatırdamasından korkuyordun bilirim Çıt! diye hemencecik kırılırdı çünkü kalbin Sitemkar, ufacık bir sözden çıt! diye Öyle masumdun işte sen, öyle çıtkırıldım Beni kırmanı hayal edemiyeceğim sen vardın ya... Küçücük ellerin gözyaşlarıyla dolardı beş vakit Kocaman dileklerin olurdu, tarafsız... Tanımsızdın,ağlatırdın kalıplaşmış bu yüreği Gizesrar dolu bakışlarıyla, Yıldızları düşüren sen vardın ya... Sen vardın ya hani; Yağmuru kucaklayan sen Karlarla uyuyan, kış *******ine hasret Sürüklemesini bilen karanlığı saçından Bulutları seyrederken dalmasını bilen; Mazinin karanlıkta kalan mutluluğuna... Umut aşılayan sen vardın ya yağmur yağdırıp... O kadar çok sen vardın ki; Seni tanımaya hiç vaktim olmadı... Yaşamasını bilen biriydin; Aç çocukların hayatını... Günleri ağlamaklı biriydin, Kitaplarla boğuk boğuk Biriydin gözleri tedirgin sen... Özce sen vardın yani; Sen olmayan sen... Korkunç pençeleriyle zaman Savaşırken senle ölüm arenasında Umrunda bile değildi; Sana uzattığım kalkan... Zaman seni öyle mağlup etti ki; Başında ki onurunu kaybettin ilk önce Gizesrarını kaybettin gözlerinden Zincirleme kaybettin tüm kazançlarını Gruplara yenildin, *** gruplara... Daldın sen de içine namussuzluğun Beni aramaklı kıldın... Ve kendini; Yüreğimdeki tek mezara gömdün...
![]() |
#1252 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gizli Duygular
İnsanın kendinden bile sakındığı Alabildiğince gizemli duyguları Bir güçlü yürek dokunsa Dökülmeli tutam tutam, öbek öbek Kendini dinlemeli insan Benliğini tanımalı, iç içe olmalı Yaşamalı hissiyatı yüreğinde Doyasıya, ilelebet, özgürce Kaçmamalı kendinden insan Gitmeli üzerine, kırmalı çemberi Beynindeki sorulara bulmalı karşılık Yüreği yettiğince solumalı, sevgiyi, aşkı Koşmalı aramalı sevgiyi ömrünce Çıkmalı gönlünce sevdanın doruğuna Pervasızca, ama yudum yudum Ta ki sevmeyi, sevilmeyi hissetmeli ruhun.
![]() |
#1253 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Gizli SevdaHani bir sevgilin vardı
Yedi sekiz sene önce, Dün ona rasladım Sevindi beni görünce. Sokakta ayaküstü Konuştuk ordan burdan. Evlenmiş, çocukları olmuş Bir kız, bir oğlan, Seni sordu. Hiç değişmedi, dedim. Bildiğin gibi... Anlıyordu. Mesutmuş, kocasını seviyormuş. Kendilerinmiş evleri... Bir suçlu gibi ezik, Sana selam söyledi.
![]() |
#1254 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Gizli SevdaGecenin mehtabında gökyüzünde bir yıldız;
On dört yaşında dolaşıyor yapayalnız Saçları zifiri karanlık , yüzüne çekmiş yaldız ! Gözleri cam yeşili, kaşlar lam- elif, kirpikler ...... Güneşin şavkı vurmuş yüzüne naz eder insafsız. Asıl dudaklarındaki uçuk etkiliyor insanı Çok alıngan,cehennem gibi merhametsiz Kopsa fırtına,dolsa denizler tek kıvılcımına faydasız Adına Hilal mi desem,Mehtap mı desem,yoksa Ayça mı ? Dolunay desem bana küfreder düpedüz. Belki,kırgın belki çok neşeli öyle.! süzüyor beni Nasıl bir tutkudur ki, bağladı çözülmüyor teni Okşaması boğar,öpmesi rüzgar gibi uğultulu Ah bir sabah olsa da,ölmeden soraydım kim olduğunu Adı Bedir mi, Yeniay mı yoksa yarımay mı, Kamer dersem, bana yapıştırır mı od’ unu ? Gizli sevdadır bu,sevdaların en saklısı Onun için uyuyamam, uyanırım gece yarısı Hiçbir şeye değişmem onunla yaşadığımızı. Güneşin aynası mı ,yoksa dünyanın parçası mı ? Bu yüzden hep gizli söyledik şarkımızı ! Bu sihirli bir aşktır, açıklanması yasak ! Gizli bir mutluluktur ki, ne kir bulaşır ne pasak Asırlarca yaşasam, o beni sevmese de ben ona tutsak Adına Hilal mi desem,Mehtap mı desem yoksa Ayça mı? Benim için fark etmez yeter ki, Ay’ da bir buluşsak.
![]() |
#1255 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Gizli SevdaÇok küçüldüm gülüm,
Beni çok küçülttüler, Yaşarken çürüdüm gülüm, Öylesine çürüttüler, Yılanlar, çıyanlar, kötüler, Neler, neler, Yiyip bitirdiler beni gülüm, İliğimi sömürdüler, Dünyamı ters döndürdüler, Bir zerre kaldım gülüm, Yalnızca bir zerre gülüm, bir zerre... Anamın rahmine düşüşüm kadar, Hatta ondan bile küçük, O, yaşamaya direnirdi, gülüm, Ben ölmeye uğraşırım... Bırak teni, canı gülüm, Eritti kemiklerimi, Adına gizli sevda demişler, Dostlardan uzak olsun, Değil dostlar, Gelmesin düşman başına, Gelmesin, gülüm... Hiç fırsat bulamadım gülüm, Geçen 47 yıl içinde, Ne gönül dolusu sevildim, Ne ağız dolusunca güldüm, Bir sana bel bağladım da, En ince yerinden kırdın, İşte şimdi öldüm gülüm, Ben şimdi öldüm...
![]() |
#1256 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Göçyürümek ne kadar zor
insanlar bana çarpıyor hayatın anlamı ne bilmiyorum manasızca etrafıma saf bakışlar bırakıyorum zor olsa da gidiyorum bilmediğim uzak şehirlere belki unutulmuş kayıp bir kente gidiyorum serçe misali göç vaktim geldide çoktan geçiyor rotam çizilmiş yönü belli göç vakti bu unutulmaz ki kestiremiyorum göçün sonunda ne var belki beni bekliyor kötü yoğrulmuş insan sureti istemesen de düşüyorsun yağmur tanesi gibi denize bocalıyorsun ama ne fayda sen de insansın senin hemcinslerin bunu yapan,güle güle orada yanan ne odun ne kömür sadece yürek....... sevgiyi ne iste ne sömür onu ara severek.....
![]() |
#1257 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() GöçGöç oldu bir acıdan öbür acıya
oysa sağrısı kurumamıştı atımızın daha dün sürüp gelmiştik buralara bugün göründü yine yolların ucu Devrildi kıl çadırlar seher vakti usulca uyandırıldı çocuklar ve kadınlar bohçası çözülmemiş bir keder gibi gibi düştüler yola Turnalar gitti biz gittik bitmedi peşimizdeki nal sesleri nerde konaklasak tedirgindik kuruyordu ırmaklar ve göller Bir yangın gibi taşıyıp durduk kederi ve acıyı göğsümüzde yer gök duman içindeydi sanki genzimizi yakıyordu ayrılıklar Zulüm bırakmadı peşimizi hiç biz gittik o buldu izimizi konar göçer olduk yedi iklimde tanığımızdır dağlar taşlar Yalnız bir öfke ışıltısı kaldı gözlerimizin yorgun sularında yaşamak bir inat oldu artık yaşamak bir direnme oldu zulme Ve işte devrildi yine kıl çadırlar göç başladı bir acıdan bin acıya Geride akşamın küllenen ateşi ve susturulmuş çocuk sevinçleri kaldı
![]() |
#1258 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() KAHVE GÖZLÜM
'Bir acı kahvenin kırk yıl hatırı varsa Senin kahvegözlerinin bin yıl hatırı var vefasızım' Yolumuz buraya kadarmış be kahve gözlüm Artık Tersine akan bir nehir gibi Yıkılmış bir şehir gibi Suya yazılmış bir şiir gibi Adımı unut Yalnızlığın boşluğunda *******in loşluğunda Sensizliğin sonrasında Bil ki Beş para etmiyor umut Etmiyor be kahve gözlüm Yalan yanlış Kırık dökük yaşadık biz bu aşkı Erken emekli olduk biz bu sevdadan Biliyorsun Hep direkten döndü umutlarımız Hep kendi kalemize attık gollerimizi Ne acemi bahçıvanmışız meğer ikimiz Açmadan soldurduk güllerimizi Açmadan soldurduk be kahve gözlüm Şimdi yüreğim mutsuzluğun hedef tahtası Bir değirmen taşı gibi ezip geçtin yarınlarımı Sokaklara sığmıyor bu dev yalnızlığım Bu cumartesiler Bir gün beni öldürecek biliyorum Çığlık çığlığa şiirlerim yine de seni istiyor bana inat Ama son kurşun yemiş bu sevdaya Yetmiyor şımarık pişmanlıklar Yetmiyor be kahve gözlüm Bir isyan faslıdır şimdi bu suskunluğum Hovardaca harcanan mevsimlere Bu kaçışlara bu gelgitlere Ömrümüze kesilmiş biletlere İsyanımdır bu acı acı gülüşüm Oysa Kaç kez sildim seni haritamdan Kaç kez mil çektim o kahvegözlere Gel gör ki Kendime bile geçmiyor artık sözüm İşte bir kürek mahkumu İşte bir yürek mahkumu Kapında yine Bitmedi bu kara sevda Bitmiyor be kahve gözlüm.
![]() |
#1259 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() ADAM GİBİ
Ben seni hiç sevmedim ki Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeği sevmeni bir güle benzemeni sevdim Bir de yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip gözlerinde durdular Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığım da Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni her hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin rüzgar gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisana hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmadığını Düştüğüm zaman kanayan yanlarımı Ve tuhaflığımı üşüdüğüm zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim Yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine Bir gece bir şiir kibrit alevinde Alemin ortasında kimsesizliğin sesinde Buğusunda sabahın Acımasızlığında bir ahın Ağlayan yüzünde isanın Ferahlatan gücüyle duanın Korkutan yanıyla narın İncirin zeytinin ve kalbin üstüne Gülün üstüne Tutunduğum umudun üstüne Korkunun üstüne Senin üstüne Hepsinin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiğin zaman Gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiğin zaman Kalmanı SEVMEDİM Ürküyordum sana alışmaktan YİNE DE sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken seni götüren trenin arkasından Kırlara ilk kar düştüğü zaman Ölümün ne güzel olduğunu sevdim SENİ İÇİMDE ÖLDÜRDÜĞÜM ZAMAN Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim Yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Ben sevdim mi
![]() |
#1260 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Baharda gelmedin yazda gelseydin
Ah benim hazanım eylül bakışlım Nasıl sevdiğimi sen de bilseydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaderimi baştan çizemez miydin Bu kördüğümü sen çözemez miydin Daha önceleri gelemez miydin Ah benim hazanım eylül bakışlım Kaç gece terk ettim kaç sabah koştum Seninle doluydum sensiz bomboştum Geç olsa da aşkı sende bulmuştum Ah benim hazanım eylül bakışlım Kalbim sarıl diyor aklımsa bırak Gönlüm hep seninle ellerim uzak Sen yolun başında ben de son durak Ah benim hazanım eylül bakışlım.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|