![]() |
|
|
#121 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57966
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BiRAZ SICAKLIK
Aşkı yazacağım, sevgi az gelir! Tutku güneş olur, sanki yaz gelir. Gönüller canlanır, cana can gelir! Serinlik istemem, biraz sıcaklık... Gecede güneşten bir parça kalsın Biraz ışık, biraz sıcaklık sarsın Akıp, ılık ılık kalbime dalsın! Karanlık istemem, biraz sıcaklık... Sıcacık bir gülüş, sıcak dokunuş Duygu yüklü şiir, sıcak okunuş... Tatlı tatlı sıcak, sıcacık konuş! Soğukluk istemem, biraz sıcaklık... Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#122 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
.BiRER CAN BIRAKTIM
Bir can bıraktım, her köşe başına! Yanlarına, bedel koya koya gel! .. Bin umut bağladım, her yol taşına! Kilometreleri saya saya gel! .. Dağlardan taşlardan adresi sorup Bir kır kahvesinde birazcık durup Kavuşmaya dair hayaller kurup Yaklaşma tadını duya duya gel! .. Ağaç dallarında özlemler durur Hayat damarlarım, hasretten kurur Ayrılık, yüreğin köküne vurur! .. Ruhuma bir huzur yaya yaya gel! .. Toprak, su ısındı; düştü, üç cemre Tüm yaratılanlar uydu, bu emre Ağaçlar tomurcuk, yemyeşil çevre Kırlarda çiçekler oya oya, gel! .. Yapraklarda tomur tomur yaşlarım... Geldiğimden beri çatık kaşlarım Uyur uyanırım, yine başlarım... Yaktığım ağıdı duya duya gel! .. Böyle feryat-figân görülmüş değil! .. Araya tel örgü örülmüş değil Bu aşkın defteri dürülmüş değil Yerime kendini koya koya gel! .. Efsane, sevdamız; yücedir, yüce! .. Karşı koyulur mu, böyle bir güce? Dere tepe deme; gündüz ve gece Tünel aç, dağları oya oya gel! .. Sen de bir an önce gelmeyi dile Mesafeler ile bitsin, bu çile! .. Bütün yasakları çiğnesen bile Aşkın kanununa uya uya gel! .. O Nur'u aklından çıkarma, sakın! .. O zaman olacak uzaklar, yakın! Mutluluğa doğru akın var, akın! .. Gerekirse yürü, yaya, yaya gel! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#123 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BiRLEŞME ZAMANIDIR
Geliyoruz, gül artık Kardeş bitiyor çilen! Bu yola can adadık! .. Bir sen misin ezilen? Her devirde inletti Kâfirler, Müslüman’ı! .. İnat etti, diretti Aktı, mümin, Türk kanı! .. Açıkça savaştılar Kimi gün, kan aldılar Gizlice uğraştılar Nice iman çaldılar! .. Şeytan yayın yapıyor Bilmem kaç yüz kanaldan Uyuyanlar tapıyor Aldan, ekrana aldan! .. Uyuttular; imanı Aldılar, doymadılar! .. Saf, temiz Müslüman’ı Sıraya koymadılar! .. Fakirdi, Peygamber’im Garipti İslamiyet! Odur, benim rehberim! .. İhlâsla teslimiyet! Güçsüz, ezilenlerin Sesi gelir, derinden! Tüm Müslüman Türklerin Farkı yok birbirinden! .. Allah’a dayanalım! Akan, mü’min kanıdır! .. Gafletten uyanalım! Birleşme zamanıdır! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#124 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİTER Mi SANDIN
Bir yıldız patladı, arşa yayıldı Seyretmeye gözler yerer mi sandın? Gökte, milyarlarca sevda sayıldı Bu aşk bir kalemde biter mi sandın? Bir heceye bin bir sözü bağlatır Yüreği ağlatır, gözü ağlatır Ciğeri dağlatır, özü dağlatır Ölümü bu aşktan beter mi sandın? Akıl mantık durur, beyinler almaz Vazgeçtik, olmuyor, bıraktık, salmaz Rüyada gezdirir, uykuya dalmaz Ayrı kalmak fayda eder mi sandın? Kader fırtınaysa, yapraklar gibi Sular seller ise topraklar gibi Depresyon önünde idrakler gibi Sürüklenir durur, yiter mi sandın? Ne kadar uzarsa, uzasın yollar Acze düşmez, Hakk’ı arayan kullar Zincirleri kırar, güçlüdür kollar Onurum araya gider mi sandın? Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#125 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BiTİMSİZ SIZIM
Ne kadar özledim, ne kadar, bilsen! .. Sık sık derinlere dalışımdasın. Yolları eritip, hasreti silsen! .. Hayal dünyasına dalışımdasın. Yaşamak zorunda olduğum hayat… “Ya pes et! ” diyorum: “Yahut da dayat! Günler çabuk geçsin; gez toz, ya da yat! ” Derin uykulara dalışımdasın. Hasret sarmış, içim dışım sarmaşık Onur darmadağın, çılgın bir aşık! .. Onun için içsel dünyam karışık Duygu denizine dalışımdasın. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#126 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BİTiRELİM
Ağalık vermektir, yiğitlik vurmak Engel tanımamak, sözünde durmak... Gerçekleşmeyecek hayaller kurmak Bize göre değil, çocuk muyuz, biz? Bu kadar yıl geçmiş, kalan yıllar kâr! Aslında maç bitmiş, bunlar aralar... Gönüller mutluluk ve huzur arar Hüzzam makamında yaşayalım, biz! Kimse kaçırmasın hiç, keyfimizi Engel olmasın ve üzmesin, bizi! Göklerde tutalım da sevgimizi İlâhi Âleme taşıyalım, biz! Vermekse verelim: 'Cömert! ..' desinler Vurmaksa, vuralım da: 'Mert! ..' desinler. Bu yoldan dönersek: 'Namert! ..' desinler! .. Sonu ölüm olsa, bitirelim, biz! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BOŞLUK BOŞLuK
Sen hiç yalnız kaldın mı? Nasıldır, bilir misin, yalnızlık? Nasıl kaybeder insan, kendini! .. Nasıl arar, candan bir dost sesi, nefesi! .. Nesi varsa, nasıl aktarır, ona! Neler feda eder, uğruna! Neler harcar, neler... Bir can yoldaşlığına! İnsansız kalmak, ne demektir? Sessizlik nedir? Nedir, kimsesizlik? Hiç, kimsesiz kaldın mı? Kimsesiz? Sessiz? Nefessiz? Hiç nefessiz kaldın mı? Bensizlik koymaz sana Biri olmazsa, biri var Biri aramazsa, biri arar. Ama sensizlik? ! .. Kafdağı kadar! .. Sen yoksan, bomboş, evren! Ne insan, ne melek Ne cin, ne şeytan... Boşluk, boşluk! .. Atmosfer ötesi... Havasız bir boşluk, nefessiz! .. İşte, o boşluk Beni deli eden! .. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#128 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BU BENiM ŞAİRLİĞiM
Bu benim şairliğim Benim yüreğim! Gözlerinin güzelliği Bakışlarının büyüsü değil Beni çıldırtan! .. Gözlerini göz Bakışlarını bakış yapan Benim sözlerimin büyüsü. Onları çıldırtan da benim Onlarla çıldıran da! .. Bir işe yaradığın yok senin Yüreğime sıkıntı sıkıntı çökmekten Ruhumu karartmaktan başka! .. Ha benim sözlerimi çıkarmışlar Ha senin gözlerini! .. Ben yazdım onlara yüzlerce şiiri Daha binlercesini yazarım! .. Sadece bakarsın sen... Bense Gözyaşı döküp üstüne Gözlerinde bir ömrü Çatır çatır yakarım! ... Ha sen olmamışsın Ha ben yazmamışım! .. Seni gören benim Bilen ben! .. Şiirleştiren… Seni gören gözlerime hayranım! .. Öven sözlerime Çatlarcasına sevebilen yüreğime! .. Kim bilirdi seni? Kim önemserdi? Kim severdi? Seni mısra mısra işleyen benim! .. Pırlantalarla bezeyen Taç Mahal’imdeki tahta oturtan… Seni sen yapan benim! .. Benim sözlerim... Seni gören gözlerim… Sen kimsin bensiz? Sen kimsin? Kendisini ifade edemeyen Kimsenin bilmediği birisin. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#129 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BU NASIL AYRILıK
Bu nasıl ayrılık, gökler yarıldı! Aciz, naçar, kader denen seldeyiz. Yer, gök paramparça! Sona varıldı Per perişan, ayrı ayrı ildeyiz. Hâlâ anlamadım, neden ayrıldık! Ne kadar mutluyduk, derde karıldık Kavuşmak dururken, ele sarıldık. Şimdi iki cambaz, aynı teldeyiz. Ayrılığa tutsak, zor anlardayız Kollarımız kırık, zindanlardayız Dünyamız kararmış, külhanlardayız Meltemler beklerken, kızgın yeldeyiz. Elimizdeki son kale alınmış Hazinelerimiz bile çalınmış Saraylarımıza kadar dalınmış Talana uğramış harap beldeyiz. Tek aynada güneş gibi durmuştuk Kâinata ışık ışık vurmuştuk Kavuşmaya dair hayal kurmuştuk Bir inat uğruna, bak ne haldeyiz! Onur yalnız, yitik; sen neredesin? Hayalimdeki tek penceredesin Bir kerede değil, bin keredesin! İki yarım, ayrı ayrı eldeyiz. Onur Bilge |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
.BU NASIL BiR DÜNYA
Bu nasıl bir dünya, çıldırtır beni! Şarkı da var, şiir de var, söz de var. Öyle bir dünya ki; yıldırtır beni! Şarkı da var, garbı da var, öz de var. Bu nasıl bir ülke, Türk’ü yakıyor? Deniz de var, dağlar da var, düz de var. Ozanları ağıt, türkü yakıyor Yaz, kış da var, bahar da var, güz de var. Bin bir çeşit insan gelmiş, gidiyor Bütün de var, yarım da var, cüz de var. Öyle bir kitap ki; her şeyi diyor Ayet de var, sure de var, cüz de var. Onur, ibadet et! .. O gün gelecek! .. Ağız da var, kulak da var, göz de var. Hardala karşılık, o gün gelecek! .. Cennet de var, ateş de var, köz de var. Onur Bilge |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|