![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Halime Buldum Ya
Halimi anlatacak Bir Halime buldum ya Artık Ölsemde gam yemem Sadece gam yüklü şarkıları Söylemem ve yazmam bir daha Artık Halimi anlatacak Bir Halime buldum ya Ne katip isterim Arzu Halimi yazacak Ne kitap isterim Kürreyi arzın Halini okuyacak Ben böyle Çok mutluyum |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Hanım Eli
Halime'li Şiirleri yazmalı Önce okuyup Sonra gülmeli Yüreğinde Goncalar açmalı Gamzelerin de Bir hanımeli Halime'li Şiirler yazmalı Hayatın acılarını Bir bir silmeli Ve yüreğime Acilen Bir hanım eli Değmeli |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir İstanbul Sabahı
Bir İstanbul sabahı Güneş gri ve ıslak Mavnalar yorgun çatanalar baygın Bir genç kız seke seke yürüyor Kucağında defterler,kitaplar Yüreğinde bahar esintileri Şehir hatları vapuru yanaşıyor rıhtıma Bir İstanbul sabahı Sevdiğim,güzel yarim,sevdiceğim böyle başlıyor Bir İstanbul sabahı Görüyorum martıların dansını Çığlıklar kapışmalar.. bir kaç balık uğruna Görüyorum yeni köprünün telaşesini.. Bir İstanbul sabahı Dargın sevdalılar Yitik anılar Hasretlikler Ahlar vahlar Bir İstanbul sabahında Bir polisi vurmuşlar Üzerinde gazete parçaları Ağlayanıda yok-yazık! ...- Tesbih tanesi insanlar köprü başında Koş simitçi İETT otobüsleri bedava mı ne Bir İstanbul sabahı Taksim...Hürriyet anıtı aynı Birde tramvay koymuşlar Hani o nostalji dedikleri ne menem şeyden Yut babam yut Uyut anam uyut Bir İstanbul sabahı Saat on oldu Trafik hala açılmamış İşsiz,güçsüz,aç,üryan Dolaş avare avare Bak insanlara gör kendini Hey hat! yaş yirmi sekiz Bir kadın birde çocuk var Ekmek bekleyen Sevda.. o eski sevda Tadı yok sevgililerin Bilmem hangi aydayız hangi yılda Gözlerim yosun tuttu ağlamaktan Bir İstanbul sabahı Dün gece seni gördüm rüyamda Koştura koştura Haydarpaşa-Sirkeci Sonra Sirkeci-Bakırköy Oğlan daha bir-iki yaşlarında Bir İstanbul sabahı Punduna getiripte güneşi durduramadım Getiripte punduna köprüde Bir iki mezgit-istavrit avlayamadım Bir İstanbul sabahı Umutlar Ah! o bitmeyen umutlar Tel örgüler Demir parmaklıklar Ben burdayım onlar İstanbul'da Bir İstanbul sabahı Eylül..Ekim... Saramış kavak ağaçları Yırtık solmuş resimler Meçli saçlar Nasılda yakışırdı kumral haspama Ağlamaya görsün.. Bir çocuk olurdu okşanası Bir İstanbul sabahı Elimde kalem Müsvedde kağıtlar Yaz babam yaz İstanbul'u yaz Umutlarını Oğlunun kara gözlerini yaz O eski mutlu günlerini yaz Belki açılırsın Unutursun biraz.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kadın Vardı
Ellerinde çocukluğum Ey güzel şehir Tutkularım korkularım Ellerinde umutlarım İstanbulum Bir kadın vardı Kara.. Üzüm gözlü bir kadın Bir çiçek vardı Beyaz Hayal kokan bir çiçek Bir sandal vardı Anıları üzerinde taşıyan Hepsi sende kaldı Çocukluğumla Umutlarımla beraber Ödünç versene |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Kızım Oldu
Çamlar altında buluverdim baharı Bahar yeşildi Bahar tatlıydı Bahar yarimin gözlerinde Duble zeytin gibi Bahar gitti yaz geldi çamlar altında Yarimin kulaklarında küpe İki çift kiraz geldi Bir kızım oldu Adını koydum Nihan Unuttum yarimi Kızımı öptüm kokladım Evlat sevgisine sattım sevgimi Gerisi yalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Liseli Gibi
Susupta seyreyle güneşin batışını Bulutların kahrında ruhumu göreceksin Güneşin yedi renginde hüzün Yüzümde gecenin öksüzlüğünü göreceksin Sonra bir çizgi olacak ufuk Dağların moru siyaha kavuşacak Çıkrıkçılar yokuşundan bir liseli genç inecek Eminönü Rıhtımı'nın kalabalığına karışmak istemeycek Karışacak.. Ayaklarında ki sultanahmet'in çamurları İskele yosunlarına burun kıvıracak Saçlarına liselini Sarhoş mirasyedilerin kokusu sinecek Şehir Hatları vapurunun kazanlarından Bir düdük sesinin merasimiyle Ziftle karışık siyah bir duman çıkacak Liselini yorgunluktan solmuş Atmalı kruvoze lacivert cekedine Korkudan bir kumru konacak Bir kızı arayacak rıhtımda Siyah kiprikli ela gözleri Tarayacak büfelerin ötesini Lakin geri etekli liseli kız gelmeyecek Vapur kalktı kalkacak Güneş battı batacak Susupta seyreyle akşamın alaca karanlığını Farzet ki o liseli benim Farzet ki beklediği sensin Ruhumuz ne vapur ayrılıklarında Ne bulutların kahrında Hüzünle kol kola girmez Elbet Ruhumuz birleşir,birleşecek Bir bahar bayramında |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Martı Çığlığında
Bir martı çığlığında Seni yaşıyorum İstanbul'um Şehir hatları vapurunda Galata köprüsünde,Edirnekapı'da Bir balıkçı sandalında Haydarpaşa Garı'nda Kumkapı meyhanelerine dalıyorum Duble duble seni arıyorum Kaldırım taşlarına seni soruyorum Annemin dilinde hani o meşhur Kaldırım mühendisi oluyorum Sur diplerine bakıyorum Beyoğlu yosmalarına gidiyorum Sulukule,Şehremini,Fatih Her tarafı alt üst ediyorum Hep seni arıyorum İstanbul'um Sonra.. Bir vapur çığlığı duyuyorum Martı çığlılklarına inat Uyanıyorum |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Müddet Sonra
Bir müddet sonra olgunlaşırsın Unutulmaz dediğin acılar unutulur Bir müddet sonra Düşersin yine yollara Ararsın kendini Vurursun bedenini yeni aşklara Bir müddet sonra Ettiğin yenimleri unutursun Sorarsın herkese Bildiğin gerçekleri Yeni bir istasyonmuş gibi Kendi icat ettiğin duraklarda Tereddütsüz durursun Bir müddet sonra İhanetlerin tükenir Acımaya başlarsın bıraktıklarına Kaybettiğini anlarsın Bir süre önce kızdıklarına Sessizce ağlarsın Bir müddet sonra Öyle olur ki bazan Hiç bir şey olmamış gibi Her şeye yeniden başlarsın Bir müddet sonra Sonrasını Gömleği giydirdiklerinde... Merak etme.. Anlarsın... |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Senin İçin
Günü böldüm Ekmeği böldüm Yaşamı böldüm Bir senin için Yıktım tabularımı Dağları aldım avuçlarıma Gökleri hapsettim gözlerime Yağmurları dizginledim gönlüme Bir senin için Bir senin için Bu cendereden geçiş Ölümü korkmadan seçiş Bir senin için Ne varsa bende Varlık Yokluk Gün Güneş Ve aydınlık Bir senin için |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sevdiğim Vardı
Bir sevdiğim vardı Kucağında korkuları unuttuğum Saçlarında zamanı durdurduğum Bir sevdiğim vardı Ela gözlerine öfke düşmemiş Acısız,kaygısız,umut yüklü Bir sevdiğim vardı Birlikte haksızlıklara küfrettiğim Yokluğu paylaştığımız Yanlızlığı ve kızgınlığı Herkese sevmeyi yasak ettiğim Bir sevdiğim vardı |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|