![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çatmaz
Bu derenin suyu akmaz, Nazlı yarın sesi çıkmaz. Gülüp de şans bana bakmaz, Uzak yarım sesim gitmez. Bülbül güle naz eylesin, Karşı dağa yaz eylesin Ağzım dilim lal eylesin, Nazlı yarım kıymet bilmez Bu bahçenin narı yenmez, Sevmeyenin yarı olmaz. Noksan hesap yarı kalmaz, Aşık olan ağlar gülmez. Bu güzelin nazı bitmez, Kuru gölde gemi batmaz. Geçti benden ömrüm yetmez Hasan bu yaz sana çatmaz Hasan Demirci
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çatmaz 1
Bu derenin suyu akmaz, Nazlı yarın sesi çıkmaz. Gülüp de şans bana bakmaz, Uzak yarım sesim gitmez. Bülbül güle naz eylesin, Karşı dağa yaz eylesin Ağzım dilim lal eylesin, Nazlı yarım kıymet bilmez Bu bahçenin narı yenmez, Sevmeyenin yarı olmaz. Noksan hesap yarı kalmaz, Aşık olan ağlar gülmez. Bu güzelin nazı bitmez, Kuru gölde gemi batmaz. Geçti benden ömrüm yetmez Hasan bu yaz sana çatmaz Hasan Demirci
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çeşmeye
Yarım gitti çeşmeye, Yaralarım deşmeye. Neyim varsa vereyim, Razıyım ben kaçmaya. Yarimin gelişine, Mayilim gülüşüne. Deli olacağım ben, Seni düşüne,düşüne. Yar yüzünü göreyim, Bir can var vereyim. Saçların telinden, Sana bellik öreyim. Yıldızlar yanında sönük, Aşkı kalbi kadar büyük. Hasan kapısını çalacak, Elinde tek taş bir yüzük. Hasan Demirci
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çiçekler
Yeşillenir allanır çiçekler, Döner yaprağın dala çiçekler. Güller açar taclanır çiçekler, Arılar gelir bala çiçekler. Mis kokusunu alan bayılır, Ovalara dağlara yayılır. Uyuyanlar uykudan ayılır, Saksılarda süs bana çiçekler. Günlerim ayım eski çağlarım, Örtüsü olmuş bezer dağlarım. Koparırsan bir çiçek ağlarım, Su ver ki suya kana çiçekler. Koparma yaprağını solmasın, Belki yerine yenisi gelsin. Toplarsan yara bir demet olsun, İlaç sende bir cana çiçekler. Bahar gelir her taraf süslenir, Yapraklanır dallanır yaslanır. Konuşursan seninle seslenir, Güzeldir benden yana çiçekler. Hasan küsle barışır çiçekler, aşıklar dilin bilir çiçekler. Yolma yaprağın ölür çiçekler, Yar küsmüş belki döne çiçekler Hasan Demirci
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çile benim
Seher vakti idi düştüm yola Mevla’m acısın gezen garip kula Poyrazlar eser ayaz vurur güle Ne kusurum var esen yele benim Bozuktur perdeler çalmıyor sazım Dondu el ayağım geçmez ki sızım Ne parada ne pulda yoktur gözüm Ne kusurum var paslı tele benim Sisler çöker dolu düşerde yağar Dökülür saçlar siyahlar beyazlar Laleler sümbüller eğilmiş başlar Ne kusurum var akan sele benim Kınamayın dostlar lafım düzüne Söz mü geçmez oğluna kızına Razı gelmez kimse malın azına Ne kusurum var yaban ele benim Hasan derdimiz bitmez kucak, kucak Kazarsın toprağı yel ocak, ocak Doldu şehirler kalmadı köy bucak Ne kusurum var dertle çile benim Hasan Demirci
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar
Karneleri aldı yine çocuklar Geçen geçti kalanlara yazıklar, Kimi gurur satar kimi ezikler Umut sizde haydi gülün çocuklar. Öyle gezme zaman boşa gidiyor Öğretmenler hayatını adıyor, Annen baban söyle sana ne diyor Umut sizde haydi gelin çocuklar Hasan yazar öğren sende doğruyu, Kim sever ki düz olmayan eğriyi İster yeşili sev ister sarıyı Çiçek sizde gül koklayın çocuklar Umut sizde hoşça kalın çocuklar. Hasan Demirci
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar 2
Hayat senin güzel yaşa, İster vali ister paşa, Günden güne güzel hoşa, Yakın gelin siz çocuklar. Doğa güzel sular akar, Tatlı şirin acı yakar, Köylü baba ekin eker, Bakın gelin siz çocuklar. Yoksa dünya güzel olmaz, Ölen gider geri gelmez, Okur insan cahil kalmaz, Çıkın gelin siz çocuklar. Hasan yerin okul olsun, Tüm çocuklar bunu bilsin, Bir eline bayrak alsın Akın gelin siz çocuklar. Hasan Demirci
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar 2
Güzel örnek temiz olun, Ders başlıyor erken gelin, Öğretmeni örnek alın, Zil çaldı bakın çocuklar. Zaman geldi derse girdik, Kafa yorup bilgi verdik, Cevaplayıp soru sorduk, Zil çaldı çıkın çocuklar. Okul size yuva olsun, Ahlak daim güzel kalsın, Anan baban memnun gelsin, Tez ışık yakın çocuklar. Hasan telaş eder seni, Mahçup etme darda beni, Bu gün düşün sen yarını, Bezmeyin sakın çocuklar. Hasan Demirci
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çocuklar olmuyor böyle
Kirlendi beyinler yorulmuş beden İnanın çocuklar olmuyor böyle Aranır bulunmaz isteksiz neden Doğruyu görün siz öğretmenlerden Tekniği metodu bilmiyor oldu Kalaba mevcudu sınıflar doldu Bahane disiplin serbestlik buldu Aslını sorun siz öğretmenlerden Zamanı tutmuyor ayarı bozuk Geçiyor sınıfı bilmeden yazık Değişir her zaman kulüpler tüzük Gelecek yarın siz öğretmenlerden Okula ilgisiz konu karışık Kıyafet düzensiz kendi uyuşuk Kuralsız yaşıyor öyle alışık Düzeni bulun siz öğretmenlerden Hasan’ın hevesi okulda güzel Dökülen yapraktır söylenen gazel Kimine topluca kimine özel Bilgiyi alın siz öğretmenlerden Hasan Demirci
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Çürütür
Fukara müşküldür halin belirtir, Dinle sen ifade vaziyete bak. Dertleri yığın olmuş insan delirtir. Doğrusu verilen eziyete bak. Bakmaz ise kapı kapı gezdirir, Eksik işlem yanlış evrak yazdırır. Ateş olur odlar yakar kızdırır, Yakar seni günden güne eritir. Bugün olmaz yarın erken gel derler, Bu iş böyle olmaz para isterler. Vermesen andırı yolun keserler, Günler geçer hafta aylar sürütür. Hak etmesende haklı eder seni, Geçsede zaman ayarlar bir günü. Eskiyi temizler yazarlar yeni, Doğruyu kusursuz sözde çürütür. Alıştır milleti geçte kalmasın, Söyle Hasana az para gelmesin. Bu işleri şefler amir bilmesin, Sineğe göre bataklık kurutur. Hasan Demirci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|