![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevdalım
Özlemin gönlümde bir kara sevda Dinmeyen hârımı söndür sevdalım. Ayın on dördünde bırakma darda Gel de bu sancımı dindir sevdalım. Geçmiyor saatler, geçmiyor günler Gelecek sitemkâr yol vermez dünler Feryadımı duyan acıyla inler Gel de gözyaşımı dindir sevdalım. Hayalin firarda gözümde mihman Can bedende mahkûm bekliyor ferman Ellerim duada dilenir derman Gel de bu acımı dindir sevdalım. Kader merhametsiz ömrüm ziyanda Yürek tel örgüde beden figanda Mansur, miskin yolcu şu garip handa Gel de sol yanımı dindir sevdalım. 13.09.2003 Mansur Ekmekçi
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sevgidir Yolumuz
Âdem’le Havva’dan neslimiz geldi Kâinatı sardı kolumuz bizim. Hâk emri vücutta tefekkür buldu Sevgiyi var etti halimiz bizim. Yaratıldı insan kılındı nazar Vücudun şehrinde kuruldu Pazar Akıbettir, başa gelince yazar Levh-i kalem tutar ulumuz bizim. Kalp tasdik ederse, nefis gül açar Gül aşkıyla bülbül muhabbet saçar İkilik güden kul, hep kalır naçar Sağa ikrar verir solumuz bizim. Gözden dile akan, ulu selamdır Dile kudret veren, tatlı kelamdır Öz vermeyen arı, varı yalandır Dost dilinden akar balımız bizim. Kalplerin tohumu bir gün biçilir Biçilen zerrenin özü seçilir Sevgi ile ince sırat geçilir Hâk yanına gider yolumuz bizim. Mansur Ekmekçi
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sinemde Bir Ok
Sevgi bilmez kulun merhameti yok Gözümdeki yaşlar, sel olur gider. Melül bakışların sinemde bir ok Yaralar gönlümü, el olur gider. Sana gelen dertler canıma gelsin Alsın beni benden bağrımı delsin Vazgeçilmez sevdam başımda yelsin Senden gelen kurşun, gül olur gider. Ferman dinlemiyor bu gönül işi Seven, sevilenin ayrılmaz eşi Can bedende mihman etmezse kişi Gönül sarayları, kül olur gider. Tiryakin olmuşum senden geçemem Gözüm millense de başka seçemem Namert suyu zemzem olsa içemem Gönlümün dağları, yol olur gider. Sevenin sevdası kalpsizi dağlar Viran olur sevgi almayan bağlar Meyve çiçeğini döker, dal ağlar Mansur’un baharı, yel olur gider. Mansur Ekmekçi 24.08.2004 Mansur Ekmekçi
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sizin Olsun
Ben yoluma gider oldum Yalan dünya, sizin olsun. Kerameti tozda gördüm Zevk-u sefa, sizin olsun. Bana rehber gerek değil Yanlış yola vermem meyil Gönül bahçem geniş, sebil Elma, yafa, sizin olsun. Gözüm doydu para, pula Cahil, nankör, kötü kula Razı oldum kuru çula Dosta vefa, sizin olsun. Miskinim çıkmaz avazım Kesildi rızk-u niyazım Kula sabır, dua lazım Kırk bin defa, sizin olsun. Can, misafir zaman hancı Kervan göçer diner sancı Mansur Hâk yolunda hacı Ayak, kafa, sizin olsun. MANSUR EKMEKÇİ 26/06/03-Rüya hali Mansur Ekmekçi
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sor Beni
Sor beni ateşten gömlek giyene *******i yutan tancılara sor. Aşkın ateşiyle yandım diyene Sevgiyi tatmayan zancılara sor. Sor beni gözlerden düşen yaşlara Hasretinden yosun tutmuş taşlara Kara göz üstünde duran kaşla Kalbimde depreşen sancılara sor. Sor beni ilkbahar, kışa, yazlara Su içinde filiz veren sazlara Sözümüzü şarkı yapan cazlara Yolcuya, yoldaşa, hancılara sor. Sor beni gurbette hasret çekene Çorak tarlasına sabır ekene Gelene geçene, güle dikene Gönül bahçemdeki goncalara sor. Sor beni yıllardan, geçmiş günlerden Yarını meçhulden, kalmış dünlerden Çobandan, dervişten, soylu ünlerden Mansur’un döşünde kancalara sor. MANSUR EKMEKÇİ 01.01.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söndür Söndürebilirisen
İçimdeki bu ateşi Söndür söndürebilirsen Kalbimdeki kırık çarkı Döndür döndürebilirsen. Canımda kor ateş yanar Yandıkça yüreğim kanar Gözlerimden yaşlar iner Dindir dindirebilirsen. Mevlâ’m dermansız dert verdi Bedenimi yere serdi Dert üstüne, gel bu derdi Bindir bindirebilirsen. Et tırnaktan atılmıyor Düşlerime katılmıyor Bir başına yatılmıyor Sindir sindirebilirsen. Mansur Ekmekçi 27.04.2007 Mansur Ekmekçi
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söndüremem
Yanar bağrım döner köze Kor ateşi söndüremem. Çevirdi bendimi öze Kırık çarkı döndüremem. Canımdan çok sevdim diye Çok gördüler bana niye Sevdası kaldı hediye Can kafeste indiremem. Çözüldü gönlümün bağı Felek vurdu kurdu ağı Depreşir kalbimin dağı Takatim yok dindiremem. Sineni dertler doldurmuş Gül cemalini soldurmuş Sırma saçını yoldurmuş Bu acıyı sindiremem. Gönül gözü bakışmıyor Kalpten kalbe akışmıyor Mansur, bize yakışmıyor Üstüne dert bindiremem. 19.03.2005 Mansur Ekmekçi
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ş i m d i
Sebepsiz gidişin boynumu büktü Duvar diplerinde öksüzüm şimdi. Zamansız inadın gönlümü söktü Kalbimin şerrinden, dilsizim şimdi. Elleri koynunda bir garip kaldım Sevda çıkmazında maziye daldım Hakkım olmayan bir cezayı aldım Kopardın yerinden, dalsızım şimdi. Arkana bakmadan usulce gittin Yaralı gönlümü derbeder ettin Gülistan bahçeme dikenler ektin Vefasız birinden, belsizim şimdi. Sevgim kuluçkada demi bekledim Çıkmayan sabaha sabır ekledim Mansur’un köşküne alıp süsledim Zamanın kirinden, ilsizim şimdi. 4.12.2003 Mansur Ekmekçi
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şanlı Bayrağım
Al kanlar üstüne düşen ay yıldız Ecdat şanı sensin şanlı bayrağım. Cihanın mührüsün, dünyada yalnız Türk’ün şanı sensin şanlı bayrağım. Anamın, bacımın, namusu sensin Vatanın kimliği, tapusu sensin Düşmanın düşünde kâbusu sensin Türk’ün şanı sensin şanlı bayrağım. Alnımı dayayıp edince secde Beden zuhur eder bulur bin vecde Uğrunda yakılsam ateşte, sacda Türk’ün şanı sensin şanlı bayrağım. Hâk’tan kula geldi imanla seda Bu uğurda birçok can oldu feda Mansur sözlerine ederken veda Türk’ün şanı sensin şanlı bayrağım. Mansur Ekmekçi
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şeytanı Gördüm
Bataklık içinde gül açmış gibi Ak önlük içinde şeytanı gördüm. İnsanlık ayıbı firavun gibi Meleğin içinde Şeytan’ı gördüm. Kar da beyaz, toprak değer boz olur Cemre düşer yeraltında koz olur Libasa güvenen kalbi yoz olur Yeleğin içinde Şeytan’ı gördüm. Şöhret mevkiiyle büyürse kişi Fark etmez makamı olsa da dişi Bozulmuş bostanda nicedir işi Keleğin içinde Şeytan’ı gördüm. Nizam terazisi haktır tartısı Kötü kulu güzel yapar artısı Bencilin özü boş kalmış tortusu Eleğin içinde Şeytan’ı gördüm. Çarkı kırık düzen gerçeği boğar Dünya nimetini nefsine sağar Mansur dokuz, kendi on aylık doğar Feleğin içinde Şeytan’ı gördüm. Mansur Ekmekçi 25.04.2005 Mansur Ekmekçi
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|