![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Söz Ağızdan Çıkar
Söz ağızdan çıkar,çıkmadan önce Kırk boğum boğazdan geçirmen gerek Ham söz hazmedilmez pişirmeyince Edep ocağında pişirmen gerek Bir söz söyledin mi tutmak gerekir Sözünün ardında durmak gerekir Söylediği sözü tutmayanların Ağzına biberi sürmek gerekir. “Esirine esir olmak” ne demek? Sır bildiğin sözü el’e söylemek Öyleyse sözünü demeden önce Enine boyuna düşünmen gerek Sözünü tutarsan,bil ki,adamsın Sözün doğru ise, gönülde yarsın Doğru bildiğini çekinme söyle Ucu nerelere varırsa varsın Teraziye doldur ne dedi isen Tart bakalım söyle ne gördü isen Adam mısın,değil misin sen söyle Ağzından çıkanın sahibi isen Kovarlarmış hani... doğru diyeni Edepli,erkanlı söz söyleyeni Doğru söyleyeni kovuyorlarsa Söz doğru olsun da kovsunlar beni Ağızdan çıkanı kulak duymalı Yamuk sözü sahibine saymalı Yeri geldiğinde söz esirgenmez Alıp taşı gediğine koymalı Söz o dur ki; gönüllerde yar ola Söz o dur ki; şeker,şerbet.bal ola Söz o dur ki; canım kurban desinler Söz o dur ki; dünyalara mal ola Abdulhadi güya üç-beş laf etti Lafında hamlık var çiğdir çok yeri Daha çoook fırında pişmek gerekir Dayanır mı bilmem,şu nazik deri Abdulhadi Bay
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şen ol gönlüm
Şen ol gönlüm şen ol gayri gamlanma Her yokuşun birde inişi vardır Dünya çilehane mümin her kula Günahtan sevaptan nasibi vardır Kime varsa ben sendenim diyenler Ara bozup münafıklık edenler İçten pazarlıklı söz söyleyenler Namertlere acı sözümüz vardır Avanta arayan, arttıkça arttı Haram kazanç ile mala mal kattı Kimi menfaate imanı sattı İçi-dışı başka olanlar vardır Sözde imanlıdır, gezer zalimle Onunla ortaktır her bir zulüme Evliya sanırsın, baksan diline Onda münafıklık izleri vardır Sahte gülücükler aldattı bizi Yanlış yola gider cahilin izi Büyük başlar çeker nereye bizi Korkarım, kurulmuş tuzaklar vardır. Cahil ne arasın irfan bağında Gözleri kamaşır Hak ışığında Ömür gemisinin son limanında Amelini bir bir soranlar vardır. Abdulhadi aman hataya düşme Haramı batmanla sunsalar yeme İtibarın yeter,yeter daha ne Bu dünyaya direk olan mı vardır. Abdulhadi Bay
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şişirme balonlar
Şişirme balonlar,maskeli yüzler Yüzü ak olanın zoruna gider Faizli yalanlar dereyi düzler Dürüst vatandaşın zoruna gider Kimileri sırtta gider,yorulmaz Kimileri coşkun akar,durulmaz Kimisine sorgu sual sorulmaz Senin çabaların boşuna gider Kimileri kimisine güvenir Bu sayede asalakça beslenir Bedeva hayata söyle ne denir Böyle gelmiş derler,böyle mi gider Kimisine soramazsın adını Dokunursa şaşırırsın yolunu Paylaşmışlar can verdiğin yurdunu Dökülen kanların hesabı gider Böyle bir yaşantı... düş kırıklığı Büyük balık yutar,küçük balığı Satarlarsa bir gün dağı,bayırı Millet şaha kalkar,sefere gider Abdulhadi Bay
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şunlar başımıza taç ettiğimiz
Şunlar başımıza taç ettiğimiz Şunlar sırtımızdan inmediler ki Şunlar kara günde dostumuz idi Şunlar kadir kıymet bilmediler ki Şunlar balık diye kurbağa tutan Şunlar üç kuruşa vatanı satan Şunlar dağı,taşı lop diye yutan Şunlar yedi yedi doymadılar ki Şunlar çok çağdaşlar,yüreği taşlar Şunlar yobaz diye müslüman taşlar Şunlar zalim dostu,mazlumu haşlar Şunlar Hak-Hukuk ne,bilmediler ki Şunlar din düşmanı çağdaş oğlanlar Şunlar vatandaşı dolandıranlar Şunlar midemizi bulandıranlar Şunlar haktan nasip almadılar ki Şunların rütbesi sesimi kısar Şunlar ödlek tavşan,sinekten korkar Şunlar vekil ama, milletten kaçar Şunlar,bu milleti tanımazlar ki Şunlar dosta dosttu,düşmana düşman Şunlar,şunlar için oldular kurban Şunlar cephelerde vuran,vuruşan Şunlar gitti, geri dönmediler ki Şunlar sözüm senet diyen erenler Şunlar dik yürüyen,eğilmiyenler Şunlar bayrak için kelle verenler Şunlar can verdiler,ölmediler ki... Şunlar bir pireye yorgan yakanlar Şurlar bakışında şimşek çakanlar Şunlar nefesinden alev çıkanlar Şunlar yüz yıl yandı,sönmediler ki Şunlar dosta dosttu,düşmana düşman Şunlar,şunlar için oldular kurban Şunlar cephelerde vuran,vuruşan Şunlar gitti geri dönmediler ki Şunlar yüzyıl yatıp uyanmayanlar Şunlar zaman mekan tanımayanlar Şunlar çığlıkları duyulmayanlar Şunlar şu aleme sığmadılar ki Şunlar istemedi,köşkü sarayı Şunlar dar gördüler,koca dünyayı Şunlar bir nefeste gezdi fezayı Şunlar ruhtur,cisme girmediler ki Şunlar ışınlara binip uçtular Şunlar bir solukta derya aştılar Şunlar yaratana doğru koştular Şunlar dosdoğruydu,sapmadılar ki Şunlar din adamı irtica kokan Şunlar devrimbazdır vatanı yıkan Şunlar dindarlara kafayı takan Şunlar orta yolu bulmadılar ki Şunlar fanatiktir,olmazsa olmaz Şunların derdine şifa bulunmaz Şunlar boz bulanık akar durulmaz Şunlar bir kararda durmadılar ki Şunlar söz verdi mi tutarlar sanma şunlar cılk yumurta bakıp aldarma Şunlar halkçıyım der sakın ha kanma Şunlar ne idiler bu gün neler ki Şunlar ekşi ayran durdukça kokar Şunların şerrinden şeytanlar korkar Şunlar ne söylese tam tersi çıkar Şunlar Hakka gönül vermediler ki Şunlar mala mülke tenezzül etmez Şunlar makam için el etek öpmez Şunlar kırılırda asla eğilmez Şunlar doğan güneş batmadılar ki Şunlar şunlar dedim adını sen koy Şunlar hep banacı,yan cebime koy Şunlar kamil,olgun,şunlarsa çok toy Şunlar Hadi seni duymadılar ki Abdulhadi Bay
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tarihe Yön Veren Şanlı Millettik
Tarihe yön veren şanlı millettik Şimdi gerilerde kalan biz olduk Dünya alem bizden adalet gördü Zulümle suçlanan yine biz olduk Değirmen misali devir dönüyor Nice parlak yıldız bir bir sönüyor Zaman eleğinden herkes geçiyor Tahtını kaybeden sultan biz olduk Dedesine düşman torunlar bizde Tarihine düşman olanlar bizde “Ben Türk’üm” demekten korkanlar bizde Köküne yabancı beden biz olduk Dün,dünyayı yönetiyor idik biz Her ırka her dine saygı duyduk biz Allah’ın emrine uydu kavmimiz Doğruluktan zarar gören biz olduk Hakkın indindedir bizim karımız Yükselir,yükselir artar şanımız Hüda’nın aşkına çarpar kalbimiz Şehit ordusuna nefer olduk biz Abdulhadi Türk’üm ve müslümanım Adem’le Hava ilk atalarım Öz mayası toprak olan bir canım Hainlerden zarar gören biz olduk Abdulhadi Bay
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Taş mı basarsın
Gerçekten kalbinden söktün mü beni? Yoksa yüreğine taş mı basarsın? Yemin ederim ki seversin beni Kanayan yarana tuz mu basarsın? “Unuttum” desende inanmam sana Kalbinde yer yok ki; bir başkasına Bizi birbirimizden ayıranlara Sitem edip,kızıl kan mı kusarsın? Belki bir gün seni görürüm diye Gezdim sokaklarda şehirde,köyde Gözlerim dolaştı nice yüzlerde Ermiş misin? Sırra kadem basarsın Seni anmadığım bir gün olmadı Sana yanmadığım bir gün olmadı Hasretin başımda akıl koymadı Her Allah’ın günü bir ok saplarsın Söz vermiştin,ömür boyu sevmeye Benim ile her bir yere gitmeye Gerekirse kefen bile giymeye Kimden çekinirsin,kimden korkarsın Yak felek yak,yüreğimi yak benim O yar gitti dönmez,çilem çok benim Ondan başka sevda gülüm yok benim Neden beni başkasına yamarsın Yüreğimi yaraladın baş tuttu Sanma’kine aşkın seni unuttu Tutsak edip ardı sıra sürüttü Köle miyim? alır beni satarsın Niyetin ateşte közlemek beni Yakarken ağlayıp özlemek beni Yerle yeksan edip düzlemek beni Yetmez mi ki,kaşlarını çatarsın Ben bilirim seni, sen bir melektin Eşin,benzerin yok vallahi tek’din Senden başkasını Hadi neylesin At ateşe beni yakarsa yaksın Abdulhadi Bay
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Toprağın Sesi
Ben toprağım,sen insansın dur dinle Hamurun bendendir…söylemedim mi? İnsan vücudunda, toprak içinde Aynı elementler var demedim mi? İnsan da,hayvan da,ot da topraktan Meyve de,çiçek de,et de topraktan Yediğin,içtiğin her şey topraktan İncele,araştır bul demedim mi? Ot topraktan çıkar gül,çiçek olur Tohum ağaç olur,meyve bal olur Hepsi toprak ama ayrı hal olur Bu işin sırına er demedim mi Behey insan,ne istedin vermedim Türlü nimet ile seni besledim Yedirdim,içirdim hem de giydirdim Şükür etmesini bil demedim mi Üstümde yürüdün yol oldum sana Ne dediysen yaptım,kul oldum sana Yorgan,döşek oldum,çul oldum sana Evin,barkın benim ben demedim mi Bir ömür başımda taşıdım seni Boşuna mı çektim bunca çileyi Bana döneceksin bana besbelli Gel uzan koynumda yat demedim mi Yaşlanır düşersin…bıkarlar senden Bir bahane bulup kaçarlar senden Hani yakınların dosttular senden Benden başka dostun yok demedim mi Herkes kaçtı senden ben kucak açtım Yattığın toprağa tohumlar saçtım Mezarın üstünde gül oldum açtım Toprağın aşkıdır bu,demedim mi Çamurdan yoğrulan ey insanoğlu Ruh uçar cesedi sarar bir koku İşte sen bu'sun be,ömrün sonu bu Her zaman haddini bil demedim mi Ben emir kuluyum,görevim budur Esas nimetleri verense O’dur O'dur seni beni yaratan O’dur O'nun divanına dur demedim mi Yaprak çürür,gövde çürür kök çürür Ruh kanat çırpınca bedenin çürür Toprağa dönüş bu…bakan göz görür Aslına dönüşü gör demedim mi Ruh,O’ndan geldi,O’na dönüyor Vücudun topraktı, toprak oluyor Dünya boşalıyor,tekrar doluyor Yüz yıl sonra halin ne? demedim mi Toprak Ana kollarına almadan Gün gelip de kucaklayıp sarmadan Abdulhadi sen de toprak olmadan Toprağın sesini duy demedim mi Abdulhadi Bay
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umudum sizdiniz
Umudum sizdiniz,size güvendim Boşunayımış umutlarım boşuna Söz verdiniz,sözünüze inandım Boşunaymış umutlarım boşuna İnsana saygı mı arttı,nerede? İnanca hoşgörü var mı sizlerde? Baş örtünün suçu neymiş de hele Boşunaymış umutlarım boşuna Önce beraberdik ülkümüz birdi Birlikte söylerdik,türkümüz birdi İçtiğimiz tek su ayrı giderdi Boşunaymış umutlarım,boşuna Sen ülkünü sattın,inancı attın Bu sayede epey dünyalık tuttun Mevki,makam buldun,hüküm buyurdun Boşunaymış umutlarım,boşuna İnancım sağlamdır,ülküm yücedir Bu yüzden gündüzüm kara gecedir Önümde engeller bir bilmecedir Boşunaymış umutlarım,boşuna Senle aramızda şöyle bir fark var Senin cebin dolu,paran,pulun var Benimse hürriyet türkülerim var Boşunaymış umutlarım,boşuna Irmağın arzusu; denize varmak Herkese nasip mi murada ermek Rahat bir vicdanla göğsünü germek Boşunaymış umutlarım,boşuna Abdulhadi boşver desem olmuyor Gözlerim bir Bilge Kağan arıyor Ergenekondayız... 'Bozkurt' çıkmıyor Boşunaymış umutlarım,boşuna Abdulhadi Bay
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uyan Eyy Millet Uyan
Uyan eyy millet uyan! ,yarın çok geç olmasın Bir daha bu ülkeye Haç'lı-maçlı dolmasın Kötünün kötülüğü,bulaşmadan yer yana Fitneyi büyütmeden sahip çıkın vatana El-alem nere gitti? Baksana ne yaptılar... En ileri teknikle uzayda fing attılar Çalışanlara bir bak,zirvelerde gör onu Tembel olanlar ise,sürünür eni sonu Herkes ne yaptı ise hesabını verecek Kimi kan-yaş ağlayıp kimileri gülecek Nasıl olsa bir gün ben bu dünyadan giderim Ömür boyu inşallah Hakk'a hizmet ederim Hakikatı reddeden her fikirden uzağım İlim Çin'de olsa da arayıp bulacağım Acınacak bir halde 'müslümanım' diyenler Hilal'i Haç'a karşı rezil,rüsvay edenler Adı müslüman amma,yaşayışı tersine Kumar,içki ve zina bezenmiştir nefsine Çalışmak yok çalışmak,uykudalar hepisi Müslüman değil inan,müsluman yalnız ismi O çalışana verir,malı,mülkü ve ilmi Çalışmayan sefildir,perişan olur hali Sadece dilimizde,müslümanlık sadece On kişiden dokuzu,Hakk'a etmiyor secde İşte böyle fertlerden oluşan bir toplumuz İslamı yaşamamak,bizim asıl suçumuz 'Çalışmak ibadettir' diyen islam dininden Ayrılalı yoksunuz,hem teknikten hem fenden Bir çok devlet vardır ki,islam ülkesi denir Geri kalmış çokları... halkı açtır,sefildir Bildin mi? neden böyle durumları perişan 'Oku' emrini doğru yorumlamadıklarından Biz Türk doğduk azizim,vatanımız Türkiye Gelin yemin edelim,onu mamur etmiye Son sözüm şudur benim,verdim kendi kendime Ömür boyu hizmetim,vatanıma,dinime Böylece insanlığa belki bir faydam olur O zaman yaşadığım her nefes değer bulur Din derken; bağnazlığa en başta ben karşıyım Din ticareti yapanın en büyük düşmanıyım Din adına post atıp saltanat sürenlere Allah bela yağdırır,dindarı sömürene Dini istismarı önlemede yol şu... bence; Adam akıllı din dersi okunmalı mektepte Okutmazsan okulda din dersini serbestçe Sahte şıhlar,müritler dolar taşar her yerde Bildiğin bir konuda seni kandıramazlar Dinini öğrenenler,kimseye av olmazlar Dini yönden cahiller,sahtekara av olur Sahtekar ne söylese ayet sanır,inanır Devletin okulunda muhakkak okunmalı Her okula dört-dörtlük din dersleri konmalı Bir kişinin dinini öğrenmesi hakkıdır Dindar olan vatandaş devletine bağlıdır Gerçek dindar olanlar Allah'tan korkusundan Uzak durur haramdan,sakınır kul hakkından İstemeyen okumaz,seçmeli ders olmalı İmam Hatip'te değil her okulda olmalı Doğru diye söyledik fikrimizi bilsinler Mevcut durum iyiyse devam edip gitsinler İnanmak insan hakkı,insana zulüm olmaz İsteyenler inanır,istemeyen inanmaz Herkes bir birine saygı duymak zorunda İnanmak,inanmamak asla olamaz zorla Hoşgörülü olmalı,insanlar bir birine Her insan hesabını verecek amelince Abdulhadi ölümden ibret almalı ibret Mezar taşında adın, sadece bir etiket Abdulhadi Bay
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Varlık Gömleği
Varlık gömleğini sıyırmadıkça Varı var edene ulaşamazsın Gönül yollarında yürümedikçe Gerçek sevdiğine kavuşamazsın Öyle kolay değil,murada ermek Bir nefeste zirvelere erişmek Düşmandan daha zor,nefsini yenmek İmanın zayıfsa vuruşamazsın Ham meyve tat vermez,olgunlaşmalı Güneş,toprak,hava,su buluşmalı Hakkın hikmetiyle karıştırmalı Dostum,kıvamını tutturamazsın Aşkım; bana yar’ı gönderen Yar’a Her nefes almayı borçluyum ona Abdulhadi kuldur, şahlar şahına Yar kalbimi… yarı çıkartamazsın Abdulhadi Bay
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|