![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57895
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaç Güneşle Doğdun Pencereme Bilmiyorum
Kaç güneşle, kaç düşle doğdun pencereme, mutlu musun? Dondum odamdaki aynanın karşısında sana bakarken Bir kabahat mi işledim bu sabah, söz mü getirdim hatırana? Çerçeveli resmini aynanın sağına koymuş kızın Güzelyüz Öyle ayıpsar yüzle bakma bana, biraz sonra işte olacağım Kahvaltı bile yapamadım, geç uyandım uykudan, hastayım Hasta dediysem, ciddi değil, soğuk algınlığı gibi bir şeydir Öyle dolu gözlerle bakma bana, bu halimle de çalışabilirim. Kaç baharla estin, kaç ayla doğdun pencereme, mutlu musun? Saçlarım ağarmış, biraz da seyrelmiş; takma, böyle de yakışıyor Öyle bakma yüzüme, kuaföre gidip boyanmayı düşünmüyorum! Dedim ya, işe geç kalıyorum, çok çalışmak zorundayım kızımız için Şimdi yatakta, uyuyor, bugün pazar, ek işim terzilik, becerebiliyorum Güzelyüz biraz sonra kalkacak, buraya gelecek, dişlerini fırçalayacak, Yüzünü yıkayacak, saçlarını tarayacak, aynaya bakıp başını sallayarak Bu, babam diyecek sana, bana baktığın gibi ona da bakarsan darılırım! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kalemin İşlek Işıltısından Bakabilmek Sana
Suyun açık ayasına gömülen yontucunun elmas kaleminin işlek ışıltısından bakabilmek, ezcümle; Nasıl bir anlayıştan doğar ki, düşünebildin mi hiç, Mutluluğun gelincik yanaklı, elden ele habercisi... Dileklerin kaşbastısından suya sarkan usta ellerin fal yorumundan damlayarak dokunabilmek sana; Nasıl bir hasrettendir ki her uykuda aynı yatakta baş başa, kucak kucağa yatılır da, aşk acımazdır, kavuşmaz boy veren prenslerine yoksul kızların Ve her defasınde boşluğun iç sarsıcı vuruşuyla kalkıp oturacaklar boş yataklara, hayal diyerek! Hayaldir, kurmakla bitmeyen tek dünyalarıdır: Atlayacak bir gece vakti fabrikalı kızlardan biri kapıda bekleyen beyaz atın terkisine, ol atlısının; Süzülecekler sessizce, vardiyalı gülümsemelerle uzaklara ve daha ilk molasında elele durmadan, Çalar saati çalacak baş ucunda bir çalışan kızın: Fırlayacak yataktan, işe geç kaldım diyerek! Bugün hafta tatilinin başlangıcı, yarını pazardır, iş çok, gecenin geç saatlerine kadar çalışılacak. Ne mutlu kızlara, uyku verilmeyecek prenslere! Tartıya Kalan Düşler Abdullah Karabağ
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapalı Kesitler
– • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – Cezayir........................................... ...film Ulusal............................................ ....sinema Kurtuluş....................+.................... ..kilitli kapılar Mücadelesi....................................... .yangın ........................13 Kasım 1960................. A................................................. ......................EZ M................................................. .....................İ Û................................................ .......................L D................................................. ......................E Ê................................................ .......................N ......................=280 genç + çocuk=............. – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – Cezayir........................................... ...De Gaulle Ulusal............................................ .........Sartre Kurtuluş.......................+...............bo mba Mücadelesi....................................... ......Malraux’nun ...........................7 Şubat 1962............... e................................................. ....................V v................................................. ....................A i................................................. .....................R n................................................. ....................A e................................................. .................. N .....................=Delphine Renard=............ – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – ........................SAVAŞ ve BARIŞ............. S................................................. ....................S O................................................. ...................O N................................................. ...................N L................................................. ....................U U................................................. ...................Ç KAÇINILMAZ – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – • – ................................=BARIŞ=.......... ........ Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kardelen
Kışı, ayazı seven, yağdığında her yere beyaz inciler dizen karı bilirsiniz. Kar, kardan utanır mı, utanır. Bilmiyor musunuz o halde tanımıyorsunuz. Kar, kargülüyle evli, yıllarca bir yastıkta lapa lapa mutluluk yağdırmışlar. Ama bir açmazları varmış, çocuksuzluk. Erkeği eşine: bir çocuk isterim göbekten kartopu, nur topu. Kargülü, karın ahından süklüm büklüm. Düşünür taşınır, Noel Baba’ya gider. İçini açar derdini saçar. Noel Baba sakalını kaşır,bıyığını sıvazlar, bir telini çeker, kadının parmağına halkalar. -Kıskançlık körelir körelemez dileğiniz karlanacak. İsmini kârından süzdüm: Kardelen! Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kareler
Kameraman karele Karpat bezeği Baya Mare Levhada Sasar Harami cevher siyanür Tisza komada Bergen-Belsen Tisza Ruanda kampı Kongolu Tisza arkanlı Bosna Titosuz Senta çernobil Sirende Voyvodi Tuna karantinasız Siyanür damlar kareme Kameraman karala Tavandaki kareleri Uluslararası paylaşımın doruğu Davos’tan fora yelken! Halkalı Seher Abdullah Karabağ
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Karıncalar Da Söyleşir
-Birilerinin birisi olmak mı -Hayır -Niçin bendeki birim -Çünkü sadece birin birisi olunur -Ah zavalı birim -Kendinin zavalısı birisi -Ama bire sahip olabilmek -Yani -Bir varda bir olunur -Sen yüreği büyük birim devleti zengin yüreğim -Evet sen açıl birlerin zenginliğine -Bir açılır derin düşünür gizli salınırım saklıyım sözlerimin derinliklerinden seslenirim -Yürek devletin anlaşılamıyor bazılarınca -Ne yazık ki öyle anlaşılacak -Akıldan aptal çalışkan birileri mi -Aptal olmayan ne var ki -Ancak aptallar kendilerini akıllı aptallarla karşılaştırırlar -Övünmek övünmek övünmek onlar ki hep övünürler birbirileriyle -Yaratmak ve yaratılmak övünmek midir -Yaratanların çekilmez talihsizliği -Büyük yaratıcılık -Büyük yaratıcılık yoktur O birin hırsıdır ki herkesin her şeyin üstünde bir olmak içindir -Birim yaratıcılar çok kıskançtır onlar ki yaratmadan yaratılırlar -Ah güzel yaratanlar -Dostum güzel olmayan ne var ki -Aptal çirkinlik budala çalışkanlığı -Vay dostum akıl çirkinliği çirkin olmayan ne var ki -Karıncalar yani sen ve ben -Ama çirkin ve güzel -Ben ve sen ve biz -Güzel ve.çirkindir her şeyimiz -O halde -Yaratırken yaratılmak -Karıncalıktır -Çevremizdekiler aramızdaki kurnazlar -Sen ve beni birleştirirler -Birler birileriyle ayrılıkta -Güzel ve çirkindirler -Ben sen ve biz -Bire birin birleşiğiyiz -Çirkin ve güzeldir dünyamız! Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kayın Dalı
Serden sapkın biri Bu ormanda servi devirdi Nerdeydin kayın dalı kayın dalı Haydi diyem yaylım ateşi Daradır zalimbaşı Bu mahzende Filistinli Rami devrildi Nerdeydin kayın dalı kayın dalı Abram bir katil arıyorum Rami iğne bile taşımayacağım Beni alından vuracak o lânetlenecek biz yaşıyacağız Yeter ki yerimden bir kayın filizlensin kayın dalım kayın dalın. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelaynak
Ismarlama seçim ıkıl ıkın sayışma Pusula iskarpin koltuk Annibal andı sayın saylav kelaynak Rezalet fazilet Soku siyaset Dikkat başkan şevket Annibal ne münasebet bayım ret! Halkalı Seher Abdullah Karabağ
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kelebekler
Ne zaman bir kelebek Bir kelebeği paylarsa Üzeri yakar beni Ezinci örter beni Ne zaman bir kelebek Bir kelebeği yıkarsa Sangısı tutar beni Yengisi yakar beni Ne zaman bir kelebek Bir kelebeğe kıyarsa Kıyımı çarpar beni Ağıdı tutar beni Varlıklar arenasında Kelebekler safında mıyım Kavgaları kelebek Mevsimlerin evsininde Kırınımları kelebek Kanatları örter beni. Lacivert Oyalar Abdullah Karabağ
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kemancı Çocuklar
Alır mısınız bizi şoför abi Türkü söyleriz keman çalarız Uzun hava kırık hava oynak havalar Hele bir darbukacımız var Vallahi şeytan parmaklı Nizip’i çıkar çıkmaz O dinlenme tesisinde indir bizi İsmini söylersem reklam olur Alır mısınız bizi şoför abi Her birimiz bir yuvadan geldik Hepimiz çekirdekten çalgıcıyız Şarkı söyleriz türkü söyleriz Bir Türkçe bir Kürtçe bir Arapça Türkümüzü söylersek yasak olur Birecik Köprüsü’ne varmadan O dinlenme tesisinde indir bizi İsmini söylersem reklam olur Alır mısınız bizi şoför abi Grubumuz okullu ekmek peşindeyiz Bir cumartesi bir pazar yetmez Akşamları da çalışırız Urfa’ya girmeden O dinlenme tesisinde indir bizi Yolcular çay molasındayken Bir leylim havası çalarız Sabuha’yı söyleriz Zeliha’yı da Türkümüzü söyleyemeyiz Söylersek işimiz yasak olur. Yıldız Dalı Yasaklı Gönül Abdullah Karabağ
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 2 (0 üye ve 2 misafir) | |
|
|