![]() |
![]() |
#121 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sahife
Beyaz bir sayfa açıldı sana; açıldı önüne beyaz bir sayfa Gitmek kolay dönmek imkansız dediler,kapandı artık o sayfa. Ünal Çağabey
![]() |
#122 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen Sadece Yasımı Tut
sen sadece yasımı tut sen soykırımını memleketimin laneti yükselirken üstümde zerdüşt’ün, buda’nın kutuplarda buz tutmuşken dilleri hani tanrımız değil artık onların benim değil tanrıları çılgın zamanlarda sıralanırdı ve meşuga’nın kahramanı etten,kemikten özünden toprağın yani gitmek istiyor artık bir katliamın sessizliğine.. bilmem ki neden yaşadım niye bu kadar topkapı sarayında ip çekildi boğazımın en tenha köşesine çürük bir çardağın gövdesine sarılmıştı cellatlar yargıcın ellerinde bir dünya uçurumdan aşağı bırakmakta ve bir bomba düşerse bir gün ben haklı değilim sakın ağlama.. sen sadece yasımı tut sadece hüznün göbeğine sarıl yine de kuşun kanadına fareler gibi bekleme eşikte ışığın yüreğine gir fersah fersah ve ne kadar gülebilirsen gül kahramanca.. sen sadece yasımı tut sakın ağlama sen sadece yasımı tut… Ünal Çağabey 04/12/2007 Ünal Çağabey
![]() |
#123 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sessiz Çığlık
uzak bir yolcudan sabah sefası için yemek tarifesi, umulanın olduğu umulmayan bir yerde ki misafirin ağıdı pençesine düşmüş aslanın bir vahasında yol üstünün.. deresinde bir köyün ne olduğunu bilmediğin neresinde olduğunu düşünmediğin bir yazarlık sevdalısından bir nobel budalasına aşkın yitik gölgesi gibi. ölümün sesinin geleceği bir gün olabilir mi yoksa ölüm mü şerefli aziz dost eli.. bir meryemin sesi kulağımda inliyor çarmıhın isayı gerişi gibi ayağında çarıkla boran ve tipide yolun düşürdüğü yerdesin biliyorum gölgemin gölgesinden bir ses bir ağıt gelsin bir tavan arasından.bodrum katından çığlıklarım duyulsun hangi dilde olması önemli değil kürtçe,türkçe,arapça,ingilizce... hepsi de aynı hukukun kanunları değil mi hepsine de bir el değmedi mi aynı yerden çıkan sadece biri ayrılmanın anasıdı diğerleri çocuklar... selam olsun benden resmi kağıtlarda kardeşlerim olan çocuklara selam olsun çocukların farklı güzelliklerine ben annemi sizden çok seviyorum.. Ünal Çağabey
![]() |
#124 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Seyir Defteri
fikrimin seyir defterine yazdım seni çapulcu hayatımın meyvesine özenerek bir kış günü yola çıktım dağa bir gül gönderdim ateşkes ilan ettim yüreğime ve bir türkü söyledim kardeşlik namına... fikrimce zor geldi adıma ağır oldu yükü sırtını kaldıramadı bir daha yeni rotalar çizdim açık denizlere çöllere yeni gemiler saldım adımın yazılı olduğu bir bulut gönderdim adını bilmediğim bir vaha'ya. çıkar gibi geldin fikrimin seyir defterinden öylece,apansız,hissettirmeden ikametini beğenmiyordun artık yeni rotalar çiziyordun seyir defterine adımın yazılı olduğu bir defter getirdim sana geleceğe dair bir umut beraberce,özgür olarak ikamet yerimiz fikrimce... Ünal Çağabey
![]() |
#125 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sormayın Nasıl Seviştiğimi
Nasıl seviştiğimi sormayın bana Siyah bir kalem gibiyim Ağzımdan dökülmese de kelimeler Dişlerimin gıcırtısı yeter Bana sormayın sakın Ben bir yazıya benzerim Bazen silinirse de gölgem On bir yaşında bir çocuğa benzerim Aşk ne kadar güzel olsa da *******i doldurmaz belki düşleri Bekçiler ruhumu zapturata tutsa da Göğümü kapatamaz üstleri Canıma kıyacağımı düşünsen de Sorma bana nasıl seviştiğimi Gölgen yatakta gölgeme küsse de Söküp alır yerinden yüreğimi Nasıl seviştiğimi sormayın şimdi Ben ancak kağıdın kalemi gibi Ölünün toprakla buluşması gibi Sevişsem de bana sormayın Nasıl seviştiğimi… Ünal ÇAĞABEY 23/01/2008 Ünal Çağabey
![]() |
#126 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sonsuzluk
Kalbim diyor ki bu ömür sonsuz,ilelebet sürecek Ölümü öldüren Allah bir gün bunu da öldürecek.. Ünal Çağabey
![]() |
#127 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Söğüt Dalı
Kim bilebilecek yalnızlığın nereden geldiğini Belki uzak bir söğüt dalından belki de cam ve çerçeveden her an içeri girecekmiş gibi Girip bir daha hiç gitmeyecekmiş gibi Kim bilebilecek yalnızlığın nereden geldiğini Açıklayan yokmu bana bu derin ve veciz sözü Kimse yaşamadımı camsız ve çerçevesiz akşamları Niye söylemiyorsunuz o güzel yalanları Yoksa unuttunuzmu söyleyeceğiniz palavraları Açıklayın bana,bulmaya çalışın derdimi Kim bilebilecek yalnızlığın nereden geldiğini Ben söğüt dalındaki bir yaprağım Yalnız akşamların yalnız saatlerinde bir abdal'ım Bilirim yaşananları ve anlarım yaşayanları Kim söylemiş anlamam o palavraları Ben söğüt dalındaki bir yaprağım Kim bilebilecek yalnızlığa ne kadar muhtacım Etmeyin bana dostlar, bir derviş'im yollardayım Beni yalnız bırakmayın bu akşamlarda Atmayın beni aç kurtların ortasına Etmeyin bana dostlar söğüt dalı var arkamda Ben susamışım söğüte,söğüt susamış bana Yalnızlık susamış bana susamış ikimize İkimiz susamışız, susamışız herkese Beyaz bir güvercin geçmekte söğüt dalından Gördünüz mü dostlar kanat çırpınışını Bir el uzatıp alacak kadar Önümüzden geçiyor bir güvercin,birde söğüt dalı İkisi aynı anda aynı yerde gibi İkisi farklı yerde farklı zamanda yabancı gibi. Kim bilebilecek yalnızlığın nereden geldiğini Belki uzak bir söğüt dalından, belki de cam ve çerçeveden her an içeri girecekmiş gibi Kim söyleyecek beyaz bir güvercinle gelmeyeceğini Ama kim söyleyecek aynılıkları farklı göstermeyeceğini Kim bilebilecek yalnızlığın nereden geldiğini Kim söyleyecek söğüt dalını,camı,çerçeveyi,güvercini.. Ünal Çağabey
![]() |
#128 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şah Mat
bir şah mat oyunuydu yaşananlar kıyısında gecenin bir şah, bir mat vezir yolunu alırken darbeye nasıl korunacağını düşünüyordu padişah komutan savaşa girişmişken piyon nerede öleceğini hesaplıyordu.. bir şah mat oyunuydu zamanın altında kaldı gene eğilirken bulutlar ağırlığı deliyordu toprağı ağırlığı taşı bir şah bir mat oyundu aslında vezirle padişahın sureti komutan ile askerin korkusu oyundu aslında belki de gerçeğin resmi.. kurulmadıysa bir günde roma sabırlı ol sakın zamanından önce şaşırma bir şah mat oyunu yapılanlar bir mola esnasında uzun yolculuklarda aynadan bir resim zannımca bir şah mat oyunu aslında. Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#129 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şairlik
yoksul kelimelerle dans ediyor şairler üstü yırtılmış yamalarla dolu hayatın her yerinden olan kelimeler şairler ses veriyordu yoksul notalara yoksulluğu yaşanır kılıyordu yoksulluğa can veriyordu yoksul yaşıyordu yoksul kelimelerle dans ediyordu şairler... Ünal Çağabey
![]() |
#130 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Şehirler Üzerine
şehrim ah o ömrümün şehri yüreğimde çarpan yalın ayaklarımı içinde yıkadığım çocukluğum,gençliğim ömrümün meyveli yılları sevgilinin en içten sarılışı gibi... şehirlerim ah şehirlerim toprak kokulu yollar yeşilin göğü görmediği aslında bir türlü tanışamadıkları insanların bir türlü anlamadıkları ömrümün yarısı babamın çocukluğu annemin genç kızlığı içinde binmeyi bilmediğim bisiklet olan can verdiğimiz, uğruna nefes alışımızı değiştirdiğimiz şehirler, ah o şehirler... uzaktan hep kargalara teslim olmuştur fakir ama yürekli ömrümün tarihi şehrim ah o şehrim... Ünal Çağabey
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|