![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ellerim
parmaklarım uzun ellerim ince ruhumdur bilirim ellerim ondan narince. buz gibi soğuk olurlar bazen, bilirim o zaman yüreğimdir yüreğimde boğucu güvensizlik! ter baskınını yapar boncuk boncuk, bilirim oda içimdeki heyecanlı tutkulu çocuk. parmaklarım bilirim uzun ellerim de ince, bilirim ruhumdur ondan narince ellerim..... Şule Aydemir
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Elma Şekeri
penceresinin tam önünde bir akasya var mis gibi de kokuyor beyaz değil mor hani belkide eflatun her başını çevirdiğinde kopuyor o andan masasında oturuyor ki göz kırpıyor ona evraklar gülümseyiveriyorlar inanki bir baştan bir başa geçiyor önünden yaşam kamikaze misali lunaparkta uçuşlarını anımsatarak geçmişine ağlamamış hiç yine gülümsüyor yüzü cebinde topladığı acılarına bakarak mutluluklarını düşünüyor üç-beş dakika dolu dolu yaşanmış çocukluğu geliyor aklına ilk muzla tanıştığı gün mesela sonra vapurla karşıya geçişleri Eminönü’n de havalanan yüzlerce güvercini sirkleri, lunaparkları ah o güzelim kırmızı balonlarını hep tellere taktırdığı binbir emekle yaptığı uçurtmalarını horoz şekerini, leblebi tozlarını misketlerini, gazoz kapaklarını, en saf edinebildiği arkadaşlıklarını her yaz bıkmadan gittiği yengeç-balık yakaladığı Büyük-Küçük Çekmece kampını ahh! o zamanlar ne güzeldi İstanbul'un denizi doğum günlerinde yaptığı haylazlıkları dallarının hesap soracağını bildiği tırmandığı yığınla ağacı izin alıp sonra çaldığı mevsimlik yemişleri tatlı çocuktu herkes severdi de hani karnesinde ki not baremini yara bere içinde binmeyi öğrendiği ve ilk sahip olma duygusunu tattığı kırmızı bisikletini sıra arkadaşını, aşklarını küsmeleri ve barışmalarını oynadığı çayda çırayı, piyesleri şiir yazmaları, okumaları, yarışmaları kuş gibi kanat çırpan nice heyecanlarını üç-beş dakika işte minik kalbine sığdırdığı küçük anlarda ki büyük mutlulukları dokundu elleri ceplerindeki kocaman zamanlara sığdırdığı acılarla yoğrulmuşluğa minicik bir anın içine alamıyordu ya elma şekerini düşündü de acıyla buruldu gülümsemesi cepleri yine kazançlıydı yakarak yuvarlandı birkaç damla gözyaşı elma şekerinin kızıllığından ağaçtan gövdesine... 'hoşçakal e mi elma şekeri' Şule Aydemir
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ElVeda
_____________________veda bu bir isyan kaynağı düzenden değiştirilemeyen bu bir gidiş dalga dalga gelen boran olup yıkıntıya çeviren bu bir elveda dökülemeden dudaklarda kalan bu bir zaman tekerrür ____________bilir dönüşünde aralarken kapıyı aralığında kalır parmakları alıp çekemez ____________bilir ki hafiflemez ____________acı bir de utandırır çığlığı yüreği gözünü kapatır artık karartmadadır şafakları toprak serin öper yüzünü Şule Aydemir
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elzem
karanlığa boğulmuş bir çocuk çığlığında gömdüğüm kırk düğümlü adağımdın yalnızlığa seni sevmek öylesine/ bir kuşun kanat çırpışı misali sana eğilişim/rüzgara başağın borcu içgüdüsel yalın ve hesaplaşmasız sana gelişlerim/penceremden gelip geçen iklimler düzenli-düzensiz sıcak-soğuk seni sevişlerim/ fidanlığın ormana dönüşü zamanla sevmek sende kendimi/yakalamak bende seni şulelenmek zorunlu unutulmuşa/sakınmak eflatun med-cezirleri seni bitirmek/dilimin dönmediği hıçkırığın duasız gömmesi yüreği yağlı bir ipin boyna geçmesi/bitirmek seni sana ölmek/bir kedinin görmesi geceyi Şule Aydemir
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() EserSen Şule
ortadasın sen sağın solun olmaz kolayın bulunmaz bahardır; bir an hoş bir koku anlayamazsın nereden geldiğini hissedersin umarsızca o çiçekten mi bu ağaçtan mı bir an ararsın bulamazsın koku gelip geçmiştir ama nereden ya da kimden sen var ya; o koku gibisin aynen meçhul nereden geldiğin esip geçtiğin Cerlet' e ithafen Şule Aydemir
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Esintilerle Yağmur Damlaları
_____________________________''yıllar çökse omuzlarına....'' sakın silkeleme tozlarını sil ellerinle bir kaç dakika kalayım sende müsadenle bende ______________________________'ben seni tadımlık sevmedim... '' tadımlık değil sevgilerim nedensiz seversin bazen neden sevdiğimi de sorma bil ki herşeyin neden sevmediklerimi sorarsan söylenebilirler birkaç şey düşünebildiğim ______________________'' şiirlerin beni alıp götürdükleri diyarlarda esintiye kapılıp kirpiklerime yapışan birkaç yağmur damlası'' Şule Aydemir
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ezilir Tutku
bende ben, yaşamak istemiyor belki aslında ben, belkileride sevmez ya... çarpar alaca karanlıklarda, zifiri karanlık duvarlara kim farkedebilir ki yüreğinin gümbürtüsü kulaklarında duyamaz dışardaki çırtlak sesleri inançları ezilmış, ayaklar altında anlatma ona hiç diger insalarda var olan sevgiyi inanmıyacak duymayacaktır, bendeki ben hazır oldugunda geçip gidecektir arkasına bakmadan ne kazandınıp, ne kaybettiğinin ince hesaplarını yapmadan kendince vakur kendince onurlu yapacaktır yapacağını bana ben kimse çiğnemeden daha bulacaktır bir hata ezcektir alacakaranlıkta zifiri duvarlarda........ Şule Aydemir
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() F.f.
kalk gidelim diyor zaman karıncalar iniyor bacaklarına biliyorsun gülümseme yerleşiyor dudaklarına kaç basamak çıkıp geldin bu ana düşünüyorsun insanin boş vakti olur mu diyorsun gülüyorsun kırıştırdığın yaşam kıskanıyor seni zaman bakakalıyor arkandan her yıla bir yaşam sıkıştırdın 34 yılı devirdin yürüyüp gidiyorsun Şule Aydemir
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fasih / Duru
içimde cennetler kapılarım kilitli zihnimde cehennemler asılı çizen kuru bir bulut cennetimi sahilin kumu yürüdüğüm silinen ayak izleri yıkanır insanlığım durudur dengesi ____________________________________lekesi _______________________________________çarptığım _____________________________________________insan ın _________________________________________________l ekesi Şule Aydemir
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Fazla Değil Hani
- kendime çok değil en fazla bir ev istemiştim sevgi üstüne pembe pancurun gereği bile yoktu hani olmadı da gitti mısırlar patlatıp birbirmize sarılıp film seyredecektik en fazla şimdi olmadı diye ağlıyormuyum asla! ağrılarımı dindirmedin hani sevmedin ya beni bildiğim gibi ezdin geçtin bilmedin ya hani parçalandım son gelendin ilk gelen sen olmalıydın ölümlerde doğumlarda hiç olmadın oysa kendim çarpıştım yalnızlığımda hiçtin ya hiçim hiçiz hani büyüttün ya beni gül çiçeğim beyazım ağlamak yakışmaz artık yaşanmışa tek odalı evimiz olsaydı ama duygularımız yüzlerce yakalayamadık ya hüznüm onadır bil teşekkür ederim yaşanmışa keyfe kader değil dileğim paylaşılmışa arkandayım ya gittiğin kadar gidebilmişliğine öperim ya seni yanımdayken bilinmeyen hasretliğimle Şule Aydemir
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|