![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() gittin ya;
bilmem kaç kişi benzettim sana! sensizlik ızdırap ne olur bağışla! şimdi anlıyorum kimse; asla benzemez sana...
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() I
Ben; Kimsenin bilmediği, Bir şair tanıyorum. Konuşma özürlü bir şair! Onunla Beyoğlu'nda, Bir barda; Rakı içerken tanıştık. Adını bende bilmiyorum, Kocaman; Masmavi gözleri vardı. Cümlelerini; Gözleriyle kurardı. Sohbetine doyum olmazdı. Kelimelerini; Parkasının cebinden çıkarır, Tütün niyetine; Piposunda yakardı. Buram,buram; Orhan Veli kokardı... II Ben; Kimsenin bilmediği, Bir şair tanıyorum. Konuşma özürlü bir şair! Yalnız oturur,yalnız içerdi Aslında; Yığınla dostu vardı. Ara-sıra kendince gülümserdi. Bizlerin görmediği; Şair dostlarıyla şakalaşırdı. Kocaman; Masmavi gözleri yaşla dolardı. Hesapsız ağlardı. Sarı tespihini; Kalem diye tutardı. Şiir dizelerini; Tane,tane yazardı. Akşamcıydı; Ahmet Haşim vari bir adamdı... Şubat 1998
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() I
Ben; kimsenin bilmediği Bir şair tanıyorum, Konuşma özürlü bir şair! O ağlayınca; İstanbul ağlardı! Gözyaşları kıvılcım misali, Düştüğü yeri yakardı... Soğuk kış *******inde; Sahil yolunda ki barakada Sabahlardı... Kahvaltısını martılarla/ Paylaşırdı... Masmavi deniz kokardı: Adalarda tanıdığı; Denizkızına sevdalıydı, Şiirlerini hep ona yazardı. Bir gözyaşı kâsesiyle, Denize bırakırdı: Saatlerce dalardı, Bakardı,bakardı, ağlardı! O ağlayınca; İstanbul ağlardı! Ahmed Arif gibi bir adamdı... II Ben kimsenin bilmediği, Bir şair tanıyorum. Konuşma özürlü bir şair! Çok sesli şiirleri vardı: Kendisi asla okumazdı, Sadece yazardı... Onun şiirleri; Hiç bir kitapta yer almadı, Yayın evleri onu yayımlamadı. Her şeye rağmen; şiirlerini Tüm insanlarla paylaştı... Onurunu, davasını yazdı: Gün geldi; Bir çobanın kavalıydı, Bir ozanın sazıydı... Gün geldi; Bir çocuğun ağlayışı, Bir seyyâhın yaşayışıydı... İşitendi, bilendi, bilgeydi; Sazının telleri, Şiir diye inlerdi Âşık Veysel gibi bir adamdı... 1998(kışı)
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kendisini hiç görmedim
duvarda asılı solgun siyah beyaz resmiyle/ tanıdım babamı... çocukluğumdan bu yana yokluğuna alışamadım her gece uyurken kokusunu duymadığım bir kez dahi olsa beni öperken nefesini hissetmediğim duvardaki resmiyle avunduğum/ babamın; soğuk hatıratlarıydı koynumda sakladığım tütün tabakası ile çuha kılıflı kordonlu saat... 07.01.2002 Gece 2:30 Pazartesi
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() elimde değil gülüm;
uyuyamıyorum... *******i dededen kalma abanoz yaftalı saatin/ tik tak sesleriyle hayatımdan bir şeyler kayıp gidiyor haykıramıyorum... her sabah; bir parçamı yitirmiş halde/ uyanıyorum... kinliyim zifiri karanlığa hiç akşam olmasın istiyorum. aydınlık her daim aydınlık.! gece uyurken; habersiz ölürüm korkusunu/ defalarca yaşamak istemiyorum... ben; adını henüz öğrendiğim, koklamaya fırsat bulamadığım özgürlüğün maviliğini/ içime doya, doya çekmek istiyorum... sabahları ürpererek; yalınayak, çırılçıplak terler içinde/ uyanmak istemiyorum... evet türlü renklere boyalı; mavinin ağır tonunu, özgürlüğümü istiyorum.! doya, doya yaşamalı öpmeliyim... beyaz rengi; yaşarken giymeliyim.! o masumane renge toprağı bulaştırarak; ihanet etmek istemiyorum... elimde değil gülüm; *******i uyuyamıyorum... uyurken kaskatı, asık suratlı/ kalmaktan korkuyorum... bir daha komşu çocuklarının/ sesleriyle... kafeste ki kuşumun ötüşüyle/ uyanamamaktan korkuyorum... ben her sabah mahalle simitçisinin/ ekmek kaygısıyla koşuşturmasını; seviyorum... ben; İstanbul’umu özlemekten; martılarla vedalaşmadan anamdan helallik almadan/ gitmekten korkuyorum.... 14.04.01. Salı
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() uzun, upuzun bir yolculuk sonrası/
geldim Dünya'ya göz açınca tanıştığım yokluk/ ve yıllar yılı değişmeyen rüya! bir aksi seda; kölelik tüccarına nasırlı ellerim, nasır tutmuş yüreğim. 21.Haziran 2003
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kör inadın yok mu;
Kör inadın... Çekip aldın gözlerini Kırıldı inadım.! El uzatıp tuttum: Gök te güneşi... Gözlerinin yanında; Güneş dediğin ne ki.? Sönük bir peyk gibi.!
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Duydum ki yar anam hasta
Sevdiğim hep kara yasta *******i kör nöbetim... Dost bildiğim düşman safta. Bırakın dağlar gideyim Yarin yüzüne hasretim Nicedir ıslak gözlerim Kışlalarda kör nöbetim...
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsa'nın bedeni gibi;
çarmıhta bakışlarım. tek damla gözyaşı/ düşer yanaklarımdan Hüseyni acılar/ hep bana gelir. yürek yanar ey Nebi yine de; kör olsun gözlerim sana layıkıyla; ağlayamam ki. bir mızrak ucuyla; deşilir bağrım utancım damlar/ sağ yanımdan; Kerbela çölüne. en acı sagular yükselir dudaklarımda. /sesimi duyan, duymayan gelir/ ten kafesinde can yanar ey Nebi yine de; kör olsun gözlerim sana layıkıyla; ağlayamam ki. Uhud’da sökülür kalbim/ yerinden... vuslatına yandığım; Meryemsi umutlar Eyyub gibi sabırla; çözülür gelir. acılar içinde; kanar yara ey Nebi yine de; kör olsun gözlerim sana layıkıyla; ağlayamam ki. Temmuz 2005
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() sensizliğin acısına;
kurşunlar sıkarım her gece sıktığım her kurşun; döner geriye, vurur beni en sensiz kaldığım demlerde. içimi kanatır; soğuk çelikten bir buse öpüp alnımdan; indirir toprağın böğrüne. bir hiç uyanır içimde bir ah şahlanır yüreğimde. üzengisinden kurtulur/ göz yaşlarım... damlar gecenin sessizliğine. sensizliğin ıstırabına kurşunlar sıkarım her gece sıktığım her kurşun; sanki beynime her gece; ecel düşer peşime.!
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|