![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dostları Anlatıyorlar
Türküler vuruş olur yüreğimizde, Şarkılar nota olmuş dilimizde. Salkım çiçekleri gibi içerimizde, Tek yürek olmuşlar türkülerimizde. Sevgiyi dostluğu anlatıyorlar, Gizli düşlerimizi uyandırıyorlar, Yürek tellerimizi titretiyorlar, Sazın tellerinde çırpınıyorlar. Diyar diyar gezen ozan olsaydım, Her diyarın türküsünü çalsaydım, Sazın tellerinde name olsaydım, Dostlar o tellerde asılı kalsaydım. Sevgiyle birleşsin gönül tellerimiz, Dostluklara açık kalsın yüreklerimiz, İnsanlığa kucak açsın türkülerimiz, Olacaktır inanın güzel günlerimiz. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dostluğa Çağrı
Bahar olsun ömrümüzde, Kışlar bile güzel olsun. Sevgi olsun gönlümüzde, Düşmanlıklar dostluk olsun! Kavgalar son bulsun artık, Barış rüzgarları essin, Hırçınlıklar dargınlıklar, Mutsuzluklar dize gelsin! Sevgi olsun gönlümüzde, Kıskançlıklar uzak dursun. Doğan güneş gülümsesin, Mutluluğa selam olsun! Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostluk Rüyası
Bir geceydi *******den,hayal ettim dostlukları, Hayalimde el eleydi,mutluluğun hayranları, Kavga yoktu gönüllerde,pınarlardan çağlıyordu, Şelaleler gibi olmuş,umutlar hep coşuyordu. Bu hayaller içindeyken,bir rehavet basıvermiş, Beni uyku tüneline,güzellikler çekivermiş. Bir kelebek gibi gönlüm,kanat çırpmış bir sevdaya, Rüyaların bahçesinde,aşık olmuş o doğaya. Çiçeklerden adı salkım,titreşirler hep dallarda, Huzur ve neşe yan yana,raksederler bu yollarda. Uyanmamak ister gönlüm,bu dostluğun rüyasından, Mutluluğa yelken açmış,umutların dünyasından. Bırak beni kalsın ruhum,güller açmış o bahçede, Kırçiçeği dolsun her yer,dalgalansın gönüllerde. Papatyalar menekşeler,dostluklarla beraberken, Uyanmışım ben rüyadan,mutlulukla gözgözeyken. İsterim ki bozulmasın,dostluklarla hep yaşansın, Rüyadaki mutluluklar, yaşantıda daha artsın. Bu emenet dünyamızda,kavgalara son verilsin, Kıskanmadan hiç kimseyi,dostluklarla gezinilsin. Bu dünyanın bağrındaki, insanların kaygıları, Bilinçlenir saygılarda,şahlandırır duyguları, İşte dostluk işte barış,dostluklarda yaşanacak, Dünyadaki her bir kimse, mutlulukla tanışacak. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dönüşünü Bekliyoruz
Akşam eve dönüşünü bekliyoruz babam, Saatler durmuş sanki hiç ilerlemiyor. Tüm beklemelerimizse gerçekleşmiyor, Sen gelmiyorsun gözlerim yolda kalıyor. Dönüşün için inan verirdim bu garip canı, Feda olsun ömrüm senin için bir tamem. Ne sen gelebiliyorsun bizi dinliyorsun, Ne de bu bedenimdeki can çıkyor babam! Bir gülüştün sen evimizi şenlendiren, Akşam olupta bir araya gelmemiz var ya, Tüm detlerimizi unutturuyordu bize, Bitti artık dönüp gelemiyorsun o geçitten! Garip kaldık sen yoksun artık yanımızda, Boynu bükük senin yüce varlığını arıyoruz. Anlaşılmaz bir hüzün ki bu hayatımızda! Elimiz kolumuz bağlı seni arıyoruz. Tanrım kabullenmek ne kadar zormuş, Baba acısı öyle bir ateşten gömlekmiş, Gelemezsin biliyoruz yine de çaresizce, Senin aramıza dönüşünü bekliyoruz babam! Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Hancı
Derler dünya hancı biz de yolcuyuz, Kader kederlerle tüketir ömrü. Kadersizin benzi solmuş hep sorunluyuz, Hayatlar hep roman olmuş bitmiyor özrü. Yaşamın penceresinden bakar geçeriz, Dünyanın güvencesinden yok mu payımız! Mutluluğun kadehinden hiç içemeyiz. Hep geçiyor hüzünlerden alın yazımız. Gülümsersek belki kader gülümser biraz, Dünya etmişse derbeder oturup yanma, Doğada var ne cevherler görmemek olmaz, Mutlu değil hep gönüller aldanıp kanma! Düşman olma kaderine mücadele et, Hakim olup hislerine kırma kalpleri, Dünyanın emanetine el açıp şükret, Umut dolsun gözlerine sil acıları. Sil baştan yap kaderini gül dertlerine, Dostluğun duy gür sesini gör mutluluğu. Ruhundaki enerjini sar bedenine, Bedenin de silip atar huzursuzluğu. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Şairler Günü
Dünya şairler günü umutlar volkan olsun, Şairlerin kalpleri hep sevgilerle dolsun. Gözler mutluluk saçsın ışıklar hep nur olsun, Denizler köpük köpük hırçınlıklar durulsun. Dünya şairler günü gönüller çağlamalı, Menfaatsiz dostlukla şiirler yazılmalı. Şairler can dostları hep el ele olamalı, Her kişi alıntısız üreterek yazmalı. Dünya şairler günü yürek kanat çırpmalı, Hüzünlae hepimize hep sevgiyle bakmalı. Coşmalı beraberce kimse ağlamamalı, Kalplerde çığlık çığlık dostluklar yaşanmalı. Dünya şairler günü pırıl pırıl hep kalpler, Dostluklar içimizde coşmalıdır gür sesler. Gönül telleri titrek dizeler üretsinler, Sevgiler çağlasın da mutluluk saçsın hisler. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya Tiyatrolar Günü
Yirmi dört Mart Çarşamba dünya tiyatrolar günüdür, Bir ağlatır bir güldürür tiyatronun mutlu dünüdür, Aşk vardı tiyatroya coşkuluydu tiyatrocular, Gülerdi tiyatroyla ağlatırdı hep dramlar. Bu gün dersen değişti oldu eğlenceler amaçsız, Tiyatronun sevgisini herkese aşılamalıyız. Değer verip bu sanatı beraberce yüceltmeliyiz, Pınarın serinliğini sanatta hissettirmeliyiz. Gelsin saygı ve sevgiyle Gönüller sanata doysun, Parlasın bir volkan olsun saygı sevgiyle durulsun. Sarsın ruhlarımızı sanat çarpsın tiyatroyla kalpler, Takılsın hep umutlara sanatçı ve sanatseverler. Sanat görmelidir değer coşkun olmalı gönüller, Tiyatroyla gülümsesin gönlü güzellik severler. Sanatı seven bir toplum gezinecek zirvelerde. Sanatsız yaşayanlarsa saklar kederi kalplerde. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünya ve İnsan
Bu yaz geçti geçiyor bak geliyor sonbahar, Sararan yapraklarda gelen kışın hüznü var. Düşmez sarı yapraklar direnirler dallarda, Hırçın esen rüzgara direnemez sonunda. Bu tabiat kanunu bizleri anımsatır, İlkbahar,yaz,sonbahar,kış sa ömrü karartır. Ne kadar umursamaz ilkbahar insanları, Yazı olgunluk devri,tozpembedir aşkları. Sonbahar mevsiminde direnir karşı koyar, Kış gelince insanlar yıldızlar gibi kayar. İnsan dört mevsim gibi yaşıyor direnerek, Tek bir isteği vardır günler geçsin gülerek. Kış gelmeden bu ömrün değerini bilelim, Mevsimleri gülerek dostlukla geçirelim. Ruhlar ölmez desekte yaşamayı isteriz, Dünya gibi bizlerde mevsimler geçiririz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyam Çiçek Kokuyor
Değerini bilemedim yaşantım geldi geçti, Dürüstlük için direndim mutsuzluk beni seçti. Yaşam yenilmeyeceğim tüketemiyeceksin, Kaderime güleceğim yokedemiyeceksin. Dostluk sevgi yüreğimde mutsuzluk silinecek, Kaderim geleceğimde bana boyun eğecek. Mutluluk şarkılarını gör bak besteleyeceğim, Geçmişin hatalarını silip yok edeceğim. Belki kaldı üç beş günüm ömrün vakti bilinmez, Belki çok günler görürüm yaşam coşkum silinmez. Sıkıntı dertlerde olsa huzurlu nefes almak, Kalemde renkler solsa da hedefim dürüst kalmak. Kıpırdanırken bu kalem kâğıtların üstünde, Gerçek dostluklara özlem kükrüyor yüreğimde. *******i seviyorum gönlüm ışık doluyor, Kâğıt kalem alıyorum tüm kederler soluyor. Benden içerdeki beni bulup konuşuyorum, Sevgiyle görüp evreni mutluluğu yaşıyorum. Yaşam parlıyor gönlümde dünyam çiçek kokuyor, Bu güzellikler özümde bana huzur veriyor. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dünyanın Uyuyuşu
Bu sabah dünya susmuştu sanki, Yapraklar uyumuş yorgun ve durgun. Kuşlar uyandırmak istercesine, Serenat yapıyorlarsada nafile. Neden sonra uyandı yapraklar uykusundan, Kuşlar yorgundu onları uyandırmak için, Yaptığı sevgi dolu serenattan, Dünyanın uyuyuşu ne korkunç sessizlikti. Kuşlar uyandırmasa yapraklar halâ sessizdi, Ne mutlu ki bir kaç dakikada geçiverdi. Yine her şey eski düzenine girdi, Yaşlı dünya sanki birden gençleşiverdi. Meziyet Ak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|