![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özlemim
Bağrıma gözyaşın damlıyor şimdi Sen ağlıyorsun içimde Özlemim Kalbimde ırmaklar çağlıyor şimdi Sen akıyorsun içime Özlemim Esmer *******e doğan gözlerin Toroslarıma yağan kar gözlerin İçimi ısıtır baldan tatlı sözlerin Kalbimde yerin değişmeyecek senin **Hasret kokan çiçeğime, ÖZLEM'e dair...** |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Özlemimden
Farkımız yok karlı dağdan Aşkla kapandı yollarımız Rast gelsin sevda yolcusu Uzakları yakın et ki Kışa dirensin hülyalarımız |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Özlemle Dolu
Bir gecem geçti ki özlemle dolu Muhabbete hasretse gönül yolu Uzanır göklerden merhamet eli Aşılır engeller bu yürek ile... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Pakize
Ağır ağır,yorgun yorgun kaçan adımların Büyük bir göçü andırıyordu. Bir bakışından bin mana çıkacaktı Bir sözünden bin sükut kaldı Pakize Sustu senli bekleyişin sabırsız çığlıkları Ve sustu... Bilinmez yöden esen, keskin poyraz gibi duygularım Çiy bıraktı sabah, Gecenin örtemediği saçlarımın her bir teline Gururum... Ve gururum nasipsiz utanan af dilekçesiydi ellerimde Baharı kendi ellerimle teslim ettim zemheriye Belki de Pakize Yarına bırakılmış günlerde görseydim dönüşünü Sürgün verip filizlenecektim sade bir çiçeğini Toprağın bağrına düşecek, Muştulayacaktım taze mevsimini Senli bir hikaye olacaktım Şenlendirecektim seni tanımayan sohbetleri Gülüşü olacaktım Pakize, Herbiri rengarenk, herbiri boy boy çocuklarımın... Öyle sıradan görmeseydin Senli bir hikaye olacaktım kulaktan kulağa Senli bir hikaye olacaktım dilden dile... Zaten Pakize; Sen hep gün gibi Torosların ardına sığınıyordun Cebimde türküler dolusu sana hasret Avuçlarımda fırtınalar demeti Yumruk gibi oturdun Böğrümün tam orta yerine Sen bir sevda bilmecesiysin Pakize Çok bilinmeyenli denklemlerin en bilinmeziydin Hangi vakit takvimi aralasam Senli hiçbir şey söylemiyordu Çünkü sen; Beşinci mevsimin onüçüncü ayında saklıydın Pakize Seni Şirin'den Aslı'dan, seni Leyla'dan beri tanırım Dönecek olsan bilirim, bilirim Pakize Her zaman derim; Akacak kan damarda durmaz Can bedende, yürek kafeste. Hayat istasyonundan kaç kara tren uğurlandı Ben, bekledim gün batımı şehirler aynasında Zaten, hiçbir kara tren Seni bana geri getirmedi, getirmedi Pakize Martı kanadından gençlik uçurtmam Kirlenen insan denizlerim Vapurlar içinde başıboş ve serseri İstanbul Kahve masalarında düşen okey taşları ve yirmi yaşım Hepsi ama hepsi; Çikolata tadında, senli bir ıslıktı dudaklarımda Senli bir ıslıktı Pakize Doğdum, kundağıma nazar boncuğu diye türkü asıldı İsmim dillerde, gözlerim dünyaya ıslak bir bakıştı Ahh! Ahh bir bilsen, bir bilsen Pakize Çatlayası yüreğimin tellerine vurduğum mızraptı masumluğun Boynum bükükse aynaların karşısında Sana olan utancımdandır duyduğum burukluğum Asırlık çınarın köklerinin topraktan ayrılışıdır Ellerinin ellerimden ayrılması Sana olan açlığımın ilanıdır Gözlerimin senden başka anlam bulamaması Çocukların zamansız ağlamasıdır, Buz dağlarını eriten Seni sormasıdır her yanımın Günlerime mahşer dedirten... Zaten sevgiden bir kazak dokuyordum Sen her ilmekte düğüm oldun. Doğdum..doğdum Pakize Kundağıma nazar boncuğu diye türkü asıldı İsmim dillerde, Gözlerim dünyaya senli bir bakış kaldı Senli bir bakış... Senli bir bakış kaldı Pakize. *Sevgili kardeşim F.M.YAĞCI yüreğine, kalemine sağlık.. Şiir gönüllü dostuma şiir tadında bir ömür dileğiyle...* Faruk Gökbulut |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhumun Mimarı
Ruhumun mimarı, sertacımsın sen Himmetin âlîdir, ilacımsın sen Vefasız yıllara soruyorum ben Bir tebessüme şimdi muhtacım ben Uzaklardasın sen, senden haber yok Gözüm gönlüm hasretine bil ki tok Uzatma sürgünü dön artık yurda Sıla buram buram bekleyenin çok Sevgili bu yerler sensiz çok tatsız Âşıklar şehrinin prensi kayıp da Süvariler yorgun düşmüş ve atsız Bitirsem günleri geri sayıp da |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ruhun Sesi
Sensizlik tak etti canıma Ne olur al beni yanına Öyle hasret kaldım ki sana Kartal kanadında Özgürlüğü yudumlayan Bir tüy gibi... Ben de senin hasretini yudumluyorum. Kalabalıklar içinde sensizlik Kalabalıklar içinde sessizlik Senin olmadığın kalabalıklar bana eksik Dardır bana senin olmadığın ovalar Hasretin bir gölge gibi, Peşim sıra kovalar. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sabır Çiçeğim
Vefa yaylasındaki sabır çiçeğim! Bütün bir ömrümü sana vereceğim. Güller kadar asilsin, gelincik gibi narin. İnan kalbimde hiç değişmeyecek yerin. Hele biraz sabret çiçeğim, hele biraz sabret Allah biliyor ya sabrın sonu selâmet. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Safî Soylu Sır
Zaman sende durmuş, kainat sessiz Varlık yetim kalmış, duygular hissiz NURSEL’ine kapıldık bu gece biz Sâfî yaşlarla ağladık, yıkandık Yürekleri Harran, HAVRANLI candık biz |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sâfi Varis
Gül süvarisiyim Aşk havarisiyim Gönül mektebinden mezun Safî'nin varisiyim Bize aşkı öğretenler Aşkın haddesinden geçmiş İmbiklerden aşk süzüp Elif gibi incelmişim Mecnun'dan divane Ferhat'tan dingin Kerem'den zengin Yusuf misaliyim... |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Sâki'nin Sırrı
Doldur ey sâki aşk küpünden doldur Zamanı geri al, onüç sıfır beşte durdur Duyur sesini büyük ustanın, pir-i mugânın Öğütülsün dertlerimiz yansın bu canım 15 Ocak 2005 Saat: 21:37 ANKARA Gönlümün mimarı, büyük usta Halil SOYUER’e! Sensizliğin sene-i devriyesinde sana hasret bir gencin incecik sızısını kabûlünü istirham ederek sana ithaf ediyorum. Faruk Gökbulut |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|