![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12113
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şiire Dair
Şiir bir cennet bahçesi Girmeyene anlatılmaz. Cennet nedir, bahçe nasıl? Görmeyene anlatılmaz. Şair gülü, şükür gülü Yaprak yaprak dokur gülü Her mısradan fikir gülü Dermeyene anlatılmaz. İne gönül, kalka gönül Hep doğruya baka gönül Hak vergisi... Hakk’a gönül Vermeyene anlatılmaz. Şiir toprak kokusudur Şiir damla damla sudur Ermişlerin duygusudur Ermeyene anlatılmaz. Şairler sultanı Yunus Her sözü yüz defa yumuş Aşk bağına dergâh kurmuş Varmayana anlatılmaz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tamam Mı?
Unutma tez geçer zulmün ezası Sabretmeyi bileceksin. Tamam mı? Yiğitde ar değil bahtın kazası Hakka teslim olacaksın. Tamam mı? Geri dönmek yoktur güneş doğmadan Rahmet nuru karanlığı boğmadan Hakikat yolunda boyun eğmeden Gerekirse öleceksin. Tamam mı? Yenilir mi inanmışın imanı? Böyle bir gerçeğin olmaz gümanı İnşaallah başlarsa hesap zamanı Haklarından geleceksin. Tamam mı? Yolumuz her zaman Allah yoludur, Bu yoldaki ölüm oğul balıdır. Hak, haklının en mukaddes malıdır. Vermezlerse alacaksın. Tamam mı? Çevirmez ahını Allah öksüzün... Pek basittir devrilmesi köksüzün Her kim olsa haksızlığı haksızın Suratına çalacaksın. Tamam mı? Uyuşukluk şifa bulmaz illettir. Korkaklık en adi, en pis zillettir Adalet ne güzel, ne hoş nimettir. Hep doğruyu bulacaksın. Tamam mı? Yalana hayır da, gerçeğe evet... Mücadele şarttir, kalsan da tek fert. Bir de ötesi var buranın elbet; Nasıl olsa güleceksin. Tamam mı? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tanrı Katına
Yerleri gökleri yaratan Tanrı Sana, Sen'den şikayetim var benim Hakim-i mutlaksın haktır kararın Anlatayım hayallerimi gör benim Bir gönül verdin ki oldum esiri Bulur kusursuzda yüzbin kusuru Biri bire bölsen çıkar kesiri Bu gidişle iflah olmam zor benim Üfledim ötmedi aşkın düdüğü Aşamadım arpa boyu gediği Bana çirkin elin güzel dediği Ya aklım yok, ya gözlerim kör benim Yalanı gerçekte saklanmış gördüm Gündüzlerde gece, yazda kış gördüm Hayat diye verdiğini düş gördüm Tüm nedenler benliğimi yer benim Hava gurbet toprak gurbet su gurbet Alev alev sardı beni bu gurbet Esas derdim ne sıladır ne gurbet Dost ufuklar düşünceme dar benim |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tavır
Deseler ki, 'İslamın pınarından içmek suç' O suçu kabullenir içerim avuç avuç... 1990 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tebliğ
Ya İslam'da erirsin Ya inkar da çürürsün Yol mezarda bitmiyor Girdiğinde görürsün. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tevziat
İlâhi nizamdır yorulmaz, şaşmaz Bulutlar dünyaya rahmet dağıtır. Zerreden kürreye haddini aşmaz Yıldızlar semaya rahmet dağıtır. Seyreyle âlemi ibret içinde Görene hikmet var hikmet içinde Türlü renk, sayısız lezzet içinde Topraklar meyveye rahmet dağıtır. Toplar çeşme, kaynak, dereyi, çayı Aksatmaz günleri, haftayı, ayı Ezelden ebede asırlar boyu Irmaklar deryaya rahmet dağıtır. Korkulu, karanlık, kör *******de Aklın, hissin, ilmin bittiği yerde Mânâ ülkesinden açılır perde Uykular rüyaya rahmet dağıtır. Yıl, beş yüz yetmiş bir, bir mübarek an Arz’a teşrif eder en yüce sultan Elinde Allah’ın kelâmı Kur’an Fâniden ukbâ’ya rahmet dağıtır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Topraktaki Sevince
Al elmalar yeşil dalı eğince Yaprakların ucu yere değince Bak o zaman topraktaki sevince Hava bulutlanıp gök gürleyince Bir yağmur başlar ya inceden ince Bak o zaman topraktaki sevince Sevdalılar al kefeni giyince Kara yerler seni beni yiyince Bak o zaman topraktaki sevince |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tut Ellerimden
Sırat’tan incedir sevda köprüsü Beraber geçelim tut ellerimden. Niyet ak güvercin, vuslat gökyüzü Beraber uçalım tut ellerimden Gönüldeki birlik kalkandır dışa Aldırma ayaza, yele, yağışa Giden ilkbahara, gelecek kışa Beraber göçelim tut ellerimden. Birleşmek üzredir şafakla gurûp Korku beklenilmez kapıda durup İster zehir olsun, isterse şurup Beraber içelim tut ellerimden. Çağır hayallerin en ötesini Yakından duyarsın aşkın sesini Sonsuz mutluluğun penceresini Beraber açalım tut ellerimden. Hatırla kaybolan hatıraları Elmastan ışıklı, altundan sarı Zaman tortusundan işte onları Beraber seçelim tut ellerimden. Şüphe "başlangıç"tır, karar "nihayet" Zamanı zamana etme şikayet Kaçmak kurtuluştur diyorsan şayet Beraber kaçalım tut ellerimden |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutma Bacım
Türksün, Müslümansın; dahası var mı? Unutma bunları aman ha bacım. Senin ak yüzünden ak olmamalı Dağda kar, külekte ayran ha bacım. Bir kocan olmalı, bir evin senin; Artsın, eksilmesin şerefin senin; Barışta annelik görevin senin, Savaşta silâha davran ha bacım. Hak yolun yolcusu kalmaz arkada; Gücünü, gönlünü ülküye ada. Yaşamak ne kadar hakkımızsa da, Canımız Türklüğe kurban ha bacım. Donsuz "yıldız"ları edinme örnek, Kırk sandığa sığmaz bir kirli gömlek. "Namus için" diyor en kutsal ölmek; Ceddinin yazdığı ferman ha bacım. Eskiyi, yeniyi bırak bir yana; Her şeyin iyisin, doğrusun ara. Uyma köksüzlere, olma maskara; Aman ha, aman ha, aman ha bacım. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Unutursun (Mihribanım)
Unutmak kolay mı? deme Unutursun Mihriban'ım Oğlun kızın olsun hele Unutursun Mihriban'ım Zaman erir kelep kelep Meyva dalında kalmaz hep Unutturur bir çok sebep Unutursun Mihriban'ım Yıllar sineye yaslanır Hatıraların paslanır Bu deli gönlün uslanır Unutursun Mihriban'ım Süt emerdin gündüz gece Unuttun ya büyüyünce Ha işte tıpkı öylece Unutursun Mihriban'ım Gün geçer azalır sevgi Değişir her şeyin rengi Bugün değil yarın belki Unutursun Mihriban'ım Düzen böyle bu gemide Eskiler yiter yenide Beni değil, sen seni de Unutursun Mihriban'ım |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|