![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vokaldeki Yalnızlık(Işın Ergüney- müzikli)
“Bir tramvay deler gece çığlıklarımı...” Ben yanlış buluta Bilet almışım Beni sende bırakıp da Neye dalmışım!!! Dokunmuş saçlarıma Sarhoş ayazı dokunuşların. Düşünsene vokale Koyarken yalnızlığı Çan eğrilerine uyarlardık Sevda sağanaklarını. Ve ben Her şeye rağmen Bahar ısmarlardım Istanbul saçlarına... Sen; Sabahı olmaz aşklarımın Erik çiçeği nazarı, Sen; Akortu tutmamış baharların Çilek aromalı denizisin. Üç bahar aylarına gebeyken karanlık Bir tramvay çalar gece sokuluşlarımı Sen gibi... Ay beklerken Güneşe devir nöbetini Salar aydınlığa Dingin sevda rintlerini Uzak düşlerin Üç-beş nöbetlerinde Gez, Göz, Arpacık olursun da Hedefinde sevdam Kahkül olur saçlarına.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Vur Kendini
Gece ıssız, ruhum sensiz Soldu gülün canım bensiz Gördüm şimdi hayat densiz Davran hadi vur sevgini Müzik sustu kaldım viran Canım sıkkın düştüm şu an Elimden tut kaldır her an Davran hadi vur sevdanı Sevdim seni, oldum deli Durmaz akar aşkın seli Bir sevdaki kimin dengi Davran hadi, vur kendini
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağıyorum
Biliyormusun ? En güzel aşk, Son kez söylenendir. Bugün yağıyorum üstüne, İçimde ne varsa sen... Her susuşumun bedeli, Sen olup kalmak olacak. Bir yaprağın ucunda Su damlası gibiyim. Koylarına dağılmış, Tutungaçlarım var. Islak düşlerim senle.. Sanki haykırışlarım ve Geç kalmışlığımın Çığırtkan ezgisi gibi. Ardıma koyduklarım Yıkık sevda öykünmeleriymiş. Labirentlerde dolaşmayı , Aşk sanmaksa çaresizlik. Bugün; Yağan yüreğimin Her damlası aşkınla dolu. Utangaç bakışlarıma dökülense Benim son gerçeğim ... Biliyorsun artık; En güzel aşk, Senle çok kez yaşanandır.
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur Ağlar
Sen de; Rüzgar olam saçlarına Uçuşam sevdayla kıvrımlarında, Ya da düşem, Kahküllerinden damla damla. Sen de; Yürek olam göğsüne Dağılam hayat gibi damarlarında Varmısın, Hain bir ateş yakalım geleceğe. Varmısın, Gözümde yaş olmayı haketmeye... Varmısın, Yağmur kadar temiz Ve onun gibi pırıl pırıl olmaya. Yağmur ağlamadan söyle aşkım, Varmısın? O zaman , Sen de; Bir yalnızlığa akşamı, Hüzneyse sabahı yakayım. Ardından, Varsııııınnnnn Kim ağlarsa ağlasın...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yasemin Kokardı Düşlerimiz
Kaç türkü yakıldı Kaç fidan düştü toprağa. Belki de vardır birileri, Bunun da hesabını tutan. Ama bilinmeli ki; Her yakılan türküye Bir fidan dikilse, Yasemin kokardı düşlerimiz. Giderken ne demiştim sana Gittiğin yerlerden Armağan değil, O şehrin kokusunu getir bana. Kimbilir; Kaç türkü yakılmışdır O şehre... Kimbilir kaç fidan düşmüştür Toprağına. Belki de şehri oluşturan, Sabahların menekşe kokusudur... Kimbilir daha kaç türkü yakılacak, Kaç fidan daha düşecek toprağa Kimbilir......
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yazgısı Eylül Sevdaların
İhaneti sorguya çektim yokluğunda Ne acı sardı ne mutluluk benliğimi... İspinozlar sarar beklenti düşlerimi Gün susar uzamlarında hayatın Mağrur viraneler misali kitabeler Yıkar geceyi baykuş ötüşleriyle Çınlarken yürekler sevda vuruşlarıyla Salınmada eylül efsun edalarıyla Rüzgara emanet en çok da öykünmelerim İner ay ışığı sunumu saçlarına Berduş yanlarım dökülür harelerine Serseri aşklar salarım sevda duruşmalarına Sıyırır koyarım ihaneti yokluklarına Hüzünser bakışlar işlenir dudak boylarında Her gün hasret şarkılarına kilitlenir yürek Düşler ötesinde gezgin olma isteğiyle kardeşçe Yağmur kuşlarına selam durma gizemiyle Örtünmede sıla vuslatları gün batımlarında Baht dönümlerinde deniz yortusu gözler Gizler mey kadehlerinde aşk-ı muhabbeti Dolunay artığı yansımalarındayken yaşamak Yazgısı eylül olur sevda vuruşlarının
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yitik Rüyalarımın Eski Şarkıları
Yüreğim; Yitik rüyalarımın eski şarkıları gibi. Cızırdıyor artık yeni sevdalarda… Ölgün pırıltılarımla kalmışım Sensiz azaplarımda. Koymuşlar bedenimi örse, Ha bire su verirler, nedendir? Sanki, Yıkmışım ergime noktalarını sevdanın, Düşmüşüm gözlerinden, derinlerine… Anlamlarım farklıdır, Uzanıvermez kahküllerinin sarkıtlarından. Tanımadın ki bu yüreği sen... Bir omuz versen, Kalmazdım sıratlarında deli sevdaların. Aradığında beni, Ya bir sevda boyu uzağında , Ya da teninin kokusundayımdır. De bana… Bir gül kopar mı yürekten? Kimbilir ne çok ilmek atmışımdır gözyaşlarıma, Ne çok saklanmışımdır sensiz oluşlarımda. Şimdi senin üstüne, Akşam güneşini örtüp, Dalacağım bir kez daha Senle yıkanan sevdalarıma. Ve bir türkü yankılanacak, Gökkuşağı aşklarıma… Yağmur yağıyor sevdam, Her damlası yüreğim…
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yollar
Saatler aynı Fakat yollar farklıydı Aynı zamanı paylaşsalar da Ayrı otobüslerde Ayrı yolları kat ediyorlardı. Belki o yollarda da Yağmur yağıyordu. Belki de o da başını Yaslayıp cama; Önünde uzayıp giden Yollara bakıyordu Yollar, umuda yolculuk Ve kavuşma arzusuna Gebeydi zmaan.. Belki ayrı yollardaydılar Belki de aynı yollarda.. Telefonda sıcacık bir ses "Seni Özledim" diyordu. İçinde tarafsız heyecanlarla "Ben de seni" diyebildi Yollar ayrıydı Ayrı olmasına ama İçlerindeki özlemler Yanıp tutuşurcasına kabarırken Birbirlerini duyabiliyorlardı. Aynı zamanda Ayrı yollarda İçlerindeki kor ateşlere karşı Meltemi hissedebilmek; Ancak doyumsuz sevgilerin Zaferi olsa gerek.. Onlar; Anı zamanlarda Ayrı yollarda da olsalar Biliyorlardı ki, Onları ayıran yollar Bir gün; Aynı zamanda, aynı yerde Yanıp tutuşan özlemlerini giderecekti
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yorgun Bir Akşamüstüydü
Saçlarından dökülen Yorgun bir akşamüstüydü… Feri kaçmış gözlerde Avsız geçen deniz dönüşü manzaralar misali Dersin bir balıkçı barınağına sığınmış hayaller Her ilmekte binlerce arzu işlese de Hala parmak uçlarında sıralı hasret Sevmişmiydi! Kimdi o yol ardı sevdalı? Kök kırmızısı dudaklarında inim inim biten Ten dokunuşlarında iplik iplik çözülen Bir leylak efsununda nefesine soluk soluk yazılan Kimdi o hülyalara pranga takan? Ulaştı akşamın kör salkımlı hanesine Bir ses bir nefes duyabilme beklentisiyle Usulca dokundu tokmağına kapının Süzülüp kapı aralığından içeri Sıyırınca gündüzü üzerinden Öyle çok keder salındı etrafa Öyle çok hüzün sardı ki odayı Karşılarda ıra yerlerden Bir şarkı kokusu ulaşıyordu yüreğine Odanın kerpiç duvarlarına karşı duruşunu Sıkı sıkıya sardı mum kokulu gölgeler Sanki salındı gitti yüreği Gecenin tanımadığı sevda düşlerine Neler oldu da Buhusunda yalnızlık içeren camlar ötesine Yağdı öfke sağanakları Neler oldu da Öylesi erken sindi dokusu hazanın Öylesi erken indi feryadı eylülün
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Zamanımın Sensizlik Özlemi
Zamanın yalnızlığındaki uyanış ve Sensizlikteki özleyişti bana kalan... Ne kadar da yalnızdı zaman Gökten iniyordu kıvrımlar Bir paganini esiyordu usuldan Neydi ki uyanış! Uzakta Bilmem kaç Işın yılı ötede Boynu bükük bir yasemen gölgelenmekte Öyle çok yalnızdıki zaman Sen yokken yokluğuma hiç acımadım Bir şarkı işledi yüreğime tel tel Delirmeler devamladı parsellerinde Gün mü doğmuş sensiz sabaha Sorsamıydım neyin kanıtıydı sensizlik Sorgulasamıydım yoksul geceyi Neydi ki sensizlik! İniyormuydu sarplarından eteklerine Bir delişmen çığlık... Nedir ki senden yayılan rüzgar Gök mü karanlığa sığınmada Yoksa gecemi dökmekte ışınımlarını Dokunuş tenime ıpıslak Sürünmede kokun düşlerime Bir ürperiş titremekte içimde Neydi ki arayış! Uzansa düşlerim kumsalına İğne oyası çekilse kuytularına Bir gergef yerleşse benliğimize İnim inim sıralansa duyumsalarımız Üşüsem yakamoz özleyişlerinde Vursam yansımalarına mehtabın İnse merkür büyük ayı tutsaklığından Neydi ki özleyiş! Dalga boyunda ıramadayken sevda Fısıltısımı kemane akortları Vokalde bir şarkı örülürken Zirvesinde dumanmıdır okyanus İncelmekte sağanakları duygunun Erim erim erimekte ateş Sarmakta titreyişleri arzuhalimi Kırmakta kalemi sevda Neydi ki tükeniş! Bir boynu bükük gülümsememi Yoksa ardı sıra aksakmı arzular Çok mu yağdı sevda üstlerine Çok mu indi çiy düşsellerine Öyleyse Neydi ki uyanış! Elle tutulur ümit mi sardı beklemlerini Yoksa bir tokatmı indi düş gezginlerine Bilinmezlerden bir ilahi okundu da Belli belirsizliklerle Örs dövülmelerindeyken hayat Duymazlıktan mı geldi aymaz yanım
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|