![]() |
![]() |
#121 |
Banned
Teşekkür Etme: 1 Thanked 2 Times in 2 Posts
Üye No: 44100
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 2150
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İns-ü Cam
Bütün karmaşasıyla insan atılıyor Ruhumun pir-ü pak caddelerine Dolaşıyor eşkiya duruşuyla kös kös Kalbimi çırçıplak hüzünlere Korkulara yalnızlıklara kaptırarak Bir bir yıkılıyor Aklımın derinliksiz duvarları Karşımda üstüste duran yığınları Gördükten hemen sonra Beni bir ses sahibi kılmaya yetmeyecek Bu asılsız kederler Geçirmeye yetmez kalbağrılarımı Yetersiz yakarışlarım Kokun öyle yakında Cam kafesler içinde Eteğine yapışıp Yeşil yalnızlar kafilesine karışmam için Pişmanlıklarımdan yapılmış Bir balyoz yetecek Ne-bi'an çıkıyorsun aklımdan Ne-bi'an geliyorsun aklıma Uzat ellerini Kurtar NEBİ Aşığınım biliyorsun... |
![]() |
![]() |
![]() |
#122 |
Banned
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İşte Buna Ağlanır...
Tenimde yırtık leşleri serili Kavrulmuş hayaletlerin Sona En sonraya bırakılmış gibi titrek Beyazlığını kafama dank ettiren Yeşillik Kel kör yapayalnız Ve ağlamaklı, Sivri burunlu Ve acıklı Kesiştirdiği duvara irin sıkan Merhamet Annelerin mirası olacak Karşı kıyıda kalanlara eziyet Zor Zordan zor Yamalı hayalleri Renksiz fonlara yerleştirmek Sabitim sabitsin sabit Satarım batarsın Yutarsan alırım Her belayı acilen Defol git diyorum dinlemiyor Üstüme geliyor gece gece Jinekolojik sanrıların yâr Sarart sarart nereye kadar Karart karart sonunu bilme Ağlıyorsam kederden değil Beliğine bel bağladığımın Nâr-ı aşkından hiç değil Veda etmeliydim Kuşların bön bakışlarına Edemedim Efkârım ondan Tıkırtılar geliyor iç odadan Lağım kokulu bir nazariye Yazılıyor olmalı Ekranın günahkâr beyazlığına İşte buna ağlanır... 14 Mart 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Kadavra
Kestirdim güneşe Aklımın uzayan sakallarını Devamsız karanlıklarda uyuyan Paçavralar gibi Kerhen girdiğim günahlarımın Saçlarını tarattım yağmura Hesapsızlık hesapları yapan aydınlık Hor görüyor Ruhumun yeşile meylini Maviye çalsın istiyor olmalı Duvarlarımın rengi Zorla şiirliyor Kafiyeliyor zorla Kalbimin tufanını Yapmasın bunu bana Yormasın ahengini kadavramın Bağbozumuna vurmasın asmalarımı Ekşitmesin şarabımı Eyy.. güneş Eyy.. onulmaz sevgilim Söyle aydınlığına Tutturmasın beni dünyaya… 17 Kasım 2006 |
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Kanyon
Kanyonların gözlerinden devşirdim ölümü Dipsiz derinliklere türküler koştum Duysun çıksın gelsin Kıyısında dimdik Bir intihar anıtı olan cesedimi Yuvarlasın Sarı,hüzünlü derinliklere Hemen arkamda Bahar resimleri Papatyalı kır kadrajları olsa da Benim bir uçurum kıyısındaki Dik ve abidevi duruşumu Aydınlatmaya yetmezdi hiçbir bahar hayali Sesini papatyalayarak Ruhuma bağıran O hayalet olmasa Beni kendi küstürülmüş İntihar kurgularımdan çekip Ovalandıramazdı hiçbir hüzün şarkısı Korku telaş endişe Fişek yemiş itler gibi acılanma Kanyonun kıyısında anıtsal duruşumu Tazeleyen yangınım Bir sesle sönecek Bir nefesle susacakmış Akla gelir Ruha gelmez ihtimal Nefessiz dualar sunuyorum yeşilliklere Otların siteminden korkarak Çiçeklerin üstüme gelmesinden acılı Bu bahar kadrajında Çılgınca kovaladığım hayal Beni bir ses sahibi kıldı Aşkın onulmaz yangınıyla 15 Kasım 2006 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Kar'ın Ateşi Var
Ateş: Unuttuğum bir ihtimal olarak Hep var. Sabah: Göklerden yeryüzüne Yeni ve bembeyaz Bir ülke indirilmiş İşte bu ülkeye uyanmak Nakavt eder Hayatın sıkıcı tekdüzeliğini. İşte ateş Hayatı karamsar fotoğraflardan Ve çirkef anılardan koruyan Ve işte kar: Ruhları hayata Onulmaz bir ateşle Bağlayan Hey dünya: Senin bilmecelerini Çöze çöze öleceğim Ne güzel. Ateş: Hep var olan ama unutulan Bir ihtimal. Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Kar l
Gece şehre Lapa lapa melek yağıyor Çıkartıyor üzerinden dünya Eski,kirli esvaplarını Beyaz,temiz ve settar Bir maske giydiriliyor Betondan günahlarımızın Gri suratlarına Ocak 2004 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Kar ll
Kar Ateşsiz zamanlara sekte Kesintisiz hasrete uzatma Yollara pranga vuruluşu Gökler tarafından Vuslata tehir Hasrete eklem Kar Ey güzel beyaz Olmadı bu son marifetin Yapmamalı Kalbimi yarmamalı Yoluma kelepçe Vurmamalıydın... 13 Ocak 2007 Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#128 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Kar lll
Öpüyor Karanlığın sıkıntısını Karın O endamsız Ama cesur O yağmacı Ama ferah Beyazlığı.... Şükrü Özmen |
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Karanlığı Boğdum
İçimde ölüm duygusu Gözümde yeşillikler Azrail'in nefesi Ense kökümdeİ Ve ben Işık mezarlığı geceyi Deştim karnından kör bir bıçakla Dinlemedim hırıltılarını karanlığın İlk ışıklarla iyice ölene kadar Sun'i ışıkların anlamsızlaştığı Silindiği bir çağda Bir katil vicdanıyla Çıktım sokaklarına ıssız gezegenimin Ben Gece katili adam Karanlığı boğdum Bir nefes dumanla İçimde ölüm duygusu Gözümde yeşillikler Azrail'in nefesi Ense kökümdeİ |
![]() |
![]() |
![]() |
#130 |
Banned
Rep Derecesi :
|
![]() Karmaşa
Eylül süpürdü işte hüznü kendinden Kadim zamanlardan beri adeti budur Bunda Benim sesimin bir kırıntı kadar dahli yok Kara terkedip günahlarını Yağmurları temize çeken ben değilim Bana sormasın yargıcılar Gecenin neden taylar gibi Hüzne boşaldığını Sormasın şiirin hesabını Akl-ı evvel ruhu sonra adamlar Eylülse Eylül Karsa kar Yok benim gözlerimdeki sürgünün Bu karmaşada imzası Güz günlerinin tenime sunduğu aşkı Savaşla izah edebilecek kadar Günahsızdır kalbimin derinleri Eylül Aşkı kendinden menkul Bir mevsim olmak suçunu Çıkarsın önce kendi üstünden Sonra verebilirim ben hesabımı Aklıma katranlar giydirip Neden tüye buladığım Bu sorguda çıkar ortaya Gövdemde kabaran aşkı Tırnaklayıp kedere dönüştürmemin cezası da Bu oturum sırasında verilebilir Neden,nasıl,ne için,nerede? Sorular ruhumu yakmadan önce Keyifli bir idam öncesi tasarlıyorum kendime Şöyle sigara dumanıyla Puslandırılıp efsunlanmış Bir darağacı görüntüsü gibi mesela Ama ölmem Ölmemem gerek Eylülün süpürdüğü aşkı Nereye sakladığını görmeden Diplomatik bir ölümdü kurguladığım Kendi hakkımda Dünyanın dengelerine bir teması bulunan Proleter ya da şehit bir ölüm tasarlamıştım Eğer zaman Acımasız çocuğu Eylülle Senaryolarımı baştan sona değiştirmeseydi Diplomatik bir ölümdü evet Sonum hakkında kararım Bir savaşın ortasında Dünyaya çekilmiş bir kılıç gibi Ölmekti tasarladığım Ama ölmem artık Ölmemem gerek Eylülün benden süpürdüğü aşkı Nereye sakladığını Öğrenmeden... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|