![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12101
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Peri Kızı Gelmemiş
Yüce dağ başında vardım pınara Güzellerden Peri Kızı gelmemiş... Kesilmiş telleri açılmış ara Gönlümü şen eden sözü gelmemiş... Gülistan haraptır bir garip gonca, Açılmamış bahtı vakti gelince, Hayat ne güzeldir kalpten sevince Selamı gelmişte özü gelmemiş... Yolları gözlemiş hayli zamanda, Kırılmış dalları gönlü figanda, Bin belâ gelmiştir başa cihanda Kar boran kışında yazı gelmemiş... Çilesi bir yumak bulunmaz ucu, Aldıkça felekten bin türlü acı, Vermemiş hekimler derde ilacı Dumanı gelmişte közü gelmemiş... Bozulmuş düzeni açılmış düşü, Aşılmış zor olsa kartal yokuşu, Uçtukça göklerde gönlümün kuşu Şahini yol almış bazı gelmemiş... Çok geniştir cihan sevmezse dardır, Ressam Halil, üzgün ağlatan yârdır, Sen gelince bil ki, her yer bahardır Sesine hayranım yüzü gelmemiş... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Peri Yüzlüm
Seher vakti esen bahar yellerin; Kalmış peri yüzlüm ben gelmeyeli... Alyanak üstünde pembe güllerin Solmuş peri yüzlüm ben gelmeyeli... Yüklemiş üstüme aşkın sucunu, Benden uzak yere etmiş göcünü, Pare pare tutup altın sacını Yolmuş peri yüzlüm ben gelmeyeli... Mecnun hasret gitmiş hasret Leyla’ya, Benzersin ey güzel gökteki aya, Mutluluk isteyip derin deryaya Dalmış peri yüzlüm ben gelmeyeli... Çıkarçı olanlar alamaz bir haz, Bana ettin dilber binbir türlü naz, Terketmiş sevenler aşkımla yalnız Kalmış peri yüzlüm ben gelmeyeli... Ressam Halil, geğer bu ömür böyle, Yaşadıkça kalpten iyilik eyle, Içi kan ağlamış dışından şöyle Kalmış peri yüzlüm ben gelmeyeli... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Periden De Güzel
Nasil sitem etmem ey güzel sana; Bir gördüm aklimi başimdan aldin... Degersin cihana şirinsin bana Her gece gördügüm düşümden aldin... Yazdigim şiirde en tatli sözsün, Çizdigim resimde ender bir yüzsün, Sanki gökten inmiş bir tatli gözsün Her anim seninle, işimden aldin... Bilmeseydim seni yaşardim boşa, Benzerdim kanadi kirilmiş kuşa, "Niye geldim?" diye sorardim haşa Bahara döndürdün kişimdan aldin... Sensin bu alemde en güzel peri, Artiyor sevgiyle insan eseri, Her saniye aşkla mutlu haberi Verdin düşmanlari peşimden aldin... O güzel goncaya dikensem eger, Incitmem ey güzel bu sitem yeter, Bir senin sevdandir bir ömre deger Müjdeyi bir gönül kuşumdan aldin... Ressam Halil, coşar, bayramdir bu gün, Bayramdan çok öte kurulmuş dügün, Ak sacin önemi yok ise sevin Ey güzel, gözdeki yaşimdan aldin... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Periler İçinden Ben Seni Seçtim
Bir âleme daldım toplanmış güller; Bir bade sundular aşk ile içtim. Bembeyaz topuklar pamuktur eller Sineme değince göğsümü açtım. Yeryüzü kaymakta durmaz yerinde, Gözlerim takılı kaldı birinde, O bakışlar yara açtı derinde Sarhoş oldum sarhoş kendimden geçtim. Gözlerinde aşkın ateşi yandı, Güzeller gülerek çevremde döndü, Deli gönül tuttu bir kanatlandı Kafdağı‘na doğru peşinden uçtum. Takatim kesildi onlar gittikçe, Düşmedim deryaya seven tuttukça, Bir devran geçirdim kolda yattıkça Dedim ki bu aşka gerçek muhtaçtım Içince sihirli olan ilacı, Gönül yurdu gördüm bir uçtan ucu Başımda sevdanın al renkli tacı Altın elmas alıp kızlara saçtım. Ressam Halil, coştu aşk ile yandı Ne yazık rüyâdan birden uyandı Her neye göz atsa güzeldir sandı Periler içinden ben seni seçtim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sar Beni Beni
Bir aşkin yüzünden kan aglar gönlüm; Sendedir dermani sar beni beni... Bir güzel ugruna geçmekte ömrüm Nadir açan gülüm gör beni beni... Üç günlük dünyada yas çekme güzel, Egri bakip bana kaş yikma güzel, Çok çile çektirdin yan bakma güzel Ak çarşafa sardi kar beni beni... Yedi dagdan geçtim uzaksin bana, Şavkin vurdu boynu bükük cihana, Mecnun edip adim yaydin her yana Kafdagi’ndan öte sür beni beni... Zannetme bu ömür defteri dolmaz, Kibirlenme dilber sana da kalmaz, Bil ki benden başka kimsecik almaz Eger istemezsen vur beni beni... Bir şair sözü bu gönlümün sesi, Bülbülü aglatan aşkin busesi, Ressam Halil, sana eder hevesi Bu sevda dertleri yer beni beni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sayan Olmadi
Binlerce yanardag patladi birden Nasilsin, halin ne diyen olmadi?... Gözyaşlarim yagmur oldu göklerden Söndürdü lavlari duyan olmadi. Yalnizlik bir türkü çagliyor günde, Sert eser rüzgârlar serttir her yönde, Seviyorum desem dahi cihanda Anlaşilir türde beyan olmadi. Bir feryat ettim ki, gökler inledi, Kafdagi’ndan öte herkes dinledi, Sevdiğimden gayri cümle anladı Her sözü yerine koyan olmadı. Düşününce gelir güzel yakına, Sevilen mutlaka varır farkına, Girsede bu ömür hatta kırkına Bu aşk urbasını giyen olmadı. Örtemez cevheri bakar bir çift göz, Uğraşmaz kabukla meselesi öz, Tarihe kalacak yarına bu söz Bilirim bu şiir ziyan olmadı. Çiledir gönlümün süsü yarası, Çok eser verdirdi kaşın karası, Şairler içinde ilk başta sırası Ressam Halil, seni sayan olmadı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Selamsız Sabahsız
Gökyüzü bir başka renge büründü; Selamsız sabahsız geçti periler... Yakın sandığım çok uzak göründü Habersiz yad ele uçtu periler... Tan yıldızı inmez göklerden yere, ******* uzadı varmaz sehere, Ne desem az geldi o nazlı yâre Tam kavuştum derken kaçtı periler... Mehtapta ay oldu o şirin yüzün, Dudaklar bal şeker, bahardır gözün, Hüzün bastı yine gönlümü hüzün Aşkın badesini içti periler... Ulu dağlar gibi bana yağdı kar, Ne şartlar müsait, ne de derman var, Sana dünya geniş, fakat zaman dar Ufkumda çok perde açtı periler... "Gül" dedim gülistan içinde gonca, Dikeni bir bana batırdın önce, Ölürsem üzülme bir gün duyunca Kalbimi hançerle biçti periler... Çile Ressam Halil, her günüm çile, Her şeyimi verdim vefasız güle, Son nefeste dahi ümit ver hele Çaresiz bırakıp kaçtı periler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Buldun Yine
Çöktükçe yalnızlık hicran derdiyle; Beni terk etmeyen sen oldun yine... Yol aldım ufukta dağlar ardıyla Yitirdim yönümü sen buldun yine... Bin güneş doğsa da karardı günüm, Tutmadı ayağım ağrır her yanım, Al dudaktan düştü gönülden "Canım" Muhabbet içinde sen kaldın yine... Gül derdim gülistan içinde bir tek, Onun için çarpar her zaman yürek, Aşk uğruna ettim gönülden merak Derin bir deryaya sen daldın yine... Sevilmek ne güzel görmesem bile, Düşürmezsin asla bilirim dile, Onmaz derdim geçer bir gülsen hele Selamı her yana sen saldın yine... Cihan güzelleşir gelince bana, Konuk oldum konuk bu gün ben sana, Sevinçten haykırdım coşup her yana Dur deyip gönülden sen aldın yine... Ressam Halil, güle hayran gül diye, Hakk‘tan bir nimet yâr olmuş hediye, Seninle yaşamak sanki bir rüyâ Yorumu hoş geldi sen güldün yine... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Sen Misin Acep?
Görsemde hicrani artacak olan; Bir peri telaşi sen misin acep?.. Vuslati umutla tartacak olan Gözde sevinç yaşi sen misin acep?.. Yazda donan yürek kişin isindi, Bir hayal peşinde koşarim sandi, Bilmem ki ne umdu, neye aldandi? Sevdanin zor işi sen misin acep?.. Göz göze gelmedik kulakta sesin, O efsunlu tarzda yaşiyor hissin, Mutlaka ruha haz verir nefesin Gönlümün aşk kuşu sen misin acep?.. Sevince uzaklar gelir yakina, Cevherin bilenler varir farkina, Birakma ey dilber dünya çarkina Her şeyin ilk başi sen misin acep?.. Ne desem işlemez bir sözüm sana, Dar ettin çok geniş cihani bana, Bir gülü kirarak attin yabana Her umudun düşü sen misin acep?.. Ressam Halil, meftun olmuş dilbere, Nefis şiir yazar eşsiz bir yâre, Sensiz girer bir gün o kara yere Üstündeki taşi sen misin acep?.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Senden Bir Haber Yok
Takvimden düşerken her gün bir yaprak Senden bir haber yok, halin bilinmez... Gönülde yaşarken gözden çok ırak Yüce dağdan aşan yolun bilinmez... Güneş renkli sacın gece mi şimdi? Semadan yıldızlar şevk ile indi, Bir sır oldu gitti, yok oldu kendi Nerede yaşarsın ilin bilinmez... Inmez oldu inmez pınara inmez, Gül yüzlü periler bu yana dönmez, Ne kadar su içse bu aşık kanmaz Bülbül figan eder gülün bilinmez... Sesin kaldı yalnız bizde aşina, Karakış mı çöktü yoksa başına? Kim boğdu gözleri hicran yaşına Ne söylersin duymam dilin bilinmez... Yollar uzak fakat gönül çok yakın, Hoş dilekler eder hep sana akın, Ayla güneş gibi sevgide farkın Benden başka yerde balın bilinmez... Ressam Halil, seni düşünür yine, Hicran derdi düştü hep bizden yana, Ayrılık ölümden ağırdır cana Kırıktır kanadın kolun bilinmez... |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|