![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Hadi aç gözlerini
uyan o tatlı uykuların hayallerinden gördüklerin hep düş farkına var onlar gerçekleşmeyecek hayaller duy sesimi sana sesleniyorum ne olur aç gözlerini baş uçunda bekliyorum beni yalnız bırakma ne olur bu acıla bir ömür boyu yaşamaya mahkum etme aç gözlerini baş uçunda bekliyorum.
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Sen hiç rüzgarda salınan başakların
denizdeki dalgalara benzeyişini, Yaradanın kudretine hayranlık duyarak seyrettin mi? Peki yağmur sonrası toprağın iştah kabartıcı kokusunu hissettin mi iliklerinde? Kuşların söylediği sevgi dolu türküleri hoş kokulu bir çam ormanının ortasında doyasıya dinledin mi? Yüreği merhamet dolu, elleri topraktan çatlamış bir annenin hazırladığı yemeği, akşamın yorgunluğunda tattın mı hiç? Başında sevdanın sarhoşluğu, Odanda çıra ışığının yaydığı loşluk, Dışarda gecenin uçsuz bucaksız boşluğu, ateşten sıçrayan kıvılcımlar gibi yanan ateşböcekleri, Tertemiz gökyüzünde ışık saçan yıldızlar, Odandaymışçasına yakın pırıltıları, Doya doya paylaştın mı onlarla yalnızlığını? Sonra bir vakit apansız koparıldın mı sevdiklerinden? Koca bir şehrin gürültülü sokaklarına bırakıldın mı hiç? Egzos dumanında boğulduğu oldu mu gözyaşlarının? Süslenmiş yalanlarıyla uzandı mı insanların elleri ellerine? Peki herşeye rağmen aldanmadan çevirebildin mi onları geriye? Bataklıkta açan çiçeğim söyle, Onların yalanları onlara kalsın desem, Ve gel desem sana, Gelir misin benimle? Yalanların ulaşamadığı o kirletilmemiş gökyüzünün olduğu yere, Yoksa memnun musun halinden? Yoksa sende mi kandın? Sahte mutluluklarla sana gülümseyen o yalancı yüzlere...
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gelişin güneşin doğuşu gibiydi
Dünyam aydınlık Yüreğim sımsıcak… Gelişinle doğdu bu yürek Gelişinle öğrendi hayatın Yaşamaya değer olduğunu Ve gelişinde buldu yaşamın doğru yolunu… Ne kadar acı olsa da Her doğan güneşin bir de batışı var Biliyorum bu güneş de batacak Ve işte o gün Benim ölümüm olacak…
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Her umutsuzluğa kapıldığında güneşin batışını seyret
Çünkü her batan güneş Yeni umutlarla tekrar doğar...
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bitimsiz ******* yaşanır yokluğunda
Gidişinle solar en parlak güneşler Hayalin kibrit olur gözlerimde Karanlıkta bir külü ateşler Hasretin zehirli bir ok şuramda Öldürmez de ondurmaz da Derinleşir yokluğun çığ gibi Adın çığlık olur dilime düşer Ellerimde ölüm soğukluğu Yuvarlanır adın yüreğime düşer Umulmazlardan gelmiştin bana Umulmadık bir anda Yine umulmadık bir anda Yitip gittin bir ummanda Gittin sen bir bilinmeze Geri dönülmeze gittin Gayrı boş yeni ümitler ekmek Nafile senden hala medet umsam da Hayalin beynimde bir kurt Kemirmede ömrümün kalanını Düşünmeden edemem yine de Yokluğunun varlığı alır tüm zamanımı Odamda şekil değiştirir eşyalar Neye baksam seni görürüm Sokak lambaları kırılır dışarıda Hayalin ışımaz olur sonra Cılız bir gölge duvarlarda Gözlerim öylece kalakalır Bir hayal el bile tutmaz elimden Yüreğim burkulur ince bir sancıyla Gelirsin belki bir gün inancıyla Tutunurum umut kırıntılarına Damla damla eriyor yanan mumda Ömrümün son demleri Öyle bir nokta koydun ki zamana Dün, bugün, yarın - sildin gittin herşeyi Dalımda açan filizler solgun Yüreğimde yeşeren ümitler ölgün Her şey yitti gitti her şey Alıp başını gittiğin gün Gündüzler şimdi zindanım ******* çekilmez hicranım Sızlıyor inceden inceden her yanım Nedir bu hayal kapımda gördüğüm? Seni bir ömre bedel bilmiştim Kana kana içilen su gibi Su içmeye inen ceylanın korkusu gibi Hep var olacak demiştim Hatırlarım dün gibi hala O mel'un Nisan akşamını Yaz yağmuru gibi Saman alevi gibi Bir başka çıkıverdin karşıma Başladı o yolculuk meçhule Adımlarımı yavaş atsam da nafile Fırtınaya kapılmış gemi misali Yelkenlerim fora uçuyorum Kalmamış sığınacak liman Okyanuslar ortasında batıyorum Sana olan aşkımı avaz avaz Rüzgarlara haykırıyorum Titriyor anarken adını dudaklar Yakın oluyor yokluğunda ıraklar Bilmezdim ölüm bu kadar yakın Yatağımın başucunda Kendimi koyverdim iyiden iyiye Sana götürsün beni taşkın ırmaklar Varlığımın ebedi yokoluşunda Kana kana içiyorum ölümü uğruna Bir gün batımında doğmuştun Bir gün doğumu battın içimde Dağlara bir dolu kasvet yükleyerek Gündüzler ******* eş oldu içimde Ömrümü tükettim seni bekleyerek Yüreğim hala atmada ağır aksak Durdu duracak bir saat gibi tekleyerek Doğuşunla gördüğüm o akşam güneşi Bilir miydim gördüğüm son aydınlık olacaktı? Çektiğim acıların kainatta yok eşi Bilemedim, yazık, hiç bilemedim Bu sevginin de sonu ayrılık olacaktı...
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güneştir düşen turuncusunda menekşeler sunarım
Gece artık hiç dönülmeyecek yerlerdeki o sevgiliye Çocuklara kekik toplıyan o sevgiliye Bir kekik uzatan çocuk anne deyince Deniz dibinden çatı çeken Çocuk üstüne arkadaş üstüne Güneştir düşen yeşilinde bir yüz döner Değişmiyen o gençliğiyle sevgili Ölümden sonraki kurtulma gibi Döner döner de gelir karşıma Deniz dibinden cıkan ahtapot ölüleri Eski utanmaları çeker su yüzüne Güneştir kırmızı ve ben en çömezi bir rengin Altın hatıralar hükümetinin Bitmeyen sultanı o sevgiliye adanmış Soy utanc soy anış soy sevgi Gel artmaz azalmaz ey sevgi
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ömür çizgisinin bittiği yerde,
Bir nefes çıkar bedenden, Tüm yaşamın bir anda, Biter, gider bu yerden. Acılara son Elemlere son Kederlere son Perde kapandı artık Bu alkışlara da son, Kanayan yüreklere Deva olur anılar, Güzel şarkılar Ve de şiirler, İşte İşte bunlar, Batmayan güneş olur, Aydınlatır dünyadaki Gizemli gerçekleri Ve de düşleri, Ömür yetersiz olur, Ölüm bir gerçek Yaşamak masal olur.
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Aklıma gelir gözlerin
Ne bir adım ileri Ne bir adım geri Mıh gibi çakan Olduğum yere Kendine bağlayan İşte gözlerin Ve ben hala Battığı yerde Debelendikçe Batanım.. Aklıma geldikçe Gözlerin..
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Nidem kara sakal senin elinden ?
Ali yetmedi de, Veli'ye battın... Candan geçerim, geçmem tek telinden Akıllıya battın, deliye battın... Soyanı da tanırım, çalanı da Gerçeği de bilirim, yalanı da Olur,olmaz açılan her konuda, Dinsiz, imansız hergeleye battın... Haksız, hukuksuz doldurun cebi Doldurun, cebinizin yoktur dibi Hürriyet kafesinde yaşar gibi, Efendiye battın, köleye battın... Bedir Rüzgarlar'ı esecek bir gün Mazlumlar gülecek, zalimler sürgün Seni gören şimdiden üzgün, dargın Yaşayana battın, ölüye battın... Sefihler baktı, adavet aradı Ulema sandı, keramet aradı Aşıklarım kaçtı, çoktan ıradı Hüsam'ı seven sevgiliye battın...
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bavulunu almadın giderken
Kedi kırmızı kazağında uyuyor hala Bilmiyor gittiğini Bırak bilmesin Eşyalarını Ben evde yokken al Sana dayanıksızlığımı biliyorsun En çok bana bakışını özledim Hiçkimsenin birdaha Böyle bakmayacağını bile bile Vazgeçtim senden Gel gitlerine alıştım Öyle bir yerimden vurdunki beni Muhtaçlığım ellerini tuttu Ençokta Yağmur yağınca özlüyorum seni Bavulunu her kapattığımda soruyorum İçine koymadığım birşey varmı diye Cevabını vermedengittin Eşyalarını Ben evde yokken al Sana dayanıksızlığımı biliyorsun Kediyi uyandırma Birlikte kırmızı düşler görürüz belkİ Son birkez aynaya bak Maviye boya Ve silmeden git…………. Sevgili şiirkolikler,Şiir Sitemde size iyi yolculuklar diliyorum……. (GOOGLE-AZBUZ-KOÇULU) veya ( GOOGLE-HÜLYANIN ŞİİR GÜNCESİ)
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|