![]() |
![]() |
#1341 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57920
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kuru Ağacın Şiiri
1/: Dağ başında öylece Dalıp giden kuru ağaç Bahçıvanın gurbette mi? Kimi beklersin? Desene... 2/: Hava bozup kar yağınca Ya da kışın ayazında Hiç üşümez misin? Bahçıvanın gurbette mi? Kimi beklersin? Desene... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1342 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bereketli Bir Masal
1/: 'Bir varmış...' diye başlayan Bolluk bereket dolu masallar Neden bir yokmuş diye biter ki sanki Önce bir şey varsa masalın başlangıcında Sonra bin olsa o nesne her ne ise Yetse yeryüzündeki herkese Yoksul dünyamıza bolluk bereket dolsa 2/: 'Ülkelerden bir ülkede...' Diye başlayan masallar Neden devler korku salmış diye biter ki sanki? Önce varsa o korku salan azgın devler Sonra birer birer yok olsa Acılı dünyamıza sileleme sevinç Ve tepeleme neşe dolsa. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1343 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuş İle Değiş Tokuş
1/: Hey küçük kuş, minik kuş Sen kanatlarını ver bana Ben sana vereyim kollarımı Kuş kardeş kanatlarla kolları Edelim mi değiş tokuş 2/: Hey küçük kuş, minik kuş Sen tatlı ötüşünü ver bana Ben sana vereyim ballı dilimi Kuş kardeş karşılıklı dilleri Edelim mi değiş tokuş 3/: Hey küçük kuş, minik kuş Sen bitmez sevgini ver bana Ben sana vereyim tükenmez yüreğimi Kuş kardeş karşılıklı sevgileri Edelim mi değiş tokuş. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1344 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Beyaz Badanalı Yalnız Ev
1/: Öylece dururum burada Issız bir yolun kıyısında. Ben beyaz badanalı evim. Ne kapımı açan bir el var Ne de camlarımı sevenim. Bazen çocuklar durur önümde. Sevinirim, onlara seslenirim: 'Gel Ekrem. Gel aç kapımı! Salih gel gir salonuma! Ocağıma iki odun atan olsa Canlanacağım.' 2/: Yaz gelir çevreme yeşil yeşil Sarışın güneş doğar her sabah Camı kırık mavi pencereme. Ben beyaz badanalı evim. Ne kapımı açan bir Allah'ın kulu var Ne de ak badanamı sevenim. Arada bir kuşlar konar çatıma Sevinirim, onlara seslenirim: 'Gel karga. Gel tüne saçağıma! Sen de gel kırmızı gagalı leylek. Gel, sen de kon isli bacama! Ocağıma iki odun atan olsa Canlanacağım.' Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1345 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuş Olmak Var Ya
1/: Küçük bir kuş olmak var ya Şu sizin köyde Ahmet abi Öyle zor. Öyle zor ki hiç sorma Başım belada yaramaz çocuklarla Kıymasalar bana be Ahmet abi Bir haber yollasan da 2/: Kuş olmak var ya Ahmet abi Sizin buralarda Çok tehlikeli be Ahmet abi Kuş olmak var ya Bazen bezdirir candan Ne yandan yağacak sapan taşları Bilemezsin be Ahmet abi Kuş olmak buralarda Öyle zor öyle zor ki Ölüm gibi be Ahmet abi Kıymasalar bana be Ahmet abi Bir haber yollasan da... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1346 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuşlar da İyiliksever
1/: Kuşlar cömert kuşlar Üzerimde çığlık çığlığa ötüşen kuşlar O güzel seslerinizi verin bana Ötüşlerinizi ve cikciklerinizi verin Ben de türküler öteyim yaşdaşlarıma. 2/: Kuşlar iyilik sever kuşlar Üzerimde çırpına çırpına dalışan kuşlar Kanatlarınızı verin bana Ne olur kesintisiz uçuşlarınızı Ve verin atmosferi yarışlarınızı Tepe üstü dalışlarınızı verin Selamlar taşıyayım Almanya'lardan Baba yolu gözleyen arkadaşlarıma. 3/: Kuşlar yardımsever kuşlar Üzerimde çığlık çığlığa uçuşan kuşlar Turuncu gagalarınızı verin bana Bıçak gibi keskin ağızlarınızı Kaleme benzeyen sivri burunlarınızı Yiyecek taşıyayım Afrika'lardan Karnı acıkmış yoksul kardeşlerime. 4/: Kuşlar nesli tükenen kuşlar Üzerimde çığlık çığlığa kaçışan kuşlar Çilli yumurtalarınızı verin bana Gözü açılmadık yavrularınızı verin Palazlarınızı, civcivlerinizi verin Kuytulara yuva kurayım sizin için Soyunuzu taşıyayım gelecek zamanlara. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1347 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilebilir Miyim?
1/: Bilmem büyütebilir miyim? Acaba güneşli yaz günlerinde Acaba gözlerimden akan yaşlarla Kırlarda susuz kalan çiçekleri Ve ayak altında ezilen çimenleri. 2/: Bilmem gezdirebilir miyim? Acaba tutup yumuk ellerinden Papatyalı, çiğdemli parkları, Ve elmalı armutlu bahçeleri Zavallı yatalak nineleri Ve mini minnacık bebekleri. 3/: Bilmem doyurağabeylir miyim? Acaba karlı kış günlerinde Soframızda artan kırıntı ekmeklerle Aç kalan kül rengi serçeleri Ve göçememiş öksüz leylekleri. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1348 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bilgisayar
1/: Sallar kuyruğunu farem Lacivert ekranım aydınlanır Açılır binlerce pencere Bilgi akar önüme. 2/: Sallar kuyruğunu farem Mavi monitörüm renklenir Dökülür damla damla Boya olur her yanım Çevrem kelebeklenir. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1349 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kuşların Müzeyyen Hemşiresi
1/: Komşumuzdu Müzeyyen abla. Ellerini severdik onun, Yumuşak,tüy gibiydi. Gezinirdi saçlarımızda Sevgili Müzeyyen ablamız, Sanki annemiz gibiydi. 1a/: Bir arzusu vardı onun, Ne ev isterdi ne para, Hemşire olup beyaz melekler gibi Şifa dağıtmak hastalara. 2/: Komşumuzdu Müzeyyen abla. Gözlerini severdik onun, Kışta kar üstünde güneş gibiydi. Bakarken yüzümüze, Sevgili Müzeyyen abla, Sanki ateş gibiydi. 2a/: Bir gün boş arsada, Kırık kanadını sardı, Minnacık bir serçenin. O günden sonra, Bütün yaralı kuşların, Tüy gibi elleriyle şifa dağıtan Melek gibi bir hemşiresi vardı. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1350 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biliyorum Anne Ordasın
1/: Anne ordasın Oradasın biliyorum, Yine kırk yerinden Bölüp gece boyu tatlı uykunu Oğlunu düşünüyorsun anne. 2/: Anne ordasın Oradasın biliyorum, Yine acısını ve tatsızını sen yiyip Mutfaktaki bütün yiyeceklerin Tatlısını, sütlüsünü ve lezzetlisini Oğluna yediriyorsun anne. 3/: Anne ordasın Oradasın biliyorum, Yine oğlunun ayağına batınca Yürürken yolda en sivri diken Sen 'Ah! ' diyorsun anne. 4/: Anne ordasın Oradasın biliyorum, Yine tıpkı otuz yıl öncesi gibi Sevgiyle bakıp uzun uzun yüzüme Oğlunu bebek sanıyorsun anne. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|