![]() |
![]() |
#131 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2555
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ceza Evi
Açıldı bir kapı girdim içeri Dört duvar tel örgü her yer çevrili Kesti saçımı bir mahkûm berber O an kahrediyor bu ceza evi Girersen koğuşa kilitlenir kapı Uyutmaz insanı mahkûmun ahı Ne gecesi rahat ne sabahı Kahrediyor insanı bu ceza evi Dost akraba gelir dinler derdini Düşünür durursun özgür halini Bir de gözü yaşlı o sevgilini Ayırır yıllarca bu ceza evi.
![]() |
#132 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Cezayir Türküsü
Ya Allah Ya Allah derim ki Titrerim Kara sesimden Ya Allah. Ya su Akar da aydınlığın uzak anılarımdan Şırıldar yüreğimde ünlü korsanların dalgaları. Yüce sultanların kılıçları parlar yüzümde Ya su, anlıyor musun? Burası Cezayir, ya çöl, Develerin binlerce yıl taşıdığı, atalardan, Sevgi, Us, Kişiliğim ya çıngırak. Yıldızlar kötü olacakların üçgenlerinde Yok etmiş üç yönü. Yedi yönü var etmiş mutsuz kisiliğinde yıldızlar, Ama uyukluyorum işte Ya dönence, ağlamak dururken. Ya hurma, tadın yok gayrı, Nice saklasan yalnızlığı Koyu yeşilliğini büyütsen nice, Yitmiş güzelliğimiz Ya hurma, elim ayağım acı. Nasıl haykırıyor çiğnenmiş kumlar, duyuyor musun? Ya ana kalk Ya kadın yürü Ya oğul koş Bir anlamın gereken kurtuluşuna. Kurt iskeletlerince çirkindirler şimdi, Ölülerim vurulmuşlar alınlarından, Düşmüşler Akdenize doğru. Özgürlükleri kalmamış artık Al benim ölülerimi, ya gece. Ya toprak ko beni gideyim gideyim, Varmışların ardına öcül öcül. Ve küçücük ve eski ve yırtık bayraklar arasından, Ya gök Al beni.
![]() |
#133 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Cinler
Ne derlerse desinler, Yakın dostlarım cinler... Havanın ve alevin Kemiksiz çocukları; Yüzbir odalı evin Haşmetli konukları, Rüzgârdan topukları, Yakın doslarım cinler... Kum gibi kalabalık, Bin şekil ve bin kılık; Suda bir gümüş balık, Postacı güvercinler, Zümrüt yüklü hecinler, Yakın dostlarım cinler...
![]() |
#134 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Civan
Uyan ey nazlı uykudan,artık bu demler geçti Bir yıl evvel senden bana bir acayip sevda geçti, Muhabbetler gönüllerde,dillerde birer rüya, Hülyana daldım günüm geçti,gecem geçti. O gözlerdeki nil-i skut-ı istifham, Onların ruhu ihtişamı magberden,aldı beni benden etti.
![]() |
#135 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Cuma
Bu gün yine cuma,mubarek olsun Hak nasip eylesin hep yüzün gülsün Cumanı kılmazsan sonun çok hazin Günlerin sultanıdır mubarek CUMA Cuma sabahı et dua kullar yanmasın Gönlünde vuslatsız aşklar olmasın Mevlaya et secdeni hep yüzün gülsün Müslümanın bayramı muştudur CUMA Günahı yakandır sevap ve aşklar Cumada nur elleri açmakla başlar İhlasla hakka eğilen secdeli başlar Semaya bakarak hayrandır CUMA Cumalarda uzat elini ek barış bitsin Vefasız dünyadan,dertlerin gitsin Ağlamasan günaha cuma ne yapsın Günahi tövbeye terk mekan CUMA Ömer cuma mümine derman ve pare Cumasız dimağamı, bulunmaz çare Gel gidelim beraber, yalvarak yare Peygamber müjdesi iksirdir CUMA
![]() |
#136 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Cumartesi
Günler geçenekti, Bugün Perşembe yarin cuma ve cumartesi gelecekti... Ve ben o gün sırf senin için giyinecektim, senin için süslenecek, senin için sürünecektim güzel kokuları... Birbiri ardına yaşayacaktım güzel duyguları, Senin için nefes alacak Senin için yürüyecektim yolları Adim atışımda senin adresine ulaşacaktı yüreğim biraz daha... Ve gözlerim sana her şeyi o gün anlatacaktı Belki elele yürüyecektik yolları Ve ben senin için bekleyecek, sayacaktım günleri Seninle şafak tutacaktım Seninle hasreti, özlemi kucaklayacaktım... Günler, saatler geçmeyecekti Ve her yer sen kokacaktı Ben senin için yaşayacaktım Senin için o günü ölümsüzleştirecek Senin için nefes alacaktım... sana bir söz daha... Sende benim hatalarımdan birisin Sen en güzel günahların bedelisin Senin için harcanan zamana yazık Sen en güzel duyguların KATİLİSİN... Hatırlar misin bilmem, sana şiir okumamı istemiştin simdi okuyorsun bu bir şiirlerin bir özelliği var bunlar sana yazıldılar bilmem anlatabiliyor muyum. Hem de benim duygusal duygularımdan... Hoşçakal...
![]() |
#137 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet
Atamızdan emanettir Seksen yıllık Cumhuriyet Kazanılmış hürriyettir Seksen yıllık Cumhuriyet Anaların, ninelerin Yarım kalmış ninnilerin Gözü yaşlı yetimlerin Seksen yıllık Cumhuriyet Yokluk ile var edildi Düşmana yurt dar edildi Yıldan yıla yad edildi Seksen yıllık Cumhuriyet Dost, sözlerim boşa alma Aç gözlerin, düşe dalma Yıkılamaz, taşa çalma Seksen yıllık Cumhuriyet
![]() |
#138 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() CUMHURİYET
Cumhuriyet kolay kurulmamıştır Dedelerimizin kanıyla yoğrulmuştur Kelleler ortaya konulmuştur Cumhuriyeti Türk milleti kurmuştur Krallıkla yaşayan milletleri görsene Halkı neler çekiyor sen onlara sorsana Kan dökmeden bir cumhuriyet kursana Bu cumhuriyet kanlarımızla kurulmuştur İsmimiz olacaktı yorgo veya karamanlisler Cumhuriyet için çok kan döktü milisler Tepeye otururlar kıymetini bilmezler Tepeye oturmalar o cumhuriyetle olmuştur Bu cumhuriyet ilelebet kalacaktır Gelecek nesiller bizden hesap soracaktır İnkâr edenlere sandıklar mezar olacaktır Cumhuriyet ilelebet yaşayacak yaşayacaktır...
![]() |
#139 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Cumhuriyet sevdamsın...
“Doğumu umut Gözleri naz Yüreği ayaz mı ayaz Bir anayım…” Vücudum otopsi odalarının Soğuk duvarlarında yankılanmış Ve içli dışlı neşterlerin kahpe vuruşlarıyla Dağılmışdı… Bin hançer inerken göğsüme Sırtım hain sancılarla dalgalanıyordu. Nene Hatun’du anam ve Yaman kadındı vesselam… Ben daha memelerine doyamamışken, O sırtındaki top mermilerine “Oğullarım” diye sesleniyordu… Bir kağnıda uyutmuştu yol boyunca İki yanım buz tutmuş mermilerle destekli.. Bir ara rüzgar açınca üstümüzü Anam dellendi rüzgara. Bir koşu çekti abayı mermilerin üstüne Bakmadı bile benden yana… Ben emeklerken daha yeni yeni, Ayağı çarıksız binlerce insan Canını dişine takmış savaşıyordu. Düşlerimde Sakarya’da olur, İnönü’de, Afyonda, Kocatepe’de dolaşır, Oralarda oynardım çocukluğumu. Ve bir gece tanıdım İçime işleyen o gözlerin sahibini. Uzakları taaa uzakları süzüp “İsmet sabaha tamam diyordu…” Sabahın ezan sesi duyulmamışken Kulakları sağır eden top seslerinin ardından Afyon ovasına kan yağdı… -Ona baktım, bir siperin ardından; Gözlerinde “ben” özlemleri yanıyor, Ulusun tüm fenerleri yüreğinde çakıyordu-. Bir an cephe gerisinde kaybettim anamı, Yırtarcasına hançeremi bağırdım ama heyhat!!!. Cephe gerisinde bir sürü yoksul ana vardı.. -Canlarını dişlerine takmış Hürriyet aşığı analar, benim analarım-. Feryadıma ak sakallı bir dede cevap verdi “Bak kızım, her taraf ana dolu Seninki hangisidir acep… Her taraf ana dolu, Bu ses defalarca yankılandı yüreğimde Ana dolu, ana dolu, ana dolu… Tabii yaaa… ANADOLU. İnanılmayacak zaferlerin sonrasında Her geçen gün aydınlanan ülkemde Sayısız devrimlere açmıştık yelkenlerimizi. Yatağına sığmaz deli ırmaklar gibi Olan coşkulu Ulusum, Bağımsızlık dersinde artık Öğretmendi… Babamın son nefesiyle Bu defa göz yaşı yağdı Anadolu'ya.. Onun naçiz vücudu Toprak olmaya giderken TÜRKİYE CUMHURİYETİ İlelebet payidar kalacaktı…
![]() |
#140 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Çaba
Unutma! Gecenin bu ıssız karanlığında Senin için atan bir kalp Ve Sana doğru koşmaya çalışan Sönük bir ışık var O ışıkta Sadece senin olmak için koşan; Ama Bir türlü yakalayamayan Ben varım..
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|