![]() |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir korkunun gölgesinde
Yüzünde, göstermelik neşe Dudaklarında ki, öpücük sahte Kahır dolu, yanaklarında ki gülücük Tebessümü zoraki Elinde zil Belinde şal Kahrına. kahrına kalça sallıyor Bir tehdidin etkisinde Bir korkunun gölgesinde. Gerçekleşmemiş arzular, yüreğinde Cevapsız sorular, çengel beyninde Nefes alıyor,almasına da Yaşamıyor özlemlerinde. Tüm çabası kabullenmek, acıları Tüm gayreti neşelenebilmek Temizlenemez kire bulanmış Meze olmuş çirkefliklere Bu alemin girdabında. Gördükçe kahroluyor insan Dumur olmuş düşünceler İffetsizlik rozeti yakasında Lakin asıl *********lik Perdenin arkasında. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir mevdsim daha eksildi
Sevgiler yeşerdi yeniden Seviler filiz verdi boy gösterdi Hevenk, hevenk. Seven, arıdır her baharda Sevilen, renkli bir çiçek Seveni kendine çeker Her ayrı renk. Ben, ne sevildim, nede sevdim Bahar benim neme gerek. Bir mevsim daha eksilir ömrümden Yakıcı sıcağını diker başıma yaz Ben, çatlamış toprak gibi kavrulurum Savrulurum Kürek,kürek, Bense bir günlük ömrü olan kelebek Bahtıma isyan ederim kükreyerek Bahar gelmiş bana ne Konacak çiçeğim bile yok Bahar benim neme gerek. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir öğretmene
Bir öğretmen incitmişim görevim nedeniyle Görevim bitince gel döv,tokatla be hocam. İnsanlık sayfasında bir satır olamazsam Okuma o sayfayı,sil çiz,atla be hocam. Kırmışsam gururunu,incitmişsem ben seni Kırgınsan,öfkeliysen, affedemezsen beni Eğer yenemez isen, bana olan öfkeni Bir kağıt parçası say,kır,bük,katla be hocam. Hatasız kul olmuyor,okulda okunmuyor Hatasız yaşamayı, hocalar anlatmıyor Bir musibet görmezsek,nasihatler tutmuyor Karartıp şu dünyamı, beni yıkma be hocam. Ne yalvarmak giderir, ne yakarmak acıyı Affetsen de sökemem içimde ki sancıyı Hancı yolcuyu suçlar, yolcular da hancıyı Beni sen,bu hallere ne olur sokma be hocam. Bin kez özür dilerim, bir kez af olmam için İstersen suyumu kes,sararıp solmam için Kapına kul olurum, himmetin görmek için Al dizinin dibine,al,öğütle be hocam. Yarınlarda, yerimizi alacak nesilleri Yetiştiren ellerdir, öğretmenin elleri Minicik kardeşlere,örnek diye bizleri Gösterip gerçekleri, rüsvar etme be hocam. Ne kadar dikkat etsen,yine hata oluyor Hata da kasıt yoksa,yapan da kahroluyor Tecrübe de,hatasız asla kazanılmıyor Sinirlen,kız, sakın ha, nefret etme be hocam. emekli emn. müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir parmak var
Yaşamak Nefes alıp vermekse Uyuyup uyanmaksa Ve konuşup duymaksa Herkes yaşıyor. Yaşamak Nimetlerden yararlanmaksa Cemiyette yer almaksa Sevilip sayılmaksa İnsanların yüzde sekseni yaşamıyor. Yaşamak Yükümlülükler yüklenmekse Çalışıp başarmaksa Yetki yasalarla uygunluksa Yetkinin dayanağı hukuksa Hizmetse insanlığa Sorumluluk taşımaksa Hizmet yapılmıyor Sorumluluk taşınmıyor. Hukuk uygun kullanılmıyor. Yaşamak Adama iş verilirken İşe dam atanmıyorsa Yetkiler yerinde kullanılmıyorsa Olması gerekenler söyleniyor Söylenenler sözde kalıyorsa Söylendiği gibi yapılmıyor, Yaptırılmıyorsa Dürüstler yaşamıyor. Bir parmak ortalığı karıştırıyor Yetkileri yönlendiriyor Çalışkanı koltuğundan indiriyor Hak arayan sindiriliyor Bir parmak var biliniyor Bu parmak koparılmıyor. Buna yaşamak deniyor. Görünmez parmakların gölgesinde Şerefsizlik benimseniyor emekli em.müd Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir sebep göster
Ben suçluyum diyormuşsun sonunda Dönmem için bana bir sebep göster Aşkının ateşi söndü ruhum da Yanmam için bana bir sebep göster Bir başkası hayatımın kadını Onda aldım ben yaşamın tadını Hayalde rüyada senin adını Anmam için bana bir sebep göster Ben yeni sevdamla mesut mutluyum Onunla sağladım yaşama uyum Sen eski sevgilim Kaygı duyduğum Gelmem için bana bir sebep göster Hayale kapıldın umuda uçtun Gönül kapısı ellere açtın Ben seni ararken sen benden kaçtın Bulmam için bana bir sebep göster Yıkamazsın ben ayakta kalırım Candan seven insan için ölürüm Sanma ki çağırsan koşar gelirim Gelmem için bana bir sebep göster Hiç olmasın bana karşı hevesin Mazime gömdüğüm bir cenazesin Sen gönlümde artık geçmez akçesin Almam için bana bir sebep göster Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir türlü
Benim ülkemde de kanunlar vardır Yapanın yaptığı yanına kardır Hakim için karar vermesi zordur Adalet yerini bulmaz bir türlü. O koç yiğitlerde vatan sevdası Oğlunu yitirmiş şehit anası Bu yüzden tutuyor bir ömür yas’ı Yanar sineleri sönmez bir türlü. Af kanunu canileri salıyor Analarsa oğul diye ağlıyor Ölüm haberleri yürek dağlıyor Akar gözlerden yaş dinmez bir türlü. Zifiri geceden farksız gelecek Bu gidişle kim umutlu kalacak Asker oğul kaderi ne bilecek Asıktır suratlar gülmez bir türlü. Nifak girdi bizimle,biz dalaştık İş,aş diye kapı,kapı dolaştık Aç yatmaya,tok kalkmaya alıştık Refah yoksullara gelmez bir türlü. Parça,parça edecekler milleti Ektiler ülkeye derdi kasveti Hortladı ülkede terör illeti O gençler geriye gelmez bir türlü. Yetkiyi alanlar bu fırsat diyor İdealler bir,bir bitiriliyor Fikirler açıkça söylenemiyor Olması gereken olmaz bir türlü. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir yol bulalım
Yaşamak denilemez böylesine Dedelerin mirası olmasın keder Babaların mirası olmasın çile Silkinip, dile gelelim dile Hep birlikte diyelim yeter, yeter Silelim çaresizliği Kafa tutalım tembelliğe Bizim mirasımız sefalet olmamalı Çocuklarımıza, gelecek karanlık bırakılmamalı. Atın korkuları yüreğinizden Bir yol bulalım beraber Çareler arayalım Bizi,bize verecek Bir ufuk açalım yarınlara Bir umut bırakalım çocuklara Bir örnek olalım yaşayanlara Bir yol bulalım, bir yol Akıbet ölümle noktalanmadan yusuf değirmenci eme. emn. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir yolu var mı
Sevgi üstüne bir sevgi Katmanın bir yolu var mı? İçimdeki sıkıntıyı Atmanın bir yolu var mı? Umut yıkılmış bir çatı Yürekler var taştan katı Çile dolu bu hayatı Satmanın bir yolu var mı? Deruhte edip dertleri Süzerek yaşlı gözleri Gırtlaktaki düğümleri Yutmanın bir yolu var mı? Buna nasıl göğüs gerek Bana mutluluk çok ırak Acıları bırakarak Gitmenin bir yolu var mı? Mağdur’i etme bu zar’ı Dök ortaya yoğu varı Boşa giden zamanları Tutmanın bir yolu var mı? Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir zaman sonra
Her gün aynı iş,aynı ortam,aynı yaşantı Saat hep aynı dakikaları adımlamakta Akşamın tutkusudur sırtımdaki karanlık Gölgem yine yorgun,yorgun kımıldamakta Yine koşturacak insanı hayat çabası Yine gençlerde aşk,yaşlıda ölüm sevdası Yine bu caddelerden yola çıkmış bir fani Kesilmiyor bu yolcu kervanının arkası Gün gelecek,beni de bu yolda görecekler Geçmişteki günlerimden bahsedecekler Hiç yaşamamış gibi anısız kalacağım Arkamda, gölgemi bile göremeyecekler Yusuf değirmenci emekli em.müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biraz umut versen
Biraz umut verip gelirim desen Hayatım boyunca beklerim seni Sevdiğini söyleyip de gidersen Her gün hasret,hasret beklerim seni Yıllar uzun,yollar uzun olsa da Saçlarımız bembeyaz hal alsa da Çocukların torunların olsa da Gelir onlardan da isterim seni Selam gönderirim alırsın diye Bana tatlı haber salarsın diye Sevgiyi sevmeyi bilesin diye Son nefes de bile severim seni Aşkın kalpte yer tuttuğu müddetçe Duyguların hür olduğu müddetçe Umutlarım var olduğu müddetçe Kıvrılan yıllarda gözlerim seni Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|