![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eğridir
Seni içimden geldiği gibi anlatsam, Müsaade eder misin ey Eğirdir’im. Eğri olan sen değil, aslında bizleriz, Bir de üzerinde gezip, tüküren keriz. Üstünde ki sivri dağı kadar doğrusun, Kuzey, güney, doğu uzanmış durumdasın, Onlarca medeniyete beşik olmuşsun, Eğri sen değil, ben ve benim gibilerdir. Yedi yüz elli sene öncesinde bile, Üç beşten fazla mert insan basmamış sana, Eğri gelmişler, eğrilikte yükselmişler, Sonra da utanmadan eğrisin demişler, Berdei’ler, Burhanettin’ler gelip, geçmiş, Yerlerine kan emen yarasalar gelmiş, Senin dilin söylese, eğriler dinlese, Yazacak kelime seçemedim nedense. Seni yaratan, güzel şekilde yaratmış, Yüzünü yönetenler kapkara karartmış, Tarımı sevmeyenler, bahçeyi sarartmış, Kiraz, nar, elma kadar güzelsin Eğirdir. Eğrilik isminizde değil, bizlerdedir, Samimiyet yok, sevgi süslü sözlerdedir, Minarenizinde eşi yok, göklerdedir, Isparta’nın en güzel ilçesi Eğirdir. Dünya güzeli gölün çevren kucaklamış, Tabiat ana ile sarmaş dolaş olmuş, Bin defa boşalmış, yüz bin defa dolmuş, Başka güzel ilçe yok, eşsizsin Eğirdir. Herkes eğriliği başkasında görüyor, Dost dosta kazık atmak için, ağ örüyor, İt hırsıza değil, sahibine ürüyor, Doğru ne kaldı, sana doğrusun deseler. Takdirnameler sahtekârlara yazılır, Dürüst olanların kuyuları kazılır, Bir nefes sigara, rüşvet diye alınır, Bunlara mezar, bir gün sinesinde yapılır. Sor hesabını, onlar bağrına düşünce, Eğrilikte madalya nasıl alınırmış? Alanda, verende eğri olmasalardı, Eğridir’im, sarmaş dolaş olurlar mıydı? 11/4/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Eli Boş Geldim Size
Altının değerini sarraf olan bilir, Söke’de şairlerin büyüğü seçilir, Benim gibisine davetiye verilir, Bağışlayın beni, eli boş geldim size. Çile çekmeyen ta ciğerden söyleyemez, Bu yolun sonunda, zenginlikler beklemez, Hedefim sarp yokuştur, dermansız diz çekmez, Dışlamayın beni, eli boş geldim size. Dünyada masum çocuklar kurşunlanırken, Ağalar, beyler, lortlar sefa sürerlerken, Son sistem arabalar, yatlar gezilirken, İnsan sanın beni, eli boş geldim size. Gülün dikenine katlanan bülbül olsam, Dönmesem, kalan ömrümde Söke de kalsam, Temiz kalpli sizlerle, bir an cennet sansam, Selâm olsun benden, eli boş geldim size. Secde et dediler, baş eğip, bel bükmedim, Hep yalnız yaşadım, çakallardan ürkmedim, Bu yolda makam, mevki, rütbe beklemedim, Aptal biriyim ben, eli boş geldim size. Şair dediğin kara günde dostun olur, Seven sevdiğiyledir, kalbi bağ kurulur, Saflığım hatamdır, bazen dilim burulur, Cahil biriyim ben, eli boş geldim size. 24/8/2005 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elma
Kalpleri koruyup rahat uyutur Bütün hastalara dermandır elma. Kanlar şekerlenmez olgun büyütür İnsan sağlığında fermandır elma. Kanları temizler mide bulanmaz Damarlar sağlıklı olur, sulanmaz Sinirler sistemli kalır, salınmaz Rahat solunumda durmandır elma. Şişmanlar zayıflar, gastritler yanmaz Her gün bir tanecik yemeyen onmaz Balla karıştırıp yiyenler donmaz Bağırsak yumuşar dermandır elma. Romatizma önler, idrar söktürür Bakterileri çok acil döktürür Sindirim rahatlar sağlam baktırır Doktorun yazdığı fermandır elma. Al, sarı, yeşili sıradır dalda Güzel tadı yoktur arasan balda Elma yiyenler geç gidiyor salda Sağlıklı hayata varmandır elma. Eğirdir’e özel dünya elması Dileğimiz güzel halde kalması Çok hoş olur ruha huzur salması Ekim’de bahçede harmandır elma. Eğirdir elması çiftçi geliri Tadına bakmadan ölen deliri Hiç yemeyen yese hemen beliri Dursunî’den duyun dermandır elma. 04/10/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Elveda Derken
Seyretmek gün sonu batan güneşi, Yorgunluğu günün elveda derken, Sis kaplar uzaktan bulunmaz eşi, Güneş Eğirdir’e hoşça kal derken. Sararmış bir yaprak daldan düşerken, Kendi sonum gibi hayal ederken, Ömrü tamamlamış yere inerken, Akşamın güneşi, gidiyom derken. Sallanan, yüzenler kendi halince, Dalgasız hoş sefa bekler gelince, Güneşe el sallar ay belirince, Ay ışıklı gece, merhaba derken, Gittikçe moraran hüzünlü dağlar, Üstlerine gelen geceye ağlar, Doğan yıldızlar, ay, cazibe sağlar, Güneşe elveda ay geldim derken. Tüm renkler ahenkli, tatlı bir gece, Anlayabilene alem tek hece, Dünyada Eğirdir eşsiz bilmece, Uğruna can kurban, Eğirdir derken. Ayın sulieti göle yansırken, Sevgilinin biri gelip giderken, En güzel ilçemiz Eğirdir derken. Beklenen yeni gün, hoş geldin derken. 07/08/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emekli 1
On sekiz, yirmi de başlamış işe Beyazlaşır saçlar, olur emekli. Hayatına devam bulur bir köşe Beş vakit camide, olur emekli. Çeyrek asrdan fazla ömrü çalışır İpten kurtulmuştur çok zor alışır Genelde, geride fazla kalışır Kahve köşesinde, kalır emekli. İtile, kakıla yaşar yılları Aslandır, kediye verir yolları Yamalı, ütüsüz giyer çulları Maaş kuyruğunda, ölür emekli. İşini bilmişse takım kurmuştur Hedef on ikiden her an vurmuştur Makam aldığında selâm vermiştir Saygı gösterilmez, olur emekli. En büyük rütbeyi almış olsa da En alt basamakta kalmış olsa da Kasalarla malı çalmış olsa da! ! ! Üç beş dost içinde, kalır emekli. Ömrün son çeyreği azimden düşmüş Esen rüzgârları hızını kesmiş Çevresinde dönen dostları küsmüş İş işten geçmiştir, bilir emekli. Sırma dişler, siyah saçlar dökülür Giydiği elbise her gün sökülür Dursunî’nin sözü boşa ekilir Sözleri duyulmaz, olur emekli. 11/05/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emekli 2
Alışık almaya ayda maaşı Üç ay da almayı, bekler emekli. Banka kuyruğundan gider naaşı Ölçülü harcayıp, ekler emekli. Kuruş hesabını önceden bilir İşporta, işçilik elinden gelir Torunu yanında marketi bulur Yorgundur, omuzdan solur emekli. Kenara atılmış sel taşı gibi Yanakta kurumuş gözyaşı gibi Kalemle çizilmiş kız kaşı gibi Uzaklardan belli olur emekli. Özü gitmiş azı kalmış günlerin Ağrı geçmez yatsa döşek yünlerin Neye fayda eder bitmiş ünlerin Ah çekip de nefes, salar emekli. Öksürükten gece hoplar yatakta Her çeşit hastalık haplar yutakta Günler geçer cami ya da batakta Ağzının suyunu, salar emekli. Torunlar yanında dadılık yapar Evlat kavga etse kadılık yapar Gücü yeter bazen cadılık yapar Karın tokluğuna, kalır emekli. Ne dese kesilir ağızda sözü Bebek olmuş artık bağlanır bezi Dursunî alıyor güçlü önsezi Başa geleceği, bilir emekli. 11/05/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Emret Sultanım
Hayırlı sabahlar işte terliğin, Tamamdır bulaşık, emret sultanım. Ters yandan mı kalktın nedir şerliğin? Çay, şeker karışık, emret sultanım. Külü döküp hemen silktim sobayı, İlk gün gibi sana yaktım abayı, Yeter canım yandı indir sopayı, Kalmasın kırışık, emret sultanım. Kedi, fare, tilki, kurt ahbab oldu, Halimizi cümle insanlar bildi, Sosyeteyi meşhur edeni çuldu, Sansınlar barışık, emret sultanım. Siz beğendiyseniz buyur alalım, İstediğin handa duyur kalalım, Gücümüz yeterse kayar çalalım, Bilsinler karışık, emret sultanım. Korkumdan titrerim suratı asma, Ağır gelmez oldu boynumda tasma, Beni savunurken sakın ha tırsma, Bilmezler yılışık, emret sultanım. Yirmi dört saat ayakta dursam, Seni sevmeyenin boynunu vursam, Ayağını her gün öperek sarsam, Bilmezler alışık, emret sultanım. Karnımı doyursan olurum kulun, İstersen paspas et kalırım çulun, Dursunî'yi harca elinde pulun, Bilmezler yatışık, emret sultanım. 07/02/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Enflasyon
Kınayıcı kınadığını yaşar derler, Ölü, dede, dervişlerden nefret ederler, Enflasyon canavarına pençelendiler, Diri Derviş’lerden medetceğiz beklerler. Amerika kin kusar perde arkasından, Telefon edip, gönül alır şakasından, Bizi ne bey eder, ne öldürür sam amcan, Acımasını istiyorlar, enflasyondan, Onların enflasyon ile dertleri yok ki, Çocuk okutup, okula gitmediler ki, Milyonlar aidatı vermediler ki, Beyler ne bilsinler hali, gariplerdeki. Onlar gökten zembille inmediler bize, Oy verdik, beş yılda bir kavga, döğüş size, Torpilliyi memur ettiler, bakar söze, Oylar aldılar delegeden, geze, geze. Bana ne deyip suçu attık başkasına, Sonra da şikâyet ettik, suçsuzcasına, Sözlerimi olur onların enflasyona, Pazar çantası, çevreden bedavasına. Derdi deve olmayan deveyi görmezmiş, Üretimin dışında, enflasyon düşmezmiş, Alınan borçlar ne ile ödenecekmiş, Diri kaçarsa, ölü derviş beklenirmiş. 21/4/2001 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Erkeğiz
Kalmadı serlerde eski erkeklik, Çekmemiş babaya, kazak erkeğiz. Giymedik o kaldı mini eteklik, Benzemez ataya, çöpten erkeğiz. Sofrayı getirir, der kalk sultanım, Ne yersen bulayım, emret cananım, Haşlanmış yumurta hazırdır hanım, Kılıbık şekilli, kavat erkeğiz. Hanımlara uyduk kulak küpeli, Enselerde saçlar cinsi şüpeli, Düşük pantol belde, göbek tepeli, Olduk diplomalı, evcil erkeğiz. Gülüyor hanımlar başta peruğa, Avrat çaya gider bizler çocuğa, Her türlü yemeği koruz ocağa, Emirlere uygun, kalıp erkeğiz. Babaya benzemez oldu çoğumuz, Tutmaz sözümüzü tek çocuğumuz, Bol geliyor sırta şov gocuğumuz, Avrupaileştik, entel erkeğiz. Eğse kaşı hanım hemen susarız, Vurunca enseye hepten kusarız, Dursunî söyleme sese pusarız, Baksa yan gözüyle, şekil erkeğiz. 05/09/2006 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Eşsiz Türkiye'm
Dün öbürleriydi seni soyanlar, Çok bereketlisin, eşsiz Türkiye’m. Bugün diğerleri sende doyanlar, Hortumcuya mekân, sessiz Türkiye’m Başkasında görür kendini görmez, At gözlüğüyledir gerçeği sormaz, Başka dürüst yok der sözünde durmaz, Rahat gecen geçmez, düşsüz Türkiye’m. Zerreni koparan acele yutar, Ele geçirirse sağlamca tutar, Kendi burnu yamuk keyifli yatar, Oylar boşa gitti, başsız Türkiye’m. Nice Fatih’ler şu bağrında saklı, Kimseye söz denmez hep onlar haklı, Boş boyun kalmadı tasmalar taklı, Ebediyete git, yassız Türkiye’m. Durumun mucize eşsiz güzelsin, Hepimizde hortum bolluk, gazelsin, Sana acımazın yüzü çizilsin, Ak yüzün karardı, ıssız Türkiye’m. Kendini ak sanır dört yanı kara, Gözleri açılır görünse para, Secde tam yapmazsan sokuyor dara, Ne hallere geldin, taşsız Türkiye’m. Ellerde fırçalar leke sürülür, Seni sevenlerin topu dürülür, Dursunî söylese sual sorulur, Düşmanları çatlat, taçsız Türkiye’m. 18/03/2007 Dursun Yeşil |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|