![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Aile Masalı
Bir baba verdim toprağa. Mesleği brokrat...devlet emrinde. 7 arkadaşı ile 3 günde...ayrı yerde. Kurşunlandılar kahpece. Dediler sol intikam aldı...eski bir hikaye. Eski bir dava vardı...böylece kapandı? Koydular al bayraklı tabuta...Bando marşları çaldı. O gün ne de çok dostu vardı! Ve...aradan yıllar geçti...arayanı soranı olmadı. Şimdi o...tozlu raflarda bir dosya Üstünde okunamamakta adı. Hamili meçhullerden biri işte...değmez düşünmeye. Bir baba verdim toprağa...çok şey bilen...iş icabı. Üstelik...sola gönül vermişti onun evladı. Yaşasa...konuşur...bir gün sır verir...dert açardı. Susturdular...susturucu bile kullanmadan. Sicile kayıtlı silahlarla dost eller...utanmadan Bir baba verdim toprağa hiç ağlamadan. Yağlandı dişliler...düzen işledi. Zaman...çıplaklığı sergiledi aynalardan. Devir ki aklın devri...karanlık çekil aradan Şimdi irin akıyor eski bir yaradan İyileşmeyecek...biliyorum iyileşmeyecek Kabuk tutmuş yaralar...tekrar kanamadan. Güller sağaydı daima...irticai kokarak sağa. Sol dikene verildi hep...yargılanmadan. Kim vurduya gidiyor olduğunu bile anlamadan beyaz, soğuk mermerin altında yatarken o adam. Evladıyım...yaşamaktayım hala. Ama masumiyetim...çok önce...Taksim meydanında çalınmıştı. Ve...eylülünde seksenin, toprağa gömdüğüm kitaplar.... Dondurma paralarımla alınmıştı. Bütün halklar elele... Eşitlikti be yoldaş istediğim...sevgi içinde. Emekti alınteriydi korumaya çalıştığımız sadece. Ferman Padişahın oldu sonra Yüreğimizdeki dağlar da bizim... Ben içimin bu dağlarında boy verdim gizlice. Yüreğimin ormanlarında yeşerdim. Ve bir gün...yağmurlar yağdı, çatladı tohum. Sıkılmış bir yumruk gibi sağlam Güneşi sol omuzundan alan Dostluğa, kardeşliğe, sevgiye saz çalan adam Tuttu ellerimi...apansız. Bir baba verdim toprağa...bürokrat...tarafsız. Ben onun evladıyım...tarafsız değilim olmadım. Terazi...haktan yana... hep sola kefeye koydum yüreğimi Ve zaman... ŞİMDİ. İçimdeki... 'dedesi mezarda olan döl.' Aklın 'baş tac'ı' edileceği günlerde yaşamak için Doğmayı bekliyor...doğmak içinse, GÜNEŞİ. Ve sol eli havada Babası gibi. Mine Özdemirtaş
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Nü Masal
Düşle gerçek hep iç içe…nasıl sevda bilmiyorum Barut sende…ateş bende…üflemekle sönmüyorum. Ayrılığın yükü ağır…yüreğimde zincirlerin... Bir NÜ masal gece boyu…Bana senden daha yakın. Gün doğarken penceremde…Hasretini sevmiyorum... Barut sende…Ateş bende…Üflesen de sönmüyorum Mine Özdemirtaş
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Zamanlar Kartal'dı
Akrep gene çakıldı/vakit geçmiyor/ Yelkovan bile ağır çekimde. Timsah dişleri üzerinde sürünüyor/ Ve sinsice tıslıyor yılan.. Gölgelerle savaşımız sürüyormuş ne gam? Barış yaptık işte vergilerle Herkes kesesinden ödeseydi bedelini hovardalığın Hak edilmişin hiçliğine inat/ kara para kalırmıydı yerli, yerinde. Damdaki kedi kızışmış bir kez / yastık altında ne varsa çıkarmalıyız Ve bir de canımızı namusumuzu koymalıyız yastık üzerine Ki birileri kına yakabilsin kıçına ve ellerine Neyse /Vatan sağ olsun / dert değil bunlar şimdi /anılara kadeh kaldırma zamanı. Bakmayın sürünüyor olduğuma bakmayın kanadığıma Bu yürek var ya bu yürek... Bir zamanlar Kartal’dı Mine Özdemirtaş
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BiR AnKaRa MaSaLı
Tok açın halinden ne anlasın? sen kemeri sıka dur adamım aç açına onlar hiç utanmadan bir de kına yak deyiverirler açıktaki kıçına sen evlat okut adamım ıkına sıkına Ağan yoksa / hele ki dayın da yoksa..! ona iş kapısını kim aralasın? böyüklerimizin işi başından aşkın. hiç mızlanma boşuna çal / çırp / çal / oyna hem fazla tahsil elzem değil evlada helalinden bir ilk okul diplomasını assın duvara ötesini arama hele ki askerlik için çürük diye de yazdırdın mı rapora sonrasında hiç korkma sadece / bekle ve gör hem valla hem billa 20 yıl sonra meclis için seninki listelerde ön sıra Mine Özdemirtaş
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Deli Sevda
Hadi ama / büyütme bu kadar. Kıyamet koptu sanır Gözyaşlarına bakan. Altı üstü Bir deli sevda Geldi / geçti Hayatlarımızdan. Mine Özdemirtaş
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BiR DeLiNiN GüNCeSi
ürkünç düşlerim var hep hasıraltı ediyorum kaldırım taşlarının en nemli köşesine sorun sorun da anlatsınlar onları yağmur kalıntıların da boğarken nasıl da korkuyla titriyorum. elimin siğillerinde kararan kıl kökü tırnağımın içinde oynaşan kir kirpiğimde büyüyen tuz ve nasırımda ki kabuk aralarında haberleşiyorlar duyuyorum ürkünç düşlerim var... afiyeti üzerinize hepiniz kadar zayıf hepiniz kadar ince ve hepiniz kadar zalim biriyim ne sizden fazla ne sizden eksik usul usul/azar azar sizler kadar aklım kendime zarar anladınız işte................. sadece deliriyorum şimdilik benim düşlerim sizin düşlerinizi döverken ya da düşlerim düşlerinize yenik düşerken oluşacak karadelikten tüyebileceğimi varsayarak sessizce bekliyorum tam da o yırtık anda bir çift eşşek arısı çiftleşecek dilimde sonra gözlerimi oyacaklar kafatasım bir büyücüye kadeh saçlarım sopasına püskül bilgeliğim kara kaplı bir kitap olacak kristal kürede sonsuza kadar bağıracağım biliyorum Mine Özdemirtaş
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BiR MiLLeT UyaNıYoR
dahası var anlatılası söylemlerin gözü kör kuyruğu dik kirlii tırnaklarımızla kendi çamurumuzu eşelerken didik didik uykuyla uyanıklık arası sarı bir mahmurlukta gerçeğe bir açılıp bir kapanıyor gözlerimiz çok kerelik halen kim kime / dum duma ama önce al bayraklı ve de ağlamaklı törenlerin ardı sıra bir kaç konuğu daha sinesine alırken titriyor şehitlik ah şu unutkanlık / ah şu kanıksama alışkanlık edindik. sürülürken satranç tahtasına oyun dışı bir piyon daha birdenbire ateş kes molası almış mış derebeylik vay efendim vay biz de bunu yedik. eskiden di o olgunluk eskiden di o efendilik. kim çekti tetiği /ve sonra kim / 'şimdi erken dur' dedi hangi hesabın bakiyesi hangi oyunun repliğidir bu son pespayelik dönüyor yine çarkınız / gıcırdıyor dişlisi dost kim / düşman kim kafamız karışır dı / merak ederdik arkadan vurula vurula namerdin kökenini öğrendik. hps synzm yndr dhs yk vddlmş tprklrn adı 'mzptmya' imiş eskiden biz bizin efendisi O topraklarda at sürerdik. verilmedik ne kaldı ki? ne oldu da Arjantin'e özendik? ''bir millet uyanıyor / kalkacak'' ayakta ve dimdik olmasa da şimdilik. Mine Özdemirtaş
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BiR SaRı YapRaK DüŞeR,
Ne zaman rüzgara versek saçlarımızı, geçmişten arındırarak O anda; bir sarı yaprak kopup düşer, dalından haykırarak. Ne zaman paslarımızı temizlemeye kalksak, zırhımızı sıyırarak O anda; kendi üzerimize kapanırız. amansız sancılanarak. Ne zaman yüreğimizi avuçlarımıza alsak, yavaşça okşayarak O anda; hemen geri koymak zorunda kalırız, ellerimiz yanarak sahi! .......bu kadar susuz ve bu kadar çorak, olmak zorunda mı toprak? 28/05/2004.... kartal Mine Özdemirtaş
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Sen Varsın
Yolun yolumu kestiği güne kadar Hiç tanımamış olduğum duygular Seninle geldiler...benimle kaldılar Şimdi bir sen varsın Bir de...cevapsız kalmış sorular İçimde yeşermeye çalışan cılız bir bahar Gül yapraklarının üstüne konar Yokluğunu içmiş...sarhoş esiyor rüzgar Şimdi bir sen varsın Bir de...ebruliye dönmüş korkular... Mine Özdemirtaş
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() BiR ŞeYLeR EKSiK
Uymuyor tariflerime zorlanarak verdikleriniz durmadan kanıyor damarların şahında derin bir kesik git gide boşalırken içim sinsice yerleşiyor yerinize koskoca bir sessizlik aşk bu olmamalı bir şeyler eksik 05/10/2004.... 23.30 çamlıca Mine Özdemirtaş
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|