![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Defterim
Gün oldu sırdaşım hem yarenimdin, Satır satır benle dolan defterim... Dostça arkadaşça içime sindin, Ölürsem hatıra kalan defterim... Her şeyin tadını tanıdım tür tür, Elimden tut beni geriye götür, Yarım asır geçen şu koca ömür, Sen doğru ben yalan yalan defterim... Gün oldu haz ile bin heves ile, Yazmışım, yanmışım bin bir vesile, Ayrılık olsa da ayrılsak bile, Dost yüze bakarken gülen defterim... Sevgiler gönlümün harman yeriydi, Çok dosttan daha dost daha iyiydi, Düştüğüm sevdalar, dağdan iriydi, Solmazdın diyordum solan defterim... Bir zaman sevdalar bana hakimdi, Hayal oldu yazık gerçekler şimdi, Mektuplar saldığım o güzel kimdi, Benimle teselli bulan defterim... Gürsoy Solmaz
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Delikanlı Demek
- Delikanlı yüreği elinde,eli yüreğinde olarak karasız,ap-ak konuşmak... delikanlı... dağlara o heybetle sevgi dolu bağırmak... dağdan gelen yankıyı en yakına çağırmak delikanlı... sevgi sağmak sevgiyle doğal olmak hakka hak hak değilse çalmamak... delikanlı: düşünen baş, yolda yoldaş kadir bilmektir; yürekten, yürek dolu gülebilmektir... sevebilmektir... olabilmektir kalabilmektir... Gürsoy Solmaz
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derin Hoca
Senin o dediğin gazoz ağacı Yenilir içilir sıkma mı hoca! Bu garip intikam ücret aracı, Eline kınalar yakma mı hoca... Sen bencil, hem hasis, hem muhterissin, Bir engel, mania, hemi kasissin Seni emeline erdirmez hissin, Yiyeceğin kolay lokma mı hoca..... Bak Hoca namussuz olduğun belli, Bilirim; dediğin çok şey şüpheli, Kendince ne olur sana teselli, Aklınca yaptığın takva mı hoca... Kendine dert yanki erdemin olsun, O zaman ıslık çal herdemin olsun, Beleş yediklerin dert, semin olsun, Oynaş güreş sence, yıkma mı hoca... Ne kadar alçaksan o kadar korkak, Ne kadar namertsen, o kadar ürkek, Adalet bilmeyen sendeki yürek, Sahtemi ve kalpmi, takma mı hoca... İyi dinle beni dile düşersin, Ne yaptım ne ettim diye şaşarsın, Duygusuz ve katı taştan da taşsın, Kem dolu bakışın, bakma mı hoca... Kiminle hoş beşsen belli ki sürüm, Mutlaka sen ondan yiyorsun dürüm, Miden-ki şimdiden olmuş kötürüm, Çoğu aperatif yakma mı hoca... Timsahın gözyaşı gözünde gölet, Vaktin dolar elbet çatar da mühlet, Çok yaman çalıştın verdiğin hizmet, Söktüğün çiviyi sökmemi hoca... Terledin, gerindin barda yoruldun, Çok yaman çalıştın harda yoruldun, Duruldun ne çabuk niye duruldun, Niyetin oyundan çıkma mı hoca... Bendeki hakkını hesap ettim de, Bana borçlu çıktın sen ne dersen de, Çok şeyi beleşe aldın hediye, Yıllarca biçtiğin ekme mi hoca... Şunu bunu sana haber verenler, Benim için bilmem ne söylediler, Yüzüne diyorum namertsin eğer, Yapmazsan.. attığın, tekme mi hoca... Gürsoy Solmaz
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Devlet Malı Deniz
Devlet malı deniz yemeyen domuz, Domuz çiftliğimi memleket ulan Soydukça soyuyor soyuyorsunuz, Siz ki başımıza felaket ulan Baklava çalanda,banka soyanda Hırsız diye ceza yediği anda Hukuku tartışır; hukuk sayan da Kalmadı ne verim, bereket ulan Şerefsiz, çalmayı huy edinmiş ya Doğrudan yanadır sorarsan güya, Aç tavuk darıyı gördüğü rüya, Ne kadar sürecek, rezalet ulan Gürsoy Solmaz
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dikkat Et
Sözü anahtar bil, dil kilididir, Söz incidir, konuşurken dikkat et Gülmek yüzün, söz ki dilin zekatı, Dostlar ile sınaşırken dikkat et... Diliyle çok günah işleyenler var, Söylerken herkesi eşleyenler var, Kötülük ekenler, aşlayanlar var, Onlar ile tanışırken dikkat et... Susmak ikrardandır, konuşmak değil Nerdeysen ve kimsen birazcık eğil, Susmak da cevaptır; iyi öğren, bil Dost bağına yanaşırken dikkat et Gürsoy Solmaz
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyebildiğim
Kızıl saçlarının efsunudur bil, Böylesi yazdığım, yazabildiğim... Bu efsun bir heves, bir gaye değil, Bu yüzde n yüzüne bakıp güldüğüm... Saçların sırtında sırmalı dursun, Rüzgarlar okşasın, eller kudursun Şu gönlüm delirsin, delirsin varsın, Böylesi bir cilve deli olduğum... Saçların en güzel bakır kızılı, Bir resmin kalbimde çoktan kazılı, Bilsen ki gönlümde neler gizili, Diyemem, bu kadar diyebildiğim... Üç yıl mı,beş yıl mı takıldım işte, Saçların çok güzel ve gösterişte, Saçınla kalbimi tek bir çelişte, Arattın Leylayı, Mecnun kaldığım... Kıvrılsın, dökülsün, bende bu merak Serilsin omzuna, serilsin bırak, Hoşuma gidiyor hoşuma ancak, Senin düşüncendir gerçek bildiğim... Saçını okşayan el olmalıydım, Onları süsleyen gül olmalıydım, Söyleyen müzeyyen dil olmalıydım, Her zaman hülyana böyle daldığım... Gürsoy Solmaz
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Diyordu Öğretmenim
-yeğenim Sefa YAZICI`ya- Okumak, yazmak güzel Diyordu öğretmenim… Öğrenmek daha özel, Diyordu öğretmenim… Bir harf öğrenmek için, Yorulsun akıl, zihin Sorulsun neden niçin? Diyordu öğretmenim… Ne boran, ne kış bilin Her şeyi bir iş bilin, Gelişi gidiş bilin, Diyordu öğretmenim… Bu ülkenin, bu mülkün, İzinde Atatürk’ün, Yürüyün bütün bütün, Diyordu öğretmenim… Çağ olun; çağdaş olun, Sevin arkadaş olun, Dört bir yanda baş olun, Diyordu öğretmenim… Ben sevgili ben yarim, Siz bütün,parçam,yarım Sizinle bahtiyarım Diyordu öğretmenim… Gürsoy Solmaz
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doldur Ver İçeyim Şarabı Aşkın
Doldur ver içeyim şarabı aşkın Nolacak içimde harabı aşkın Olmuşum bak gör ki türabı aşkın Doldur ver şarabı sarhoş olayım Sevdayı aşkından bin hoş olayım Gölgeler simanda şekil çizmesin Görenler aldanıp vekil çizmesin Bir gören bin defa maşallah desin Doldur ver şarabı sarhoş olayım Sevdayı aşkından bin hoş olayım Sevdanın zehrini sunsa da elin Razıyım hükmüne gelen ecelin, Yine gönlü hoş, bu aklıevvelin… Doldur ver şarabı sarhoş olayım Sevdayı aşkından bin hoş olayım Bu yürek sevdasi bir garip duygu Değişik bir sevgi çoğusu saygı Benden yana duyma endişe kaygı Doldur ver şarabı sarhoş olayım Sevdayı aşkından bin hoş olayım Gürsoy Solmaz
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dostça Dost Olmak
Sana şiir yazmak, yürek işidir; O işi başaran yürek azizdir... Dostluğun sebebi dost gidişidir; Saygı o gidişin derin izidir... Tükenmez insanın içinde hazlar, Dolanır dolaşır olmadık nazlar, Bahar geçer elbet yaklaşır yazlar, Bir dost bile çiçek çiçek dizidir… Yaylada çeşmeler sakın aksa da, Yâdlar yaban görüp karşı çıksa da, Birisi dostluğa eğri baksa da, Dostluğun olmayan şeyi sızıdır… Ben yazdıkça sen dinlersen hoş elbet, Dostlukta her telden olur muhabbet, Dostlukla yürekler olmaz muhannet, Dostça dost olmayan, kalp hırsızıdır… Gürsoy Solmaz
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Doyamam Ayşe
Neler düşünürüm, neler umarım Yazık ki diyemem diyemem Ayşe... Bu günler seninle doldu bir yarım, Bakarken yüzüne doyamam Ayşe... Yüz yüze gelince heyecanımdan, Titreme duyarım dört bir yanımdan, Sever mi sevmez mi bir evham, bir zan, Kum saati gibi kayamam Ayşe... Ne kadar güzelsin doğrusu bu ya, Bence sana değer görmeye dünya, Seninle olunca, gerçekle rüya Karışır fakat ben duyamam Ayşe... Yüz yüze gelince hoşlanıyorum, Yanıp kavruluyor, haşlanıyorum, Ardınca çok fena düşleniyorum, Azı çok, çoğu az sayamam Ayşe... Gürsoy Solmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|