![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Yüz Üstüne Yüz Koydu.
Örümcek misali bir dünya ördü Bir alem ki! Giz üstüne giz koydu. Yüce sandıkları cüceymiş gördü Sevr’e giden iz üstüne iz koydu. Akıl ki firari, yürek ki sürgün Dudakta kirlenen sevdalar gergin Uçmağa gidenler döner mi bir gün Muammalı cüz üstüne cüz koydu. Kurbanlar kesilir tüm suçlarına Eklenir, asılır dal uçlarına Yılgınlık yerleşir avuçlarına İniş, çıkış, düz üstüne düz koydu. Yürekte küllenir barışın hıncı Artık yolcuları eğlemez hancı Özlemi tazeler yürekte sancı Sana uzak öz üstüne öz koydu. Hayal gemisinde yordu özlemi Gelenden geçenden sordu özlemi Sıla kundağına sardı özlemi Nazar etti göz üstüne göz koydu. Her gece alemi ederken seyran İdraki dondurdu tastaki ayran Hasreti al ateş, hayali hayran Gönlü yakan söz üstüne söz koydu. Bir kutlu kapıyı açmak istedi Birden uçup bine göçmek istedi Çılgın arzulardan kaçmak istedi Şu kızarık yüz üstüne yüz koydu. Yitik sevdaların yolunu tuttu Sözü düğümledi, aşağı yuttu Güneşi koynuna soktu, uyuttu Bir muhannet köz üstüne köz koydu.
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() *Zamanı Durdurmak...
Saat tik tak çalışır, zaman su gibi akar. Şeker katsan aklasan, katran bu zehir kokar! Bin gece sona erse, bin kere ağarsa tan. Baykuşlar karanlığa gözsüz kararlı bakar. Babaları hokkabaz, çocukları serseri! İnsanlarda kalmamış insanlığın eseri! Güneşsiz güne mecnun, aysız geceye sultan Olsa şafak güneşi, geceden gelmez geri Bütün bencilliğinin müebbet cezasını Çekerken serpiştirir karanfilin hasını Düşlerini sızlatan sevdayı bulduğu an Unutur yıldızların şafaktaki yasını. Çiçeklerin yerinde anılar büyüyecek Anılar büyüdükçe, bu birlik yürüyecek Sensizliği yaşarken tek başına bu insan Ecel cana yetse de anılar ölmeyecek Durdurun şu zamanı, beni biraz eğensin Takatsizim, yoruldum benim ile dinlensin Bir nafaka yüzünden gurbette geçti zaman Bir anımı dinlesin, biraz da o gamlansın
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Zemheri…
Karakışta Zemheri’yi Aramaya çıktım bugün. İrdeleme sen geriyi Harşit boyu aktım bugün. Sana gelmekti muradım Gönlün yolu iki adım Belki bir işe yaradım Diye yere baktım bugün. Derdim vardı dizi dizi Yıprattım yüzlerde yüzü Gözüm aramaz mı sizi Yüreğimi yaktım bugün. Sitemlerin başım üste Yaş indirdin yaşım üste Yola düştüm işim üste Aklı yola soktum bugün. Arka çıktım, arkam bildim Seninle ağladım, güldüm Artık sitem etme öldüm Ki, kafayı taktım bugün. Karlı dağlar aşıyorum! İnan, bana şaşıyorum… Yaşamaya yaşıyorum Ama, benden bıktım bugün.
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *Zemheriye Gül Mü Kalır
Bu sevdayı gönle koyma sitemle Dökülmedik dil mi kalır a gönül. Muhabbetin ateşiyle sar, demle Çevrilmedik kül mü kalır a gönül. Hükümran batakta zilletle onur Haysiyet hak ile daim korunur Her damlası rahmet, her zerresi nur Açılmadık el mi kalır a gönül. “Hubbül vatan minel iman”emir net! Gönüllerde umut, Yesrib’e niyet Vatanından sürgün kaderse şayet Geçilmedik yol mu kalır a gönül. Sensiz cihan mercan olsa teperim Sensin arkam, sensin kale’m, siperim. Gözlerini gözlerimle öperim. Gönüllerde zül mü kalır a gönül. İki âşık mağaradan çıkınca Sevgilisi muhabbetle bakınca Gökte hilâl huzmeleri yakınca Aşılmadık çöl mü kalır a gönül. Baş kurtulur adın zikretse diller Sevdalıysa gözden boşanır seller “Gül Yüzlü”de toplanınca tüm güller Zemheriye gül mü kalır a gönül.
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() . Altmışlık Göç...
Aşık Yaşar Reyhani'ye- Gurbet uzadıkça, hasretlik artar Altmışlık avare köyden göç eder. Cümle aşıkları söz ile tartar Dünyaya gücenir, aydan göç eder. Gelsin denilen yaz evveli güzün Yaprağın düşüşü kıştaki hüzün Belli ki şöhrette kalmadı gözün Balık suya küser, çaydan göç eder Sevgi merkezine doğma zamanı Karlı bulutları sağma zamanı Rahmet olup yere yağma zamanı Ok kirişten bıkar, yaydan göç eder. Ne yatarsın usta, yatak mı rahat? Vade mi ulaştı, doldu mu saat? No’lur bu kasveti üzerinden at! Şiir öksüz kalır, meydan göç eder. Şimdi aldığını verme vaktidir Sonsuzluk sırrına erme vaktidir Artık hesapları görme vaktidir Aşıklar düğünden, toydan göç eder. Gövde köke küskün, yapraklara dal İhtişam zorundan terlerken al al. “Arzu”suna dargın emektar sandal Bilinmeze doğru koydan göç eder. “Erzurumlu Gelin”, yatan hastası Göç mevsimi “Turnalar”ın ustası “Yasindir mektubu, ihlas postası” Korkarım aşıklık soydan göç eder. Bekleyeni olan yolcu gelecek Ömür kısa, dünya yalan, son gerçek. Sermayesi ”nazlı yare bir çiçek” Cümle ihtişamı huydan göç eder.
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal-2-
Haydi oğul derinlere dal ama Derinliğin gözlerinde uyuma… İnsanlara karşı munis ol ama Siyasinin sözlerinde uyuma… Mayın tarlasına ne ekersen ek Aslan yavrusunu doğurmaz eşek Namerdin serdiği olsa tül döşek İki türlü yüzlerinde uyuma… Gönül köprüsünün başları duvar Dünyamızın her yanında izi var Uygarlık ki iki başlı canavar Canavarın dizlerinde uyuma… Bir ana ki yavrusunu doyurmaz Bir baba ki evladını kayırmaz İki rengi birbirinden ayırmaz Ki, baharın yazlarında uyuma Uyuma diyorum, kulak ver bana! Sözlerimi sakın atma yabana… Dikkat et haramı katma çabana Huluskârın izlerinde uyuma…
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal -3-
Yüzümü aldım da yanına geldim Bir arzum var görür müsün Derunî? İlk seni aradım, seni dost bildim Akıl, fikir verir misin Derunî? Bu yer bu iş için uygun değilse Belle, ki bu senin duygun değilse Belleğin kör-kütük, saygın değilse Sağ cenahtan yürür müsün Derunî? Seninle uğrarız maslahatgile Toplarız, denkleriz, yükleriz file Bu sözüm burada kalsa nafile Beni görsen erir misin Derunî? Bir daha uğramam kaygın olmasın Hatırım yanında yaygın olmasın İyi bak gözüme baygın olmasın Nazı yerde sürür müsün Derunî? Kalsın istediğim, kalsın dediğim Üstüme sinmedi en son yediğim Kırılmışım işte, surda gediğim! Hatıramı kürür müsün Derunî?
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal -4-
Hasret göze, hüzün gönle, sis dağa Ay gölgemin gölgesine sığınır... Akşam tana, sır sendeki şafağa Ya bu aymaz gün nesine sığınır... Gönül perim, şahım, perişan halım Artık ne sürgünüm, ne de var dalım Gayri hem sevgilim, hem de sevdalım Şiir senin nefesine sığınır... Bulutları dilim dilim dilerim Gökyüzünden yıldızları elerim Aklım, fikrim, zikrim, ifadelerim Alemin en bilgesine sığınır... Sırdaşın dileği, erinin sırrı Sözün gizlendiği yerinin sırrı Birinin kederi, birinin sırrı Gönlün mahrem bölgesine sığınır... Sözcükte tamamlar hece ömrünü Şarlatanca yaşar cüce ömrünü Yarıladığında gece ömrünü Hasret hüznün tok sesine sığınır...
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal -5-
Elimde ak mendili, sultanımdan yadiğar Şimdi sorsam Deruni bilecek mi dersiniz… Rehberimiz, yönümüz, kılavuz Perverdigar Gurbet yüklü kervanlar gelecek mi dersiniz… Asilzade düşse de asaletin yitirmez Asaletsiz insanın bağı barı bitirmez Nasip olursa devlet onu kervan götürmez Ya nasip diyen kullar gülecek mi dersiniz… İftira tezgahları yalan bezi dokurken Oğlumuz ve kızımız teksas tomiks okurken Şu nesli mahvedecek duygular başta urken Analar gözyaşını silecek mi dersiniz… Öbür dünyaya gittim karanlık mı karanlık! Gidiş gelişim şöyle bir saniye, bir anlık Orada ne iltimas, ne rüşvet ne yaranlık Sizce ******* gündüz olacak mı dersiniz… Menfaat çarmıhına gerilince yeryüzü Ne sözü zırha değdi, ne de kızardı yüzü Kor ateşten gömlektir ariflerin her sözü Erenler bağında gül solacak mı dersiniz… Alim geçinen bir çok cübbeli gafil adam Katlime ferman yazar, kalemi kırar. İdam! Ve tamtamcı davulu çalıyorken dam dam dam Ağlayan gözlerde fer kalacak mı dersiniz… İkbalin zirvesinden düşenlerden ibret al Pişmişler dergahında pişenlerden ibret al Yalın ayak yıldıza koşanlardan ibret al Bayraklar bayraktarı bulacak mı dersiniz… Öfkenin dört duvarı, içinde hırslı şair Demlenmiş, şiir yazar, fukaralığa dair Sinsi münasebetler, çatlak şiir, vesair Kaleli bu efkarla ölecek mi dersiniz…
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .Abdulkadir Öğdüm İle Hasbıhal -6-
Kupkuru bir söz ile her işim olur demek Çakalla nağmeleşen kuzu işine döner. Karnı doyurmak için harcanır bunca emek Kafası aç olanlar haydut peşine döner. Bir işi yarayayım, harcında olup çakıl Allah’ım, dünyam gibi, ukba mı da abâd kıl Mamur olur mu dünya, noksan olunca akıl Şükrünü bilmez insan, dünya boşuna döner. Aldırma gafillerin zengin görüntüsüne Bir bak akıbetine, kazancı ne, varı ne, Neyi varsa sarf eder giyimine, süsüne Sekseni bulduğunda kuşun şaşına döner. Huy haline gelmeli insanda güzel ahlak Bu hususta ne diyor Kılavuz’un iyi bak Onun doktrinine ki, uymayan olur helak Temizlesin su diye, dere taşına döner. Kan pıhtısı zamanla, bürünür kemik ete Rahmetin esası bu, bak işte keramete Teslimiyet, teveccüh ulaştırır Hazret’e Bundan uzak her gayret hamal düşüne döner. Sana mahzunluk veren hareketlerden sakın İnsanlığa yakışan hal ve hareket takın Gönüllerde yuva kur, gönül gözüyle bakın Vatanında vatansız erkin başına döner.
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|