![]() |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57930
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Gün Biri Aniden
ne omuzlara takılır gözlerimiz ne bacaklara ne göğüsler geçer gider önümüzden başkaldırmış dünyaya ve dudaklar kışkırtıcı alaycı ve gözler davetkâr bakar da bir an devam ederiz yaşama çayımızı yudumlar dönüp karışırız yavaşça inen akşama hiç geçmemişçesine sanki o az önce birden bizi bizden alıp giden neden fakat bir gün biri aralayıverir aniden gönlümüzü gizleyen perdeleri ılık bir rüzgâr gibi süzülür içeri ne çay o eski çaydır artık ne akşam aynı akşam birdenbire değişiverir yaşam ben miydim o esneyen adam sıkıntıyla daha dün ben miydim narin bacaklara neşeli çelmeler atan mermer omuzlara muzip öpücükler kondurup heyecanla inip kalkan mağrur göğüslere imrenen nemli hafif aralık dudaklara iç çeken davetkâr gözlere gülümseyen hayallerimde ben miydim bir süre dalıp giden arkalarından ilgisiz ilişkisiz onlarsa benden habersiz kuşkusuz nasıl bir büyüdür ki bu daha dün yabancı olan biri kendinizden yakın oluverir birden hayatınız bölünüverir ikiye ne diye fakat bu bir bölünme değil bütünleşme bence ve değerlendirilebilirse eğer harika bir hediye (mayıs ‘04) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir Kadın
bir kadın sevdim kavruldum ateşinde her kadında onu buldum hangisine baksam o gülüşünde sevişinde gitti ismi kaldı yâdigâr soğuk bir mezar taşında fakat sanki o sessiz gidişinde tüm kadınları götürdü peşinde (ocak ‘02) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Yaz Gecesi Düşüncesi
su içmeye uyanıp soğuk bir kış gecesi üşüyüp ürperip telaşla yatağa dönme endişesi - dışarda ulurken vahşi poyraz - bırakılmış sıcaklığı hayalleyip bir ana koynuna sokulurcasına yavaş yorganın altına gömülmenin ılık hışırtılı sesi ne keyifli duygu soğuk ve bembeyaz kış gecesinin özlenmesi hiç bitmesin hiç tam da bu yüzden cır cır böcekli ******* ve yaz sadece özlendiğinde hoştur ayaz ve su içmeye kalkmanın sevimsiz üşümesi (25 ekim ‘06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Yılın Ardından
ne var? habire birdenbire birdenbire geçiyor yıllar ne var? birkaç kokulu bahar sonra durmaksızın artan sepia rengi anılar sepet sepet evet cayır cayır hayır tilki tilki belki yalanlar yalanlar yalanlar ağaran dökülen kıllar kâh artan kâh eksilen akıllar sayma yılları sayma boşuna geçecekler insafsız gitse de gitmese de hoşuna düşünme öleceğim diye kimse ölüsünü göremez alırlar yıkarlar omuzlara bindirirler bir çukura indirirler değişim dönüşüm her neyse olmaz işim kimsenin aklı ermez kimse öteye eremez işte hepsi o kadar düşünecek ne var? sahi ne var? ne var? (23 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bir Yüreğe İki Sevda Sığmıyor
yüreğimde yer yok yeni bir aşka ne olur zorlama zorla olmuyor seni beğensem de ilk aşk bambaşka kök salmış o çiçek asla solmuyor dökülse yaprağı solsa da rengi sevgisi olmasa sevgimin dengi yetmese vefası yitse ahengi onun kutsal yeri asla dolmuyor ne lezzetler çılgın sarhoş ******* tutku dolu sözler çok hoş heceler yazık ki çözümsüz boş bilmeceler onunla eceler denk olamıyor yok şimdi o gitti beni almadan sefil kalbim perperişan durmadan onu zikrederek her dem anmadan yaşamın yükünü kaldıramıyor darılma güzelim suç benim değil çare yok kaderin önünde eğil ruhumu dağlamış gözümü değil aklım hayalinden kurtulamıyor belki olasıdır yeniden doğuş ruhları arıtıp tertemiz oluş başka güneşlere semâlar dönüş iki yıldız bir arada durmuyor ilk aşkın yarası sızdıkça sızar gündüz hayal gece rüyada gezer yakınmamı duyar gülmekten bezer heyhât azat edip boşa almıyor ne onda insaf var, ne bende umar deli gönlüm üzgün harap târumar seni istiyorum fakat yerim dar bir yüreğe iki sevda sığmıyor (18 şubat '03) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biri Hitit Biri Bit
sümer ülkesinde beş bin yıl önce tapınak fahişeleri başını örterdi dedi muazzez ilmiye çığ yargıç önünde ifade veriyor örtü filan yok başında tam doksan iki yaşında sümerolog dünyanın tanıdığı bilim kadını beri yanda onu mahkemeye veren şu izmirli avukat utanılası bir halt yedi bilen var mı adını? (31 ekim ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bit Pazarına Nur Yağar Aslında
aldanma o tatlı öven metih düzen şuh dillere ne sonuncusu riyânın ne de yalanların ilki dost odur ki acı söyler benzemez şen bülbüllere gördüğün her nur sakallı öz baban değildir bil ki o dost ki bilir ve sever senin saf güzelliğini niçin söylesin her daim hiç durmadan neden gerek elbetteki görecektir yanlışını eksiğini altın yapraklar altında gizlenir sinsi engerek kaypak yağcıları görme duyma kıvrak sözlerini aklın gözüyle bakarsan ruhları kolay okunur biraz dikkat et tanırsın kısık kaçak gözlerini gururunu okşasa da şeker gibidir dokunur neden demiş ki eskiler sen seni bil can sen seni daha dün bir bu gün iki yarında sorular saklı yeniye tedbirle yaklaş açma kalbini enseni eski dostlar denenmiştir yenide cevaplar farklı bak can terütaze olsun sütün balığın ve meyven. zararı yok yenilensin sofranın bardağı tası en güzel yemekleri ye gez dolaş iç seviş eğlen ama bil ki yıllandıkça tatlanır şarabın hası (levent / ocak '03) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitti Bahar Yaz Geldi Sıcak
aynı çay bahçesinde başlamıştı aşkımız aynı yerde bitmişti aylar sonra rastladım yine eski sevgilime aynı çay bahçesinde önümden geçiyordu çekingen sanki duvara sürtünerek giden bir kedi kırık mahsun tedirgin uzak ve donuk gülümsedi eskisinden daha solgun geldi bana daha da zayıflamış gibiydi bir zamanlar gözlerimde eriyen gözleri hüzünle perdeliydi çok yakındık gözlerinde aksim vardı duraklamıştı elinde olmadan bakışı suçlu gibiydi hem sorgulayan ve susup bekleyişi mânidardı oturmaz mısın dedim oturdu çay söyledim nereye koyacağını bilemiyordu ellerini ki yine öyle küçük zayıf kemikli yine öyle serçeler gibi kararsız ve ellerimin koruyan kafesini özlemişcesine arsız konuşmadan içtik çayları biraz şaşkın biraz kasılı sanki masanın üzerinde koca bir kararsızlık bulutu asılı sonra birden kalktı gideyim diyerek öyle bir bakıyordu ki sanki dur gitme dememi bekleyerek ben de kalktım elini uzattı çekinerek kederli ölgün yumuşak buz gibi ve terli nereye deyince çekerken ellerini eve dedi sadece gizleyerek nemlenen gözlerini ve birden tekrar oturdu telaşla yerine acele çıkardığı beyaz mendiline gömülüp sessizce ağladı bir süre çevreye belli etmek istemeden kısık kısık inliyordu “neden neden neden” istemsizce uzandım tuttum ellerini sıcak ve dedim ki fısıldayarak bak “yapma lütfen” gücü tükendi aniden kontrolden çıktı boşalıverdi gözleri sel sel duyulan sadece hıçkırıktı biraz kendine gelince doğrudan bakarak mütereddit gözlerime gözlerinde nemli pırıltılar ümitli umarsız sadece ne olur sadece bu gece gel bırakma beni bu halde böyle yalnız daha bu sabah kopmuştum sanal sevgilimden yoktu bir engel ve iki yıl önceki kadınım yanakları pembe pembe mahçup ve gözleri çakmak çakmak diyor ki “hadi birlikte gidelim evime hadi gel” kapıyı açıp girdi beni bekleyerek eşiğin ötesinde bense durakladım istemeden başlamalı mıyım yeniden neden sanki bir beyaz kedi hayaleti duruyor gibiydi önümde daha dün beni teshir eden deli eden kapının karanlık gölgesinde ise bekliyor heyecanla gözlerinde serâpa arzu yangınları ve seğirmesi gözle görülen tanıdık bir beden beyaz kedinin tüyleri diken diken gözleri şimşekler yıldırımlar saçmada kapının karanlığında bir kadın sıcak pür dikkat pür endişe merak ve istek kapıyı biraz daha açmada ve beni yargılar gibi sanki tanıdık kaldırımlar iki aşk arasında şaşkın birine uzun süre dargın diğerine yeni kırgın ben çaresiz ben erkek dün gecenin hüsranına inat ve kalbimi fazla dinlemeden pişman fakat rahat geçtim kösnük eşiği güçlükle aşıp sanal kediyi yürüdüm ateşe yürürcesine gerçek bedene - ne yalan - istemeden eski sevgilim yorgun ve doygun başını tanıdığı en uygun yerine göğsümün dayamış dinlencede benim kafam sa dün gecede ah felis ah felis angoriencis ah zalim ve şımarık güzel kedi ne etti bir anlık öfkeye mağlup olup beni eski bir sevdanın tanıdık dertlerine itti ve söyle bakalım ey felek kim kazandı kim kaybetti bu nasıl bir diyetti benim se bildiğim şu ki ancak felis gitti bahar bitti yaz geliverdi birden terkisinde bir acı bunaltıcı ve gereğinden fazla sıcak öyle bir bahardı ki ardından gelse de yaz ve yansa tutuşsa beden yürek buz yürek donuk ruhumu sarmış ayaz (mayıs ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
BJK (anagram – 6)
b. e. ş. i. k. t. a. ş runje ile işin zor onunla her oyuncu sırtına b. e. ş / k. a. t / i. ş daha kor (1 aralık ’06) Fuat Eriçok
|
|
|
|
#140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Boğaz'da Akşam Üstü
aralık hava ılık gün geceye giriyor grinin gizeminde geriliyor istanbul detaylar duman duman dağılıyor eriyor bu boyutta bir başka beliriyor istanbul deniz akşam yeliyle çapkın serzenişlerde minâre gölgeleri göklere aksediyor göçmenler gök kubbede vedâ dönüşlerinde büyülü bir bale bu dansediyor istanbul doğanın desteğiyle sabırlı bir inatla çirkin evlerimizi bir anda köşk ediyor bize rağmen bitimsiz bıkımsız bir sebatla dertlerle dalga geçip meşk ediyor istanbul gün yorgunu insanlar gecenin telâşında işten dönüyor kimi kimi yeni gidiyor inci gibi ışıklar parıldıyor başında bizlerle hazlı nazlı aşk ediyor istanbul her semtine sevgiyle dokunmalıyız ki biz müzeler şehri değil “müze şehir” olmalı korunması ders olup okunmalı bitimsiz tarihsel ihtişamı erişimsiz istanbul başşehir değil olsun o şehirlerin şahı kıtalar arasında göz alan “altın eşik” gündüzlerin güneşi *******inse mâhı sana yalnız ben değil dünya âşık istanbul (aralık’05) Fuat Eriçok
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|