![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57915
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Şehvet
şehvet ah şehvet, dişi ile eril'in lüksü nefs denen o köpeğin boyun ölçüsü... Ünal Çağabey
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Tamara
Başım ağrıyor uzak diyarların çölünde Sevdiğimi unuttum ben van gölünde Kokusu içime siniyor o hoş toprağın Belki de bu kokudur Tamara'nın Göğe bakıp diyorum: bu güzel kız nerde Belki şuan karşımda belki de bilmediğim bir yerde Sonra doğruluyorum göz atıp gitmek için Bir bakıyorum içime sinmiş içi Basıyorum toprağa yürüyorum çok kaba Karşıma çıkan keşiş, meğer oymuş baba Ey keşiş oğlu keşiş ben seni arıyorum Kızına sevdalandım ne olur ver yalvarıyorum Keşiş yok yok dedi,git sen bu İl'den Vermem sana kızımı ölsende bu dertten Akşam olunca çıkar kayalığa Tamara Gözyaşları yansıyor ay'a ve yıldızlara Şıvan kalk gidelim biz sevdanın yoluna Ucunda olan ölüm gelir bizle kolkola Gece yarısında atladık biz van gölüne Fırtına koptu birden bize diyordu gitme Kayalığa çıkan keşişten başkası değilmiş Bağlamış,bırakmamış Tamara'da gelmemiş Dört bir yana koşmuş durmamış keşiş Şıvan sağa sola yüzmekten meğer ölüme gitmiş Şıvan durduğu zaman zamanda durdu bir an Su yükseldiği zaman şıvan'da kayboldu o an Bunu öğrendiği zaman Tamara Bir feryat kopardı göğe ve yıldızlara Tamara hiç durmadı kayalıktan atladı Şıvan'ın arkasından ölüme kulaç attı Arkasından geçti binyıl,durmadan geçti Sevdiğine kavuşmak için kıyameti bekledi Gel ne olursun kıyamet, bitsin bu hasretlik Tamara kavuşsun Şıvan'a olsunlarda cennetlik. Ünal Çağabey
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Truva
Ben bir destanım Ben odiseyus'um,ben homeros'um ben truva'yım. Kaç destan gördün ömründe Kaç tane ilk yaşadın Ben bir sevdayım,hector gibi Ben bir tanrıyım,aşil gibi Ben zamanı olmayan bir yolcuyum Beni duyuyormusun zeus,hera Beni işitiyormusun ares Ölüm var benim toprağımda ama ben ölümsüzüm.. Ben hector'um,ben aşil'im ben truva'yım. İşitiyormusun sesimi Aldım artık son nefesimi Ben dicle gibi tarihten akarım Fırat gibi çölleri yararım İşitiyormusun beni aşil,hector Duyuyormusun agamenon ben Truva'yım. Ünal Çağabey
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Umutsuz
Korkunun ecele yoktur faydası Cümle alemin budur yası Kimse koyacak bir yer bulamaz tası Korkarım gecenin gölgesi ağlasın. Güvercinler pır pır eder dururlar Bilirim kimse vurmaz,hep uçururlar Ağızlarından yemine nişan alıp vururlar Korkarım bir gece güvercinler ağlasın. Yollar uzun zaman kısadır krallıkta Herkes bilir bunu,hayat bir bağlılıkta İsyancının sonu hep bir anlıkta Korkarım bir gece umutsuzlar ağlasın. Devran hep döner,her zaman döndürülür Birileri hep bir yerlerde öldürülür Herkesin bir yerde ruhu gömülüdür Korkarım bir gece sesler kesilsin Gecenin gözlerine bakan hayal eğilsin Korkarım bir gece tüm umutlar bitsin. Ünal Çağabey
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Tükenince Anılar
Tükenince anılar sevdalar uçardı kalbimiz ve vururdu alnımın şarkına koyardı beni mezara.. Yalnızlara uçardık beraber Yollarda dört teker üzerinde süzülüşümüzü hatırlardım, ve önüme düşmeye başlardı yaşadıkalırımız... Beni uçururdu tek başıma kimsesizler yurduna.. Daha sonra anılarımızın tükendiği aklıma gelirdi, ve ben seslenmeye başlardım bizans'tan galya'ya... Sonra silinmeye yüz tutmuş anıları hatırlamaya koyardım bir mola'da, ve yaşamaya hazırlanırdım yemin ederdim sonuna kadar anıları tüketmeye... Ünal Çağabey
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzak Dur
uzak dur uzak bilmeyenden kendini çökerse üstüne gecesi varmazsın farkına boşlukta kalır günün boşluğa düşer, uçuruma… uzak dur sakın uzak kızgın damdaki adamdan kusarsa üstüne zamanın kirlenir geleceğin geçmişin sisler altında kalır buğulanır gözlerin… eylül de aşk olsa da başka sen uzak dur işte anlamadan, farkına varmadan şah mat oyununda enayi bir nefer hani salak bir piyon ağaların sofrasında… harcadık bunca zamanı harcadık ölmek için ne sevgili ne yar ne de itibar bilir misin aynıdır aynıdır bütün ölülerin bütün ölülerin derileri şövalye de olsan anarşist sayfalarında bulutların uzak dur uzak sakın düşünme eylül’ü sevgili ölmüştür artık aşk bir mezedir bir meze içki mezelerinde.. uzak dur uzak bilmeyenden, çok bilenden bildiğini bilmeyenden bilmeyip de bilenden uzak dur sakın sakın ses etme… Ünal Çağabey Ünal Çağabey
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzat Ellerini
'uzat ellerini ellerini uzat süzgeçten bir ilmik bir gece vakti sanma ayrılığı kavuşmak bahane kimbilir unutma ellerini uzat uzat ellerini.. seni sevmesemde hani belki de durmak kapında eşiğinde kadim bir zamanın geleneğinde öyküsü seni sevmesemde hani aynı toprağın türküsü farklı tellerde çalsak da en zıt kutupların gölgesinde bilmem ki sen sen sadece uzat ellerini gövdem yerinde kalsın gövden yerinde kalsın.. minnet etmem ben kimseye hor görme sakın avuçların daha büyük olsa da belki uzunca bir endamın aşağıya büyükçe bakmak soyszuların işidir.. sazın ayrı telleri bile yapmaz sesleri farklı olsa da aynı nağmede ağlarlar aynısında güler.. uzat ellerini süzgeçten paramparça bir diyardan aynı kokudan,aynı havadan kavuşmak olmasa da bırak gitsin gemi tütsün bacası nice ezgilerle soysuzluk olmasın bize göre sen bırak yeter ki uzat ellerini... Ünal Çağabey' Ünal Çağabey
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Uzunca Bir Yol
Şah merdiveninden çıkıyorum bir akşam vakti Esmer bir kız niyetine Arap çölünde bir kürt ve türkçe dersine giriyorum sabahın seherinde bir gülücük uzatıyorum,bir el içimin paslanmış demirlerini dövüyorum sonra bir köye rast geliyorum fikrimden uzak, fikrimce soğuk,dünyalı olamamış dünyayı köyden ibaret sayan bir topluluğa rastlıyorum. fikrimin soğuk deposundan çıkarıyorum yeni bir hayata hazırlıyorum yeni yaşamlar sunuyorum fikrimce zor bir yoldayım çölün ortasında bir kürt, yani adına münhasır dağ türkü ve bir arapa türkçe öğretiyorum yavaş yavaş merdivenden çıkıyorum... Ünal Çağabey
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Vazgeçtim
vazgeçtim gönlüm vazgeçişlerden kapılar yeniden açılsa da vazgeçtim titremekten, sevmekten vazgeçtim ellerimin kirinden... sorma bana birşey siyahsa incilerin en güzeli benim memleketim kefen altında gidiş gelişler netameli düşler hep hayra yorunmuş dilde bir kederin başlangıcı bilmem ki bilmem ki... vazgeçtim gönlüm yollarımın ışığı artık sönük iki kişiliktir hayat sinema localarında değildir yaşam bir rolun arifesinde değildir sevgi uzadıysa günün hayra yorma yorulur sonra ellerin. vazgeçtim gönlüm vazgeçtim vazgeçişlerden gece boyunca yürümekten düşmekten düşümden vazgeçtim.. Ünal Çağabey
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Yağmur Dinse Artık
Dinerse yağmur birgün Dinerse gözlerimin boşluğuna İçerden bir ses gelir belki İçerden, kapının gıcırtısıyla… Aşk uzun bir yaz olsa da Mevsimlerdir değişen,değiştiren Kıyafetlerin rengi önemli değil Moda uymak zaten lüzumsuz çaba Sınırda devam ediyorsa da hayat Yağmur, kar, boran, tipi Mevsim dört bucak Dinerse de bir gün Dinsin gözlerimin içinde… Tek olsam da ben alemde Dinse de artık bulutun gözyaşları Gece suskun davransa da Susmaklı, asude Gündüz parlaklığını yitirse de Geçip gitse de gözlerimin önünden Ve ben düşsemde Düşsemde hayatın çatısından Ölmem biliniz çıksada gözlerim yerlerinde Ancak yağmur dinse de Gözlerimin boşluğuna Aksa huzurun gölgesi Barış tutsa ellerimden Kapının sesi önemli değil Nuh’un gemisi gelmekte Musa yol göstermekte Ve yağmur artık denecek Dinmek için izin istemekte… Ünal Çağabey 13/01/2008 Ünal Çağabey
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|