![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsan Olabilme Çabasıdır Bu
Bir yanda ezilen bir yanda ezen Hak arayanların davasıdır bu Hak hukuk kaybolmuş bozulmuş düzen Doğrula yanlışın kavgasıdır bu Dört kitaba baktım hepisi aynı İnsanlar kardeştir demişken tanrı Irkçı cahillere kanan zavallı Cahille bilginin davasıdır bu Köylünün bir avuç toprağı yokken Onlarca köy ağaların olmuşken Kuranlar hırsız bir düzen kurmuşken Baş kaldıranların savaşıdır bu Alkışı tutanlar zulümden yana Sözde sahip çıkıyormuş vatana Dolarları ıstif eder cüzdana Vatan perverliğin edasıdır bu Namussuzlar namusludan güçlüdür Doğruluk mahpusta ahlak suçludur İnsanlık kayıpta erdem felçlidir Arlıyla arsızın kavgasıdır bu Sahtekarlar doğruluktan dem vurur Doğruyu söyleyen hemen kovulur Memleketi soyan baş tacı olur Hırsızla dürüstün davasıdır bu Kimimiz beyazız kimimiz zenci Fark edemi insan olmanın rengi Sevgidir insanda erdemin dengi İnsan olabilme çabasıdır bu Cebbar Korkmaz
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsan Vardır
İnsan vardır lokmasını bölüşür İnsan vardır gerçek için dövüşür İnsan vardır para görür değişir Men fa at uğruna döneklerde var İnsan vardır sofra görür çakılır İnsan vardır çıkar için bükülür İnsan vardır yiğit amma yıkılır Pir sultanlar gibi cömertlerde var İnsan var ki arar gerçeği bulur İnsan var ki zulme hep karşı durur İnsan var insanı arkadan vurur Kör oğlu misali yiğitlerde var İnsan vardır erer ermiş görünmez İnsan vardır bilir derviş görünmez İnsanda çok meziyet var bilinmez Kendine insanım diyenlerde var Cebbar Korkmaz
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsanlığa Olan Sayğısındandır
Dolarları koymuş arka cebine Parayı sevmiyen mahçup insan dır Sıkışınca bayrak alır eline Vatan perverliyin edasından dır Dolandırıcıdır dürüst görünür Bir gecede milyarları götürür Foyası çıkınca hemen dövünür İki yüzlülüyün mayasından dır Doğru söyleyeni hemen azarlar Çevresinde alkış tutar kurnazlar Memleketi karış karış pazarlar Vatanına olan sevdasından dır Dövülenin feryadını duyamaz Öldürülen leri insandan saymaz Cellattır o karıncaya kıyamaz İnsanlığa olan sayğısından dır Cebbar Korkmaz
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnsanlık Ölmüş Başın Sağ Olsun
Bir dost aradım Başımı göğsüne yaslayıp ağlamak için Yaslandığım dostlar hep taş çıktılar El atıp tutunmak istedim bir dost eline Dolu sandığım avuçlarım bomboş çıktılar Umutla koştum beni sever görünenlere Dostça sarıldım duyguyla ağladım yürekten Söyledim derdimi anlatamadım ayıklara Beni anlayanlar sarhoş çıktılar Çevremde insanlar yaşıyor sanma İsterse arkanda koca dağ olsun Kimse dönüp bakmaz düşmüş birine İnsanlık ölmüş başın sağ olsun Cebbar Korkmaz
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsyankar Oldular Bana
Bitap düştüm yollarına bakmaktan Gözlerim isyankar oldular bana Kapanmak istedim ayaklarına Dizlerim isyankar oldular bana Hep seni konuştum hep seni andım Hep seni düşündüm hep sana yandım Bitmedi dilimde ahım feryadım Sözlerim isyankar oldular bana Yağan yağmurlardan nağmeler aldım Çakan şimşeklere efkarım saldım Cura çaldım keman çaldım saz çaldım Tellerim isyankar oldular bana En sonunda yine düştüm yollara Sordum seni sevda bilmez kullara İzin sürdüm bastığın topraklara İzlerin isyankar oldular bana Cebbar Korkmaz
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İşte Bıraktığın Servet Bu Baba
Bir muhtar çakmağı birkaç nasihat İşte bıraktığın servet bu baba Dürüstlüğün oldu sana kabahat İşte bıraktığın servet bu baba Çakal olup leş peşinde koşmadın Rüşvet yiyip fil misali şişmedin Doğru bildiğinden asla şaşmadın İşte bıraktığın servet bu baba Kışları üşüdün yazları yandın Kendine bir palto ceket almadın Bizi adam etmek idi muradın İşte bıraktığın servet bu baba Bilirim yoklukla büyüttün bizi Kahrolsun feleğin bu çirkin yüzü Bir ömür kalbimden çıkmaz bu sızı İşte bıraktığın servet bu baba Aç kaldık harama hiç el sürmedik Namussuzluklara boyun eğmedik Biz bu doğruluğu senden öğrendik İşte bıraktığın servet bu baba Cebbar Korkmaz
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kaç Kez Sensiz Geldi Bahar
Kaç kez Yaşadım yüzüme kapanan telefonları Aldırmadım hoyratça azarlanmalara Duymak istedim bir kez de olsa sesini Algılamak istedim telefondaki nefesini Anlamak istedim yüreğindeki sevdanın merhametini Yıkmak istedim ruhuma hükmeden Sevdanın adaletsiz adaletini Kaç kez Kaç kez İsyan edip bağırdım Dualarımda hep seni çağırdım Bana küskün hayaline sarıldım Sensiz karşıladım sabah güneşinin doğuşunu Hüzün ve göz yaşlarımla seyrettim akşamın oluşunu Kaç kez Kaç kez Bir nefes duman sırdaşım oldu Kül tablam boşaldı doldu Kalemlerim tükendi seni yazmamdan Gözlerim kurudu ağlamaktan Yorgun düştüm seni aramaktan Sana benzeyenlere baka kaldım Omuzlarına dokundum sen sandıklarımın Azarlandım Hıçkırıklar düğümlendi boğazımda İsmin yankılandı avazımda Kaç kez Kaç kez Sabahladım sokaklarda Islandım çılgınca yağan yağmurlarla Yorgunluğumu yıkadım esen rüzgarlarda Aradığımı unuttum unuttuğumu hatırladım Kapını çakmak üzereyken geri döndüm Azarladım yüreğimin korkaklığını Titredi dizlerim Doldu boşaldı gözlerim Haykırmamak için susturdum dilimi Sana dokunmak üzereyken çektim elimi Ellerimle hap sakladım ağlayan gözlerimi Sensiz çiseledi yağmur Sensiz esti rüzgar Sensiz geldi bahar KAÇ KEZ Cebbar Korkmaz
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kapalı
Bu gidişin dönüşü yok bilesin Sen kalbimde sevda değil çilesin Umudum yok artık geri dönesin Gelme artık kapım sana kapalı Hafızam silindi hayaller kayıp Sevene yakışmaz ettiğin ayıp Attın bir kenara sevdama kıyıp Dönme artık kalbim sana kapalı Dergahına kul olmuştum bu canla Genç ömrümü ettin viran zamanla Ezip geçtin beni yakan sevdanla Dönme artık sabrım sana kapalı Duman olsam senin bacandan tütmem Tanrı olsan sana ibadet etmem Mezarımda bile seni asla affetmem Gelme artık kabrim sana kapalı Cebbar Korkmaz
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Kaldı Bana
Aklımı götürdü sürmeli gözler Baktığın yanıma kar kaldı bana Adını andıkça yüreğim sızlar Yandığım yanıma kar kaldı bana Bin naz ile kapımızdan geçtiğin Bin sitemle gül yüzünü açtığın Karşına çıkınca gülüp kaçtığın Güldüğün yanıma kar kaldı bana Herkes bana dedi serseri deli Bilmezler serimde sevdanın yeli Sana yolladığım bir deste gülü Aldığım yanıma kar kaldı bana Hani tarlalara çıkıp gezmiştin Sürmeli gözlerim yine süzmüştün Şaka yaptım diye bana kızmıştın Kızdığın yanıma kar kaldı bana Cebbar Korkmaz
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Tanesi
Yağar yağmur vurur dolu Çamur olur köyün yolu Islanır yarın saçları Yağma yağmur vurma dolu Kalkıp bir cıgara yakam Karşı dağa doğru bakam Üşümüş yarin elleri Gömleğime kibrit çakam Kar tanesi kar tanesi Yapma böyle kar tanesi Islatma yarın saçını O gönlümün bir tanesi Cebbar Korkmaz
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|