![]() |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57932
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
II-ben/sen
hangi sevgiyi örnek verseler yüreğime gülüp geçtim o da ne ki diye ve hangi acıyı duysam,okusam bir damla göz yaşı dökmeden güldüm kaderime yudumlanan aşk değilmiş mey yerine ve satır satır dökülenmiş dizlere ne yaşanmış nede tadılmış delice bir sabah uyandığında düşlerinden ne kadar yalnızsın göreceksin ve bir gün batımında bir demet karanfili el kadar vazoda suya vereceksin al koynuna eski sevdaları yıldızları say uyu hadi ve sen bir kan kırmızı laleyi yapraklarında yolacaksın fallar gibi ne çare anlamayacaksın bir alev topu saracak bedenini papatya falları hep yalan söyler ki güz kokusunu sürünüp üzerine hazan sarısına boyayacaksın kederleri bir kaç mısra dolanacak diline şairlere soracaksın aşk ben mi yoksa bedende mi hadi şimdi tut ellerimi bırakma sevgililerin dediği gibi göz kapaklarına çizdiğin resmi sil artık ben gitmedim ki sen beni bilirsin güneşi sever mum alevinde yaşarım, ışığa aşık kelebekler gibi Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
II/Acı
üzerime çökün karanlıklar,aşk sizden büyük bilirdim zifirisini sevdiğim kuytular,kara sevdayı zevk bilirdim I- bak bana ben karaçalıyım dokun! ! bende kalsın sancıların geceyi ben diye giyinen kadın haydi giyin acılarımı dikenlerim kanatır damarlarını kanın olsun canım karanlıklar! ! siz ağlayın II- yaşam! ! zar oyununu iyi tut atacağını sen şeş ben beşindeyim açılır kapılar sen şah ben matımdayım III- gitme vakti geceye öpme(sen) dudaklarımdan alnında duam ıslaklığım sen! ! yılların hesabını tutan ben! ! bir kaç saate yenik düşenim biliyorsan hesabını tut ellerimden yıllara meydan okuyan yüreğim! ! gündüzüm sırtlanların gece koynuma düşensin okunu sapla yüreğime zehir tüm bedenimde kıvranıyorum sen! ! gidişlerimde gelmelerim kaldır eteklerini kanıma değmemelisin IIII- tabanlarım kanıyor karalarda kan kırmızı mı? sessiz çığlıklarım kulaklarda acı duyulur mu? Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Aci
Ellerim titriyor Gözlerimde hain bakışlar Yaşıyorum payıma düşeni Yüreğimde haykırışlar Göğsümde koşuşan atlar Şimşekler gökte değil Beynimde patlar Adamlığın a’sını öğrenemezsem Alfabede ki sessiz, hain k’lar Bir kaçı adamlıktan çıkıp Köşe başında alnımdan vuracaklar Yalnızlığımda, yalnız adamlar Her biri iri cellâtlar Dışı sevda kaplı kadehte Acımı sunacaklar Hani nerde ışık Nerde avuntular Bir düşsem yolda Üzerime yığılacak yarasalar Uykuda mıyım? Uyanık mı sokaklar Konuşsam susacak Sussam, sövüp sayacaklar Pusmuş çocuk gibi Korkularımdan kaçacaklar İşte bu desem kâbusum Gülüp kahkahalar atacaklar Gözlerimde krater sancısı Gözyaşlarım lav, akacak Korkuyorum Kavrulup yanacak hayatlar Yanmazsa arsız günahlar Soruyorum Duyun sesimi Acıyı ölüm mü paklar Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Aşk
Sen bir hayal kurdun İçine beni,seni koydun Ben bir dilek tuttum İçine seni,aşkı koydum Aşk! Mevsim,mevsim vurur beni Yaprak döker ağaçlar Ve serçeler dam arasına kaçışırlar Rüzgarın çıldırtan uğultusu Okşar kanatları,öldüren dokunuşu Kanadımda yok Nereye saklansam ki Sen okşamazsan Ölürüm belki Yüzüne güneş vurur Saklandığın pencere arkasında Yine kısık çalar radyo Fallar tutarsın şarkılarda Nihavent çalarsa Gülümseme dudaklarında Hüzzam çalarsa Yağmur yağmalı dışarıda Sen ağlama! Donarda göz yaşların Tutunamam kayarım,umutlarımda Sen bir masal yazdın İçine beni,seni koydun Ben bir şiir yazdım İçine seni,aşkı koydum Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Aşk_ı Karar
Yine beyazlar giydim bugün İşliğim beyaz, uçkur kördüğüm Kimseler bilmez, sensin ömrüm Kumaşta değil, yürekte söküğüm Yine beyazlar giydim bugün Soluklarıma attığım kördüğüm Olmazsa nefessizlikten ölümüm Gitme, sensizlik ecel öpücüğüm Yine beyazlar giydim bugün Acımdan daha siyah gökyüzüm Yağsa yağmur, ben ağlasam Hazandan da büyük hüznüm Yine beyazlar giydim bugün Elimde kırık telli bağlamam Sana hasret, en güzel türküm Kavuşamazsam, bil ki ölürüm Yine beyazlar giydim bugün İnatla hasretin üstüne yürürüm Eğer bir gün düşerde yıkılırsam İşliğimle, yârin kokusuyla gömün Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Aynadayım
I- aynadayım karşımda bana bakan ben konuşmak istiyorum korkuyorum beni yerden yere vuracak ben II- sorma! ! cevaplıyorum başkalarının gözünde iyi birisiyim savunuyorum sonumun ne olduğunu bilir gibi titrek bir ses fısıldarcasına sevmeyi bilen sevdikçe verenim belki de beceremedim sevdalar karşısında cesur olmayı ayrılamadan önce kavuşmayı umarsızca sevmeyi III- alaycı gülüş var aynada ki bende sonra apansız değişiyor çehre yargılıyor beni içimdeki ben sanık değil katilsin sen IIII- denizler kadar derin geniş gönlün yola düştün sevdalar yüklendin hırçınlaştın dalgalarla köpürdün ayrılık kokusu estirdin başlattın isyanını derdindeyken sevdanın mihmandarını öldürdün sen! ! isyanına yenik düştün IIIII- titriyorum karşında kırıldı kalemim kırıldı ayna orta yerinden asıldım kısa zamanda dirileceğim sevdanla Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Beyhude
Yarısındayım karanlığın Seni daha az yazamıyorum Yırtıp sayfalarını kitabın Zifir sarıp içiyorum Damağımda katran Nefesim sen kokacak biliyorum Beyhude! Bile, bile ecelime yürüyorum Döküldü avucuma lam elifler Gücüm yetmez Ne etsem de birleşmezler Boğazım düğümleniyor Uyku ölüyor döşümde Sen gülüyorsun Üzerime üşüşüyor düşler Pervazımı gagalıyor serçeler Güneş perdemi delmekte Tamama erdi gece, beyhude Geriye kalan Minberden yükselen yasinler Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Diyemiyorum
Zamanı takvime astım Her gün yırtılan yaprak Alışkanlık oldu artık Doğan her çocuğa isim takmak Erkekse hüzün,kızsa hazanım Yine aylardan kasım Yine kar yağıyor Taşıyamıyor ağaçlar Kırılacak sanki dalları Ardımda bıraktığım izler Korkuyorum her adımım ele verir Peşime düşürür acıları Saklanıyorum güya İs çektim,gözlerimin altında karalar Ağlayacağım,ağlayamıyorum akacaklar Sesini duysam Dinecek kulağımdaki uğultular Dilime düşürdüğüm iki kelime Biliyorum diyemeyeceğim Suskunluk dilimde buzdan kalıplar Yine özledim diyemiyorum Korkuyorum donacak umutlar Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Düşler
gecenin yarısı tüm ışıklar sönmüş kırık camlı haneler rüzgar! ! vurup kapıyı içeri girer ayaz yırtar göğsü donar bir iç çekimi nefes ısıt beni üşüyorum bir sigara yakımı,kibritin ucunda ki ateş siyah geceye,gece bana eş dudaklarım titrek korkuyorum,cesurluk nağmelerde ki mırıltım ağlıyorum,saçlarım ıslak haneler yalnızlığımda ki tek sığıntım ayaklarıma takılır geceden kalma düş dolu bomboş şişeler ve yalnızlığım ve gece ve yüreğimi kanatan düşler gece sonsuz yokuş sessizlik arsızlığım,sensizlik yok oluş girme düşlerime sevgilim gece siyaha,ben geceye doydum sakın! ! gözlerime geceymiş gibi bakma kahrolurum… Ali Gençay |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
II/Eylül
Kıvrıldım yatağıma Koynumda yalnızlık Eylül, en sevdiğim mevsim Sensizlik en büyük bahtsızlık Yağmur üşütür uykularını Hazan, garip sarılık Gözlerinden bahar silinir Teninde ayı kıskandıran beyazlık Nefesim buğulanır odada Cama düşen çiseler Parmağın çizdiği resim tanıdık Sızar ruhuma bir, bir Senli en güzel hayaller Ne zaman bitecek bu ayrılık Rüzgâr kırık camda ıslık Eylül ve ben Birde titreyen mum, alaca karanlık Kulaklar nağmelere kısık Gözler karanlığa alışık Yoksun, bu haksızlık Ali Gençay |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|