![]() |
|
|
#131 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57931
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kuşlar
Yürüdü ve uçtu artık yüreğimin doğurduğu kuşlar. Bu kuşlar neler taşıyor kanatlarında gözlerinde tırnaklarında birlikteliklerinde bir bilseniz. Bir bilseniz ne vurdumduymaz ne sevecen bir gülüşle konuyorlar yaşamın tepesine. 09/08/89/t.reis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#132 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Kuzuların Gürültüsü
Bu inişler yamaçlarımda beklerken seni. Bu oturuşlar kafes odalarda çırpınırken, bu soluk alışlar yoruyor yüreğimi. Bu sessizlik neyin habercisi yanarken yalnızlığım. Durulmasada yuvarlanmalar sana doğru daraltsada hücreler kanatlarımı açamasam aksakta olsa atışları yüreğimin zeybek havası, sürü olmuş geliyor sevgi kuzularım yalnızlığımın kurtları kaçıyor yüreğimizin gürültüsünden. 31/03/04/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#133 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Küçük Kasaba Sıkıntıları
Başlangıçlarla itelenen duraksamalar yine başlangıçlarla sona gitmekte. Son. Ve yeniden başlangıç bu yanıltılar ve burgular arasında ne tarafa itmeli sisleri nerelere taşımalı yaşamı...? Sorular soruları iteliyor yanıtlar göz önünde sulanıp gidiyor... Senin hangi yollarına düşmeli nasıl parçalanmalı girdaplarında ne zaman zamanlarına kanmalı ne kadar uzamalı boyutlarında kiminle girmeli kapılarına Yaşam.....? Öyküleri sabah başlar sabahı on geçe biter küçük kasaba düşkünlerinin. '90 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#134 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Külkedisi..
..Dünü bugünü yarını bekletebilirdim Senin eline gözüne karışacağımı bilseydim külkedisi. Oysa ne güzel uyuyordu yüreğim kimsesiz pembe..! Bilmediğim o ağacın altını! * gözlerinin içine kimse girmeden! * ve içimde bir ses! * sanrılarıyla giden bir yolculuk. Sana mı geldim bilmiyorum? Bir sindrella-külkedisi- masalında mıyız! ..ama ben senin külkedisi halinide gördüm... sana yanmaz olaydım der: nidaları yüreğimden karıştırıyorum aşk mangalımı dokunurken ruhuma kırmızı kıvılcımları ipeksi... 18/12/04/bitez *türk sanat müziği güftelerinden alıntılar. Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#135 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Leylak dedim sana
Senin kıpır kıpır aşk tozların ve senin hüzünlü yaprakların var sürdüğüm yollarımda yolsuzum..! yaşadığın bitimsiz dağlarında, ovalarında. Artık dokunma gözlerime yanağıma, yüreğime..! Alerjide kaptık aşktan bir bu eksikti zaten iğnesiz, ilaçsız. Suyuna gidiyorum bu hayatın olmuyor. Tersine çekiyorum kürekleri kırılıyor akıntısında aşkının. Bir çiçek seveyim demiştim sadece. Sana ben kobay mı oldum yatalak bıraktın beni yüreğim yaprağında Ey aşk-ı leylağım..? '90/turgutreis Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#136 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mahmurname
Sabahleyin o duyarsız kolumu boynunun ılıklığında ve saçının telini hafiften çekip, güne senin yüzüne sürtünerek gözlerimi açmak dururken, yaşantımın tozlu bir güncelliğin içinde debelenmesi ve imge yıldızlarının üzerimde dolaşması ürkek bir ceylan kadar olağan olmalı. '87-çine Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#137 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mangalda Kül Kalmadı
Dönmese de gemilerim vurmasa da balıklar oltaya gitmesem de evime ekmeksiz koymasam da rakıyı masama yanar bu yüreğin mangalı. Olmasa da pişman benliğim bilmese de düşman insanlığımı duymasa da sevdalar aşklarımı tınmasalar da kızlar tınılarımı sönmez bu yüreğin mangalı. Birikmese gönlümün suları toplanmasa aşkımın tozları açmasa gözümün çiçekleri ürkmese yüreğimin ceylanları yanar mı bu hayat közü olmayan bir yürekte. Seni gördüm çıtır çıtır etti seni duydum alevlendim sana düştüm mangalda kül kalmadı. 20/10/03/bitez Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#138 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mavi bir düet hayali...
-Giderken ıslık çal emi..! -Gitmedim.Sana toparlanman için zaman verdim.Nereye gidiyoruz? -Bilmem nereye gidelim? -Bak burasını çalışmamıştım! -Hadi! bir yere gidelim. -Bakalım sınırlarının ötesi ne renk? -Ne olmasın orada? -Sen karar ver. -Ben -Ben nereye gideceğimizi bilmiyorum k i? -Sen -İkimiz..ha bir de düet..! -Bak bu tehlikeli! ..hani gülümsememi sormuştun..! o bakımdan. -Henüz dalında olsak ta bu düetin hep daldan düşmeler sararmalar...kızarmalar ve kısa ısırıklar birbirimize. -Aslında ikimizde yaslanıp omuzlarımıza sarı taşlı dar sokaklarından sıcak tabanlarıyla yüreğimizin küçük mavi kıyı kasabanın duvarlarına değerken senin uçuşan beyaz şile elbisenin uçları sen bir nefes önümde ben sessiz sitemsiz soluksuz sıcak her yan hayat bile aşk bile! -Bildiğim bir yere gideceğiz derken; iki yıldız kaçtı gözüme gece geldi durdu karşıma mehtap ansızın! -Ilık bir meltem -Gündüz yorgunluğu sandallar pış...pış....ninni sallantıları kandilleri... yürekleri sanki ışıltılı..! -Ben beyaz elbisemin eteklerini tutmuş çıplak ayak sularda yürürken sen arkamda sallanırken ışıklarında,eteklerimde aşkın bir o maviye bir bu sarıya ben savururken geçmişimi maviye yüreğimin kimsesiz martılarını. -Ben yoruldum burada işte! -Neden yaa! -Hani omuzun hep yanımdaydı! -Yorgun omuzlarım -Küçük,üşümüş,aceleci ve sabırsız omuzların! -İstemiyor yükünü hayatın omuzlarım,yüreğim! -Nereye geldik biz? -Sen getirdin.Bilmiyorum. -Beyaz elbisem,ayaklarım çıplak suyun içindeyim! -Ama sen omuz vermedin,ben de düştüm kaldım,kalkamadım bu bilinmezliğin içinden, hangi yürekle geldik şaşıyorum! -Halbuki hep yanındaydı omuzum sen duymadın...! -Neyse,her ne kadar başını yaslamadıysan da..! -Halbuki başımı yaslıyacağım bir omuz, işte buydu bütün aradığım an...! -Orada mısın? -Evet -Neden sustun? -Seni izliyorum. -Avucumda kabak çekirdeği,seni sayıyorum hep avuçlarıma değerken diğer elim,yüreğine konarmış gibi. -Sen niye beyaz elbisemle eteklerimi tutmuş,suların içinde bıraktın beni! dondu ayaklarım sıcaklığında yüreğinin, sabahın sarılığında! -Ama sen girdin o bensiz sulara,üstelik yüreğimin önüne geçerek. -Ama arkamdan gelirsin sanmıştım öylecene kaldım burda! -Ben ve ılık maviliğim akıyor sarı duvarlara yaslanırken çarparken küçük pencerelere akdeniz çığlıklarımız sen nakaratında bana döndün deniz bittiğinde bu şarkı hiç bitmesin der bakışlarla yürüyoruz bu mavi bu deniz bu yangınlarında aşkın. Çıktım sulardan hayatın damarına basaraktan önde ben arkamda üşüyen çıplak yüreğin mavi her yanımız. 28/Ağsts/05/bitez/04:00 mavim akıyorken Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#139 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Mavinin bulanıklığıda oluyor
Dağılıyor düşünce yangılarının içine yüreğimin köpükleri. Yararsız terasta sigara içimleri gün batıran balıkçı teknelerinin merasim töreni ardında martılar savuran rüzgar dumanları kumsal uyku yatağı sıkıntılı bulanık bulutlar gün olmuyor ki hep aklımdasın yaşam. Korkuyorum çürümesinden köprülerin yaşama bağlanmış yol yok sarılacak öpülecek buralarda. Bir baygınlıktır gidiyor baygın kaygın tuzsuz tatsız bugünler. 29/01/90 Ahmet Köse |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Melengeç ağacı
Benim buralarda bir ağaç vardır adı Melengeç. Burası mavi. Sokaklara,caddelere verilir adı. Geçerim ıslıkla,keyifle sokağından gölgesinden caddesinden Melengeç ağacının. Burası mavi. Bilir misiniz..! ...Bilmem..! Sıkı bir ağaçtır o..! Çiçeği meyvesi yoktur, dikenleri sert şirin, ışıltılıdır küçük koyu yaprakları köroğlu demiri gövdesi yiğit çeliği gibidir dalları. Burası mavi. Durur kale misali benim Melengeç ağacım hayatın sokaklarında,caddelerinde. Melengeç ağacımda yoktur, sabır telaş. Melengeç ağacı, ağaçtır tam. Melengeç ağacı dünya insanı. Melengeç ağacı; ...gölge olur kabuslarına, ...sırt olur sana yıkıl dururken sen, ...sallan olur hayatın dalgalarına ...dalı bir yürek ...koynun olur başın düşerken kuyuya. Melengeç ağacı olacağı yerdedir. Yaşamda Melengeç in durduğu kökte..! Ben bayılırım Melengeç ağacına bakmaya, öyle güzel durur ki o..! dikenli sert sivri yaprakları ama ağaç gibi durur benim Melengeç ağacım. Seni daha bir sert seviyorum ben Melengeç ağacıma yaslanırken. ...sen daha bir mavi olmuşken yüreğime... 11/Mayıs/06/Bitez Ahmet Köse |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|