![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Helal Ettim Diyerek
Sensiz esen rüzgarın sesini dinliyorum Senden bana bir haber getirdi mi diyerek Seni beklemek bile ibadet biliyorum Aldığım her nefesim sevabımdır diyerek Her sabah gün doğarken ufku seyrediyorum Belki bir gün oradan sen doğarsın diyerek İnan ki seni dünden daha çok seviyorum Belki yarın bu beden toprak olur diyerek Gözlerimi sımsıkı kapattım bekliyorum Gelipte dudağımdan sen öpersin diyerek Şu esen rüzgarlara sormaktan korkuyorum Uyandırırsa beni bu bir rüya diyerek Nihayet kaderime boynumu büküyorum Alın yazımda bile kalem sensin diyerek Senin için az ama ömrümü veriyorum Tanrını huzurunda helal ettim diyerek |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Her şey 'o'nu' Anlatır
Gökyüzün de rahmeti taşıyan buluta bak Bulutlarla yarışan şu uçan kuşlara bak Kainatta ne varsa birbiriyle yarışır Diller de aynı dua 'Her şey o'nu anlatır' Dağlardan kayalardan niye koşar bu su'lar Bir imanla çoşmuş ki nasıl dayansın sur'lar Çağlayan şelaleler Rab-bimi hatırlatır Diller de aynı dua 'Her şey o'nu anlatır' İnsanın kendi bile başlı başına misal Zirveye erdi bilim bulunamadı emsal Nice taştan yüreği yumuşatıp ağlatır Diller de aynı dua 'Her şey o'nu anlatır' Tebessüm eden güneş yıldızlar samanyolu Hem de işaret eder gösterir Hak-kın yolu ******* de gündüz de zikir-i mırıldanır Diller de aynı dua 'Her şey o'nu anlatır' Bir doğan yavruya bak bir kabir de cese de Her hayatın hesabı görülür tek celse de Dünya ya göz açan döl Yaradana sığınır Diller de aynu dua 'Her şey o'nu anlatır' O rüzgarlar can taşır çiçekten çiçeklere Ve dönüşür kainat Page Rankingıl Page Rankingıl renklere Bir muhteşem yelpaze kanat kanat açılır Diller de aynı dua 'Her şey o'nu anlatır' Çölün kızgın kumları serin bahar yağmuru Bedeninin hamurkar o toprağı çamuru Bu sebeb-i ilahi sanma ki boşunadır Diller de aynı dua 'Her şey o'nu anlatır' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hesaba Katmadın mı?
Bir günlük bahar gibi mevsimle oynaşırken Gelip geçen yılları hesaba katmadın mı Yaz yağmuru gibiydin veda edip giderken O yaklaşan kışları hesaba katmadın mı Hüzün tünellerin de zaman akşam olunca Gönlün de bir korkuyla Tanrı’yı anmadın mı Dökülen yaprakların sebebi sorulunca İşlediğin günahı hesaba katmadın mı Göz yaşları içinde “mihrabım” dediğimde Kendini erişilmez sevgili sanmadın mı Yılların çizgileri yüzüne sindiğinde Olmayan sabahları hesaba katmadın mı Bir pişmanlık hissedip için burkulduğunda Unuttuğun bir resme takılıp kalmadın mı Elinde ki son çiçek sararıp solduğunda Yapayalnız kalmayı hesaba katmadın mı Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Islak Ceset
Caddeler başıboş yağmursa oluk oluk Her damlada bir kasvet bir intizar bir soluk Dallar karmakarışık yapraklar yerde, cansız Müjdelenen bahardı hazan geldi zamansız Simsiyah bir gelinlik giymişti sanki dünya Çırpınış boşunaydı ne hayaldi ne rüya Ne gül kokusu vardı cıvıltısı bir kuşun Bir motor gürültüsü bomboş geçen dolmuşun Bir yalnızlık sarmıştı her yanı katmer katmer Yağmur nazlanıyordu topraksa onu bekelr Bir adam yürüyordu ağır ve düşünceli Esir etmişti onu o sürünen gölgesi Çıldıran şimşeklerle ilgilenmedi bile Başını kaldırıp da bakmadı gökyüzüne Kasırga içindeydi lakin beden çok sessiz Hıçkırık sesi geldi birden belli belirsiz Belli ki ağlıyordu kim bilir neydi derdi Bu garibi hangi kul acılara terk etti Yağmur yavaşlıyordu dinecekti nasılsa Yığıldı kaldı birden soğuk parke taşına Kurtarmıştı ruhunu vererek nefesini İbret diye bıraktı o ıslak cesedini Terkedip gitmişlerdi kalmıştı tek başına Tabut bile yalnızdı o musalla taşında Ne ağlayan göz vardı ne de sızlanan yürek Mezar kazan iki kişi bir kazma bir de kürek Yalnız gelen o yağmur çekip gitmişti bile Giderken beraberdi o garibin kalbiyle Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Istanbul'a gel
Yarım kaldı herşey şarkılar gibi Boşamı çağladı gönlümüzde sel Benimle birlikte bu güzel şehri Yaşamak istersen Istanbul'a gel Seninle burada buluşmadık mı El ele sahilde dolaşmadık mı Hasretle sarılıp ağlaşmadık mı Başlamak istersen Istanbul'a gel Bir sabah güneşi akşam ayazı Dalında çiçeği gülü baharı Gönülden gönüle tüten bağları Koklamak istersen Istanbul'a gel Bekliyorum seni hemde özlemle Mutluluk arama başka bir yerde Aradığın herşey bak bu şehirde Yaşamak istersen Istanbul'a gel Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Işıkla Kucaklaştım! ..
Söylemeyebilirdim Gizleyebilirdim derinliklerde Kül altında yanabilirdim Kıpkızıl korlar gibi ……… Söylemeli miydim Çözmeli miydim Gönlüm deki paslı kilidi Gerekli miydi O bembeyaz itiraf Page Rankingıl Page Rankingıl masum ve saf ……… Güneş görmemeliydi oysa Işığı öpmemeliydi Ve nazar değmemeliydi O tahta O tahta ki Bir kapaktı sandıkta Sandık’sa toprak altında ……… Ulaştın Ulaştıkça bulaştın Ve güneşe hasret “Düşmanla kucaklaştın” ……… Adım gibi biliyorum Ve adım gibi biliyordum ki Sende biliyordun! .. İkimizde biliyorduk Belki de; Bekliyorduk ……… Saklanmıştık kendimizden Korkuyorduk Sürünen gölgemizden Ve biz “Gölgemizi gölgeledik” Oysa; Oysa sahipleri “biz” değil miydik ……… Ben; söylemeyebilirdim Sen; dinlemeyebilirdin Sessiz bir çığlıktı bende ki Duyulmadı! .. Ve kulakların Benden bir şey duymadı ……… Halbuki neler anlatmışız Farkında olmadan Hatta savaşmadan “Biz varmışız” Ama Anladım ki; Farkına varmamışız ……… Bir başkası Oysa bir başkası Asla bunu yapamazdı O sandığı açamazdı! .. Hani “bin de bir ihtimal” Hani oldu da açtı, Benden bir şey bulamazdı Kim bilir “belki de aramazdı” ……… Ben; o toprağın altında Ben; o tahta sandıkta “Bir aynaydım” Ve; Güneş vurdu Parladım! .. İstemesen de “uyandım” Söylemesen de “anladım” Çünkü ben; “IŞIKLA KUCAKLAŞTIM! .....” Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İdam Sehpası
Kalemi kırmışsın “hüküm” sonrası İnfaz beklenmekte Ve bekletilmekte Canım Bedenim de ……….. İtiraz edecek mecalim, Ya da; Af diye bir ricalim yok! .. Belli ki isteğin üzere Eziyet edilmekte! .. İlmik yağlanmış çoktan Kurulan sehpada….. Ve Bir bacağı kırık iskemle ………… Suçum(!) ağır Sevdalar sağır Avukatım olmuş zindan Meşaleler cayır cayır Savunmalarım kalmış sayfalarda Sararmış! .. Şiir olmuş dilim de sevgin Gün ağarmış! ..... ………… Kalemi kırmışsın hüküm sonrası Ve infaz beklenmekte Bekletilmekte Yüreğim bedenim de! .. ………… Yüreğim dolu, yüreğim nasır İsmini işlemiş hüküm de bile Gideceği yere seni de taşır! .. Son arzum sorulur “Sebepsiz” Adetmiş diyorlar! ... Cellat edepsiz! .... ………….. Bir garip celallenir gönlüm Sevdam elinde Elinde ölüm! .. ………… Son isteğim ha! .. Tamam! ..Peki! .. Sen evet sen Sen tekmele iskemleyi Seyret bak! .. Nasıl öleceğim? ! Ve son nefesimi verirken Seni; Bakışlarımla öldüreceğim! .. Sonra mı? ... Üstümde ki dikenlerle İnfazını bekleyeceğim! .. …………… Acelem yok! ........ Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhanetin Laneti
Bir şiirsin sonuçta, ya dua ya intizar Bazen satır da isim bazen zevksiz bir bahar Sana dost değil miydi düş-te melekler bile Gönlüm hala secde de nefesim de isyan var Bazen gökte kuşaksın yedi renkli bir alem Ne yazar belli değil gider gelir bir kalem Hasret bağı üstüne atılmış düğüm gibi Aşk pınarı başında yudum yudum bir sitem Özlem olup yağarsın buluttan damla damla Bir zerre nasibi yok “umut” çorak bir tarla Bazen sabah güneşi bazen fecri akşamın Ortasında bir yerde vuslat saklı pusu da Karanlıkta bir çığlık bazen derin sessizlik Bazen yüce bir tepe bazen korkunç derinlik Zaman diye geçmişin sireni öttüğünde Ömür manadan kaçar ölüm bile rezillik Sokakta ayak sesi gölgesinde yankılar Seda verir toprağın altından ölü canlar Nihayet acıların demlendiği an gelir Beden de bir sarsıntı depremdedir günahlar Bir avuç toprak ile haşrolacak vücudun Hem de gözü önünde sevgisiz bir güruhun O öyle bir vakit ki mizan da denge ister Şaşırdığın cehennem vebalidir gururun Küllerin altındasın beyhudedir saklanış Tükettin bir hayatı neye yarar bu kaçış Mağfiret için bile zamanın yetmeyecek İhanetin laneti, isyanıdır haykırış! ... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İhtiyacım Var
Dinleyin dostlarım dinleyin beni Şu an da sizlere ihtiyacım var Öyle bir çaresiz derde düştüm ki Teselliye şimdi ihtiyacım var Bana cevap verin bir cevap dostlar Ayrılık şart diye bir kanun mu var Bahara doymadan geldi sonbahar Teselliye şimdi ihtiyacım var Doğacak sanırken sabah güneşim Ömrüme zamansız esti bir rüzgar Nasılsın diyen bir sese hasretim Teselliye şimdi ihtiyacım var Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnadına Türküm ben, inadına Müslüman! ....
Şeklen bize benziyor bu garip yaratıklar Soy-um desem “ırkçı” der, “dinim” desem ayıplar O kin bataklığından çıkarlar zaman zaman İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Geçmişe söven “aydın” sahip çıkan tu-kaka Bir o yana uşaklık bir bu yana, yalaka Benim adım “corc” değil, ya Kadir, ya Süleyman İnadına Türküm ben, inadına Müslüman “Vatan dilimlenecek(! ..) ” Pastayla karıştırma Mozaikmiş, kimlikmiş bizleri ayrıştırma Az mı tokat yediniz İzmir’den Ardahan’dan İnadına Türküm ben, İnadına Müslüman Adabını bil! .. Halin; Midemi bulandırır Köpek bile işerken ayağını kaldırır Ya edebinle otur, ya bozulur pusulan İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Yolun düştü galiba caminin duvarına Uzandı hain elin Milletin bayrağına Sen nerenin dölüsün? .. Fransız ya da Yunan İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Orduma dil çıkarma dili kopası hain Dedene sor dedene, söylesin sana “halin” Madem siz “masat’sınız” kılıç çıkacak kından İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Mikrop var aramızda kanına şer bulaşmış Tevazu gösterdikçe “Bir yerlere” ulaşmış Sen de ezileceksin tuttum mu yularından İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Kürt benim! ..Çerkez benim! .. Ben Türk oğlu Türküm be Bu Millet sizin için “hazırlıyor alfabe” “Tedrisata geçmeden” uyanın uykunuzdan İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Tarih neden tekerrür, eder, sen bilir misin Nasırımıza basma! .. Yakında öğrenirsin Pahalıya mal olur beni hafife alman İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Binlerce Mehmedim var! ..Binlerce Çanakkale Hepsi “destan-a hazır! ..” Meydan olsun bir hele Nasıl at oynatılır? .. Göreceksiniz ulan! .... İnadına Türküm ben, inadına Müslüman Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|