![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57913
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dünya Lâ
Sen onu zannedersin yayla Gezer tozarsın sağda solda Eyvah dersin işin sonunda Neden gitmedin Allah yolunda Sığındım zatı Hakka gel gidelim, Cemal-i ba kemali seyr idelim Gece vaktinde yatmasını, ve Vaktinde kalkmasını bilelim, Hacı Ali Rıza Efendi gibi dikkat edelim 'Bana padişah misafir gelse, yine vaktinde yatarım' derdi. Bunun için her gece sabaha kadar Ellibin kelime-i tevhid çekerdi. Sahabe-i Kiram (R.A.hüm) Yatsı namazından eve dönerken Cüppelerini daha yolda çıkarmaya başlardı. Çünkü gece işleri vardı. Kalkıp zikir yapacaklardı. Benim gibi değil onlar, adam gibi adamdı. |
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dünya Sevgiye Acıksın
Yazgı Okuması zor İçimdeki yanan kor, *******i gökyüzündeki ayaz, Kandilidir zamanın güneş Günü aydınlatan İlim öğrenmeleri insanların Zor diyordu babam zor Cahille muhabbet Deli ile düğüne gitmek On paralık muhabbetler bunlar On paralık nihayet Of diye sim geldi, Etmedim geçen zamana mihnet Vur davulcu davula Tokmağın kırılsın Mas mavi gökyüzünden Kara bulutlar çıksın Zorluklar firar etsin Dünya sevgiye acıksın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dürüst ve Akıllı
Bir Kanadalı, bir Fransız, Bir de Sinop Gerze'li Memleketin birinde ceza yedi. Ölüm cezası üç şekildi. Ya ateşe atılacaksın, Ya giyotinde ölümü tadacaksın, Ya da idam sehpasında kalacaksın. Kanadalı giyotini tercih etti Giyotin kırkbeş derecede kesecekti. Yattı altına, cellat giyotini indirdi, Giyotin indi, indi, Kanadalı'nın Boynunda durdu, kilitlendi. Tekrarı mümkün değildi, infaz oldu, Kanadalı ölümden kurtuldu. Sıra Fransız'a geldi, O da düşündü, giyotine karar verdi. Aynı olay yaşadı Fransız'da Olaydan sıyrıldı, aklandı. Bizimkine sıra geldi, Sinoplu akıllı, çok da dürüsttü; Dedi ateşte yanmak istemem Giyotin de arızalı, En iyisi ipte asılmalı.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ebe Sensin
Ufak transistörlü radyom kulağımda, uyurken karyolamda, soğuk odada, yorganın altında, o zamanlar 'çikolata renkli bir şarkıcı' derdi güzel sözler sarf eden sunucu. Bu günlerde Enis Abi son oyuncu, günlerden cumartesi ve her tarafı aynı sıcaklıkta dairemde bilgisayarın başında internetten radyoya bağlanmışım, beklediğim program 22.30 da, TRT_FM de birkaç temel fıkrası ve maziyi hatırlatma. Eski şarkılar, telgrafın telleri ve sonunda Atila Işık şiirleri. Bir geceyi daha sabaha bağlayan saatlerde gecenin sessizliğinde, anılar defterime bir yaprak daha eklenir, defterin sonu bilmemki nerede? Yazıyorum. Tek fark eski günlerle bu günler arasında yazıyorum bu günlerde. Karalıyorum aklımdan geçenleri kalemimle bir kenara atılmış defterime. Enis Abi ile şiir keyfinde bir gece, Diğer *******den çok farklı bence. Hayat bir bilmece, Ako Abi ebe şiir de bitti hoşçakal, sobe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Ebruli Desen
Bir sana hastayım, Bir de oksijene, Söylemeyi unuttum, Bir de ebrûli desene. Neler olmazki ebrûdan neler, En önemlisi duvarlarımızı süsler. Bir de yapılır ondan kitap kabı, Baktıkça dinlendirir insanı. Birbirine hiç benzemez, trilyonlarca basılsa, Senelerce solmaz duvara asılsa. Kapıldım bu olaya bende nasılsa Tavsiye ederim bu zevki tadın, Alın bir iki ebrû duvara asın. Gene de siz bilirsiniz neme lâzım Zevkler çeşit çeşit olmalıdır, İsteyen istediğinden zevk alır. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efendi Baba
Kurtar bizi Efendi Baba, Dersini yap evladım. Kurtar bizi Efendi Baba, Beş vakit namaz kıl. Kurtar bizi Efendi Baba, Zekat ver, kuran oku. Kurtar bizi Efendi Baba, Hacca git. Kurtar bizi Efendi Baba, Fakirlere yemek yedir. Kurtar bizi Efendi Baba, Akrabalarını gözet. Kurtar bizi Efendi Baba, Davete icabet et, katıl. Kurtar bizi Efendi Baba, Faiz yeme, sakın. Kurtar bizi Efendi Baba, İçki haramdır. Kurtar bizi Efendi Baba, Kumar, talih oyunu oynama. Kurtar bizi Efendi Baba, Hasta ziyaret et, cenazede bulunun. Kurtar bizi Efendi Baba, İbadete soyunun. Kurtar bizi Efendi Baba, Allah(c.c) yardımcınız olsun. Kurtar bizi Efendi Baba, Dua ediyorum size, Allah(c.c) sizi cehenneminden korusun. Amin.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efendi Baba (2)
Dost bahşişini bize emanet ettin, Bizide ona tabi ettin. Allah'a ısmarladık deyip gittin. İslama azmı hizmet ettin. Efendi Baba doldurulmaz asla senin yerin, Emr-i bil marufta kolera oldun, Hapishanelere koyuldun, Bandırma'da dost bahşişini buldun, Razımısın bizden Efendi Baba, Tembel yavrularına himmetin ola Bizi bize bırakma Efendi Baba Himmetine muhtacız bizi yolundan ayırma Sayene sığındık haberin var ya Aşık kullarına bir haber yolla. Himmetinle bizi sen kayır, kolla Resul-ü Ekrem'den (s.a.s) bizi ayırma. |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efendi Baba (3)
Efendi baba bize yardım et, Dertlerimizi Peygamber Efendimiz'e(s.a.v) ilet, Gerekirse bize sitem et, Ama ne olursun bizi affet. Sana tabi olamadık yeterince, Anladık hatamızı zaman geçince, Sohpet dinleyemez olduk günlerce, Ne kadar sevinirdik Efendi baba seni görünce 'Pak çeşme burası, pak çeşme' derdin hep, Her öğünde bir kap yemek sakladın, Misafirin geldiğinde ikram yapardın. Yemeğinde boldu misafirinde, Seninle beraber olmak dermandı her derde. Bıraktın bize dost bahşişi bir hediye, Bilemedik onunda kıymetini ne faide, 'Alnını secdeye koyan kafirler' dedin, Fatih camisini inlettin. Tane tane sohpetini dinlettin, Müminlerin kalbini sen feth ettin. Dost bahşişi bıraktın bir hediye, Bilemedik kıymetini ne faide Affet bizi Efendi Baba ümidimiz sizde, Cenab-ı Allah'ın(c.c) cemalinin önünde bizi cem eyle. |
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efendi Baba (4)
İsmail Efendi, İsmet Efendi, Efendi Baba ardından geldi. Bize dost bahşişini verdi. Bilemedik kıymetini affet ya Rabbi. Efendi Hazretleri Peygamber vekili, Kırmaz hiç kimseyi parlayan nur, Sohbetlerine doyulmaz, bizi korur. Ayet, hadis, başka bir söz bilmez, Mektubat okunurken ayakta, oturabilmez. Sehpasına yaslanır, hazırolda dinler, Bir Kemal'i vardır, o da ona bakar, Onu, gözünü kapamadan dinler, Aşığa Bağdat sorulmaz derler, Gel gör ki bak aşk neymiş, İnsana olan aşk halt etmiş. Allah aşkı halk arasında söylenmiş,söylenmiş, Gerçek aşıklara deli derlermiş, Gel gör ki bak aşk neymiş Efendi Baba ile dost bahşişi, Hak aşığı, peygamber delisi, Kaybolmaz onların Allah(c.c) neşesi, Bize de sıçrasın birağz onlardan Sevda katresi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Efendi Baba (5)
'-Ben bu cemaatin; Hem doktoruyum, hem hastasıyım.'derdi. Hanımı Hanife validemize; Bir '-Hanife' demesi vardı; Hamra ve hümeyra gül yaprakları gibi birkaç Hanife kelimesi ağzından yere dökülür,düşerdi. 1870 senesinde Batum'un Ahıska kazasında dünyaya geldi, 1 Ağustos 1960 da vefat etti. Nakşibendiyenin Halidi koluna mensuptu, Silsilede sırada 35 inci idi. Mahmud Efendi'yi kendine vekil etti. Ona dost bahşişi dedi, Artık bizden de bir fatiha istedi. El fatiha....Amin. |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|