![]() |
![]() |
#131 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57916
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Her Solukta Düşünmek Dünyayı
____'eşim için' sevgilim delidolu akıp gidiyor dünya özlem türküleri söylüyoruz soluksuz prangalar gıcırdıyor bir yerlerde topraktaki tohum su istiyor ve gözlerini açıyor bir çocuk dünyaya ölüme hazır ah delişmen gençliğimiz daha dün sanki o günden bu güne değişen ne ki ben yine kalemimi kullanıyorum oysa onların çocukları olmuş mutluymuşlar üstelik yaşıyorlarmış aldırmadan dünyaya oysa dinmeyen bir sancıdır içimizde yaşama sevinci biliyorsun biliyorsun tepeden tırnağa yüklüyüz bu dünyayla rotatifler hızla dönmekte antenler çalışmakta viking-1 merih'ten haberler gönderse de ajans haberleri sevindirmiyor beni silinemiyor savaşların kara lekeleri hiroşima vietnam ve beyrut'ta baharın sevecen yüzüne aldırmadan insanların üstünden tanklar geçiyordu dayandık buna ve diğerlerine delice birşeydi ağlayamadık ve koyulduk çelik yüreklerimizle yaşamaya sevgilim toprağın nabzı atarken yüreklerimizde ben seni daha çok seviyorum denizin mavisiyle oynaşırken kayık göğüslerken fırtınaları dağları ovaları suları kucaklayıp mavi bir deniz gibi sarılmak yaşamaya sonra doğurtmak saygon'lu fahişeyi yeniden dünyaya ondan sonra yükselmek aya yıldızlara ve de yarınlara
![]() |
#132 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ***Her Yeni Günle
her bahar yüreğimi titreten içimde kanat çırpan kuşlar içimde açan çiçekler var ya yani içimizdeki cevahir yani yaşama sevincimiz her bahar dalarım derinlere denizlerin derinliğince anılara dalarım gündoğumlarında yeniden doğmak buysa ben her yeni günde yeniden doğarım _erenköy mayıs2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#133 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***İşsizin Türküsü
bu gün 1975 yılının 3.günü ben gene işsizim ellerim yumruk yumruk öfkemi saklıyorum ara sıra dönüp gölgeme bıyıklarımın isyanına bakıyorum ___çağ nisan1975 sayı:6- ___sevgiliye isyan yt:haziran2004- Zeki Ergin
![]() |
#134 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Köz
kollarımı açıyor ve geleceğe sesleniyorum uzayda köşekapmaca oynayan çocuklar savaşı tarih kitaplarından öğrenen yarının mutlu insanları kanağlayan şu 1973 lerden sesleniyorum benzim soluk boynum bükük yüreğim umut dolu alımlı bir yarını müjdeliyor şafağın türküsü kançağıltısı yüreğimden fışkıran çiçekler serpiyorum dört bir yana içimde ne kin ne de nefret yüreğim umut dolu nalına da mıhına da deyip yüklenmedim ben önüme gelene en iğrenç tutkular kamçıladı sevdamı büyüttü inadına ben buz tutmuş yataklarda öğrendim sevginin en kutsalını yüreğim umut dolu gün oldu gözkapaklarım düştü uyuz köpekler önüne uykusuz aç susuz vede cıgarasız geceelrimde genede irkilmedim yalnızlık cinnetleri geçirdiğim günler için suçlamadım kimseyi aşağılamadım insanlığımdan yana yitirmedim umudumu ölüm denen şeytanı sokmadım yüreğime oysaki söndüremedi içimdeki közü ne kızılırmak nede gürül gürül akan fırat söndüreemdi ne karadeniz nede akdeniz içimdeki közü bir totem mağrurluğuyla dursun o mabedinde bir gün kuzeyden güneye doğudan batıya tüm insanlar aynı türküyü söyleyecek 'sevgi en kutsal inanın buna kardeşlerim savaştan ne çıkar tutuşalım elele kardeşlerim' kin intikam zulüm ölüm ne kazandırır bize bu dünya cennet kardeşlerim damarlarım boşalmayınca can bu bedenden çıkmayınca diyemem ben başka söz bu öyle bir sevdaki günbegün kabarıyor içimdeki köz cehennem bir dünyada yaşasam da ölüm üç öğün sinse de kanımıza yüreğim umut dolu _istanbul temmuz1973 _köz yt:1973 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#135 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***On'lar
on'lardı susuz çöl *******inden aydınlığı sağanlar onlardı bir ölüp bin doğanlar onlardı umudu kement yapıp kahpe karanlığı boğanlar yüzyıldır sürse de kanıksatılamazdı tutsaklık halklardı onlar karıncalardan da kalabalık ölüm bir genç kız güzelliğindeydi çağın kavgasını yapıyorlardı onlar putlara değil özgürlüğe bağımsızlığa tapıyorlardı _tek-met-iş kasım1975 sayı:43 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#136 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Öksüz Çocuk Bakışlarımızda
anaç ve doğurganlığınla yeniden yeşert kurumuş dallarımı sevgi dolu yüreğinle yeniden doğur beni sevgi yüklü sesinle öksüz çocuk bakışlarımızda yazılmıştır en güzel şiirler ve içimizdedir yaşanmamış günler _erenköy 2ekim2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#137 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() **Ölüm Orucu
ölecek biliyor herkes doktor raporu var türkülerle büyüttüğün oğlun türkülerle ölecek ağır ağır kuruyup granit bir yontu gibi görkemli duruşu yıkılacak ve de yüreği duracak varacak kaynağı dinamitlenmiş ırmaklara şafağın nabzı atarken gözlerinde yarınlara _çağ haziran1976 sayı:10 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#138 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Rüzgara Karşı
rüzgarın savurduğu bu güz günlerinde bir yaprak değilim ya da denizde bir martı ıslık çalan rüzgara karşı koşar koşar dururum hep _erenköy 23ekim2003 _sevgiliye isyan yt:haziran2004 Zeki Ergin
![]() |
#139 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Sardunya Kokulu Seviler
yaz *******inde gökyüzünden yıldız topladığımız lavanta sardunya kokuları nerede nerede ateş böcekleri nerede sıcak ekmek kokan fırın önleri kaçamak sevdalarımız komşumuzun ağacından kopardığım kiraz hala kulaklarımda küpedir sandunya kokan ellerinde o yaz *******inden bu günlere gelen sevgidir _erenköy 28temmuz2003 _sevgilye isyan yt:haziran2004- Zeki Ergin
![]() |
#140 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() ***Sarı Sıcak
sarı sıcaklarda erir özlemlerimiz sözlerimiz bir bıçak olur zulmün her türüne savaş çocuklarını anımsarım duygularım alacalanır onlarla yoksulluğun hertürünü yaşar coşar ozan yüreğim dayanılmaz sancılarla ___kadıköy 31temmuz2003- ___SEVGİLİYE İSYAN yt:haziran2004- Zeki Ergin
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|