![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2006
Teşekkür Etme: 62 Thanked 123 Times in 86 Posts
Üye No: 7445
İtibar Gücü: 1617
Rep Puanı : 7162
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
Sen gideli
Beyaz bir kağıdın üstünde şekillenmeyi bekliyor harfler Ellerimin yalnızlığına attığı kaçıncı mısra bu bilmem Sanki tüm sevgi sözcüklerini yutup gitmiştin giderken Elinden gelen bir şey yok kalemimim, Sevgi üzerine yazamıyorsam suç senin . Senden geriye kalan akıttığın gözyaşlarıyla ayrılık ve hüzün cümleleri.. Her gece bırakıyor kendini sensizliğin uçurumundan şiirlerim Ne canları yanıyor nede kadere isyan ediyorlar Sen gideli kafiyelerin boynu bükük , dize sonlarına yakışmıyor redifler benzetmelerim tutunup gitmiş eteklerine… sen gideli mavi dalgalar öpmüyor sahilin sıcaktan kavrulan yanaklarını yakamozlar gözbebeklerine sarılıp kalmış. Kayıp martılar konuyor sen gideli Ellerinle işlediğin dantelanın süslediği penceremize. Kanatlar dolusu sensizlik, Çığlıklar dolusu ayrılık cümleleri bırakıyorlar solmuş menekşemizin saksısına Mutfakta duruyor hala, giderken yıkamadığın bulaşıklar Yıkayamıyorum… Tezgahın köşesinde yarım bıraktığın çay var en sevdiğin bardakta… bense sensizliği dizelere saklamaya çalışıyorum bıraktığın ayrılık cümleleriyle…
|
|
|
#2 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Yoruldun ağırlığımı taşımaktan,
Ellerimden yoruldun. Gözlerimden, gölgemden... Sözlerim; yangınlardı Kuyulardı sözlerim. Bir gün gelecek, ansızın gelecek bir gün Ayak izlerimin ağırlığını duyacaksın içinde Uzaklaşan ayak izlerimin Ve hepsinden dayanılmazı bu ağırlık olacak. Nazım Hikmet RAN Hani derler ya; "Olamaz, benim duygularım için, yaşadıklarım için yazılmış bu şiir..." Büyük usta 53 yıl önce bu şiiri yazarken, ne ben varmışım, ne de duygularım... Ne yaşanmışlıklarım varmış, ne de özlemlerim... O zaman da Sevgi varmış... O zaman da Aşk varmış... İnsanlık var olduğu sürece sevgililerin ve aşıkların var olacağı gibi... İşte öyle... Yüreğine Sağlık Nazım Usta... Saygı ile anıyorum Seni. Toprağın bol olsun...
|
|
|
#3 |
|
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 56 Thanked 263 Times in 109 Posts
Üye No: 3856
İtibar Gücü: 1688
Rep Puanı : 13488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
eyvallah güzel bir yorum siiri
![]()
:::YURTTA KALIYORUM BAZEN CEVAP VEREMEM ::: .::: SCORPIONKING2 :::. . .:: NightmareOfSpike :::. . .::: P4TOS :::. .:::EMEGE SAYGI LÜTFEN :::. HER EMEĞE BİR DEĞER BİR SAYGI İÇİN LÜTFEN KONU HAKKINDAKİ YORUMLARIMIZI YAZALIM SAYGI DUYULAN EMEK , DEVAMLI PAYLAŞIM DEMEKTİR BABAYA SELAM;DAMARA DEVAM http://img144.imageshack.us/img144/4804/scorpionrm4.jpg |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Heyecanın kalmamışsa eskisi gibi,yapacak bir şeyim yok.Sana gitme lütfen desem ne değişecek ki?Kalman bana ne getirecek?Sen zaten gitmişsinde uzatmaları oynuyorsun.Başka alemlere koşmak istiyorsun.Konuşmalarımı dinlemiyorsun,gözlerime de bakmıyorsun.Birileri sana beni sorunca,cevap vermek istemiyorsun.Araman dahi gerekse,elin gitmiyor telefona.Hal böyleyse durma git,ne diyebilirim?Kalbinden ben gittikten sonra,senin burada kalmanın ne anlamı var?Sende git… Sıkıldın…Biliyorum,biraz fazla geldi aşkım sana.Belki ilgiden sıkıldın.Alışıksın bu kadar düşünülüp,ilgi gösterilmeye fakat bu kadar sevilmeye alışık değilsin sanırım.Hata ettim farkındayım.Aşkın anlamını bilmeyen birisine,böyle davranmamam lazımdı.Arada bir aramalıydım seni.Sesimi unutmaya başlarken açmalıydım telefonu.Bense her gün aradım.Sevdiğimi hiç söylememeliydim sana.Oysa her fırsatta seni seviyorum dedim.Değerini pek fazla belli etmemeliydim sana,ama prensesim diye hitap ettim.Geceleri uyumuyorum demeliydim,onun yerine rüyalarımda her gece benimlesin dedim.Yani kendimi tamamen sana teslim ettim. Düşünemedim…Yapamazdım,düşünemezdim de aslında.Aşıktım çünkü.Aşk,stratejiler kurmaya müsait değil ki.Ne yaptığının farkına varman uzun sürer.Pişman olmazsın ama keşke ile başlayan bir cümlede geçmeden etmez içinden.Bende bu yüzden öyle davrandım.Senin aşkı anlayabileceğini düşündüğüm için tam bir aşık gibi davrandım.Bu,seni sıkmaktan öte bir de korkuttu.Aşkımdan mı korkuyordun,benden mi korkuyordun, onu ise hiç çözemedim. Aslında ben korkuyorum.Alıştın çünkü bana.Senin için sadece bir alışkanlıktan ibaretim artık.Şimdi böyle diyorsun,her şey yolunda gidiyor çünkü.İşler tersine dönünce,mutsuz olduğunda,yanında kimse olmayıp tam anlamıyla tek başına kaldığında ne yapacaksın?Bende olmayacağım bu sefer.O zaman mı arayacaksın?Ne yapıyorsun,bir halini sormak istedim diye başlayıp,o geceni benle doldurmaya mı çalışacaksın? Hayır…Yapamazsın.Eğer şimdi gidersen,tamamen gidersin.Aptal aşıklar gibi davrandığım anlar olmuştur tabi ki,fakat gerçek bir aptal gibi davranmam. Ve sanırım böylesi gerçekten daha iyi olacak.Gitmen en doğrusu.Kaldığın sürece,kalbimdeki sende zarar göreceksin.Çünkü,şu andaki senle kalbimdeki sen çok farklısın.Şimdi git rica ediyorum.Beni senle,aşkımla yalnız bırak.Ben şimdi ki seni değil,kalbimdeki seni daha çok seviyorum
|
|
|
#5 |
|
Guest
Üye No:
paylaşım için saol güzel şiirler
|
|
|
|
#6 |
|
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 594 Thanked 2,624 Times in 685 Posts
Üye No: 3332
İtibar Gücü: 3966
Rep Puanı : 132808
Rep Derecesi :
|
üstad şiir yapmışsın heryeri saol
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Alıntı:
şiirler,sözler,bu dökulen kelımeler hayata dair bir çok seyi anlatır,saygılar
|
|
|
|
#8 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Hep kıskandım güzel günleri..
Güzel olan ne varsa yaşanmış , hepsi sendin.. Acılar bile güzeldi seninle.. Seninle ağlamakta güzeldi , dudak bükmekte ! Sen yanımda olunca , her şeyi unutuyordum.. Unutmakta güzeldi.. İçimde ezilen “ŞİMDİ NE OLACAK” kavramlarını , beynime soramıyordum.. Rahat bırakmakta güzeldi bir şeyleri.. Her yerimde sen vardın.. Sen oluyordu kör baktığım her şey ! Bu sevmekti.. Sevmekse güzeldi.. İçinde SEN olan.. Sözlerinde SEN geçen.. Bu kentin her yerinde SEN esen ne varsa.. Acıda olsa senden yana,güzeldi.. SEN güzeldin.. SEN özeldin.. Baştan başa SEN kokan.. Sonuna kadar sen yazan her şey inan bana güzeldi.. Gecenin kendini epeyce hissettirdiği o an varya ! Hani ışığın son çırpınışı !! Hani siyahlığın arkasına sığınan o korkak şehirde yalnız ve çaresiz kaldığı an! İşte o vakitlerde , nereye olursa olsun , bir güneş gibi doğan gözlerinin ışıltısını hissettiğim an !! Yani o an , Uykusuzluğa ve korkaklığa aldırmadan , Senin yapabildiklerini soluksuz izlemeye doyamadan , Bir an , kayboluşun ve esaretin ,cesareti yendiği , … Boğazıma düğümlenircesine çaresiz izlediğim an.. O AN BİLE GÜZELDİ YEMİN OLSUN !! Sabaha karşı , saatin geceyi devirdiği an.. Kan ter içinde uyandığını bilemeden “HAYIR” çığlıklarının boğazımı yırttığı , Kulağımda ise hâlâ o çığlığın eksik olmadığı , Kâbuslar dolusu, Bölücü, Soyut bir gücün seni düşünmeye zorlaması… Seni istiyordum , kâbusların ve ansızın uyanışların içinde.. Bu yürek sensiz olamıyordu.. Gönlümün bir sabahı vardı.. Gece, korkusundan bembeyaz olurdu kızıllıktan sonra.. Ne zaman kaşlarını çatıp , hor kullanmaya kalksa , SEN olurdu gökyüzü.. Toprak , ezilmekten sıkılıp , ezmeye çalışırdı.. Ne zaman ezmeye kalksa , sen geçerdin sokağından sevdanın.. Yağmur , ağlamaktan sıkılırdı kimi zaman.. Ve ne zaman yağmayı bıraksa , toprağın çatlamış yüzü çarpardı bulutlara.. Bulutlar SEN olurdu , ve yağardı alabildiğince.. Önce yaşam verirdi toprağa , sonra seni bana.. Göğün yüzü SEN , Sevdanın yüzü SEN , Yağmurun yüzü SEN … Her şey sana bu kadar muhtaçken , “BEN SANA MECBURUM BİLEMEZSİN” desem , SeN YiNe SaKLaRMıSıN..SeNi BeNDeN?
|
|
|
#9 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Duruyor bu hayatta... her şey bıraktığın gibi... seni tanımadan, bilmeden önce nasılsa yine öyle hazin, öyle buruk, öyle paramparça... bir bilgeden okumuştum çok öncedeniz bu hayatta iyi başlayıp kötü bitmeyen bir şey gördünüz mü diyordu... inanmamış, yırtıp atmıştım o kitabı. meğer ne kadar da haklıymış.
Bu hayatta iyi başlayıp kötü bitmeyen hiçbir şey yokmuş... haklıymış, kimse düzeltemezmiş bu hayatın adaletsizliğini... oysa her büyümemiş insan gibi inanmıştım yaşadığım bu aşkın dünyanın ilk aşkı olduğuna, bu aşkın bütün çağların aşkı olduğuna... Bu aşkın biz istersek dünyanın bütüna daletsizliklerini düzeltebileceğine inanmıştım... Ne kadar çocukmuşum. meğerse bu hayatın bütün adaletsizlikleri bizim aşkımızdan başlayıp yayılmış her yere...Gittin ve her şey olduğu gibi duruyor bu hayatta... kırgın ve gücenik anneler yine çocuklarını özlüyor, Yine onların arkalarından boşluğa el sallıyorlar Yine mahkumlar üşüyor... yoksullar eskisinden daha çok acı çekiyor yine... insanlar ilerliyor sansın, herşey başladığı yere geri dönüyor... Mevsimler senin o durmadan üşüdüğün kış mevsimine doğru dönüyor... yaza, yaz mutluluklarına kanmıştın, işte kış yine geldi... peki, kim ısıtacak şimdi seni... ben ki seni ısıtırken , senin üşümenden hiç bitmeyecek, hep sürecek bir yaz hayal ederdim. içinin ürpermesinden hiç lekelenmeyecek bir mutluluk yaratmayı düşlerdim... Seni ısıtırken gülümserdin bana... o gülümseyişinde derin sulara gömülmüş bütün aşklarımın yüzleri belirirdi usulca. o yüzlerin hepsini birden senin yüzünde görmek isterdim. Bu yüzden yorulmadan, bıkmadan, usanmadan ısıtırdım seni. sen, tamam, yorulma, geçti üşümem, desen de, duymazdım seni. çünkü sadece seni ısıtmak değildi isteğim... aşklarımın sulara batmış bütün o yüzlerini senin yüzünde birer birer ortaya çıkartmaktı... Hepsini, hepsini belki de son ve ilk kez senin yüzünde yaşarken görmekti... Senin de sulara batmış aşklarının yüzlerini ortaya çıkartmak için yapardım bunu en çok... Simdi Tekrar Soruyorum Kim Isıtacak Şimdi Senii???
|
|
|
#10 |
|
Daimi Üye
Rep Derecesi :
|
Hiç kimsenin yaşamadığı yada bilmedigi bir aşk var artık yaşamımda..
Onunla güne başlıyorum onsuzken üşüyorum benii ısıtan bu aşkı kalbimin derrinliklerinde bir yerde yaşıyorum.... Her zaman benimle olan bana yeniden yaşama gücü veren bir aşk bu;hiç kimsenin yaşmadığı yada bilmediği bir aşk Var artık yaşamımda hayallerimi süsleyen birisi... Yoklugunda yüreğime bir asma kilit asıp kapattığım fakat onunla duslere daldıgım her zamn bedenimde can veren bir sevda masalı gibi. Onsuzken avare , harap , yoksun hissettiğim kendimi fakat onlayken hayattan kendime bir yer edinip yaşamaya çalıştığım, beni kendimde bulduran ben olduğumu hissettiren onsuzken olmayan, boğazıma takılıp hıçkırıklara boğan gozlerinde yasama nedenim olan bakıslar onsuz olmayan olmayacak olan bir dunyam.... Sanki ezelde beri benimle olan bir aşk ruhuma huzur veren ve beni ezberleyen biri, artık kendime son dedirtecek biri... onunla yaşlanmak istiyorum artık içime yeniden sevda ateşini atan Prenses``le... Karanlık gecelerime bir ışık olduğun için. Bana sevginin ne demek olduğunu oğrettigin için ... Benim herseyim oldugum için sana teşekkür ederim... Benimle Evlenirmisin? ...
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|