![]() |
|
|
|
|
#1 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 143 Times in 89 Posts
Üye No: 43266
İtibar Gücü: 12115
Rep Puanı : 59275
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Uyan Türkiye!.
Bu bir cinnet krizi, gerçekler yolunuyor Gönül parkımızdaki çiçekler yolunuyor Kuzular yolunuyor, ördekler yolunuyor Kazlar tüyünü döktü, uyan artık Türkiye!. Iğdır'da şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Üç siyasi tecavüz, üç ortağın niyeti Yapılan her yanlışta millet öder diyeti Koru hukukumuzu, koru cumhuriyeti Şerefimiz diz çöktü, uyan artık Türkiye!. Rize'de şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Namaslu can derdinde, soyguncu mavi turda Sosyete pazarında bütün eller uçkurda Yabancı müfettişler ne halt ediyor burda?. Yeter, uyanma vakti, uyan artık Türkiye!. Ağrı'da şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Kimse senin adına borç alıp ruh satmasın İşsiz, bunalmış gençler aklını oynatmasın Çifte pasaportlular memleketi satmasın Her zillet seni yaktı, uyan artık Türkiye!. Sinop'ta şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Aldanma yalancının yalanına bir daha Sarılma denenmişin yılanına bir daha Yol verme haydutların talanına bir daha Bayrağın boyun büktü, uyan artık Türkiye!. İzmit'te şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Dünümüz yağmalandı, yarınlar ipotekli Sevip büyüttüğümüz torunlar ipotekli Elif'ler, Alparslan'lar, Harun'lar ipotekli Kokla bak tuzlar koktu, uyan artık Türkiye!. Muğla'da şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Avrupa sevdalısı âşıktan hayır gelmez Ayının elindeki kaşıktan hayır gelmez Teslim tünelindeki ışıktan hayır gelmez Uyurken yılan soktu, uyan artık Türkiye!. Mersin'de şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Kartel medya narkozu uyuşturmasın sizi Hoyrat örselemesin, buruşturmasın sizi Sistem birbirinizle vuruşturmasın sizi Gök gürler-şimşek çaktı, uyan artık Türkiye!. Hatay'da şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Sütü bozuk olmayan çok sever milletini Hiç emdirmez kanını ve yedirmez etini Kaybetmez inancını, çiğnetmez iffetini Uykun pek fazla çekti, uyan artık Türkiye!. Urfa'da şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Utansın paramızı pul yapan büyükbaşlar Kesmesin yolumuzu küp başlar, kayık başlar Bu sözlerim sizedir hür başlar, ayık başlar Ahlar semaya çıktı, uyan artık Türkiye!. Sivas'ta şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Doktor bizden olmalı, ilaç bizden olmalı Başımıza giyecek her taç bizden olmalı Ufuk bizden olmalı, miraç bizden olmalı Dağlara sisler çöktü, uyan artık Türkiye!. Konya'da şafak söktü, uyan artık Türkiye!. Gel ki görkemli birlik birlikte gerçekleşsin Gel ki Anadolu'da huzur rüzgârı essin Gel ki leş kargaları korksun, sesini kessin Mazlum canından bıktı, uyan artık Türkiye!. Her yerde şafak söktü, uyan artık Türkiye!. 01.06.2002 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Vatandaş Türküsü - I: Tohdur Beğ
Avrat yeğin sayrı, benim karnım aç, Keyf için gelmedik bura tohdur beğ Fukara harcından yaz da bir ilaç, Olsun derdimize çare tohdur beğ. Tama vatandaşık, gardaşık tama... Bunca Pahilm'olur adam adama? Geldik ta sabahtan kaldık akşama, Yarına mümkün mü sıra tohdur beğ? Yedi baş horanta yıkık hanede... Tüm kazancım bini bulmaz senede; Yüz pangunut helal olsun gene de; Ben nereyim, beşyüz nere tohdur beğ? Tek kaşıkla çorba içer dördümüz... Kul başından ırak ola derdimiz Senden, benden esker ister ordumuz Candan da mı yeğdir para tohdur beğ? Dert - bela tebelleş oldu başıma, Her gece tahsildar girer düşüme... Beni mahcup etme can yoldaşıma, Erkeklik öldü mü bre tohdur beğ? Büyük oğlan esker, öteki çırak, Han için param yok oteli bırak... Mevsim kış, yollar sarp, köy hayli ırak: Bir değil, beş değil yara tohdur beğ Memur gelir karşılarsın köşeden! Zengin gelir kırılırsın neşeden Öte kaçma bizim garip Eşe'den, Bakıp boynundaki kire tohdur beğ Hemi Müslümanım, insanım hemi; Halimi arzettim darılma e mi? İçinde mangır yok, gördün kesemi; Bir de ceplerimi ara tohdur beğ Daha sayayım mı? Noksan mı daha? Yalvara yalvara tükendim aha... Bu yüzle mi çikacaksın ALLAH'a? Vallahi yanarsın nara tohdur beğ. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vatandaş Türküsü - II: Hakim Beğ
Gene tehir etme üç ay öteye, Bu dava dedemden kaldı hakim beğ Otuz yıl da babam düştü ardına; Siz sağolun, o da öldü hakim beğ. Kırk yıl önce; yani babam ölünce, Kadılıklar hakimliğe dönünce, Mirasçılar tarla, takım bölünce, İrezillik beni buldu hakim beğ, Yaşım yetmişiki, usandım gel - git, Bini geçti burda yediğim zılgıt; Eğer diyeceksen " bana ne, öl git"; Oğlumun bir oğlu oldu hakim beğ. Sekiz evlek tarla, bir geverlik su, Yüz yılda höküme bağlanmaz mı bu? Kazanmasam da hu, kazansam da hu! Canım ta burnuma geldi hakim beğ. Keşife, meşife, damgaya, harca Kanımız kurudu harca da harca... Sayenizde avukatlar yıllarca Fakiri yoldu da yoldu hakim beğ. Mubaşir itekler, katip zavırlar; Değişti bizde de göya devirler Yüz yıl önce adam yiyen gavurlar, Tapucuyu aya saldı hakim beğ. Kabahat sizde mi, kanunlarda mı? Şaşırdım billahi yol, yordamı Kızma sözlerime alam kadanı Sıkıntıdan içim doldu hakim beğ. Mülkün temeliydi adalet hani?... Bizim hak temelde saklı mı yani? Çıkartıp da versen kim olur mani? Yoksa hırsızlar mı çaldı hakim beğ Hem davacı pişman, hem de davalı Bu yolda tükettik çulu, çuvalı Sabret makamından çalma kavalı Sürüler ekine daldı hakim beğ. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vatandaş Türküsü - III: Mebus Beğ
Vallahi sıtkımı sıyırdım senden, Tiksintimi naz belleme mebus beğ Yoksulluktan yanan bağrımı, Isınacak köz belleme mebus beğ. Mosturan meydanda sağol çok yaşa(!) Benim tütüne zam, senin maaşa... Bulgur bulamazken çorbaya, aşa, On kuruşu az belleme mebus beğ. Yevmiyem on lira senede üç ay, Dokuzu işsizlik vay efendim vay... Üstelik benimle eylersin alay, Vatandaşı yoz belleme mebus beğ. Çalışa çalışa kuruyor kanım, Vergi şeleğinden çıkıyor canım; Sen insansın amma ben de insanım... Yolunacak kaz belleme mebus beğ. Gruba esirsin, lidere dayak... Uçuruma sürür beni bu ayak Tama vekilimsin, şu halime bak; Haksızlığı hak belleme mebus beğ. Görevin sırf parmak kaldırmak değil, Biraz da milletin derdine eğil Meclise hürmet et, ne döv, ne dövül... Hizmet belle, söz belleme mebus beğ. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vatandaş Türküsü - V
Alo: ağam beğim, efendim alooo! Burası Türkiye, ben bir vatandaş Hayatım illallah, geçimim abooo! Ben tazıyım, tavşan oldu ekmek, aş. Evimizde pencere yok, ışık yok; Çocuk doğar beleyecek beşik yok; Pilava yağ, tarhanaya kaşık yok; Öte yandan, çoluk çocuk dokuz baş. " Efendi köylü" yüm bir de şaka mı? Cenderme keyfiçin tutar yakamı Kimlere güvenip dönsem arkamı, Gavur olur, irisinden vurur taş. Verem, tifo, sıtma bende sayısız, Şu koca dünyada kaldım dayısız Ekmek telaşından gamsız, kaygusuz, Geçmedi birgünüm sürdü bu savaş. Sülemen'de hava, İbiş'te hava Koltuğa girince bitiyor dava, Nutuk bol, oy beleş, makam bedava... Seçimden seçime ucuzlar traş. Mamıdali zaten boynuzlu bela, Kırmızı yoğurdu döküyor yola Ben sağa giderim, o çeker sola Nasıl uygun siyah göze sarı kaş. Asker kaçakları çatar orduma; Dinsiz fetva verir dini derdime! Bir canım var adamışım yurduma; Bende korku eğlenir mi be gardaş. Nerelisin deme.. her yerde varım; Memleketim Urfa, Manisa, Çorum, Edirne, Hakkari, Muğla, Erzurum, Antalya, Trabzon, belki de Maraş. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Ve Sonra
Kurudu sevgiler gönül tasında Her mevsim bir başka aldattı bizi Renkler baskalaştı gün ortasında Koyu bir karanlık öptü denizi Daraldı her sabah geniş ufuklar Aşkımızı gölgeledi bulutlar Yaprak yaprak daldan düştü umutlar Tüketti takvimler gençliğimizi Seneler yalancı çıktı düş gibi Tüm yazlar üşüttü kara kış gibi Mermere işlenmiş bir nakış gibi Dağıldı yüzlerce yokluğun izi Önce Gerçek dedik ve sonra Neden Bekledik bir daha gelmedi giden Uyandık en güzel düşü görmeden Aynalardan sorduk birbirimizi |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vitrin
Seçimle iş başına gelen yöneticiler Palavra sıka sıka geçirirler beş seneyi Zamanın vitrininde tükense de sevgiler Dolaylı menfaatler doldurur beş seneyi. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Vur Emri
Bir haber dolaşır semada pulpul; Kılınçlar bilensin akın var Çin’e. Yiğitler at sürer düşman içine; Tarihe hükmeden bir ses duyulur: - Vur! TÜRKLÜK aşkına vur! Yüklenir bir ülke oymak ve avul, Sel olur ordular, batıya akar. Uçar elden-ele bozkurtlu bayraklar. Emreder bir başbuğ, sade ve vakur: - Vur! BAYRAK aşkına vur! Karışır top sesi, nal sesi, davul.. Çağdan çağa çığır açar gemiler. Bir hâkan atını denize sürer Ve der ki: “Yıkılsın Bizans’ı koruyan sur, ” - Vur! FETİH aşkına vur! Parçalanmak istenir bir ülke, Anadolu’dur: Şahlanır bir anda bin yıllık hınçlar; Eser poyraz poyraz eğri kılınçlar, Kütahya düzünde kelle savrulur... - Vur! TOPRAK aşkına vur! Ya... işte tarihin böyledir oğul! Geçmişten hız alsın geleceğin de.. Göster Türklüğünü tunç bileğinle! Bu dine, bu ırka ve bu toprağa Sataşmak isterse herhangi gavur: - Vur! ALLAH aşkına vur! Kaynak: Vur Emri (sh.16) |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yağmur Yağar Gibi
Ormanlarda yuvasını yitiren Bir kuş görsem sen gelirsin aklıma. Beni alıp uzaklara götüren Bir düş görsem sen gelirsin aklıma. Gönlüm viranedir, yakılmış, yanmış Hayal mermerinde hatıram donmuş. Asırlar öncesi duvara konmuş Bir taş görsem sen gelirsin aklıma. Toprak, ağacın her hali güzel Gölgesi, meyvesi hem dalı güzel Nerede, ne zaman faydalı, güzel Bir iş görsem sen gelirsin aklıma. Açılmış bir çiçektir her gülen dudak Kılıfta tomurcuk zor gülen dudak Bir dostluk bakışı, bir gülen dudak Bir diş görsem sen gelirsin aklıma. Yüreğinde deli taylar eş inen Gam ilinden dert iline taş ınan Altmış yıl yaş ayıp bin yıl düş ünen Bir baş görsem sen gelirsin aklıma. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Yakarış
Rızanı aradım her yazdığımda Malumun.. nefsimi değil Allah'ım. Sana hoş gelmeyen duygum olursa Aklımdan onları sen sil Allah'ım. 1988 |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|