![]() |
|
|
#1391 |
|
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3399
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Günün birinde Wolfovitz ölür ve cennetin kapısına getirilir. Orada aziz john'u görür. Cennetin kapısında binlerce saat vardır. Wolfovitz merakla aziz John'a sorar: "Efendim bu saatler nedir?" Aziz John cevap verir: "Bunlar dünyada ki insanların yalan söyleyip söylemediğini gösteren aletlerdir. Bak bu yelkovanı hiç dönmemiş olan Rahibe Terasa'ya ait. Hayatında hiç yalan söylememiş. Bu yanındaki de G.Washington'a ait. Yelkovan iki kez hareket etmiş demek ki iki defa yalan söylemiş." "Peki" demiş Wolfovitz merakla "Başkan Bush'un saati nerede?" "O" demiş aziz John; "Baş zebani onu odasına aldı. Vantilatör olarak kullanıyor"
|
|
|
|
|
|
#1392 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Bir gün bir adam en ünlü falcilardan birine gitmiş.Neşeyle gittiği falcıdan somurtarak çıkmıştır.Sebep ise falcının ona söylediği şeylerdir ;
Öyle bir şey yapacaksın ki bu ileri ki yıllarda bir sürü masum insanın ölümüne neden olacak bir şey ! Adam bunu duyunca dünyası yıkılır tabi , intihar etmeye karar verir . Tren raylarına oturur ve trenin gelmesini bekler.Tren sesleri duyulmaya başlanmıştır.Ama oda nesi ! Biraz ileride rayların üstünde bir çocuk ! Henüz 6-7 yaşında.Adam hemen koşar çocugu tüm gücüyle yola atar.Trenin adama çarpmasına 20 cm kala adam ani bir hareketle kendini yola atar.Adamın morali yerine gelmiştir.Bir insanı , bir çocugu , bir hayatı kurtarmıştır ! Adam çocuğa sorar ; - Burada oynamak çok tehlike yavrum , bir daha buraya oyun için gelmek asla yok tamam mı ? -Olur amca. -Nerde oturuyorsunuz bakim ? -Buraya çok yakın amca.. -Adın nedir oğlum ? -George Bush amcacığım.. Nasıl ? buarada kouyla alakasiz ama dcocuk: ben ajdar dediginiz kisiyi hep kadin zannediyordum -adi herhalde oyle cagristirdi-; senin avatarini da ilk gordum ratona sey diyorum "sadettin teksoymu bu kim?" neyse ratonda "yok degil ama o tip biri herhalde"... nesye dun kaderin bir cilvesi seklinde birsekilde ogrendikki o ajdarmis megerse Benim bildigimde bu sekilde.. Bir gün bir adam en ünlü falcilardan birine gitmiş.Neşeyle gittiği falcıdan somurtarak çıkmıştır.Sebep ise falcının ona söylediği şeylerdir ; Öyle bir şey yapacaksın ki bu ileri ki yıllarda bir sürü masum insanın ölümüne neden olacak bir şey ! Adam bunu duyunca dünyası yıkılır tabi , intihar etmeye karar verir . Tren raylarına oturur ve trenin gelmesini bekler.Tren sesleri duyulmaya başlanmıştır.Ama oda nesi ! Biraz ileride rayların üstünde bir çocuk ! Henüz 6-7 yaşında.Adam hemen koşar çocugu tüm gücüyle yola atar.Trenin adama çarpmasına 20 cm kala adam ani bir hareketle kendini yola atar.Adamın morali yerine gelmiştir.Bir insanı , bir çocugu , bir hayatı kurtarmıştır ! Adam çocuğa sorar ; - Burada oynamak çok tehlike yavrum , bir daha buraya oyun için gelmek asla yok tamam mı ? -Olur amca. -Nerde oturuyorsunuz bakim ? -Buraya çok yakın amca.. -Adın nedir oğlum ? -Adolf Hitler amcacığım.. |
|
|
|
|
|
#1393 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Kağıt Fabrikası ve İki Seçenek
İki yahudi Alman zulmü yıllarında gizlendikleri köşede konuşuyorlarmış: - Salamon! Bizi burada yakalarlarsa iki seçenek var. - Neymiş o? -Bizi ya sorgulayıp serbest bırakırlar, ya da tutuklarlar, Serbest bırakırlarsa mesele yok, amaaa tutuklarlarsa iki seçenek var. -Neymiş o? -Tutuklarlarsa bir müddet tutup sonra serbest bırakırlar, ya da kağıt yapım evine yollarlar.Bırakırlarsa mesele yok, ama kağıt yapım evine gönderirlerse iki seçenek var. Neymiş o? - Bizi orada ya peçete yaparlar, ya da tuvalet kağıdı. Peçete yaparlarsa mesele yok. Amaa bir de tuvalet kağıdı yaparlarsa... -Vayyy işte o zaman ..ku yedik! |
|
|
|
|
|
#1394 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Isveç Çin'e savas ilan etmis.Bir sekilde Çin'e kadar gelmisler.
Haber Çin basbakanina gec ulasmis. - Basbakanim Isveç bize savas ilan etti... - Isveç de ne? - Avrupada bir ülke - Kac kisi bunlar? - 8 milyon efendim. - Hangi otelde kaliyorlar? |
|
|
|
|
|
#1395 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Sosyal Adalet
Bundan bir kac on yil önce genç bir Türk isadami Güney Afrika'da is gezisinde. Her sey umdugundan daha basarili ve çabuk gelismis. Sözlesme bile imzalanmis. Dönüsüne tam bir gün var. Büyük sinemalardan birinin önünden geçerken dikkatini "Ghandi" filmi çekiyor. Hani su bol Oscar'li uzun film. Hemen taksiden iniyor ve dogru gisenin önündekikuyruga. Insanlar tuhaf tuhaf, bakiyorlar genç isadamina: - Beyfendi, siz yabancisiniz galiba ? - Evet, nereden anladiniz? - Burada beyazlar kuyruga girmezler, onlar dogrudan giseye gider biletlerini oradan alirlar. Adam biraz mahçup, tüm kuyrugu geçip gidiyor giseye. Evet... beyazlar için ayri bir pencere: -Iyi günler efendim, bir koltuk rica ediyorum, arkadan ve ortadan lütfen. Gisedeki kiz saskin: - Beyfendi, siz yabancisiniz galiba ? - Evet, nereden anladiniz? - Burada beyazlar, koltukta degil, balkonda otururlar. - Peki bir balkon lütfen. Adamcagiz, balkonda filmi seyretmeye devam eder etmesine de, Güney Afrika'da bizim sinemalar gibi "Frigo buz, Frigo buz" uzun uzun aralar yok ki; cisi gelir. Etraf karanlik, herkes filmi izliyor, dayanamaz ve ayaga kalkmaya karar verir. Tam kalkacak, yandaki sorar: - Nereye beyfendi? - Hiiç... Tuvalete.. - Beyfendi, siz yabancisiniz galiba ? - Evet, ama nereden anladiniz? - Burada beyazlar, tuvalete gitmez ki, balkondan asagi iseyiverirler. Adam iyiden iyiye saskin, tek güvendigi etraftaki karanlik. balkonun korkuluklarina dayanir ve tam çisini ederken, asagidan bir zenci seslenir: - Heeey yabanciii...!!! Adam iyiden iyiye saskin, karanlikta ve sadece çisinden tanindigi için ürkmüs... asagidaki devam eder: - Insan sadece birinin kafasina etmez ki, söyle bir serpistirir. Bu memlekette sosyal adalet var, sosyal adalet!... |
|
|
|
|
|
#1396 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Otobüs Şöferi Hidayet
Hidayet ölünce cennetin kapisinda kuyruga girer. Hemen önünde bekleyen adam bir papazdir. Kapida bir melek beklemektedir. Melek pedere sorar; - Hiç günahin var mi ? Peder ; - Aziz melek ben rahiptim, Tüm hayatim boyunca tanrima dua ettim, karima ve çocuklarima sadik kaldim, ve hayvanlara hep yardim ettim. Melek; - Çok iyi. Bunlari zaten biliyorduk. Al sana cennetin gümüs anahtari... Der ve sonra Hidayet 'e döner; - Senin hiç günahin var mi Hidayet ? Hidayet; - Ben de her zaman hayvanlara ve insanlara iyilik yapardim, tanriya çok dua etmedim açikçasi, inancim da zayifti ve bir de günahim vardi, çok sert ve hizli otobüs kullanirdim. Melek Hidayet 'e döner ve; - Bunu da biliyoruz Çok iyi. al sana cennetin altin anahtari... peder bu olaya sinirlenir; - Ben hayatimi tanriya adamisim siz de gidip bu adami cennette benden üstün tutuyorsunuz, haksizlik degil mi? Melek gülerek ; - Oglum, sen vaaz verirken herkes uyuyordu , ama Hidayet otobüs kullanirken herkes dua ediyordu |
|
|
|
|
|
#1397 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Tedbirli olmaya çalışıyor
Papaz ölmek üzere olan adamın üzerine eğilerek; 'Ölmeden önce şeytanı ve onun kötülüklerini lanetle'...der. Ancak adamdan ses çıkmaz. Papaz isteğini bir kez daha tekrarlar, ama hastanın sessizliği sürer. Sonunda Papaz kızgın bir ifadeyle; 'Neden şeytanı ve kötülüklerini lanetlemiyosun, bre gafil?' diye sorunca adam halsizce karşılık verir; 'Nereye gideceğim belli olmadan kimse hakkında kötü konuşmak istemiyorum.' |
|
|
|
|
|
#1398 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
BİTSİN BU DAVA
Bektaşi'nin birine konuk gelecekmiş. Bektasi konuğu nasıl ağırlar... Elde yok, ayakta yok.. Mahçup olmak da istemiyor... Komşusu Yahudi'nin bir sürü keçisi varmış...Onlardan birini çaktırmadan alıp kesiyor... Ama çaktırmadığını sanan kendisi... Yahudi, ağacın arkasından gözlermiş durumu... Diyor ki kendi kendine, "Kadıya gitsem.. Kadı Müslüman, o Müslüman, ben Yahudi� Davayı kazanamam. Hadi kazandım, Bektaşi'nin nesi var ki, ondan alıp bana versin... Biz artık Allah'ın huzurunda hesaplaşırız... Yıllar geçiyor. Yahudi, Allah'ın huzurunda davacı oluyor, Bektaşi'den... Mahkeme kuruluyor.. Allah : -Sen Yahudi kulumun keçisini kesmişsin, diyor Bektaşi'ye... -Kesmedim, diyor Bektaşi... -Ben gözlerimle gördum diyor, Yahudi.. -Allahım, diyor Bektaşi... Bir mahkemedee bir adam hem şahit, hem davacı olamaz. -Haklısın ama, diyor, Allah Ben her şeyii görürüm. Ben de gördüm, kestiğini... -Allahım, diyor Bektaşi...Aynı mahkemedee, hem şahit, hem hakim olunmaz... -Gene haklısın, diyor Allah... O zaman ggetirin keçiyi ona soralım... -Ne!... diyor Bektaşi... Keçi burada mı??...Ver onu o zaman bu Yahudi'ye...Bitsin bu dava.. |
|
|
|
|
|
#1399 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
At leşleri
Temel askerliğini yapıyormuş. Bölükte kırk ere izin vermişler. Geç kalırlarsa çadır hapsi var, ancak iyi bir mazeretleri olursa affedilecekler. Kırk kişiden otuz dokuzu da geç kalmış, hep ayni mazeret: - Atla istasyona celeydum. At çatladı, tren kaçtı, geç kaldum. Derken kırkıncı da tamamlanmış, Temel çıka gelmiş. - Senin de mi atin çatladı, diye sormuşlar. - Hayır, demiş. Yoldaki otuz dokuz at leşini gecemedum. |
|
|
|
|
|
#1400 |
|
Forum Kalfası
Rep Derecesi :
|
Yeni duymus
Temel tutmus Yahudi'ye tokat atmis. - Neden vurdun? - Siz Isa peygamberi carmiha cermissiniz. - Iki bin yil once olmus bir sey bu. - Valla pen yeni tuydum. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|