![]() |
|
![]() |
#1 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2555
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() BIR MASALDIR ASK
Ask kapiyi caldiginda Bir garip telas icindesindir Gece usulca oksarken saclarini Sen hayallerin derin renklerinde dolanirsin Bir garip telas halidir ask Ustelik kontrolunu kaybedersin onun onunde Ve hic hosuna gitmez bu Aliskin degilsindir ustelik Gulumsersin de bir yandan Alismak lazim diye kendine ogutler verirken Bu yuzden kabullenebilmektir ask Daha once keskin reddedislerinde yasattiklarini Bir reddedis halidir ask Neden bu kadar zayifladigini Ve neden bu kadar cabuk aglayabildigini anlamaya calisirsin Ustelik hakli tek bir neden bulamazsin Herseyi oluruna birakmanin en yalin halidir ask Onemsediklerinin ne denli soluklastigini gorursun Ustelik caresizsindir Nereye aktigi belli olmayan bir nehirsindir Ve sellalenin sesi gelir uzaktan Ve ustelik seni uyaran uyaranadir Ve ustelik sen durmak istersin Ve akar durur bu nehir Sen asiklarin en olagan halinde Gulumseyerek dusersin yukseklerden Mesafelerin yok oldugu andir ask Ne yukseklik kalir ne de uzaklik Her dustugun yer en ulusudur yuksekliklerin Ne kadar kolay gulumsedigini farketmezsin bile Her uzaklik askin siddetini artirdigin yolculuktur Ustelik sen ozlemenin Ve hasret cekmenin ne oldugunu anlamaya calisirken Yureginde sevgilinin isminin nasil bu kadar buyudugunu Dusunur dusunur ve yine bir sonuca varamazsin Esir dusmussundur bir duygu halinin ellerine Ve yalan soylersin bunun boyle olmadigi yolunda Inkarin en yalanci halidir ask Ustelik sana gulen gozlerle bakan insanlara isyandasindir Ve aslinda asik olmadigini anlatmaya calisirsin Askin adinin gectigi her inkar Yeni bir arzuya suruklenistir Arzularin anlamidir artik hayallerinin Hayata yeni bir anlam yuklemektir ask Ustelik daha once ne kadar bos yasadigini anladigin Buna uzulmedigin Ya da uzulmeyi akil edemedigin bir olus halidir Ustelik hayatin anlami tek bir manaya dusmusken Sen farkindasizligin en yogun halini yasarsin Bunca manasizlik icinde dusunmeden Bosluklara atilgan bir seruvencisindir Ve en cesur oldugun anlarin toplamidir En cok korktugun yollarin birlesimindedir de Bir celiskiler yumagi belki de Zamanin bir anlik akisinda Ve hic bitmeyecek sonsuzluk duygusundadir ask Her an yenilenmektir Ne kadar degistiginin hic farkinda olmadigin Ama her degisiminde daha cok tutkuya dustugun andir ask ask net bir doga fotografidir ya da karmasik bir bilmece ustelik cozmedigince devam eden cozuldugunde bitendir ask inanmaktir inanci yeniden resmedebilmektir ve belki inanci sonsuzca askla degistirmektir bir masaldir ask gercekle dusun birbirine karistigi senin hic uyanmak istemedigin uzun bir uyku halidir…...Gassan Satar
![]() |
#2 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kaldırımlar
Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında, Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum. Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık. Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn-cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık. Biri benim, biri de serseri kaldırımlar. İçimde damla damla bir korku birikiyor, Sanıyorum her sokak başını kesmiş devler, Üstüme camlarını hep simsiyah dikiyor. Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler. Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi, Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır. Kaldırımlar, duyulur ses kesilince sesi, Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır. Bana düşmez can vermek yumuşak bir kucakta, Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum... Aman sabah olmasın bu karanlık sokakta, Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum. Ben gideyim yol gitsin, ben gideyim yol gitsin, İki yanımdan aksın bir sel gibi fenerler... Tak tak ayaksesimi aç köpekler işitsin. Yolumun zafer takı gölgeden taş kemerler. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim! Gündüzler size kalsın verin karanlıkları. Islak bir yorgan gibi sımsıkı bürüneyim. Örtün üstüme örtün, serin karanlıkları. Uzanıverse gövdem taşlara boydan boya, Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp sokaklar kadar esrarlı bir uykuya. Ölse kaldırımların kara sevdalı eşi. Kaldırımlar Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında, Yürüyorum, arkama bakmadan yürüyorum. Yolumun karanlığa saplanan noktasında, Sanki beni bekleyen bir hayal görüyorum. Kara gökler kül rengi bulutlarla kapanık. Evlerin bacasını kolluyor yıldırımlar. İn-cin uykuda, yalnız iki yoldaş uyanık. Biri benim, biri de serseri kaldırımlar. İçimde damla damla bir korku birikiyor, Sanıyorum her sokak başını kesmiş devler, Üstüme camlarını hep simsiyah dikiyor. Gözüne mil çekilmiş bir ama gibi evler. Kaldırımlar, çilekeş yalnızların annesi, Kaldırımlar, içimde yaşamış bir insandır. Kaldırımlar, duyulur ses kesilince sesi, Kaldırımlar, içimde kıvrılan bir lisandır. Bana düşmez can vermek yumuşak bir kucakta, Ben bu kaldırımların emzirdiği çocuğum... Aman sabah olmasın bu karanlık sokakta, Bu karanlık sokakta bitmesin yolculuğum. Ben gideyim yol gitsin, ben gideyim yol gitsin, İki yanımdan aksın bir sel gibi fenerler... Tak tak ayaksesimi aç köpekler işitsin. Yolumun zafer takı gölgeden taş kemerler. Ne sabahı göreyim, ne sabah görüneyim! Gündüzler size kalsın verin karanlıkları. Islak bir yorgan gibi sımsıkı bürüneyim. Örtün üstüme örtün, serin karanlıkları. Uzanıverse gövdem taşlara boydan boya, Alsa buz gibi taşlar alnımdan bu ateşi. Dalıp sokaklar kadar esrarlı bir uykuya. Ölse kaldırımların kara sevdalı eşi.
![]() |
#3 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() NE GÜZEL ŞEY HATIRLAMAK SENİ
ne güzel şey hatırlamak seni; ölüm ve zafer haberleri içinden, hapiste ve yaşım kırkı geçmiş iken. ne güzel şey hatırlamak seni; bir mavi kumaşın üstünde unutulmuş olan elin, ve saçlarında vakur yumuşaklıgı canımıniçi İstanbul topragının. içimde ikinci bir insan gibidir, seni sevmek saadeti. parmakların ucunda kalan kokusu sardunya yapragının, güneşli bir rahatlık ve etin daveti kıpkızıl çizgilerle bölünmüş, sıcak,koyu bir karanlık. ne güzel şey hatırlamak seni; yazmak sana dair. hapiste sırtüstü yatıp seni düşünmek: filanca gün,filanca yerde söyledigin söz, kendisi degil, edasındaki dünya. ne güzel şey hatırlamak seni! sana tahtadan birşeyler oymalıyım yine: bir çekmece,bir yüzük... ve üç metre kadar ince ipekli dokumalıyım. ve hemen fırlayarak yerimden, penceremde demirlere yapışarak, hürriyetin süt beyaz maviligine sana yazdıklarımı bagıra bagıra okumalıyım. ne güzel şey hatırlamak seni: ölüm ve zafer haberleri içinden, hapiste, ve yaşım kırkı geçmiş iken... NAZIM HİKMET RAN
![]() |
#4 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Aşk İki Kişiliktir
Değişir yönü rüzgarın Solar ansızın yapraklar; Şaşırır yolunu denizde gemi Boşuna bir liman arar; Gülüşü bir yabancının Çalmıştır senden sevdiğini; İçinde biriken zehir Sadece kendini öldürecektir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir. Bir anı bile kalmamıştır ******* boyu sevişmelerden Binlerce yıl uzaktadır Binlerce kez dokunduğun ten; Yazabileceğin şiirler Çoktan yazılıp bitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına. Aşk, iki kişiliktir Avutmaz olur artık Seni bildiğin şarkılar; Boşanır keder zincirlerinden Sular tersin tersin akar; Bir hançer gibi çeksen de sevgini Onu ancak öldürmeye yarar: Uçarı kuşu sevdanın Alıp başını gitmiştir; Ölümdür yaşanan tek başına. Aşk, iki kişiliktir. Yitik bir ezgisin sadece Tüketilmiş ve düşmüş gözden; Düşlerinde bir çocuk hıçkırır Gece camlara sürtünürken; Çünkü hiç bir kelebek Tek başına yaşamaz sevdasını, Severken hiç bir böcek Hiç bir kuş yalnız değildir; Ölümdür yaşanan tek başına, Aşk, iki kişiliktir Ve ben sirilsiklamsam. Iclenir gizli gizli aglarsam, Beni boyle gorsen belki taniyamazsin. Eger elimi baska bir el sariyorsa, Sen gel yine de tut elimi. Ben sensizsem ben yalnizim,
![]() |
#5 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ne güzel şey; SENİ SEVİYORUM demek
Sevdiğini söyleyebilmek ne güzel... Her baharda, gece-gündüz Her saniye SENİ SEVİYORUM! SENİ SEVİYORUM! SEVİYORUMSENİ! Diyebilmek ne güzel... Çünküsü yok, nedeni yok sevmenin Zamanı hiç yok, Dakikalar zaman üstü... Utangaç bir gecenin kucağında Yağmurlar vuruyor pencereme, Aşkın vuruyor kalbimin kıyılarına Gecenin bu çıldırtan yalnızlığında Aşkın ayak seslerini duyuyorum yüreğimde Ve hasretini içimde, SENİ SEVİYORUM! Sesini duymak istiyorum uyumadan önce Sabahlara kadar konuşmak, Hiç kapatmamak telefonu... Aynı düşlere uyumak sonra Ve uyanmak aynı güneşe SENİ SEVİYORUM! Daha bir güzelleştim son günlerde, Gözlerimin içi parlıyor, Kabına sığdıramıyorum aşkı. Gülmek geliyor içimden, Sokaklarda koşar adım yürümek, Tanıdık, tanımadık herkese selam vermek, Merhaba ülkemin güzel insanları, Hepinize, hepinize merhaba SİZİ de SEVİYORUM! Yağmuru, denizi, kokusunu toprağımın Gök mavisinde güvercinleri, martıları. Dağ eteklerinde gelincikleri seviyorum ateş kırmızısı Bindallılarıyla köy kızlarını Ve elleri hamur kokan anaları Hepsini sende seviyorum SENİ SEVİYORUM! iyi ki doğdun iyi ki varsın. Doğum günün kutlu olsun! SENİ ÇOK SEVİYORUM! SENİ ÇOK SEVİYORUM! Yaşamaksa seni sevmek, Ben hiç ölmedim... SENİ SEVİYORUM!
![]() |
#6 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Sevmek" dedim.
"Yoluna ölmek" dedi. "Yol" dedim. "Alıp başını gitmek" dedi. "Gitmek" dedim. Bir "Ahh" çekip, "Dostlardan ayrılmak" dedi. "Dost" dedim. Durdu. Bana baktı. "Dost" diye mırıldandı. "Yüreğime nasıl koysam bilemediğim" dedi. "Yürek" dedim. "Dünyaları içine sığdıramadığım" dedi. "Dünya" dedim. "Hayatın bir yüzü" dedi. "Yüz" dedim. "Ardında ne gizli bilemediğim" dedi. "Giz" dedim. "Hep çözmeye çalıştığım" dedi. "Çalışmak" dedim. "Bitmeyecek öykü" dedi. "Öykü" dedim. "Binlercesini içimde gizliyorum" dedi. "Gizlemek" dedim. "İşte, her şeyin bitimi" dedi. "Şey" dedim. "Sevda" dedi. "Sevda" dedim. "Peşinden koştuğum" dedi. "Koşmak" dedim. "Hayat, bir maraton" dedi. "Hayat" dedim. "Öyle kısa ki!" dedi. "Niçin kısa?" diye sordum. "Yaşanacak çok şey var, zaman yok" dedi. "Yaşanması gereken ne var? " diye sordum. "Aşk" dedi. "Kaç kere?" diye sordum. "Bin kere" dedi, "Milyon kere" "Neden bir kere değil?" diye sordum. "Bütün aşkların toplamı, en yüce ve tek aşk" dedi. "Önce ona varsan olmaz mı?" diye sordum. "Keşke olsa" dedi, "Ama önce yoğrulmak gerek" "Acı çekmek mi?" diye sordum. "Evet, aşk acısında yok olmak" dedi. "Yok olunca!" dedim. "İşte gerçek aşkta o zaman yaşamaya başlarsın" dedi. "Gerçek aşk!" dedim. "Büyük o!" dedi. Durdum. Durdum. Ve sustum! "Neden sustun?" diye sordu. "Yüreğim titredi sanki" dedim. "Neden?" diye sordu. "Bilmiyorum" dedim. "Büyük O!" "Evet" dedi, "Büyük O!" "Nerede?" diye sordum. "Her yerde" dedi. "Nasıl?" diye sordum. "Yüreğini aç" dedi. "Yüreğimi açmak!" dedim. "Bir tebessümle bak her şeye" dedi. "Tebessüm" dedim. "Her kapının anahtarı" dedi. "Kapı" dedim. "Girmeden bilemezsin" dedi. "Ya korku!" dedim. "Bilinmeyenden korkar insan" dedi. "Ben bilmiyorum" dedim. "Neyi?" diye sordu. "Ben'i" dedim. "Sen kimsin?" diye sordu. "Ben kimim?" diye sordum. "Sevgiyle beslenensin" dedi. "Kimin sevgisiyle?" diye sordum. "Büyük O'nun" dedi. Durdum. Durdum. Yine sustum. "Kimsin?" diye sordum. "SEN'im" dedi.
![]() |
#7 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() SENİ SEVİYORDUM
Seni seviyordum ve senin haberin yoktu. Saçlarını izliyordum uzaktan, kulağının arkasına düşüşü ve burnun herkesten başkaydı işte. Güldüğün zaman yukarıya bakardın. Yukarı kalkan başın ve gülen gözlerin vardı, ne güzeldiler... Sen bilmiyordun, ben seni seviyordum. Kalbime sığmıyordu aklımdan geçenler. Duvarlara, vitrin camlarına kaldırımlara çarpıyordu. Geri dönüyordu çoğalarak. Senin sesini duyduğum masalarda erteliyordum herşeyi, her şeyi erteleyişim oluyordun. Kalp ağrısı oluyordun, birlikte soluduğumuz sokak isimleri oluyordun. Mevsimler değişiyor ve büyüyorduk. Dönemeçler geçiyor, köprüler göze alıyor ve bazen tekin olmayan suların üzerinden atlıyorduk. Cesurduk... Ufuk çizgisi maviydi, gün batımı hep turuncu ve kırmızıydı bütün karanfiller. Ben seni seviyordum, bilmiyordun. Sevinçlerim oluyordun arasıra, sen hiç bilmiyordun. Sonra herhangi biri oldun. Bütün sevinçlerim bittikten sonra yağmurlar yağdı serin haziran akşamları... Sonra bir gün uzaktan gördüm seni. Saçların bana inat, başın her şeye meydan okuyarak. İşte yine aynı... Kalbimi acıttın. Her zamanki gibi. Değiştik sanıyordum. Ve sen yine bilmiyordun.
![]() |
#8 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Seni Sen Yapan Ne Varsa Aldım
Seni sen yapan ne varsa aldım, Artık hepsi benim! Vermem sana bir lokma aşk, Hasret vermem sana,acı vermem! Kıymetini bilecek misin bakalım, Acıyı acı yapan ayrılığı Hasretle yanıp tutuşan aşkı Yada her gün adınla uyanan aşığını! Oturup ağlar mısın çocuk gibi, Açıp ellerini dua ederken, Acaba beni çağırır mısın? İçten içe pişmanlık duyar, Bana yaptıklarını anlamaya çalışır mısın? Muhtaç olmak gibi bir şey aşk, Onsuz su içmen imkansız Bir gülüş uğruna ölümü göze alırsın, Ama yersiz sen asla anlayamazsın! Kalbin mühürlü senenin İstesen de aşık olamazsın!
![]() |
#9 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() Ömür
Ölüm her ne kadar yakınsa, Kıymetini iyi bilirsin hayatın. Sevgin kadar büyüksün çünkü, Kahrını çekmezsin artık dünyanın. Seni sen yapar doğanın gizemi, Yıldızları saymaya kalkarsın! Sonra güneşin büyüklüğünü düşünür, Yaşamın ne büyük bir şans olduğunu anlarsın. İçindeki çocuk kadar meraklanır, Sarhoşlar kadar boş yaşarsın. Elindeki fırsatlar kadar büyür, Yaptığın hatalar kadar yaşlanır, Tüh demeden geçmişi hiçbir zaman anlayamazsın. Yaşlandığında saymaya başlarsın, Geri de kalan yılları, Bilmezsin ancak daha kaç yıl yaşayacağını. Birde bakarsın uykun kaçmış ayaktasın, Etraf sessiz kimseler yok. Bağırmaya başlarsın, Sesini duyan olmaz! Gözünün önünden bir sen geçer, Anlamsız anlamsız bakarken Aklına gelir ölüm Meğer ona uykuda yakalanmışsın.
![]() |
#10 |
Forum Demirbaşı
Rep Derecesi :
|
![]() adını daha koymadım
sanki bir inattı ogözlerin inadına gülümserdin en kederli anında bile sanki bütün dertlere inat bir damla yaş düşürmedin yüreğine ben anlayamadım belki neden içine attığını bütün dertlerini ve asla anlayamayacğım belkide ama seni anlamak aşkını yitirmektir bence yinede birgün seni anlamamı istersen önce bahset biraz kendinden çünkü seni asla gülerken görmedim yıkık dökük pencerenden belki bana birşeyler anlatmak istedin gözlerimin en derinine bakarak tüm hüznünle ve belki sende beni sevdin delice ama yetmedi gecikmedi azrail görevine sonunda sen gitmiştin soğuk ve yanlız bir mevsimde yeniden bulmak istiyorum seni bekle beni gittiğin yerde...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|