![]() |
![]() |
#1431 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kızını Kim Sevecek Peki?
1/: İlk önce oğlunu seviyor annem Sonra diğer oğlunu Daha sonra da bir diğer oğlunu Her birine sarıp kolunu. 2/: İlk önce oğlunu seviyor babam Sonra diğer oğlunu Daha sonra da bir diğer oğlunu Her birinin öperek boynunu. 3/: İlk önce çatarak kaşını: 'Kardeşini sevsene.' diyor annem Sonra babam dönüp bana: 'Kızım,' diyor 'Sevsene kardeşini.' Sevelim de biz herkesi Bizi kim sevecek söylesenize? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1432 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bir Vardı Bir Yok Oldu
1/... Bir vardılar, bir yok oldular. Geçmiş zamanın lezzetli masalları Ermez buna bir türlü aklım Anlamam ki neden kayboldular? Sayın ki onlar değil de ben kayboldum. Bir koca boşluk şimdi çocukluğum. Ne masal masal matidas. Ne de masal masal maniki. Öyle ki, Bir vardı, bir yok olmuş. Sayın ki, Bütün çocukluğum kaybolmuş. 2/... Bir vardılar, bir yok oldular, O güzelim bilmeceler. Bilmem ki neden kayboldular? Sayın ki ben kayboldum. Bir karanlık kuyu şimdi çocukluğum. Ne bilmece, bildirmece artık. Ne de el üstünde kaydırmaca. Öyle ki, Bir vardı, bir yok olmuş. Sayın ki, Tüm hayallerim kaybolmuş. 3/... Bir vardılar, bir yok oldular. O ince uzun tekerlemeler. Hiç anlamam neden kayboldular? Sayın ki ben kayboldum. Bir koca boşluk şimdi küçüklüğüm. Ne o o o eveleme, geveleme, Ne de kovalama deve kuşunu. Öyle ki, Bir vardı, bir yok olmuş. Sayın ki, Rüyalarımın hepsi kaybolmuş. 4/... Bir vardılar, bir yok oldular, Kan ter içinde şaşırmacalar. Aklım ermez niye kayboldular? Sayın ki ben kayboldum. Bir koca boşluk şu an küçüklüğüm Ne bir berber, bir berbere Ne de gel beraber, diyor. Açalım bir berber dükkanı. Öyle ki, Bir vardı, bir yok olmuş. Sayın ki, Yaşamımın bir bölümü kaybolmuş. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1433 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kikiri Kikiri Kakara Kakara
1/: Mini minnacık çenesinin altını Gıdıklıyor görünmez melekler Ki-kiri...ki-kiri Gülümsüyor bir günlük bebeğim Tı-tıp...tı-tıp Atıyor onun minik yüreği. 2/: Pamuktan yumuşak elleri Boşluğu kavrıyor can can Boşuna çırpınmıyor afacan Çevreden sevgi avlıyor Güller kadar pembe yanakçığını Gıdıklıyor yaramaz sinekler Ki-kiri...ki-kiri Gülümsüyor iki günlük bebeğim Tı-tıp...tı-tıp Atıyor göğsünde minik yüreği. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1434 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bir Yamalı Kazak
1/: İlk önce renksizdi kazağım Yani baştan aşağı kara Sokaklarda özlem ile bakardım Kazak giyen diğer arkadaşlara Kamil'i allı Kamile'yi güllü görürdüm Emre'ye imrenirdim Görünce onları o halde, üzülürdüm. 2/: Bir gün delindi dirseğim Ertesi gün dirseğimin öbürü Hamarat annem dayanamadı Kazağımın kollarını yamadı Dirseğimin biri yeşilli şimdi Öbür yırtık ise güllü Artık ne kazağım üzülüyor 'renksizim.' diye Ne de ben 'kazağımı renksiz.' diye Kazağım da gülüyor Kahkahalarla gülüyorum ben de. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1435 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Birliktelik
1/: Bir tatlı dilli kuş öter: -Cik cik cik! Ötekiler yanıt verir: -Ne güzel birliktelik! 2/: Bir tatlı dilli böcek öter: -Çiz çiz çiz! Ötekiler cevap verir: -Hepimiz beraberiz! 3/: Bir bol dallı ağaç seslenir: -Hışır hışır hışır! Ötekiler karşılık verir: -Sesin, sesimize karışır! 4/: Bir kıvırcık saçlı çocuk ağlar: -Nerdesiniz? Nerdesiniz? İnsanlar karşılık verir: -Korkma bebek buradayız, beraberiz! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1436 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kitap Macerası
1/: Okuldan çıkınca her gün Dönerim, dolaşırım Evime ulaşırım. 2/: Önce salona girerim Selam veririm herkese Sonra odama girerim Çantamı açarım hemen Kitabıma girerim sonra Sayfaların içindeki odacıkları Gezerim, dolaşırım Binerim bir rüzgarın sırtına Kuşlarla yarışırım Keloğlan'ın arkasından Kaf dağı'na ulaşırım Bir tahta kılıç kuşanırım Askerlere karışırım Tahta atlara binerim Devlerle savaşırım Kötüleri yenerim İyilerle buluşurum. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1437 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Biz Biz İdik
1/: Evvel zaman içindeydi sanırım... Bir adam duruyordu karanlıklar arasında. Elleri nasırlıydı Ve şakağı kahır yüklü Bıyığı siyah mı siyahtı. O adam bana baktı sevgi ile Ben hayretle ona baktım... 2/: Kalbur saman içindeydi sanırım... Bir kadın duruyordu sisler ardında. Elleri kıvrım kıvrım kınalıydı Sevgi yüklü yüreciği yaralı Gözleri siyah mı siyahtı. O kadın bana baktı sevgi ile Ben hayretle ona baktım... 3/: Cinler cirit oynuyordu sanırım... Bir çocuk duruyordu puslu bir havada. Pamuk elleri yumuk yumuktu Ela gözleri bir yudumluk Saçları siyah mı siyahtı. O çocuk bana baktı sevgi ile Ben hayretle ona baktım... 1/a: Evvel zaman içindeyken Orda duran babammış meğer. Bu haber dünyaya değer! 2/a: Kalbur saman içindeyken Orda duran anammış meğer. Bu haber dünyaya değer! 3/a: Cinler cirit oynarken Orda duransa benmişim meğer. Bu haber dünyaya değer! 4/: Babam. Anam. Ve ben, Buluştuk aynı zamanda, Eski ama sıcak bir hamam içinde Tanıştık. Ve... Başladık kendi masalımızı yaşamaya... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1438 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kitap Okuyan Fareler
1/: 'Fareler okur mu? ' demeyin çocuklar. Siz okursunuz da neden okumaz onlar? Komik bulmayın çocuklar. 2/: Demeyin, 'Okumak için kitabı Nerden alırlar onlar? ' Tabi siz hiç düşünmediniz, Eski kitaplarınızı anneleriniz, Nereye sakladı diye? Öğrenin artık, Bize verdi bize. Biz okuyan farelere... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1439 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kitaplara Basa Basa
1/: Kocaman olur boyum Kitaplara basa basa. Eğer onlar olmasa Aklım kısa, boyum kısa... 1a/: Kararır aydınlık dünyamız, Yıkılır kolayca hayatlar, Yok olur bütün insanlık, Bir anlık keyif için ocaklar söner Ay döner, güneş döner Ancak biz farkında olmayız. Savaşlar sel olur akar ülkelere Yani analar başlar yasa Yaşamda bilgi bulunmasa, Hele kitaplar olmasa... 2/: Kocaman olur beynim Kitaplara basa basa. Onlar yaşamımda olmasa Bura nere, ben kimim? 2a/: Küçülür kocaman kafamız, Nasır bağlar avuçlarımız. Boyumuz kavak ağacı kadar uzar, Bozulur dengesi hayatımızın, Gövdemize uymazsa bacaklarımız, Yoruluruz uzun yolda koşa koşa. Ne tekerlek bulunur, Ne keşfedilir bunca kıta Yaşamda bilgi bulunmasa, Hele kitaplar olmasa... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1440 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Koca Fil
1/: Hey fil amca fil amca Kulakların yaprak yaprak Kütük gibi bacakların Çok kadar kocamansın Ama ne kadar da uysalsın. 2/: Hey fil amca fil amca Sallarsın kulaklarını Bir o yana bir bu yana kuyruğun Ne kadar da uysalsın Sen hiç kızmaz mısın? 3/: Hey fil amca fil amca Salla hortumunu Ve bir o yana bir bu yana Kamçı gibi kuyruğunu Beni de al sırtına. 4/: Hey fil amca fil amca Seni çok seviyor çocuklar Ya sen seviyor musun onları? Ve ne kadar acaba? Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|