![]() |
|
![]() |
#1 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Kanıyor Aldanıyorum
1/: Giydirme ne olur anne Kendi pabuçlarımı ayağıma İstiyorum nedense Ağabeyimin botlarını Giyince onları Büyüdüm sanıyorum Kanıyorum 2/: Giydirme ne olur anne Bana kendiminkini İstiyorum nedense Babamın ceketini Giyince onu Büyüdüm sanıyorum Aldanıyorum Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Bizim Çalar Saat Çalar
1/: Tepesindeki çelik çanlar, Babamın fötr şapkası gibi. Gecenin yirmi ikisinde. Hata sabahın on birinde, Çalar bizim çalar saat, Hep aklına estikçe. 2/: Ayakları çivi gibi sipsivri, Sanki deler tahta masayı. On dakika gider ileri Kalır tam bir saat geri. Çalar bizim çalar saat, Sevindirir mahalleyi. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Dere Gider Nere?
1/: Bizim köyün içinden geçen Kıyısı kahverengi küçük dere Gelir kim bilir ta nereden Gider kim bilir nereye? Sabah olsun demeden Ve demeden gece Köyden köye hece hece Bazen aşarak kocaman dağları Ovaları çizim çizim çize çize Derin derin yaylaları yararak Ulaşır uzaklardaki koca denize. 2/: Bizim köyün altından geçen Suyu bulanık küçük dere Çıkar bizim çeşmeden geze geze Gece oldu demeden Ve hiçbir zaman demeden gündüz Bu köyden o şehre dümdüz Bazen dökülerek kocaman çağlayanlardan Yolları eğri doğru çize çize Köprü altlarını derin derin yararak Ulaşır haritadaki engin denize... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanatlı At
1/: Baba bir doru at al bana Bineyim geniş sırtına Çıkayım tozlu topraklı yollara Süreyim dört nala Dıg dıg dıgıdık! 2/: Baba bir demirkır at al bana Anka kuşu gibi uçsun Koca koca dağları aşsın En uzak kente ulaşsın Çıkayım başı dumanlı dağlara Süreyim on dört nala Dıg dıg dıgıdık! 3/: Baba bir yağız at al bana Yelesi aslan gibi olsun Bir şaha kalksın Taa göğe ulaşsın Çıkayım sarı ışıklı yıldızlara Süreyim yüz dört nala Dıg dıg dıgıdık! 4/: Baba bir kula at al bana Dönen dolanan yolları aşsın Upuzun bacakları Fırtınayla yarışsın Çıkayım gepgeniş yaylalara Süreyim bin dört nala Dıg dıg dıgıdık! 5/: Baba bir uçan at al bana Kuyruğu urgan gibi olsun Mahalledeki tüm çocuklar Geniş sırtına dolsun Çıkayım yemyeşil ovalara Süreyim on bin dört nala Dıg dıg dıgıdık! Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Bizim Ev Saçakları Saçılır
1/: Bizim evin saçakları, Gümüştendir kış ayları. Buzlar ki nah böyle, Savaşlarda hançer sanki! Ama yine de, Evler içinde, En iyisi bizimki! 2/: Bizim evin sıvaları, Kabuktandır yaz ayları. Yani ki nah böyle, Kıtlıklarda yama sanki! Ama inanın, Evler içinde, En iyisi bizimkisi yine de... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kanı Bozuk Para
1/: Doldurup ceketimin yan cebine Bir avuç bozuk parayı Bu sabah yine fırladım çarşıya Ağız birliği etmiş gibi Oradaki tüm satıcılar: 'Az.' Dediler 'Uz.'Dediler 'Bu para yetmez.' Dediler 2/: Çok iyi biliyorum Az da değil Uz da değil bu para 'Bu paralar bozuk...' Diye Hiçbir şey vermediler Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar
1/: Yaşlı ve gün görmemiş aralık, Çırpar ak abasını. Ak bir ışık gibi kar, Akar da babam akar... 2/: Takvimin başı ocak, Gelmiştir çok uzak yoldan. Çırpar ayağının tozunu. Ak bir ayaz gibi kar, Akar da babam akar... Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Çocukları
1/: O amansız karlı tipide Okullarına koşan çocuklar. Altlarında gürgenden kızakları Amansız dağları aşan çocuklar. Yürüyün karda gıcır gıcır Kar size bir şey yapmaz. Kıllı papak çok yakışır başınıza. O amansız tipide Okula koşuşan çocuklar. 2/: Altlarında hızlı kayakları Koca dağları aşan çocuklar. Erzurum'un kışında Doğayla savaşan çocuklar. Sığmayın küçük sınıflara Sokaklara kadar taşın çocuklar. Üşüyün ayazda bıcır bıcır Kış size bir şey yapmaz. Sıcak papak çok yakışır kafanıza. Altlarında kızakları Dağları aşan çocuklar. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yağdı Yaşasın!
1/: Yaşasın! Kar yağdı... Şimdi kartopunun zamanı En iyi ben oynarım bu oyunu Bakın devirdim kenan'ı Yeniverdim canan'ı Pes ettirdim yaman'ı. 2/: Yaşasın! Karyağdı... Şimdi kardan adam zamanı En iyi ben yaparım bu adamı Bakın turuncu havuçtan burnuna Ne kadar da komik değil mi? Bu da yünlü atkısı Kafası ister eski bir kasket Bu adam bana yalnız bana ait Kimsenin yok katkısı. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kar Yerine Çiçek Yağar Göklerden
1/: Gülbahar kız, 'Sen üşüme,' diye. Bu sene, erken geldi ilkbahar. Onun için kar yerine Çiçek yağar göklerden. 2/: Gülbahar kız, 'Sen üzülme,' diye, Kesildi kar, yağmur durdu. Bu sene erken gitti kış. Onun için kar yerine Çiçek yağar göklerden. Ahmet Yozgat |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|