![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .CANIMIN EN DERİNiNDE
Mutlu bir hayatın özü Canımın en derininde! .. Güneşin kavuran gözü Canımın en derininde! .. Özlem duyduğum sıcaklık Renge zıt çıldırtan aklık Göz kamaştıran parlaklık Canımın en derininde! .. En güzel ses, seste coşku Tertemiz aşk, sonsuz tutku Bitmez isteklerin ufku Canımın en derininde! .. Ulaşılamayan yerde Bir sarhoşluk ruhta, serde... Şifa, gönlümdeki derde Canımın en derininde! .. Dokunmadan hissettiğim Hiç görmeden fark ettiğim Ne varsa arzu ettiğim Canımın en derininde! .. Söyleyin, bende bileyim! Göz yaşlarımı sileyim İki cihanda güleyim Canımın en derininde! .. Tükenmeyen şiir, sözüm Kâinatı görmez gözüm Aklım, ruhum, gönlüm, özüm Canımın en derininde! .. Ömrümde bir kez güleyim Ona gönüllü köleyim Onur’la mutlu öleyim Canımın en derininde! .. Belki bir yerde, bir zaman Kavuşmaya çıkar ferman Onur’a can, derde derman Canımın en derininde! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() .CANIMSIN CANıM CANIM RESULÜM
......................................Âlemlere Rahmet olarak geldin! .. ......................................Danimarka'ya felâket mi oldun? ! .. ......................................Ne istediler ......................................Ne istiyorlar ......................................Ya Resulullah? Sen benim canımsın, canım, Resul'üm! Sen gelince bitti, dünyada zulüm! Bize vız geliyor, sonunda ölüm Olsa da yolundan dönmeyiz, asla! .. Sen, tek yol gösteren, en büyük önder! Bize oralardan da ışık gönder! Yüreğimden bir ses ''Geriye dön! ..'' der Çağırsam, gelmezsin yerinden, asla! .. Bizi buralarda öksüz bıraktın! .. Irmak oldun, Nurlu Tek Yol’a aktın! Düşte gözlerime bir kere baktın... Ben, öyle bir bakış görmedim, asla! Kalkan olsam, sana gelen oklara! Yolunu göstersem; aza, çoklara! Nur sofralar kursam; aça, toklara! Şeref misâfirim olmazsın, asla! Önüne gerilsem, Nesibe gibi! Ben canımı versem, bir hibe gibi! Yaşasam bir adak, rahibe gibi Akıtsam kanımı, yetinmem, asla! .. Kılıçlar doğrasa da parça parça Tüm oklara hedef olsam, naçarca Dönüp dönüp ölsem de defalarca Şehitlik beklemem, istemem, asla! .. Sana dokunmasın, rüzgârlar bile! Yüzüne değmesin, yağmurlar bile! Sana ilişmesin, rüyalar bile! .. Ben ölürüm, sana kıyamam, asla! .. Can veririm, akan tek göz yaşına! .. Bin kez ölsem çok az, güzel başına! Aşık oldum; yüze, göze, kaşına… Aşkımı ifade edemem, asla! Sen benim canımsın, canım Resul'üm! Canımdan ötesin, az gelir ölüm! .. Sonsuz kere sonsuz* kere ölürüm! .. Sevgimi anlatmam imkânsız, asla! Ölürdüm, seni ilk gördüğüm yerde! .. Oysa, deva idi gözlerin derde! Nerdesin Resul'üm, nerdesin, nerde! ? Seni bir kez görmek mümkün mü? Asla! ''Öldü…'' desem, ölüm sana değemez! .. Bir gül atsam, gülüm sana değemez! Bundan sonra zulüm bize değemez! .. Zâlimlere geçit vermeyiz, asla! .. Bize bıraktığın kutsal emanet O Nur’la korunur, bil, itimat et! .. Ona ilişmeye niyetli, lânet İnsanlara taviz vermeyiz, asla! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .CANIMSıN SEN
…………………….Yıldız tutuşturdu elime gece ……………………………..Sustum, güneş uyanmasın diye. Kirpiğimin gölgesinde Uyuyorsun, canımsın sen. Yanık bir yürek sesinde Çok eski bir anımsın sen. Gözümü yumamıyorum Aşkınla yunamıyorum Hiçbir şey umamıyorum Damar damar kanımsın sen. Yanağıma dayanırsın Rüyalara boyanırsın Nefes alsam, uyanırsın Hareketsiz çanımsın sen. Gözlerimden bakacaksın Gözyaşımla akacaksın Retinamı yakacaksın En kritik anımsın sen. Bir yanım dağlarda, onur Bir yanım serapa gurur Onur: “Sen, sen! ..” diye kurur Bilmediğim yanımsın sen. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .CEHENNEM DÜNYADIR SIRAT DA NEFiS
.................................................. .................................Onur Bilge Nefsimizi tam anlamıyla tuşa getirebilseydik! Ateş, lav, zehirli gaz, duman dolu, patlamaya hazır bomba olan nefsimizi, benliğimizle birlikte yok edebilseydik! Yani dünyayı, yani özünün gerçeği olanı, cehennemi… Dünyanın özü değil mi, cehennem? Dünyanın boyalı, aldatıcı yüzü değil mi, cehenneme bilet kesen? Yaşarken, yeryüzü cehennem, birinci bedene. İkinci bedene de aslı… Cehennem, derinliklerle, kat kat derinliklerle anlatılmış. Cennet, yüksekliklerle… Yaşayanlar için dünyanın taş, toprak, canlılık, hayat dolu kısmı olan soğuk tabakası, bir elmanın kabuğu kadar ince, ateş dolu, cehennemine oranla. Dünyanın kabuğu olan, yaşanılabilir kısmı, kat kat, gitgide ısısı artan, yakan, kavuran, eriten ateş tabakalarıyla cehenneme benziyor, madem ki bizden, yıldızları, ayı, güneşi tefekkür etmemiz isteniyor, gökler, yukarılar, cehennem benzeri güneşle, belki de cennet misali diğer gezegenlerle önümüze serilmiş, cennet de, cehennem de tanıtılmış, o halde, bizim, dünyevi isteklerden vaz geçmemiz, onun makyajlı yüzüne aldanmamamız gerekiyor. Aksi halde, içine dalar, bir türlü çıkamayız. Cehennem azabı henüz dünyadayken başlar. Ruh, hafif beden, yükselmeye çalışırken, nefis etkisiyle ağırlaşmış madde beden, yeryüzüne yapışır kalır, hatta yeraltı bataklığına gömülmeye başlar. Kurtulmak için çırpındıkça daha da batar. Nefis, şeytanidir. Ateş gibidir. Çünkü şeytan da ateşten yaratılmıştır. Nefsi arzularımız bizi yakar, kavurur. Onları gerçekleştirmek için, yanar, tutuşuruz. Hem hedefe ulaşmak için maddi ve manevi varlığımızı helak ederiz, hem de çabuklaştıramadığımız hissine kapılarak, kendi kendimizi yer bitiririz. Nefis, Sırat’tır. Nefsin istekleri, bu köprünün üzerindeki engeller ve çengellerdir. Sırat’ı geçmek isterken arzularımıza, tutkularımıza takılır, ilerleyemeyiz. Oysa amacımız; bizi cennete ulaştıracak olan o köprüyü yıldırım hızıyla geçmektir. Nefsi isteklerimizden vazgeçersek, o çengellere takılıp kalmaz, cehenneme düşmekten kurtulur, karşıya, cennete kolayca, hızla geçiveririz. Önemsizleştirerek vazgeçtiğimiz isteklerimiz, engel teşkil edemez, yolumuz açılır. Nefis, insanı aşağıların aşağısına çeker. Kula kul eder. Başına iş açar. Aza kanaat ettirmez. Sürekli ister... Çok, daha çok, en çok... Oysa ihtiyaçlar sonsuzdur, tatmin edilemez. Para, mal, eşya, ev, kat, yat, villa... Gelir seviyesi, yaşam standardı bizden yüksek olanlarla görüşmek, isteklerimizi körükler. Aksine, fakirlerle arkadaşlık edip, halimize şükretmeli, azla yetinmeyi bilmeli, daha fazlasını isteyerek kahrolmamalıyız. Zengin, çok malı mülkü, parasal varlığı olan değildir. İsteklerini sıfırlayabilendir. Erenlerden birinin yolu, bir camiye düşer ki; o gün, o vakitte devrin padişahı da oraya, namaza gelecektir. Adamın biri erene beklemesini, padişahın yanında namaz kılmasını, ondan yardım talep etmesini, verecekleriyle ihya olacağını söyler. O da padişahın yanında namazını kılıp, dua eder. Bakar ki; padişah, istiyor da istiyor! Hazinesinin bir o kadar daha olmasını, topraklarına bir o kadarın daha eklenmesini, haremine birilerinin daha katılmasını, daha neler neler istiyor, duası hiç bitmiyor. Eren yavaşça kalkar, gider. Padişah bakar ki kendisinden ihsan istemek üzere gelen bu fakir adam oralarda değil, etrafındakilere onun derhal bulunup, huzuruna getirilmesini söyler. Ondan birşey istenmeden gidilmesini hakaret telakki eder. Adam bulunup, getirilir. Padişah, onun neden kendisinden bir şey istemeden gittiğini sorar. O da:“ Padişahım, benim birkaç altına ihtiyacım vardı. Bunu siz de verebilirdiniz. Fakat, yanımda o kadar çok şeye ihtiyacınız olduğunu belirttiniz ki bende sizin benden de fakir olduğunuz kanaati hasıl oldu. Benden daha çok ihtiyaç sahibi olduğunuz için sizden bir şey istemekten vaz geçtim. Anladım ki siz benden de acınacak durumdasınız. Onun için oradan uzaklaştım.“ der. Padişahın isteklerinin bitimsizliği, fakirliğinin; ihtiyaçlarından vaz geçenin zenginliğinin anlatıldığı bu kıssadan herkes hissesini alacaktır. Hırs ve tamah, insanın daima fukara olarak yaşamasının nedenidir. Ne kadar çok nimet inerse insin, kanaatkar olmazsak, şükredemeyiz. Oysa, hamd, şükrü kapsar. Teşekkür kula, hamd Allah’adır. Allah’ın bize ilk emri: 'OKU! ', Kuran’ı okumaya başladığımızda, ilk söylettirdiği: 'EL HAMD! ' dır. Çünkü aralıksız, içiçe nimetler inmektedir. Kuldan istenen, nimetlerin gerektiği gibi farkında olmak, taksimata rıza göstermek, ihsan eden Allah’a HAMD etmektir. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .CEHENNEM NARı
Sana gönül bağlayana Cehennem narı değer mi? Aşkın ile ağlayana Cehennem narı değer mi? Can fedâ eden Vatana Kalbi 'HAK! ..' diye atan Hayıra hayır katana Cehennem nârı değer mi? Gün boyu kendi işinde Helâl kazancın peşinde Eli yüzü nur içinde! .. Cehennem nârı değer mi? Yazılıp, Hak okuluna Sabırla giden, yoluna O mütevekkil kuluna Cehennem narı değer mi? Allah’ın erenlerine Nasihat verenlerine Peygamber yârenlerine Cehennem narı değer mi? Allah’ın kayırdığına Yüceltip, ayırdığına Cennete çağırdığına Cehennem narı değer mi? Sabrı tavsiye edene Dosdoğru yoldan gidene Haram girmeyen bedene Cekennem nârı değer mi? İbadet eden kuluna Can fedâ eden, yoluna Şehit, yetim ve duluna Cehennem nârı değer mi? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .CEzA
Tam on dört yılımı ne yaptın, Kemer? Gün gün, saat saat, her saniyemi? Kayıp, yıllarımı bana geri ver! .. Maktuluna aşık oldum, diye mi? Bende Allah aşkı vardı, mutluydum Emredilmiş; farza, sünnete uydum Müslüman olmanın hazzını duydum Tek Olan’a aşık oldum, diye mi? Bir “Allah! ” sedası del etti beni Attı Antalya’ya, el etti, beni Ağlattı, kahretti, sel etti, beni! .. O kuluna aşık oldum, diye mi? Bu nasıl aşk? ! Çıkmaz içimden, asla! Yasla, sarhoş gönlü, kıbleye yasla! .. Nasıl yaşanacak bu yıllar, yasla! ? Yok olana aşık oldum, diye mi? Üç ayların gelir, ramazan gelir Tövbe bozan gelir, sui zan gelir… Haykır, deli gönül, bir duyan gelir! .. Okuluna aşık oldum, diye mi? İnsanların içi, dışından belli Sayısal düşünür; kırk dokuz, elli... Nefisler çıldırmış, hep taralelli! Hak Yol’una aşık oldum, diye mi? Kim kurtarır beni? Sevdan uçurum! .. Yıldan yıla artar aşk, kahrolurum! .. Ya güldür, ya öldür, kulun Onur’um! .. Sağ koluna aşık oldum, diye mi? Ya öldür, ya güldür, kölen Onur’um! .. Ya Rab! Sana aşık oldum, diye mi? Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .CiN DÜĞÜMLERİ
Senin için şiir yazmadım mı ben? Gözbebeklerinin içini oku! Aşkı bakış bakış yazmadım mı ben? Çevir sayfa sayfa, içimi oku! Can alan mısralar, çığlık bakışlar! .. Yalnızca bakışan balıklar gibi. Kavurucu yazlar, donduran kışlar Hâlâ acır, tende yanıklar gibi. Talihsiz yaşamın düğünleriydi Çözemediğimiz ayak bağları. Boğuştuğumuz, cin düğümleriydi Kıskıvrak, şeytani kader ağları. Dualarım kına, avuçlarımda Papatya dizisi mutluluklara. Ahtapot kolları can uçlarımda Onur sürüklendi, yolculuklara. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÇAĞLA SEVDİĞiM
İsyana yetmeyen kâğıtlardasın Yazdım, bitmiyorsun, çağla sevdiğim! Göklere sığmayan ağıtlardasın Dinle feryadımı; ağla, sevdiğim! Sen de biliyorsun ya ereğini Durma, gerçekleştir, yap gereğini! Aşkımla yanan ak kor yüreğini Bastır şu kalbime; dağla, sevdiğim! Zincire vuralım, birbirimizi Ayıramasınlar, bir daha bizi! Anahtarı kayıp kelepçemizi Aynı prangaya bağla, sevdiğim! Gurbetin elinden kurtularak gel! Aşk lâbirentinde yol bularak gel! Allah yollarında yok olarak gel! .. Beklenen vuslatı sağla, sevdiğim! Ya hep yanımda ol; dindir sancımı Ya da temelli git; katla acımı! .. Gitmeden önce kur, darağacını İpi ellerinle yağla sevdiğim! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÇAKAN GöZLER
Çakıyordu, gözleri; aklımı alıyordu! .. Derinden daha derin; bakarken dalıyordu. Hayal hayal her yerde; gözüme akar, gözler… Bir sarhoşluk var, serde; özümü yakar, özler! .. Kaçtım, kurtulamadım, ben varmadan varıyor! Peşimde adım adım, benliğimi sarıyor! .. Işıl ışıl, kapkara; derin, huzur veriyor Ruhumda bir çift yara; yüreğimse eriyor! .. Hangi yıldırım koymuş, siyaha bu ışığı? Katlime sebep oymuş; öldüren, bu âşığı! .. İçin için kanadım; derdim, derde karıyor! .. Kırık kolum kanadım, hangi vefa sarıyor? ! .. Aşk, peşimdeki ışık; o, önümdeki gölgem… Gitmez, bana alışık; fetholmuş, her bir bölgem! .. Bir de yol gösteriyor, benden önce gelmiş de Sabır dersi veriyor, yüreğimi delmiş de! .. Hasreti sulamadım, can evimi sarıyor! .. Yalnız da kalamadım, gizli radar, tarıyor! .. Gözlerinin büyüsü, içimden canı sökmüş! .. Gönlümün her yerine ayrılık sisi çökmüş! .. Silmiş, bütün ekleri; onsuz, içim üşüyor! .. Duygu çekirdekleri, şiire dönüşüyor. Hülyaya dalamadım, düşüncemi karıyor Beynimden alamadım, ihtirasla sarıyor! .. İçimde ondan başka kim varsa, karalandı Hayat boyu tek aşkla, tam bin can paralandı! .. O nur; ışık vermiyor, ne güneş, ne ay, bana Elim ona ermiyor, yazık bana, vay, bana! .. Uzakta olamadım; can, bedeni yarıyor! .. Taşa yazılsın, adım; aşk, toprağa karıyor! .. Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() .ÇEVRE KİRLİLİĞi
Denizlerde siyah, üçgen jiletler… Yırtılmış deriler, dişlenmiş etler… Kesiyor ipeği, parlak maviyi Köpek balıkları, oyuncak jetler. Gözle görülmeyen gizli düşmanlar... Hem tek hücreli, hem de ne yamanlar! .. Yüzeni, yatağa götüren devler Mikrop, kolibasil... Alanlar anlar! .. Kumsalda kutular, cam kırıkları... Saymakla bitmeyen ev atıkları… Çöp bidonunda yok, bu kadar çeşit! .. Duyarsız insanlar, yok mantıkları! .. Her ağacın kurdu, mutlaka vardır İşleri güçleri cana zarardır... Yer, kabuk altını, kökü, dalları Bu ülkenin kurdu, bu insanlardır! .. Sahilde bir koku, basmak imkânsız! Tuvaletler taşmış, bunlar iz’ansız! Kumlar üzerinde kalıntıları… Kedi bile yapsa, gömer, vicdansız! Ağzı açık, koku saçan bidonlar… Öyle dolmuşlar ki kapanmaz onlar! .. Yukarda kediler, altta köpekler… Neden, hiç vaktinde gelmez, kamyonlar? Herkes bir şey dinler, ses kirliliği… Hava kirliliği, su kirliliği… Kirlilik beyinde, zor temizlenir! .. Argolar, sataşma, söz kirliliği… Onur Bilge |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|