![]() |
|
|
#141 |
|
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57959
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Biri olsaydı
Yeniden gençleşir tekrar coşarım Umutlarım filiz verir koşarım İkinci baharım olur yaşarım Biri sevdiğimi bir anlasaydı Hayatıma mutluluklar katarım Umuduma tekrar çatı çatarım Yaşlı ruhu bir tarafa atarım Beni seven birileri olsaydı Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#142 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
Biri var
Gördüğünüz kadar yalnız değilim Beni ateşlerde yakan biri var Önce tatlı hayalleri kurdurup Sonra çatır,çatır yıkan biri var Biliyorum anlatması hoş değil O birisi dert ortağı eş değil Evim bomboş lakin gönlüm boş değil Gönlüme simsice akan biri var O gönül bahçemde tek gonca gülüm Sevgimi demeye çekinir dilim Her gün kapısına gider gelirim Sevda girdabına sokan biri var Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#143 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biri var ki artık anmam adını
Biri var ki artık adını anmam Sevgimi nefrete döndürdü çünkü Karanlıkta koydu aydınlanamam Umut ışığımı söndürdü çünkü Onda hep bir şeyler bulmak isterdim Sevgisine layık olmak isterdim İsterse uğruna ölmek isterdim En derin darbeyi indirdi çünkü Meğerse sahteymiş davranışları Birden bire kin doldu bakışları Karşılaşsak çatılıyor kaşları Onu başkaları kandırdı çünkü Dost diye uzattım ona elimi Samimi davranıp açtım halimi O attı ateşe istikbalimi Ateşler,içinde yandırdı çünkü Kara,kara düşünceye daldım ben İşlerimi oluruna saldım ben Bir engin deryana kayık oldum ben İçimi dert ile doldurdu çünkü Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#144 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birisi anamdır birisi sensin
Seninle öylesi özleşmişim ki Kalbim dört kulakçık yarısı sensin Dünya öyle güzel şekillenmiş ki Şu sevda dünyamın perisi sensin Gözlerim görünce kaynadı kanım Aşkının ateşi sardı her yanım Bir kovana benzer benliğim benim Peteği ve balı arısı sensin İçimde hep bir umudu taşıdım Sahralara kanat açan kuş udum Tek başıma bilmem nasıl yaşadım Artık şu ömrümün gerisi sensin Hak veriyor sevdiğimi bilenler Üzüyorlar dalga geçip gülenler Bir deri bir kemik diyor görenler İskelet ben isem derisi sensin Atılan sözlerden bıktım kaçarım Seninle dertleşir sana koşarın Sanıyorlar bir sürüsüz çobanım Gönül otlağımın sürüsü sensin Ekilen tuzusun kalp yarasının Mucidi sen oldun benim yasımın Sana muhtaç olan aşk hastasının Panzehiri sensin virüsü sensin Sensiz bana dünya fındıktan da dar Mevsimler hep kıştır her tarafım kar Uğrunda ölecek iki kadın var Birisi anamdır birisi sensin Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#145 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birlik birliğini bire borçludur
Ehil anlar fakat cahil anlamaz Dünyada hiçbir şey yoktan var olmaz Ana,baba yoksa, çocukta doğmaz Varlık varlığını, vara borçludur Neler vardır uzay denen boşlukta Dünya bir nüvedir,küçük bir nokta Bunun asıl sırrı,inançta hakta Birlik birliğini,bire borçludur Dilerim ki, bu gerçeği göreler Çamur mert’i yıkmaz amma, yaralar Merdi,mert kayırır,namert karalar Erlik erliğini,ere borçludur Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#146 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Birlik olunur ise
Sonumuz ne olur diye,sorarlar Yanlış,doğru,kararlara varırlar Düşünseler doğruları bulurlar Her olaydan ibret alınır ise. Alınları açık yüzler pak olur Sorunların çözümleri çok olur Kin,garaz ve öfke,haset yok olur Gönüllere sevgi konulur ise. Tembellik yok olur herkes çalışır İnsanlık yücelir ülke gelişir Düşmanlık değil de, dostluk oluşur Amaca, hilesiz varılır ise. Acılar silinir tükenir dertler Yıkılıp aşılır engeller, setler Yaşamaz yok olur kötü niyetler Haksızlığa karşı durulur ise. Çaresizlik olmaz, gözler yaş dökmez Sevgi gönüllere yer eder çıkmaz Hiç kimse, kimseye kem gözle bakmaz Ar,namus,haysiyet korunur ise. Doğar üstümüze huzur güneşi Söner yakmaz bizi nifak ateşi Cennet olur,olmaz ülkemin eşi Birlik,beraberlik olunur ise. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#147 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitirir beni
Karşılıksız sevmek ne zormuş meğer Aşkıma karşılık vermezsen eğer Umulmadık anda ayrılır gider Sır olur korkusu bitirir beni Sen yürürken ben peşinde gölgeyim Nere gitsen bende aynı yerdeyim Bilmem nasıl sende beni sev deyim Kırılır korkusu bitirir beni Sen olsan neylerdin benim yerime İsyan ediyorum ben kaderime Umulmadık anda başka birine Yar olur korkusu bitirir beni Özlüyorum gülüşünü yüzünü Süzüyorum bakışını gözünü Ayrılırda kaybederim izini Zor olur korkusu bitirir beni Ben sana tutkunum hayli zamandır Acaba dedin mi oda insandır Sevdan yüreğimde patlar volkandır Kor olur korkusu bitirir beni Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#148 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitmeyen umut
Bir umut, bitmek tükenmek bilmeyen Bir ateştir, alev,alev içimde yanan Soğuk,soğuk,ılık,ılık esen rüzgardır Buram,buran, kıvrım,kıvrım dumandır tüten. Umudum coşuyor coştukça Yercesine, Bitirircesine. Ateşim sarıyor her yanımı Gecikme dercesine. Rüzgarım esiyor estikçe Delicesine, Mertçesine. Umut bende filizlendi Ateş bende yandı Bende esti rüzgar Benim ile bitmesin Yanmaya devam etsin oğlumda Tütsün tütebildiğince torunumda Delicesine Mertçesine Yiğitçesine Essin torunumun torununda. Bitmesin bende başlayan kavga Tarihlere ilke,ilke yazılsın Yoksulluk yok edilsin Çekintiler bertaraf Gerçekleşsin bu tutku, Güllük gülistanlık olsun her taraf. Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Bitti bizim aşkımız
Beni ihanetle suçluyormuşsun neden Terk edip gittiğinde bitti bizim aşkımız Demişsin ki onunla ayrıldık istemeden Umutlarla beraber gitti bizim aşkımız Ne bir güzellik gördüm ne nefes alabildim Ne derince düşündüm ne karar kılabildim Ne rüya görebildim ne hayal kurabildim Beni dipsiz boşluğa itti bizim aşkımız Buharım buram,buram ulaştım bulutlara Tane, tane yağarak karıştım deryalara Sarıldım sarım,sarım efkara acılara Alev, alev yanarak tüttü bizim aşkımız Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
|
|
#150 |
|
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
Biz olduk
Yüzlere tükürsek Tükürük’e yazık Öfkeyi kağıda döken biz olduk Daha yetmedi mi atılan kazık Kini içimizde tutan biz olduk Nifak tohumları ektin maşallah Eline bir fırsat geçti maazallah Gün gelir sabırlar taşmaz,inşallah Sabır deyip boyun büken biz olduk Bela kuşu başımızda uçuyor İnsan önce doğup sonra göçüyor Fesat satır acımadan biçiyor Umut fidanları diken biz olduk Umursamaz yetki tepede tokmak Hesabımız doğru yüzümüz se ak Sevgi girdabını bir yana bırak Su diye kahır’ı içen biz olduk Her şey getirilir oldu,bittiye Yıllar yılı biz hasretiz sevgiye İnsanda ki vurdum duymazlık niye Sorulara hep es geçen biz olduk Şair Yusuf Değirmenci |
|
|
|
![]() ![]() |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|