![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Çok Yakındır
Türkçe yürü düze yolun Döndüğünü göreceksin Temmuz günü akarsuyun Donduğunu göreceksin Sonu gelmez eyvahların Ciğer söken o ahların Taş eriten günahların Yandığını göreceksin Batıl geçmez hak yerine Fırsat olmaz söz erine Ehl-i küfrün kan, irine Kandığını göreceksin Herkes bilir hatasını İt tanımaz atasını Küfrün tarih ötesini Andığını göreceksin Millet olan türlü ırkın Bilen bilir nedir farkın Terse doğru hain çarkın Döndüğünü göreceksin İman nesli kutlu yarın Yolu kutsal yolcuların Taş kesilen yağmurların Dindiğini göreceksin Lâv dökünce Türkçe dağın Her fitnesi yanar çağın Mavi renkli puşt bayrağın İndiğini göreceksin |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dağlar
DAĞLAR Askere gönderdim, çağı gelince, Bayram ettim, mektubunu alınca, Vurulup üstünde şehit olunca, Başıma yağdırdın, kar yüce dağlar. Gününü sayarak bekler yolunu, Rüyasında görmüş şehit halini, Bir yaralı kuzusuyla gelini, 'Tabutla gelen kim', der yüce dağlar. Mor kâkülü ak benize dökülmüş, Elâ gözler yuvasına çekilmiş, Dalyan boya, beyaz kefen dikilmiş, Bu acı beni de, yer yüce dağlar. Takdir böyle imiş, yanmak çare mi, Beklesem gelmez ki gözü karamı Derin derin sızılayan yaramı Var ise merhemin, sar yüce dağlar |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağlar Sana Gönül Koydum
kem nazardan, hain kuldan saklanırım sine sine daha başım dokunmadan düşman yatmış sinesine -dağlar gönül koydum sana- maksuduma zor ermesi dostu canda bir görmesi Gurbet elde dem sürmesi Zorummuş vay anasına -vuslat vakti gelmez bana- ceset cana yapar sükse, can cesede neden yükse, aşık maşuk ne demekse eremedim manasına -kırk çıkında saklı mana- garibidir o her ilin al poşulu taze gelin nasır tutmuş, beyaz elin parmağında yanar kına -varan olmaz ki farkına- benizden kanı çekilir damaktan dişi dökülür saç ağarır bel bükülür daha değmeden kırkına -dünya dardır artık ona- |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dağların Serencâmı
Dağların Serencâmı Kartallara küskün kızgın kayalar Martıları davet etmiş şaşkınca Koskoca dünyada tutmaz mayalar Silkelenen yürek gamı atamaz Zirveler kartalsız yılgın yatamaz. Güneş keskin bakan gözde yeşerir Cemre iner kışa, günde üç defa Bakışlar ateştir, değer taş erir Dağların göğsüne yaslanır vefa Yiğitler nam salar, dört bir tarafa... Tararken yağmurlar, zamanı alır Islanan vadiler bayram yeridir Çiğ düşen yanaklar, benizde kalır Al yanağa yanan aşık biridir Dağlar sevdaların oynak yeridir.... Hikayeler biter suskun zamanda Zaman denen varlık yalnız bir andır Kuvvetim nimeti döver harmanda Bedeni ter basar, titreyen candır Dağları dağlardan eden insandır |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Daha Gelme
Daha Gelme yanık bir yürektir akşam üzeri kızıla gönlünü koyar bir garip ağız yok dili yok, duygular öksüz yolcular yol bekler, kesiktir feri talihine düğüm atar bir mahkum seyrederim büyürken korkum daha gitmem yollar kabul etmesin günahkarın umuduna tuz oldum *******in şerri içimi sardı isterim sabahlar gelip gitmesin bitmesin gündüzle gecenin ardı ölmesin ağrımı artıran duygum. bir serçe yavrusu dudaklarımda hayallerim gibi hep çırılçıplak yuvasında bekler kanatlanmayı çil dudaklar büyür yanaklarımda. sızıların zevki sarhoş ederken bir kuş kanadında kaçıyor uykum. sen gideli bu ülkede ses ölü acıları göz yaşından tanırım beden ölü ruh ölü nefes ölü kefenden isyanı hayat çıkarır sen varsın gözümde senden uzakta senden başka sağ mı var herkes ölü daha gelme dağ çiçeği saksıda sızılı yüreği bülbül tanımaz yağmur bilmez dudakları yanıyor güneş görmez her tarafı kanıyor hangi gönül yergin düşmez maksuda hangi gönül maksudunu tanıyor... |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Dar Geliyor Buralar
Örselenen gönüller kırıklığı can yakar Can yakar canan diye, cana can bildiklerim. Parsellenen dünyada bir bedenlik yerim var Gözlerim menziline, özlemle yanmış bakar Canım seni özledi, dar geliyor buralar Kahrımdan bastığım toprak yorulur şimdi Hayallerim adressiz illere gönderildi Toprağın bağrındaki taş kederli yaslıdır Göklerin anahtarı münkirlerin elinde Yer yüzü ceviz içi kadar küçücük ve dar Canım seni özledi, dar geliyor buralar Yalancı havanlarda, doğruları dövdüler Tohumun genlerinde, şeytanların izi var Kozasından çıkarken sersem ipek böceği Ölüm için kendine bir gölgecik yer arar Yıllardır hasretine, gönlümü yaktığım yar Canım seni özledi, dar geliyor buralar. Gözlerim bir saadet devrini arar durur Mihnetlerin inanmış gönüllerde işi ne Avucum kan taşıyor, şeytanın ordusuna Namlular bana dönük, kurşunlar beni vurur Vefa mezarlıktadır, ahde değer söz mü var Canım seni özledi, dar geliyor buralar. Mabetler meyhaneden feyiz alır ölürken Tilki başlı çakallar, dünyada düzen kurdu Sevgi bilmez gönüller, nefes almaz sevdalar Ağladığım şu gece nasıl nura susamış Şafaklar bir sevdaya yönelmiş nasıl yanar Canım seni özledi, dar geliyor buralar. |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değmedi Dünya
Gönül iklimimde, kar var, boran var. Bahar gelip, güneş doğmadı dünya. Günlerime hakim, kara *******, Gün gelip, gecemi boğmadı dünya. Sevdiğim, nefretin gölüne daldı, Hicrânıyla ruhum yıldı bunaldı, Gönlüm bir acıyla, çöktü, bunaldı, Üstünde bir yere sığmadı dünya. Bu yanan ateşim döner mi küle, Çiğnendikçe sinem dönerken yola, Perişan gönlümü çevirdin çöle, Bir damlacık rahmet yağmadı dünya. Dilim doğru demez, kalbim yanıldı, Yanıldıkça methedildi, anıldı, Dostluğun yerini menfaat aldı, Kul, Mevlâ'ya boyun eğmedi dünya. Gönlüm yergin gider, neş'eye gama Vakit yaklaştıkça gamlı akşama Bir emirle geldim, giderim ama Gelip gittiğime değmedi dünya. |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demem/ diyemem
Demem/ diyemem Enkazım elimde bir kırık asa Dayanmadan yürüyemem gidemem Beni sana bağlayan şey olmasa Karanlıkta aydın izi güdemem Kara dağlar üzerime devrilse Tüm varlığım küle dönüp savrulsa Sahralarda yansa bağrım kavrulsa Muhannete bir damlacık “su” demem Hedefim sevdamdır, sevdam hayatım Bu sevdayla vardır, lezzetim, tadım Menzilimde bekliyorken muradım Başkasına ona benzer “bu”, demem Bilirim o aşkın cevri çok yaman O sevda, düşene vermiyor aman Kutsal davam hayat dediği zaman Ben veririm varsın gitsin “o” demem Hasan Ulusoy’un nedir hevesi Yaş elliye gelmiş gam neyin nesi Kulağım duymazsa müjdeli sesi Bedeline dünya versen “he” demem... |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deniz Akşamı
Deniz akşamı. Mavileri kör denizde boğarak, ak benize sürme yaptım bu akşam. kederlerin çürüttüğü yanaklar, mahkum olmuş, siyah renkli dağlara… türkülerden ürperirken yürekler Mısraların yüreğinde bin evham. Dediler ki, yar gönlünde can tüter… “deli dünya coşkun döne kendince bana göre değil idin sen bence.” Sayıların şaşkınlığı yıllara, üç yerine beş düşmüş, beş yerine on düşmüş. bir hayale yas çekerken umutlar, Gökyüzünde çizgi çizgi bir hayat. Her hayatın bir yerine kan düşmüş. Baharları bahar gibi yaşamak kime nasip, kime kısmet, bilemem. bu yüzdendir yüreklerin yangını, bu yüzdendir, ümitlerin ölümü, bu yüzdendir, sürmeleri saran nem. Bir sahilden seyrederim mavisini, denizlerden daha derin gözlerin. Yanık, yoksul bir gönülde işim var. ağıtların başucunda sen varsın, kederlenen yüreğimde yine sen, en kıymetli acılarım hep senin. “yar yoluna kara çarşaf gerilmiş, yar yüreği, el gönlüne sürülmüş” Bir gelsen de yaşamayı düşünsem. Kanım değil, canım değil, sen yoksan, umutlarım can mı bulur dünyada, görürsün hep bu perişan hal ile, vicdanına bin bir sual sorarak, benim için bir kez bana bir baksan. “*******i uyku girmez gözüme, zalim yastık diken oldu yüzüme” kalk… sabahlara susuz kaldı bu akşam. Anlattığın bilinmedik bir masal. hayallere pusat vurdum, yiğitliğin çağında, esir olmuş, bin alemde bir hayal. yollarda yandı şiirler, yollarda yandı hayaller, yir nemli gözde bitti, yenim olan her şey, yönlümdeki emeller. |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derince Bir Arzu
Derince Bir Arzu Gönülde seni görmek, Seni seherde sevip seyretmek. Yürümek çileli, gamlı günlerde, Ardın sıra yürümek. Meydan okuduğum hayat, Maksadıma bahane. En uç noktasında müşkül ve çaresiz, Ağrıların ortasında tükenmek bitmek… Ağlatmak yüreği başıboş kaygılarla, Himmet otağında bulmak seni, Huzurunda ağlamak, ağlamak… Kapkara yüreklerden ak sevdalar bularak, En berrak dualarla yıkamak. Herkesten başka görmek ve şemalını bilmemek. Sen gönülsün, gönüllerde sen demek. Baharları ağlatmak, çiçeklerle beraber, Bir çakır dikeninin ağrısını tutarak. Ağlamak, ağlamak, ah ağlamak. Kırılan oyuncaklarla, biten oyunlarla beraber. Gönülde seni görmek Seni seherlerde sevip, dudaklarda yüceltmek. Yürümek, yürümek, çatlarcasına yürümek, Efendisinin ardından giden en edna varlıklar gibi. Boynumda vurduğun tasma, Gönlümde beraberliğin huzuru. Ve, seninle olmak her zaman, her vakit |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|