![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Ey Nebi.
Sen annemin sevgisi Sütünde bereketi Sen babamın saçlarımı,.. ..ellerimi okşaması Ey Nebi.. Sen huzurun direği,.. ..dönen dillerin sesi Sen hayatın ahengi, Gören gözün bebeği Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Farketmez.
Aşk inatcı,ihtiraslı,onur,gurur dinlemez Yaşa başa bakmaz geçer onun için fark etmez Din,dil,renk,ırk her gönülde kırık dökük Kime kafayı takarsa asla geri çarketmez --Nakarat- Vur hadi vur banada vur uzun zamandır boşum Aşksız yaşamak sarhoşluk onun için bir hoşum Farrketmez gel gece gel yeterki gel gündüz gel Ben hazırım mermi ol gel kalbimi yeniden del Farketmez yalnızlığım Senle dolar elbette Sen bir esip geç yanımdan Kokun tutuşur kalpte --Şan-- Bak aşksızlık yakışmıyor anla beni olmuyor Ey aşk seni bulmayınca bedenim çok acıyor Yer,gök,canlı,cansız aşk olmazsa olmaz diyor Sonunda can alsanda inanki farketmiyor Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Falcı.
Bir yudum kahvenin falına bakıp Kırk yıllık hatırı yok ettin falcı Sönmeye yüz tutmuş ateşi yakıp Yeniden geçmişe ettin davacı Kaldır başını bak,bak bana falcı Dertler bende yolcu ben derde hancı Yıllardan beridir dost oldu bana İçimi kavuran bu bitmez sancı Önünde aşılmaz yol var diyorsun Ucunda yar varmı söylemiyorsun Zaten geleceğe umut yok ama Küllenmiş aşkımı kor ediyorsun Ağla hadi ağla vahim halime Ağla dert yazılı bu kaderime Bildiğim şeyleri anlatma bana Yaş doldurma artık boş gözlerime Ey..falcı gönlüme olma yabancı Ey..falcı yarama yeter bu sancı Bakıpta halime gülme be falcı Dertler bende yolcu ben derde hancı Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Farkında Olamadım
Geçen günü düşündüm. Davetsiz misafir gibi.. Geçip gitmiş çaktırmadan, Farkında olamadım. Dönüp dedim kendime. Ne ektin, neyi biçtin. Baharda toplarım dedim. Kıştan kurtulamadım. Sakalar, kanaryalar, Ötüşmeye başladı. Bahar geçiyor dendi; Uzandım tutamadım. Tepemin tası attı, Çektim kılıcı kından, Uçurarak bir kelle, Aradım bulamadım. Elde kılıç kalkanla, Sokakta ondan bundan, Sorduğum suallere, Bir cevap alamadım. Her tekmem bir çakılı, Alıp yurdundan etti. Akıl edip bir kayaya, Başımı vuramadım. Dost arkadaş aradım, Kalbini kırmak için. Kapı baca inlettim, Dostuda bulamadım. Bari yare gideyim Dedim kendi kendime Yarimide evinde Dostuyla yakaladım. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Farzet
Giderken dönüşüm olmazsa eğer Beni hiç duymadın,bilmedin farzet Yüzyüze gelmekte nasip olmadı Hayaldim rüyaydım olmadım farzet Farzet yalnızlığım rüzgardı esti Farzet duydukların gaipten sesti Bir yudum efkardım iç çektin geçti Diline adımı almadın farzet Mutluluk bir yudum su gibi canım Ateş gibi bir ah..yıkık bir yanım Mutlak görülecek bir gün hesabım O zamana kadar unuttum farzet Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Faydasız..
İncinmiş gurura ferman Yaralı gönlüme derman Karalı günümde kurban Faydasız canım faydasız Silmeyin akan yaşımı Kırmayın sabır taşımı Ölürsem mezar taşımı Yazmayın canım faydasız Hasretinle derbederim Beterden daha beterim Bundan sonra gelme derim Alıştım canım faydasız Kalbime diktiğin çiçek Meyvesinde dert verecek Dostum düşmanım bilecek Dermeyin canım faydasız Çilemi kadere bağla Yaramı ateşle dağla İstediğin kadar ağla Boşuna canım faydasız Bir günlük baharımda Çiçekler açmasada Karşılıksız sevdama Ağlama canım faydasız Ben aşkına amadeyim Sevdalıyım kederliyim Seni bulduğum yerdeyim Arama canım faydasız Kusura bakma dersin Kusuru tekrar edersin Bir gidersin bir gelirsin Yorulma canım faydasız Ben burada can derdinde Bir yaprak gibi yerlerde Gönül mahkum can sürgünde Üzülme canım faydasız. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gece ve ben..
Gece ve ben,iki elma yarısı Aşk.,Allah’tan lütuf hikmettir bana Kirlenen mazinin yok hatırası Bir dem hatırlamak,zahmettir bana Gece ve ben..iki ızdırap yükü Dillerden..dillere acıklı türkü Fazilet belledik sırrı-sükutu Bu meziyet bile,servettir bana Gece ve ben..iki gönül bekçisi Aynı kolların..,muhabbet kelepçesi Dostluğa,kahpeliğin yok gerekcesi Pişmanlık..,kalbimde nefrettir bana Gece ve ben..iki ayrılmaz bütün Ben geceye ateş..o bana tütün Tatlısı olurmu bozulmuş sütün Artık hayır beklemek,gaflettir bana Gece ve ben..iki şaşırmış aşık Kadere küs olduk,dertle barışık Saçımda..yıldızlar..hep ışık ışık Dakika..dakika nimettir bana Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() *******den Yare Mektup..
Gece dedikleri iki hece, kadınım lafta Gel gör *******le yarin aynı saflarda Benim gönlüm de isyan, sende inat ve tafra,... Çık gel, *******i bana dost etme artık. Yalnızken gece bana düşman, bana bataklık. Bilmemki kaçıncı kilometredir geçtim yolları, Bu gece yarışta ektim bütün fırtınaları. Birde seni düşünürüm, acep derim hastamı,... Yemem, içmem kadınım yaşam bana ar gelir, Ar dediysem utanmam ayrılığın zor gelir. Koskoca memleketin tüm cinleri ayakta, Hepside didik,didik beynimi kurcalamakta, Yarin tutmuş bir cin eli yine seni sanmakta, Gel bütün cinlerimi toparlayıp kur beni, Aklımı kurcalama gel kalbimden vur beni. Aç perişan kediler peşime takıldılar, Bir an geldik gözgöze sonra baktım kaçtılar. Sanırım gözlerimde kaderle tanıştılar. Ben kaderi severim küskünlüğüm sözlerde, Yarim benim kaderim neşemde üzüntümde. Bütün özlemlerin başladı Bornova'da Özüme bir can verdin bir bahar akşamında, O zaman işte dedim aradığım bu sevda. Kedilerde, köpeklerde güzeller Bornova'da Yarimden ilham alır güzelleşir Bornova. Bayraklı, Soğukkuyu, Karşıyaka, Bostanlı Her sokağı senle dolu, seninle daha farklı Hepsinde hava başka, hepsinde gözüm kaldı. Kalbime hançer soksan kanım bir damla akmaz, Sen yoksun herşey çirkin,gözüm bir yere bakmaz. Alsancak'tan süzülmüştüm kırlangıçlar gibi,... Kimi dağıtmış kafayı, kimisi koparmış ipi. Seni aradı gözüm sokakta kafeleri, Geçip gittim Alsancak'tan uğradım Asansör'e, Yerli cinler seni bekler şişelerde sessizce. Çentik,çentik kazıyorum yokluğunu zamandan, Hiç bir farkı kalmadı dakikanın bir aydan Benim gibi titremekte Küçükyalı ayazdan,... Haydi ağla Küçükyalı yarim senide duysun, Sen yık duvarlarını hasretim duvar olsun. Oğlumu düşünürüm yarimle aynı sırada, Birbirlerine yakın ikisi birarada. Ana ettin oğul ettin sen büyüksün Balçova. Balçova,sen gönlümün ayrı bir yerindesin, Beni çok mutlu ettin sen başım üstündesin. Ana, oğul ve babayı sende gördün Üçkuyular, Sanki o günmüş gibi canlanıyor tüm anılar. Şimdi yalnızlığımda hasretin beni dağlar. Üçkuyular, Üçkuyular biz mutluyuz şahit olun. Bizi kıskanan ruhları alın orada boğun. Hatay'dan geçiyorum yollar rampamı rampa, Kızgınlığım başımda su döverim havanda. Kim varsa çatıyorum kanım durmaz damarda. Bana gülme, acıma yerime haber ver Hatay Onsuz köşkler harabe, onla çöplükler saray. Ayrılığa dargınlığa hiç bir zaman üzülme, Gelip geçecek bunlar kimselere sözetme. İnan bu tekerlek kalmayacak tümsekte. Benim kağnım dert yüklü, yükü biraz ağırdır. Gelde bana destek ol,yarınlar aydınlıktır. Dolaştım bütün gece birde baktım evdeyim, Duvarlarla dertleştim bak deli divaneyim. Uzaklık mühim değil inanki seninleyim. Sen sev yeterki korkma, dünya vız gelir bana Sana namusum dedim haklıyım ben davamda. Geldim, geçtim tüm yolları sizide tanıdım dostlar Sizin orda sevda var mı nasıl orda havalar. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Geç Olabilir
Henüz yakındayken geri dönüp gel Gittikçe dönüşün güç olabilir Bende senin gibi şeytana uysam Dönsende geriye geç olabilir Ayrılıkmı gördün yolun sonunda Benimde falıma bak avucumda Yarına umutsuz yolculuğunda Mutluluk deryada kuş olabilir Bu şehrin havası senle doluyken Attığım her adım hasret yoluyken Dost meclislerinde adın konuyken Bir gün dolu gönlüm boş olabilir Saltanat belleme üç günlük ömrü Nice sultanlara kıydı götürdü Azda vefa göster kalbin nankör mü? Hayat yaprak dökmüş kış olabilir Bir gün dolu gönlüm boş olabilir Hayat yaprak dökmüş kış olabilir Mutluluk deryada kuş olabilir Dönsende geriye geç olabilir Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Gel Bebeğim
Gel bebeğim Gözlerinde mutluluklar göreyim Gel bebeğim Bir gün yetmez sana ömür vereyim Gel bebeğim Aşk zehirse dudağından içeyim Gel bebeğim, hadi gel bebeğim Sensizlik,alemleri bana dar mekan yapar Göz dikerim taprağa toprak halime ağlar Zirvesine çıkarım küçülür karlı dağlar Boyun eğdim aşkına hadi gel bebeğim Gel bebeğim Dert üstüne dert çekeyim seninle Gel bebeğim Geldin diye avunayım kendimle Gel bebeğim Verdiğin acıları unuttum bile Gel bebeğim hadi gel bebeğim. Cengiz Süslü |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|