![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dağlar6
Yüz dönderdin benden küsersin dağlar Her yokuşun zor sıra, sıra bağlar Yandı canım gözümden yaşlar akar Döşünde karları buz tutan dağlar Türlü, türlü ot çiçekler gül sende Bitmez derdimin ilacı bal sende Gezer kumru kartal çulluk çil sende Kayanda keklik bülbül öten dağlar Başın yüksek dibinde ne derin Meylin yok bana fikrinde serin Bu Hasana yok mu kalacak yerin Koynunda yaban eller yatan dağlar Hasan Demirci
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dedi
Dağların başına çadırım kurdum, Bekledim gözledim yolunda durdum. Havada uçuşur turnalar gördüm. Sevdanın yelleri esiyor dedi. Yamaçlar boyunca kayalar taşlar, Baksana yüzüne çatılmış kaşlar, Kanadın çırpıyor her yerde kuşlar, Tutulmuş dilleri susuyor dedi. Dikenler arası güller çiçekler, O yar taş üstünde oturmuş bekler, Sevgiyle verilmiş bunca emekler, Darılmış bülbüle küsüyor dedi. Hasanda bekliyor kederi bitmez, İçimden sevdanın ateşi gitmez. Kurumuş köklerin fidanın tutmaz, Gölgeler güneşin kesiyor dedi. Hasan Demirci
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değil
Yürekten yaralı sinesi dağlı Söylerim söylerim gönlüm hoş değil. Kalemim yazmıyor kader mi bağlı Sorulur hesap olacak iş değil. Merhamet duvarı yıkıldı gitti, İnsanlık kudurdu kötülük bitti. Dostlarda değişti dostunu sattı, Sorulur hesap gelecek boş değil. Semada kuşlar yerde bir karınca, Mevla m insana nimetin verince. Sırattan geçip cennete girince Sorulur hesap verecek düş değil Hasan da birkul sığındı süphana Çağırsın cennete pirler yanına. Zor vermez insana kıymaz cana Sorulur hesap inecek baş değil Hasan Demirci
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değil 3
Aylar geçti yıl dolandı, Giden geri dönen değil. Zaten gönlüm pervaz eder, Semasından inen değil. Deme yara ne talandı, Biri inci biri candı. Yara ilaç bir gümandı, Acısından ganan değil. Hasan hallerini söyler, Bu dünya kimlere güler Önce benim canım alar, Asar cellat yanan değil. Hasan Demirci
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değil 2
Ey güzelim neden şişersin öyle, Sendeki duruş güzel hoş değil. Kötü söz konuşma, tatlı dil eğle, Sattığın reçel asla bal değil. Neden kibirlisin, kinlisin, Ağızdan tatlı,yanaktan benlisin. Neden dolanırsın iki yanlısın, Saçların dolamış engel el değil. Hasan hep söyler seni sorma, Meraktan gezinip beni yorma. Boş yere kalbi mi sen kırma, Gitme uzağa yakın yol değil. Hasan Demirci
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değişti
Görünmez oldun artık göze, Kışta mı kaldın çıktın yaza. Yaşlandın mı ne gelirsin dize, Huyun mu yoksa yolun mu değişti. Çok konuşup hep de gezerdin, Hikaye mi yoksa kitap yazardın. Bal ile pekmezi süzerdin, Lisan mı yoksa dil mi değişti. Oynardın oyun alırdın parsayı, Yanına gelene söylerdin çayı. Büyük küçük bir tutardın beyi, Durum mu yoksa hal mi değişti. Görenler seni bey san ardı, Sigaranın biri yanar biri sönerdi. Etrafında hizmetçiler dönerdi, Atlas mı yoksa çul mu değişti. Sen gönüllerde taht kurmuştun, Spor yapıp av vurmuştun. Yaralara mehlem olmuştun, Fiş mi yoksa, pil mi değişti. Uzaktır aramız görünmez geldin, Hasan kimselere bilinmez oldun. Çoğaldın mı yoksa yalnız mı kaldın, Ay mı acep yıl mı değişti. Hasan Demirci
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Değiştin bu günlerde
Çok dertlisin bu günlerde, Aklın bilmem nerelerde. Aslı mıydın keremlerde, Çok değiştin bu günlerde. İçin, için ağlıyorsun, Sinemi yar dağlıyorsun, Kaderin mi bağlıyorsun, Çok değiştin bu günlerde. Ne ararsın neler çıka, Bırakma sen hüzün yıka. İçten midir yoksa şaka, Çok değiştin bu günlerde. Telefonlar bir, bir çalar, Titrer baş yürür ayaklar. Bu işte bir hal durum var, Çok değiştin bu günlerde. Nazın nedir ben bileyim, Derdin söyle ben öleyim. Gideyim yoksa kalayım, Çok değiştin bu günlerde. Hasanı sardı bir hüzün, Çeşme olmuş iki gözün. Tutmuyor bir birini sözün, Çok değiştin bu günlerde. Hasan Demirci
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli gönül
Kalmadı ağzımın tadı lezzeti, Arif insanın vardır meziyeti. İnsan insana vermez eziyeti, Yordum seni artık dur deli gönül. Aldı taşa,vurdu elden ellere, Mecbur kaldım sözden acı dillere. Bir kasırga oldu esti güllere, Kırdım seni artık zor deli gönül. Dertliyim halimi bilen olmaz Meramın arzetmeye gelen olmaz Hasan sözüm söylerim yalan olmaz Sordum seni artık sır deli gönül. Hasan Demirci
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Demedim mi
Gönül yara sevdalandı, Yürek aşka kiralandı. Biri dedi biri andı, Uzak zaman demedim mi Sevda cana telaş saldı, Bu dünya kimlere kaldı. Önce menim canım aldı, Koca cellat demedim mi, Hasan kursa otağını, Yara serse yatağını. Kuru gölün batağını, Geçme berbat demedim mi. Hasan Demirci
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Derdi
Aşık ne okudu şair ne yazdı Zalimin gazabı güzelin derdi Kömeyin elinden zorbalık bezdi Kurtulmak elinden mazlumun derdi Yamansa aslanın tilkiye öcü Çatmazsa ufağın iriye gücü Kanamış yarası verirse acı Leyla dır çöllerde mecnunun derdi Aşılmaz dağların çilesi çok Kantarı düzgünün hilesi yok Avcının silahı yay attığı ok Kurtulmak elinden ceylanın derdi Gizleme sırını açığı söyle Hasanın serinde fikirler böyle Güneşin dikine yanarsın öğle Aslıya kavuşmak keremin derdi Hasan Demirci
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|