![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İmanım olmasa, ben neyim, kimim?
Hak yolda yürürüm, İslam’dır dinim. Hür irade varsa, sahibi benim. Şahit olunca Râb, silmez eminim. Yaratan olmasa, ben neyim, kimim? Sıkamaz canımı, sessiz bir çile. Olurum bazen de, nefsime köle. Bilirim geçecek, gelse de dile. İmanım olmasa, ben neyim, kimim? Ellerim batsa da, günah dünyevi. Asla unutamam, mahir tövbeyi. Mizanda ağır yük, yıkar gövdeyi. Cennetim olmasa, ben neyim, kimim? Kamil insan durmaz, haydi namaza. Yüzün dön kıbleye, bir tek felaha. Avuç açıp Hakk’a, yalvar duayla. Seccadem olmasa, ben neyim, kimim? 06.12.2007 14.00 Kamil Çağlar
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İmansız yüzler
Toplanmış bir araya, Birkaç tane yavşak! Ne küfür kalmış, ne de bellerinde bulunuyor, bir kuşak! Çekiştirip duruyorlar hayasız sözler ile. Kemiği kalmamış dillerinde Hepsi de birer uşak! Medet umarlar demden Arşını biçilmiş elleri, Her zaman yaşıyorlar Kış kıyamet, zemheri! Kimliği yok bunların, Görmemişler usulde divan! Müptela olmuşlar şerre, Tanınmaz imansız yüzleri! 11.09.2006 19.00 Kamil Çağlar
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnadına sarılıyordu kumrusuna..
buram buram aşk tütsülendi karanfil kokusu yayıldı ve __acısız sevişler kapsadı düşleri bulutlardan damlayan yağmur altında _____________________sırılsıklam meşk yaşandı.. demet demet hülyalar toplandı saçaklarından.. bir masal tadında altı çizilmiş anlık yaşanmışlıklar vardı belki ____hiç gerçekleşmeyecek dilekler de.. kesilmiş ______makara şeridine bağlanmıştı yönetmen edasıyla.. eskiden siyah beyaz çekilmiş _________değiştirilerek yeniden aktarılıyordu ___________________________________renkli dünyaya.. renkleri birbirine girmiş karanlık dünyaya.. yeniden kavuşulmuş eski bir dost gibiydi yumuk yumuk gözlerin ovuşturularak _____________________yeni güne açıldığı o anın hali.. sabahın ışıklarına verilen sıcacık bir gülümsemeyle toprağa yayılmış çiy taneleri ___________________sarılıyordu nazlısına ________________________________tanyeri ağırınca.. ve _karanfil kokusu yayıldı inadına renkleri birbirine geçmiş dünyada _____________acımasız sevişmeler kapladı _______________________________yalancı düşleri.. inadına kucaklıyordu ______________tutkuyla sarılıyordu kumrusuna ____________________________________seher vakti.. 20.11.2007 07.00 Kamil Çağlar
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İnansam koluma, takar giderim..
El sallıyor meçhul, yolsuz anafor. Hasreti kim çeker, gel de bana sor. Yakıyor içimi, ateşten bir kor. Sormadan başına, kakar giderim. Sonsuz bir sevgiyi, vaat etmişti. Sen kokar nefesim, yemin demişti. Verdiği sözlerle, göğe ermişti. Ay yüzlü goncamı, yakar giderim. Ne derse desinler, baca tutuşmuş. Son bir kez hevesle, kalbim buluşmuş. Tütsülenmiş gecem, beden kudurmuş. İnansam koluma, takar giderim. Yan oturmuş yârim, değmesin nazar. Naz kokan davetle, yüreğim azar. Girmek zor da olsa, bir tünel kazar. Yoluma çıkana, çakar giderim. Yaşamak bağında, sürülmek vardı. Toprağa serpilip, ekilmek vardı. Harmanda biçilip, dövülmek vardı. Dökülen yağmurla, akar giderim. Kurak topraktayım, anız yakılmış. Bu sevda bahtıma, henüz yazılmış. İmkânsız düşlerle, çukur kazılmış. Çıkmaz sokaktayım, bakar giderim. 11.07.2007 16.00 Kamil Çağlar
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul
Senden her ayrılışımda, dolmuş gözler bırakıyorum arkamda. İstanbul; Kaderim yazıldı, sıkışık sokaklarında.. Yine bir ayrılış akşamında, bir daha dönmemek üzere gittim. İstanbul; Ciğerlerim yakılıyordu, yanan ışıklarında.. Kahreden ayrılık bir sembol, Ağıtlarım yaşıyordu topraklarında. İstanbul; Sevdalarım kaldı, nazlı gerdanında.. Nice sevgiler, nice aşklar tükettim; Ne kahredişler kaldı, ne de yalvarışlar. İstanbul; Ayak izlerimi taşıyorsun, yıkılmış surlarında.. Kapından her atılışımda, dalından koparıldığımda; Ağlayan gözlerimi götürüyorum yanımda. İstanbul; Hıçkırıklarım yankılanıyor, kararmış semanda.. Senden uzak geçen uykusuz *******de, Yakarışım sana değil, kederlendiğim bir kula. İstanbul; Martıların cilvelerini özlüyorum, kaynaşan sularında.. Düşlerimi yıkıyorsun, düşlerimi ısıtıyorsun. Onu düşündüğüm, seni hatırladığım anda. İstanbul; Kaybettiğim canımı, hayatımı borçlusun bana.. 05.01.2007 15.00 Kamil Çağlar
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstedim
Biraz öyle istedim, Beklemenin zorluğunu yaşamak.. Biraz da özendim doğrusu! Yaşadığım yıllara inat.. Ne kadar korkutsan da Yine de aklım kalıyor sende! Sanki gözlerindeki davette, Kendimi görüyorum istemesem de.. Yani seyretmenin zevkine vardım. Geçerken seni pencereden. Biraz nazlandım, biraz da heves, Bazen de özlediğim, O tatlı nefes! 23.05.2006 11.00 Kamil Çağlar
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İz bırak dünyaya!
Kelamın çokluğu, ölçülmez sözle. Zekatıdır dilin, dur biraz dinle. İlim sahibine sende ol köle. Kulak ver de anla, öğren alimle. Cahile bakılmaz, bakar da görmez. Söylenir yüzüne, anlar da bilmez. Alimin ilmini, kalbin de silmez. İz bırak dünyaya, adın da ölmez. Nefsinin duvarı, örülmüş Hak’la. Toplanmış insanlar, dinler merakla. Mahşerdeki meydan, geliyor akla. Kurtulamaz ömrün, daim günahla. Çıkılmaz huzura, günahkar kulsan. Açılır gözlerin, baş kesen olsan. Fayda etmez artık, tamamen suçsan. Hesabın dökülür, nereye kaçsan. Bilmediğin yola, başını koyma. Cahili dost bilip, yanına yatma. Gün doğmuş yalana, sakın inanma. Görmeyen nefsine uyarak kanma. 04.01.2007 20.00 Kamil Çağlar Kamil Çağlar
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İzinsiz Mırıldanıyor Kasvet..
Her dönüşümde seni ararken arkamda, Suskun şarkılar bulurum yanı başımda. Basılan her perdede izlerin, yapışmış parmaklar; Bir gün beni de bulur mu? “Bam teline asılmış, hüzünle yağmalanan notalar.” Hiçe yazılmış derdest nemli solfej, Parmaklara sığınan bir hoşçakal katranı. Uzaktan bakınıyor acısına, diz çökmüş minöre. Takılmış aralıklar arasında, yağmalanıyor notalar; “Selamsız başlıyor bu odada, aşka yazılmış şarkılar..” Kaynamış, soluma çakılan bir nebze hasret. İzinsiz mırıldanıyor, taşa dökülen kasvet. 02.06.2007 23.00 Kamil Çağlar
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kahrımı üç şekerli çekerim ben!
kahrımı üç şekerli çekerim ben! ayrılık katarım demine __________pişmanlık döker sığınırım.. sonra ___ölüm ekler __________susarım.. ayrılık ölüm değil diye yalan söyleme ölümden beter ayrılık _______________ölümden beter bu pişmanlık bazen sonsuzluk bitsin korkma artık yoksunluk kahredişlerden vicdansızlıktan sızlanmalardan beter şu pişmanlık ______________ bu yorgunluk... bir yalandan ibaretmiş yaşadıklarımız biten bir yalan.. ne kara gözlerinde tadılan zeytin tanesi ne de bal damlayan dudak namesi ____________________bu ayrılığın ta kendisi.. hani __soyulur ya gün ışığı __________altından kap/kara bir gece çıkar _________________________________soyunur ya! sokağın sessizliğini bilemezsin.. dinlersin ayak seslerini gelir mi? ______göremezsin gelişini.. aniden dikilir karşında sarılır boynuna _________göremezsin gidişini.. eşiğinde kalırsın dizlerin üzerinde başın eğik bilemezsin nedendir.. çile çekmek sana düşer ya! soyulur ya _______günün ışıkları bitmez bir karanlık çöker _____________bitmez bir yorgunluk.. ayrılık bu _____ölüm değil ya _____________diye yalan söylersin.. 11.11.2007 01.00
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalbime Miras Kalan..
Çok alımlı duruyordu, o çardak altında. Bazen dikkatlice etrafı süzüyor, Gelene, geçip de gidene bakınıyordu! Kumral mı desem, sarışın mı? Ne önemi vardı ki; gözleri yeşildi.. Çok uzaklara gitti, vallahi aklım o an. Desem ki yirmi yıl geçti, billahi yalan! Yanımdaki dürtmese, yaşıyordum bir imtihan. Köhnemiş bakışlarımdaki hüzün, kalbime miras kalan! İmkansız sözlerin sahibi, dilimin ucunda. Zorlasam çıkacaktı, tadı damağımda! Kumdan yapılmış bir saray, bahçesi darmadağın. Uzakta kalan kahkahaydı, kulaklarımda uğuldayan! Birkaç korku vardı, ürkek yüzünde. Emin ol isterdim, bir odacık kalbinde. Figüranlığa bile razıydım, o film çekildiğinde. Üç beş saniye fragman kaldı, yazık oldu bu hayale! 20.06.2007 16.00 Kamil Çağlar
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|