![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değişmem
Gecem olsan gündüze değişmem Kendin bilmez boş söze değişmem Tir tir titresem de yanında ben Ateşim yakan köze değişmem Hayal de olsan hayal de kalsan Olsa gerçek bin yüze değişmem Yansam kavrulsam da çöllerde Bir lahza gülecek güze değişmem Bolluk çelse de her dem gönlümü Seninle olacak ben aza değişmem Yağmurlar yağsa erse bahar erce Senle geçen kurak yaza değişmem Eyvallah çekse de alem bana Ettiğin bir tek naza değişmem Kahır dolsam senle bir başıma Elden duyacağım feyze değişmem Atlas libas teklif etseler de Senle kuşandığım beze değişmem Yollar köprüler ayan deseler Sana giden ufacık ize değişmem Cümle alem göz olup baksa bana Baktığım o güzel göze değişmem Baştan deseler yaz bu şiiri Vallahi bir tek dize değişmem Mustafa Acıoğlu
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Değmen Onun Gamlı Yaslı Gönlüne
Deymen onun gamlı yaslı gönlüne O bir selvi boylu yardan ayrılmış Hıh… Ya benim derdime Deyiverecek bir yiğit, Var mıdır aceb? Varsa da nerdedir? Ben derman arıyorum Gamlı yaslı gönlüme Onunkine deymen Ama benim yarelerim Sarmış ta dört bir yanımı Mateme sarınıp her gece Hummalarda sabahlıyorum Deyin benim gamlı yaslı gönlüme Filistinime Lübnanıma Irak’ıma Ben dertli çocuğuyum dünyanın Ben gamzede Ben hedefim her zaman Emperyalist laboratuarlarda İcad olunan her bir yeni silaha Potansiyel bir kobayım her daim Kimyasal Biyolojik Nükleer Her bir şeklini bilirim bombanın Misket oynamayı bilmem Ama iyi nişan alırım ben Deymen onun gamlı yaslı gönlüne O bir selvi boylu yardan ayrılmış Hıh… Ya benim sevgime sevdiklerime Deyebilecek bir erkek var mıdır semtinizde O kadar olsun ürkekliği terk edebilir misiniz? Biz sevmeye utanır olduk artık Köpekler altında kıvranan Bir anneye bir evlad ne yüzle bakabilir ki Bir ablaya Ya da kız kardeşe Ya da yengeye halaya veya teyzeye Ölsün diye bir sabah bombardımanında Kolu yada bacağı kopsun diye bir baskında Bir çocuk yap denilebilir mi Sevdiğin bir güzel kız dahi olsa Karartılmış bir hayatla Hayat bahşedilebilir mi bir başkasına Evvel bağban imiş dostun bağında Talan vurmuş ayva nardan ayrılmış Hıh… Ben ne idim evvel bilemiyorum zaten Geçmişim kan ve gündüzüm kan ve *******im kan kokuyor Benim tarihim kan zulüm Eza ve cefa gelecek? ! ? Yüreğimin korktuğunu Söyleyemiyor dilim… Bağ nedir bağban nedir Bana bu coğrafyada Gösterebilecek bir er kişi arıyorum Enkazlar altında Molozlar altında Manzarayı saksılara ancak sığdırabildiğimiz Ama koruyamadığımız Muhafaza edemediğimiz Manzarayı bana gösterebilecek bir yiğit Var m’ola? Ayvayı narı da demeyeceğim daha Açlığı bilmeyen miden Yokluğu bilmeyen fikrin Anlayamaz açlığımı Yokluğumu yoksulluğumu Ambargoda ayvadan nardan vaz geçip Ateşlerle titreyen yavruna Bir ateş düşürücü ilacın dahi Çok görülüşünün Nasıl koyduğunu insana Anlayamazsın… Hadi canım Anlayabilir misin? Ciddi misin? Garib kalmış şimdi gurbet ellerde O gönlünü çalan yardan ayrılmış Hıh… Gariplik nedir Gurbetlik nedir Bilebilir misin? Ancak dersin Ama demekle bitmiyor bazen En içli türküleri söyleyebilmek için Yaşamak gerekiyor bazen Yani hissetmek Ben zulü yaşadım yüzyıllarca Ama benim için anonim Bir türkün bile yok hala Yani yaşamak gerekiyor kısacası En azından hissetmek Toplama kamplarındaki hasreti Konvoylarda bekleyişleri Bir zaman evim okulum iş yerim Dediğin yerleri Bir acı siren sonrası bırakıp gitmeyi Her gün haberlerden ateşkes haberi beklemeyi Mülteci kamplarında Bilir misin? Sınır kapılarında Yalvar yakar olmayı bilir misin Ulaşamamayı Tel örgülerle ayrılmayo eşten dosttan Gönlünü çalan bir sevda İnandıkların taptıkların Münasebetiyle Bu zulme uğradığını Yaşadığın her çirkinliğin sırf bu sebepten başına geldiğini ama buna rağmen terk etmemeyi yolundan dönmemeyi direnmeyi bilir misin? Yar sevmek kolaydır yiğidim Kor sevmekliğin Acısını bilir misin? Bilemezsin Gurbeti bilmezsin Garibliği acısını bilmezsin Garabeti bilir misin? Sensin kardeş Garipsin Bir acaipsin..! ? ! Çok ağlamış mecnun gibi çöllerde Ferhat gibi şirin yardan ayrılmış Hıh… Bundan sonra ne için ağlarsan ağla artık kavgamız için çölleri aşmadın ya davamız için dağları delmedin ya yalancı sevdalarımız hep havada kalan iddialarımız… denilebilecek çok fazla şey yok ağlayabilirsin elbette Timsahlar da ağlar… Mustafa Acıoğlu
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Del Etmeyin Beni Beni
Başı duman dolu dağlar Del etmeyin beni beni Kanlı yüreciğim ağlar Del etmeyin beni beni Dağlar bana dost gülüyor Efkar cana kar kalıyor Allı güllerim soluyor Del etmeyin beni beni Ağlamasın ahbab yaren Diye çıktım bu yola ben Kesilmeli bu kangıren Del etmeyin beni beni Gezim gözüm arpacığım Sıcak aşım çorbacığım Üzülmesin körpeciğim Del etmeyin beni beni Ben diyorum iyi bellen Zalım düzen şimdi eylen Alınacak mağrur kellen Del etmeyin beni beni Öfkem benim dağlar gibi Mustafa’yım ağlar gibi Sabır elim bağlar gibi Del etmeyin beni beni Mustafa Acıoğlu
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli Çocuk
Bir sen yoktun Deli çocuk hoş geldin Gel bakalım benimle Tetiğe basar mısın? Bir sen yoktun Deli çocuk hoş geldin Ağlar mısın bazı bazı Arasıra iç çeker misin? Bir sen yoktun Deli çocuk hoş geldin Ağlar mısın bazı bazı Gözyaşının Tuzunu tadar mısın? Bir sen yoktun Deli çocuk hoş geldin Çat kaşlarını yeğenim Durma öyle ürkek Sen hep böyle titrer misin? Bir sen yoktun Deli çocuk hoş geldin Bak ben develer geçiririm İğne deliğinden Bak ben kan taşıyorum mataramda Bak un seriyor millet ipe Su taşıyorlar ince elekle Sen de millete uyar mısın? Bir sen yoktun Deli çocuk hoş geldin Hadi bana bir güzel sabah getir Hadi bana dostluk topla Vela bahçesinden Yüreğimi kabart kardaş Gençliğimi, deliliğimi Deli günlerimi getirir misin? Mustafa Acıoğlu
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deli oğlan kız kaçırır
Anası dedi: Ulan oğlum vermiyorlar Hiçbir şeyin sormuyorlar Sana layık görmüyorlar Vazgeç oğlum bu sevdadan Deli oğlan dedi ki: Vermezlerse vermesinler Boş ver gayri sormasınlar Bana layık görmesinler Kaçırırım anacığım Anası dedi ki: Ulan oğlum vururlar ha Döver kafan kırarlar ha Adın kötü yererler ha Vazgeç oğlum bu sevdadan Deli oğlan dedi ki: Ben onları vururum ben Kafa gözü kırarım ben Hesabını sorarım ben Kaçırırım anacığım Anası dedi ki: Tamam kız güzel ve hanım Oğlum etme tutma canım Sana feda olsun kanım Vazgeç oğlum bu sevdadan Deli oğlan dedi ki: Anam evin gülü olsun Adı Acıoğlu olsun Tutam kolundan gelsin Kaçırırım anacığım Anası dedi ki: Oğlum zabıt gelir alır Heves kursağında kalır Sonra sana zorca gelir Vaz geç oğlum bu sevdadan Deli oğlan dedi ki: Anam kızın yaşı reşit Eyi dinle beni işit Yolları tutsa da çaşıt Kaçırırım anacığım Anası dedi ki: Oğlum elin öpem etme Beni dertte koyup gitme El kızına beni satma Vaz geç oğlum bu sevdadan Deli oğlan dedi ki: Anacığım öyle deme Bırakma beni de gama Seni de seviyorumm ama Kaçırırım anacığım Anası dedi ki: Ben ne deyim dellenmişin Başka da kalmamış işin Gülsün ışısın hep dişin Vaz geç oğlum bu sevdadan Deli oğlan dedi ki: Ana hakkın helal eyle Gitmek var belki böyle Babama da selam söyle Tez gelirim Anacığım Mustafa Acıoğlu
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deliler Çeşmesinden
Deliler çeşmesinin Kaynağından içmişim Aşıklar koşmasının Bam telinden geçmişim Aşı boş ver iş ver bana Gülüşü geç yaş ver bana Bey değilem boş ver bana Ne var başa taçmışım Zincir vurdu iki çaşıt İkisi bir boyda eşit Tüyüm bitti çeşit çeşit Kantlanıp uçmuşum Veli dediler de soldum Yanamadım dertle doldum Kimi gözde deli oldum Zincir kırıp kaçmışım Biri dedi nefsini yu Biri dedi sus ta uyu Biri dedi hazine bu Bin merakla açmışım Derler yürek taş gerektir Mustafayım baş gerektir Dediler ki zemberektir Şerbet deyi içmişim Mustafa Acıoğlu
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delilik
Eger bu delilikse Deliyiz biz hepimiz Çiglik çiglik yanan bir dünya Bir karmasa ve hengame Bizler çaglayanlar gibi akip Sehre bir gün ineriz Saadetlerin bendi toplar bizi Unuturuz zulmü ve kini Unuturuz ihanetleri Yok sayariz intikami Marsimiza dalariz Mutluluk bir mermi hizinda Deler geçer bagrimizi Kitablar almaz bizi Ve tarihler yazmaz bizi Hürriyet delilikse Deliyiz biz hepimiz Bir safak söküsünde Bir bomba düsüsünde Savrulur nice canlar Al basar her bir yani Hainlik tirsar bizden Can düser selimize Yürürüz safaklara Yürürüz tüfeklere Delilik bizim sanimiz Oynariz ölümlerle Yürüdük senelerce Yürüdük hiç yilmadan Ibrahimi çizgimiz Salladi tüm putlari Delilik san kaldi bize aldirmadik ürenlere döner dedik bu devran ve dönecek elbette yürürüz safaklara yürürüz tüfeklere delilik sanimizdir oynariz ölümlerle Mustafa Acıoğlu
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Delirmek İstiyorum
Deli taylar gibi Koşmak istiyorum Vadilerden dört nala Gümbür gümbür Delirmek istiyorum Coşmak istiyorum Vuslatın kumsalına Yaklaşan bir dalga gibi Kurşunlara bend olsun Bedenim istiyorum Bir mazlum daha Ölmesin istiyorum Kara bulutlar dağılsın Dağılsın bu kara düzen Eşkiyalar defolsun Bir daha asla Gelmesin istiyorum Mustafa Acıoğlu
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deliye Her Gün Bayram
Bilmiyor ki helal haram Aklı var mıdır bir gram Hamdolsun müslümandır İslam onca derin kavram Derin dalmaz saptırmaz o Zırvası çok buram buram Çalar oynar hepten gamsız Deliye hergün bayram Mustafa Acıoğlu
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Deme Ha Sen
Kahbeliğin şan olduğu Zamanları gördüm ben Görülecek onca hesap Nice defter dürdüm ben Bir sayfa sen bir sayfa ben Yırtar isek ne olur Anlamam ben deme ha sen Hesapları talan olur Şerefsizin şah olduğu Devirleri görsüm ben Sülün gözlü yardan geçen Silahlara sordum ben Bir mermi sen bir mermi ben Atar isek ne olur Atamam ben deme ha sen Han evleri viran olur Mustafa Acıoğlu
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|