![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57917
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gürsel İleri
Adım Gürsel İleri Armağan olsun size Şu garip gönlümün şiirleri Yalan yok hiçbirinde Her biri anlatır, gerçek hisleri Yazmakla bitmez Saymakla bitmez Boş verin çektiğim dertleri Ayaktayım ya işte, yıkamadılar beni Adım Gürsel İleri Onurludur, doğruluktur benim yolum Bir anam, bir de oğlum Bütün varım yoğum Bir anam, bir de oğlum Aradım şu dünyada, aradım bulamadım Gönül dostunu Kimi ipe serdi unu Kimi zamansız getirdi sonu Boş verin küsmedim ya işte hayata Dert edip, kendime bunu Adım Gürsel İleri Allaha havale ettim hıyanetleri Benim işim sevgi Bazen bir çiçeğin açışında Bazen bir kelebeğin uçuşunda Bazen bir mısrada Bulurum ben mutluluğu Varsa bir ilahi adalet Zaten kalbe yüktür nefret Ben buna inanırım, bunu yazarım Arkadaş, sen ne dersin? Allah herkesin gönlüne göre versin Ben bunu isterim, bunu dilerim Herkesin harcı değildir Zordur, zorludur benim yolum Bir anam, bir de oğlum Bütün varım, yoğum Bir anam, bir de oğlum Adım Gürsel İleri Kıymet, kaybetmeden bilinmeli Üç günlük dünyadayız İşin sonunu baştan düşünmeli Adım Gürsel İleri Armağan olsun size Şu garip gönlümün şiirleri… Gürsel İleri
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Güz Güzeli
Mevsimlerden Nisan mıydı Mayıs mıydı Aslında ne önemi vardı Sanki ömrümün güzü Sonbaharı Karakışıydı Küsmüştüm kadere Vefasız sevgililere Kırgındım Sevmeye, sevilmeye Razıydım Sevgisizliğe boyun bükmeye Seni Senelerin yılların eksikliğini Seni gördü gözlerim Seni tanıdı gönlüm Güz güzelim Pembe gülüm Seni Seni sevdi yüreğim Seni sevdim bebeğim Güz güzelim Pembe gülüm... Gürsel İleri
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güz Rüzgarları
Güz rüzgarları esmeye başladı yine Günler biraz daha kısa Gölgeler biraz daha uzun şimdi Baharda ektiğimiz çiçek açtı ve soldu Aynı hiç bitmeyecek sandığımız, aşkımız gibi Açtı ve soldu Şu ıssız yollarda Yalnızlığın ayak sesleri karışıyor, güz rüzgarlarına Sessiz bir hıçkırık Gizli bir ağlayış var sanki uğultusunda Güz rüzgarları esmeye başladı yine Üşümek zamanı yaklaşıyor Hüzün dolu güz yağmurları Bir beni, birde sensiz yolları ıslatıyor Baktım da sağıma, soluma Anladım, kimsenin gözü kimseyi görmüyor Herkes düşmüş kendi derdine Güz rüzgarları esmeye başladı yine Bir telaş var kuşlarda bile Daha acımasız dövüyor sahili, dalgalar Ne zengin fakiri acıyor, nede genç yaşlıyı Ne hale gelmiş, nereye gidiyor şu insanlar Köpük köpük, dalga dalga Kabarmış bulutlar Farkında mısın kardeş Bu yıl güz rüzgarları daha şiddetli esiyor Acaba biz mi yaşlanıyoruz Yoksa şimdi daha mı soğuk Ondan mı üşüyoruz Hissediyor musun kardeş Artık güz rüzgarları daha şiddetli esiyor... Gürsel İleri
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzel Olan
Sevmektir güzel olan Senin güzel gözlerinden bile daha güzel Sevmektir, sevmek Ne beğenmek ne istemek Ne bir heves ne bir tutku Güzel olan tek duygu Sevmektir, sevmek... Gürsel İleri
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Güzelim
Rabbim seni yaratırken Sanki nur ile yoğurmuş Hamurunu güzellikten tutmuş Ey! Gül tenlim Bülbül seslim, yanağı benlim Kara gözleri sürmelim Güzelim, güzelim Aşkınla yana yana, şu gönül ateşinden Gör bak ne kaldı geriye benden Esirgememiş Mevla’m Hiçbir güzelliği senden Güzelim, güzelim Biz bu yangına, bu aşka bir çare Ne edelim, nasıl edelim Az kaldı güzelim, kaybolmakta aklım Arıyorum Aşk acısına bir derman, bilmem neylesem Sanıyorum Sönmez bu yürekte bu ateş, kabre de girsem Soruyorum, kimi görsem Sevda derdine bir derman Her diyorlar; “biz nereden bilelim, bulamamış ki Lokman” Ah! Güzelim, güzelim Bak nasıl da kaldım biçare Nasıl bulalım Biz bu yangına, bu aşka bir çare Ne edelim, nasıl edelim Kimden öğrenelim Güzelim, güzelim, ah be! Güzelim… Gürsel İleri
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haberin Olsun
Haberin olsun Yalana, yanlışa kaptırıp gönlü Gittiğin bu yol tek yönlü Dönüşü olmaz, olamaz asla Bunca yıldan sonra Tanımadıysan beni bir damla Hadi bırak git, yüreği doldurup gamla Yolun açık olsun Haberin olsun Affedersem seni Kınasın, dışlasın dünya alem beni Tek yumruk olsun, vursun insanların bütünü Affedersem seni Haram etsin anam, verdiği sütünü Haberin olsun Bitti Senin eserin bu son Rüzgar ektin fırtına biçtin Bu yolu sen seçtin Benim de sabrımın bir sınırı var Sen onu çoktan geçtin Hatırlarsın affetmem, diye söylemiştim Haberin olsun Sözümün arkasındayım sonuna kadar On yıl değil, yirmi yıl değil sadece Haberin olsun Sözümün arkasındayım tüm ömrümce… Gürsel İleri
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Kul Çıkar
Umma hiç bunu Hangi kul çıkar senden yana Senin hıyanetin hem kullara Hem Allahına Yüreğinde bir damla inanç Yüreğinde bir damla Allah korkusu da mı yoktu En iğrenç yalanlarında Nasıl da el bastın defalarca Kur’ana Bilmiyorum seni yetiştiren ana Hiç mi Allah korkusu da öğretmedi sana Nasıl bir yürek taşıyorsun içinde Sevdalanmış böylesine, yalana dolana Umma hiç bunu Hangi kul çıkar, yoldaş diye yoluna Umma hiç bunu Kim takar artık seni eş diye koluna Diliyorum Rabbimden Bundan sonra ömrünün geri kalanında Çekeceğin acılar, yalnızlıklar Tuz biber olsun hep pişmanlığına İşte bu şimdi senin sonun Allaha şükür vicdanım rahat benim Çünkü tek sorumlusu sensin bunun Sakın bir daha çıkma karşıma Olabildiğince uzak dur bana Bu kahır, bu yalnızlık Bu pişmanlık hakkın Kendini hissetme sakın Bir daha bu yüreğe yakın Olabildiğince uzak kal bana Gördün işte Düşürdün maskeni Herkes tanıdı seni Herkes öğrendi hıyanetini Sen bana değil, kendine oynadın bu oyunu Umma boşuna bunu Kahrol Uzak ol bana Umma boşuna Hangi kul çıkar artık, senden yana... Gürsel İleri
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hangi Yanlış
Bu ayrılık Mevla’dan desek Günaha gireriz Biz suçumuzu biliriz Hangi yanılgı var ki Sonunda hesabı böyle sorulsun Yetmiyor insanların adaleti Mahşer günü yüce divan kurulsun Hangi pişmanlık öder ki, senin günahını Sanmam bundan sonra bir şansın olsun Anlamadın ya sen, bunu bir türlü İnsanoğlu çok daha ötedir, etten kemikten Daha yüce değerler var, beş dakikalık zevkten Bundan büyük ceza mı olur sana Böyle karalanmış, böylesine onursuz yaşam sürmekten Sen, şimdi benim için kabirsiz bir ölüsün Hangi yanlış var ki Sonunda hesabı böyle sorulsun Yılların ağırlığı Gecenin karanlığı, bile örtmüyor bak günahını Hangi mazeret var ki Bağışlatsın suçlarını Dilerim yaptıkların yüzüne vurulsun Yetmiyor insanların adaleti Mahşer günü yüce divan kurulsun... Gürsel İleri
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Haram Oldun
Helalimdin, haram oldun Haram oldun bu dile Yasak şimdi adını söylemek Haram oldun bu yüreğe Yasak artık seni sevmek Haram, haram oldun bana Gerçektin, yalan Koynumda beslediğim yılan oldun Anmam adını bundan böyle Gelmem sana, son nefesinde çağırsan bile Etmiyorum hakkımı sana helal Hem bu dünyada hem ötede Görünme gözüme sakın, benden uzak kal Günahlarını, ihanetini yanına al Her şeyimdin, helalimdin Haram oldun Haram ettin kendini Haram artık, sevmek seni Haram oldun bu gözlere Bu yüreğe Haram, haram oldun... Gürsel İleri
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Hasret Çiçeği
Hani seninle beraber ektiğimiz Bir ıtır çiçeğimiz vardı Bir de kırmızı gülümüz Küçücük saksılarında kaktüslerimiz Ayak seslerinle güler Neşeli kahkahalarınla şenlenirdi evimiz Mutluluk doluydu ya hayallerimiz Ayrı mı kalacaktık böyle Ayrı mı kalacaktık biz Şimdi sobamızı yakmıyorum Senin yokluğunun soğuğunu ısıtamıyor zaten Eşyaların hepsini eskiciye vereceğim Senin boşluğunun yerini hiçbiri dolduramıyor zaten Masamın tozunu almıyorum Yemek dediğin bir iki lahmacun Geçiştiriveriyorum işte Biliyor musun Hani o beraber ektiğimiz çiçeğimiz hala duruyor Müsaade etmedim kurumasına, sararıp solmasına Ve ben Ve ben onu her sulayışım da ağlıyorum Sanki senin saçlarını okşar gibi Yapraklarını okşuyorum Hani seninle beraber ektiğimiz Çiçeğimiz vardı ya Adını hasret çiçeği koydum Her açışında sen diye kokluyorum Ben onu sularken hep, hep ağlıyorum... Gürsel İleri
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|