![]() |
![]() |
#141 |
Aşmış Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 98 Thanked 355 Times in 320 Posts
Üye No: 44033
İtibar Gücü: 57918
Rep Puanı : 34658
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnan Hakkım Bile Yok
Belki boş yere sevdim belki 'suçlu' değilsin Ne desen fark etmiyor yine yüreğimdesin Seni unutmak çok zor buna itirazım yok Ama sen affetmek! ... 'İnan hakkım bile yok! ..' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() İnsancık'lar
Şu Dünyanın işine aklım ermiyor benim Varsa akıl erdiren saatlerce dinlerim Samimiyet kalmamış dostluklar karaborsa Gündüzlerin de bile mefeatler pusuda Birisi selam verse hem sesi titremeden Hem de güler yüzüyle karşılık gözetmeden Dünya dönüyor ama nedense aynı yöne Bir an duracak olsa herkes inecek yere Ali'nın başında ki takke geçti Mehmed'e Kaymaklar senin oldu posasını el yiye Herkes çıkar üstüne hesap yapıyor şimdi Oysa yolun sonun da nedamet var değil mi Bu bir kısır döngüdür keser yontar kendine Oysa destere olsan bir ona bir kendine Bana değmeyen yılan bin yaşasın diyorlar Hata kendilerinin şeytan dedi diyorlar Şeytanlık içlerin de kalp gözüyle görürsen Nur yerine irindir akan her bir yerinden Tüm bunlardan arınmış kim kaldı çevremizde Altınlardan taht kurmuş kim var ki gönlümüz de İyisi mi sen dostum fazla kafa şişirme Perdelerini indir ortalık da gözükme Bir an gelir de seni anlayanlar olursa Ellerini kaldırıp dua ederler sana Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İstanbul'da Bir Şair
Bana “şair” diyorlar, sen başka bir isim bul Kays-ı çöl mecnun yaptı, bana yeter İstanbul İstanbul da bir şair! .. Olmasaydım şaşardım Olmasaydım, ben nasıl, İstanbul da yaşardım İstanbul da kalemsiz nefeslenir mi? Düşün! .. Güneşi bile unut sabahı yok bu düş-ün Sevda İstanbul mudur, İstanbul mu sevdadır Koca Dünya’ya bir bak! .. Böyle sevda var mıdır Kalem bu şehre mahsus, bu şehir kaleme can İstanbul ki şairin yüreğin de an be an Hacizlidir gönüller ismine İstanbul’un Böyle bir kara sevda varsa arayın bulun Bir tesbih ki bu şehir tam otuz beş boncuklu Şefkat dolu bir ana, yirmi milyon çocuklu Mazhar olmuş Nebi’nin söz-ü mukaddesine O söz ki; Fatih ile, ulaştı adresine İsterim ki uzanıp öpeyim gerdanından Ah İstanbul! ..Sevgilim, gönül geçer mi yar’dan Seni yazacak kalem tükenmez mi? Tükenir Şaire ilham gerek o da senden beklenir Allah nasip eyledi seni sen de yaşadım İstanbul da yaşarken İstanbul’u anladım Seni benden önce de dinledi Orhan Veli Seni her kim dinlese deli oluyor deli Bana şair diyorlar sen başka bir isim bul Kays-ı çöl mecnun yaptı bana yeter İstanbul Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() İsteme Benden
Olmayacak şeyler isteme benden Ne gökte ki güneşi Ne de parlayan yıldızları Hediye edemem sana! .. Dağları yok etmemi Rüzgarları durdurmamı Denizleri kurutmamı İsteme benden Yeryüzünde ki tüm çiçeklerden Taç yapamam sana! .. Ve tüm ağaç yapraklarını Konfeti gibi dökemem başına! .. Olmayacak şeyler isteme benden Böyle kabul et beni benliğin de Ayağım da kırk yamalı pantolon Ve hırpani gömleğimle Düşünme kızım düşünme İşine gelirse! ....... Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kadın......
kadın ki; İnce zarif Elbet var hoş bir haz-zı Atmıyorsa neyleyim Onda sevdanın nabzı Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() kadınım
Hayat denen bu yolu Ben çoktan yarıladım Hazan yerleşmişti gönül bahçeme Ve 'SENİ TANIDIM KADINIM' Şafak oldun sabah oldun Hayal oldun serap oldun Eğilmiştim solmuş çiçek misali Baharım oldun kadınım! .. Köklerim kucakladı toprağı Saçılıverdim yediveren misali İşte dedim denizim, işte benim dağlarım Yürek diye içimde Sen atarsın kadınım Elimde kalemsin duygu yüklü Kağıdım da şiir Nefessin solukladığım Ve... Düşlerimde sen varsın kadınım Göğün yedi rengi gibi Saçını okşadığım Gönül zindanlarımda Sır diye sakladığım Gecenin bir vaktinde 'Can' diye aradığım Çok sevmişim seni, Çok sevmişim kadınım Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#147 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadir Baba
Her sabah umutla yola bakarsın Gelenin gidenin yok Kadir baba Her gece gözlerin ıslak yatarsın Dertlerin ummandan çok Kadir baba Bu gece sabaha kadar sendayim Sen anlat ben seni dinleyeceğim Kovsan da buradan gitmeyeceğim Bende çok dertliyim çok Kadir baba Benimle göz yaşı dök Kadir baba Şuraya iskemle koy benim için Doldur kadehimi ver Kadir baba Sanma ki dünya da tek dertli sensin Derdine ortağım ben Kadir baba Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kadir Gecesi
Bir an ki; zamana yıllara değer Ellerini göğe açmış nicesi Dualar “gönülden” olursa eğer Kabule köPage Rankingüdür Kadir Gecesi Azmışta haliyle nefs-i dişlenen Rabbimin emriyle kalbi fişlenen Koca yıl içinde neyse işlenen Günaha törpüdür Kadir Gecesi Kadrini bilelim bu gece vaktin Gal-u belada ey! ..Bu idi aktin Dünü unutsan da, amma velakin Şefaat gölüdür Kadir Gecesi Fırtına biçecek rüzgarı eken Ömür de tükendi hep” yarın” derken Belki de son defa çalman gereken Kapının önüdür Kadir Gecesi Gönül telimizde bu gece vuslat Nedamet olsun ki verilsin berat Üstünden geçilen o ince sırat Yolunun sözüdür Kadir Gecesi Dillerden düşecek tövbe cümlesi Fark etmez Arapça, ya da türkçesi Vallahi Billahi her bir hecesi Şeytanın közüdür Kadir Gecesi Haydi sen de bacım, sen delikanlım Teyze, hala, emmi, can arkadaşım Hep beraber Hak’ka yoldaş olalım Hak yolunun özüdür Kadir Gecesi Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalem Kırıldı
Kalem kırıldı gülüm, Silginin gözü aydın Bana sensizdi ölüm, Sana bensiz 'Günaydın! ' Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Aşmış Üye
Rep Derecesi :
|
![]() Kalem Satılık Değil! ......
Sevdik! ..Eyvallah ama, secde bekleme benden Satırlara işlerim, ben nakkaşım, “kös” değil Gayrı gözüm korkmuştur “ben maşuk-um” diyenden Yüreğimi verdim ya! .. Kalem satılık değil Tükenir yaza yaza her mürekkep nihayet “Şair olan arar mı, merkepler de inayet” Bunun adı aşk değil, cinayet bu cinayet Canımdan vazgeçtim ya! ..Kalem satılık değil Saplanınca bağrına bembeyaz sayfaların Cümlesine kurşundur sevdasız haytaların Benim erişemediğim en ücra kuytuların Uğruna “söz” dedim ya! ..Kalem satılık değil Elbet tükettin beni, kurtçuklar gibi rahvan Ne açıkta bıraktın ne örttü beni umman Ben yalnız hayal değil ne varsa gerçek olan Sana feda ettim ya! ..Kalem satılık değil Bana “yazar” diyorlar, yazmadığım zaman var Kalemi kullanırım, yaşadığım zamanlar Beni sen şair ettin, gönül kadr-i bilmez yar Ne istesen verdim ya! ..Kalem satılık değil Sanma ki sana mahsus, ondan dökülen inci Bazen aşktan söz eder bazen kinci mi kinci Kalemim rahlem benim, sen de sondan ikinci Seviyorum derdim ya! ...Kalem satılık değil Yazmaz, yazmaz bu kalem, gölge düşmüş adını Kalem tatmış acının, vazgeçilmez tadını Hani seni yazarken; “Hayatımın kadını” Dilim sürçüp dedim ya! ...Kalem satılık değil Her şeyimi aldın ya! ..Kalem satılık değil! .. Kadir Albayrak |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|